Gedecentraliseerde financiering “DeFi” heeft de afgelopen maanden een enorme groei doorgemaakt en het ziet ernaar uit dat het alleen maar zal toenemen. Volgens DeFi Pulse, er zit ongeveer $ 1,13 miljard vast aan DeFi-contracten, bijna het dubbele van het bedrag aan het begin van 2020.

De basis van DeFi’s recente populariteit is de reeks onconventionele financiële tools die helpen bij het democratiseren van de toekomst van wereldwijde peer-to-peer-leningen en -transacties..

We hebben verbinding gemaakt met de Chintai team, een op de Kaaiman gebaseerd platform dat het leasen van ongebruikte utility-tokens mogelijk wil maken. Als je al een tijdje niets van utility-tokens hebt gehoord, ben je niet de enige. Utility-tokens, of tokens die in wezen een belofte zijn om toegang te krijgen tot een toekomstig product of dienst, waren uitzonderlijk gehyped in de ICO-rage van 2017, maar de daaropvolgende bearmarkten koelden het landschap van de nutsmarkt af..

Utility-tokens zijn bedoeld om te worden gebruikt, maar de meeste liggen inactief. Houders van utility-tokens hebben sommige van hun utility-token-waarden met meer dan 95% zien dalen en zijn op andere dingen gaan focussen.

Chintai wil dat houders van utility-tokens een echt nut uit hun tokens halen. Met een transactievolume van meer dan 250 miljoen lijkt Chintai een aanzienlijk aantrekkelijke waardepropositie te bieden, zo niet op zijn minst het DeFi-ethos te demonstreren om ongebruikte financiële kansen in actie te brengen.

We spraken met Ryan Betham, Chintai COO, over DeFi, de recente groei van Chintai en het landschap van utility-tokens.

Waarom is DeFi op dit moment een opwindende ruimte??

DeFi-pioniers produceren tastbare use-cases die de dromen waarmaken die de cryptocurrency-beweging in de eerste plaats hebben aangewakkerd. Het gaat erom mensen de controle over hun geld te geven en de toegang tot kansen te democratiseren – en dat alles terwijl waarde-extractors worden geëlimineerd.

Dus hier zijn we vandaag met een overvloed aan DeFi-protocollen. Veel daarvan bieden gedecentraliseerde leningen aan. En het werkt heel goed. We zien het bewijs dat we geen derde partijen nodig hebben om een ​​van de meest elementaire bouwstenen van een nieuwe economie mogelijk te maken: lenen en uitlenen.

En het wordt op wereldwijde schaal gedaan, zonder grenzen, allemaal uitgevoerd met code. Het is alsof je naar kiemende zaden kijkt voor een visie op een nieuwe digitale economie. Hoe cool is dit spul?!

Kun je een hypothese stellen hoeveel meer de DeFi-ruimte moet groeien??

Als u de definitie van DeFi verbreedt met elk financieel instrument dat afhankelijk is van slimme contracten en gedistribueerde grootboektechnologie om te functioneren, is de lucht de limiet. De totale geldwaarde van het wereldwijde financiële systeem is ergens rond de $ 300 biljoen – met een “T”. Niet alles hoeft op blockchain te staan.

Maar er is een goede zaak dat we een wereldwijd financieel systeem zouden kunnen zien dat grotendeels afhankelijk is van blockchain-technologie. Het is gewoon te efficiënt en veilig in vergelijking met de bestaande infrastructuur. Marktprincipes suggereren dat je je aanpast of sterft.

Neem als voorbeeld de obligatiemarkt van $ 109 biljoen. Dat is iets dat we proberen op te lossen en blockchain-technologie is een perfect instrument om enorme efficiëntiewinst op obligatiemarkten te realiseren. En het mooie is dat de oplossing ontwrichtend is en tegelijkertijd gunstig is voor grote banken, kleine banken, bedrijven en investeerders. Incentives komen overeen en iedereen wint.

Dus als mensen de waardepropositie eenmaal begrijpen, verwachten we dat dit spul als een brand vliegt. Het zal een van die sprongen in de evolutie zijn die op dit moment traag lijken, maar snel achteraf.

“Utility-tokens zijn bedoeld om te worden gebruikt, maar de meeste van deze tokens liggen inactief en verzamelen virtueel stof voor de investeerders die ze hebben gekocht.” Hoe probeert Chintai dit probleem aan te pakken??

We hebben de eerste krachtige, gedecentraliseerde beurs gebouwd voor kredietverlening en lenen token hulpprogramma. De valuta niet lenen – het hulpprogramma zelf lenen. We zijn begonnen met een EOS-tokenleasemarkt.

Voor mensen die het niet weten: EOS-tokens geven u het eigendom van de netwerk-CPU en NET. U kunt CPU en NET zien als het batterijvermogen dat u nodig hebt om een ​​applicatie uit te voeren of transacties op het netwerk uit te voeren. Zonder CPU en NET kun je het netwerk niet gebruiken.

Dus mensen die eigenaar zijn van het EOS-token, maar niet de CPU en NET hoeven te gebruiken, kunnen een rentetarief instellen en hun middelen uitlenen aan iemand die CPU en NET nodig heeft.

De lener betaalt die rente voor een vaste periode en ontvangt de CPU en NET voor hun toepassingen of transacties. Het leuke is dat de lener de tokens niet echt in bezit heeft, omdat je CPU en NET kunt delegeren terwijl je de bewaring van het token zelf behoudt.

Het hele proces wordt afgehandeld door slimme contracten, dus tegenpartijrisico is vrijwel onbestaande. We zagen binnen zes maanden $ 250 miljoen aan transactievolume, hadden 33.000 unieke accounts die het instrument gebruikten en ongeveer $ 3 miljoen aan rente gegenereerd voor geldschieters.

Nu passen we dat concept toe op elk utility-token en zelfs NFT’s, die unieke of op maat gemaakte items vertegenwoordigen. Dus je kent virtuele items in games? Zwaarden, huiden, karakters – wat dan ook. Ook die items willen we leasen. We lanceren begin 2020 ook een handvol nieuwe leasemarkten en we hebben al veelbelovende resultaten gezien. Het is moeilijk om niet enthousiast te worden over dit spul.

Welke mijlpalen moet het non-fungible token (NFT) -ecosysteem bereiken om een ​​punt van kritische massa te bereiken?

Over het algemeen is de belangrijkste mijlpaal het hebben van ontwikkelaarstools die een soepele UX mogelijk maken. Laten we bijvoorbeeld gamen nemen.

Het is een ecosysteem dat rijp is voor verstoring, maar niet echt over de tools beschikt die game-ontwikkelaars nodig hebben om de voordelen van blockchain-technologie volledig te benutten.

Gamers zijn al gewend aan in-game economieën. Maar denk je echt dat ze privésleutels gaan beheren en inloggen op een blockchain-account voor tokenized virtuele assets? Meestal nee. Dus game-ontwikkelaars hebben tools nodig om virtuele items in games in te sluiten op een manier dat de eindgebruiker niet beseft dat ze helemaal geen blockchain gebruiken..

We hebben speciaal voor deze use case instrumenten gebouwd. Dezelfde engine die tokenleasing mogelijk maakt, kan ook transacties voor NFT’s in games vergemakkelijken.

En die engine kan op de achtergrond worden gebruikt, met behulp van onze API, om het proces van het rechtstreeks uitwisselen van virtuele items in games in te bedden. Geen frictie voor de eindgebruiker, maar alle voordelen van blockchain voor de game-industrie.

Kunt u uitleggen hoe het aanbod van Chintai verschilt van dat van concurrenten??

We zijn een soort Zwitsers zakmes voor DeFi. De reden waarom we zo’n divers aanbod kunnen hebben, is vanwege ons hoogwaardige on-chain orderbeheersysteem (OMS). Dit zijn super FinTech-nerds, dus heb geduld.

De match-orders van OMS en het uitvoeren van overeengekomen voorwaarden tussen kopers en verkopers – het is hoe een orderboek wordt gevuld op bijvoorbeeld een crypto-uitwisseling, behalve dat die orderbeheersystemen offchain zijn, zodat u de transparantie verliest die hoort bij een on-chain OMS.

Onze on-chain OMS is flexibel en zeer configureerbaar. Het stelt ons in staat om snel markten op te bouwen voor alles, van tokenleasing tot gedecentraliseerde obligaties, NFT-handel en alles daartussenin.

Het andere coole aspect van ons OMS is dat we bedrijven een whitelabel kunnen geven om deel te nemen aan elke Chintai-markt door hen in staat te stellen hun eigen front-end UI samen te stellen, hun eigen tarieven te bepalen en onze uitwisseling op de achtergrond te gebruiken om orderbeheer en uitvoering.

Hierdoor kunnen mensen sterk aangepaste portals of UI’s maken voor zeer specifieke behoeften. En de liquiditeit voor elke markt wordt gedeeld, zodat u niet eindigt met gefractioneerde markten.

“Gedecentraliseerde beurzen die niet voldoen aan de wereldwijde regelgevende instanties lopen het risico te worden gesloten vanwege een gebrek aan consumentenbescherming en antiwitwaswetgeving.” – Welk alternatief biedt Chintai?

De on-chain OMS die ik zojuist noemde, maakt er een groot deel van uit. Regelgevende instanties willen transparantie. Omdat ons OMS on-chain is, kunnen ze symbolische bewegingen traceren en zien. In ons geval zullen accounts via KYC terugverwijzen naar de identiteit van een persoon.

Onze gebruikers zullen hun nalevingswetten in hun accounts hebben gecodeerd. En bij tokenized effecten zullen ook nalevingscontroles zijn gecodeerd. Als gebruiker hebt u dus alleen toegang tot tokens die als wettelijk conform worden beschouwd binnen het rechtsgebied waar u woont.

“Chintai verlaagt de kosten voor degenen die de tokens proberen te gebruiken en biedt ook opbrengst aan degenen die ze uitlenen.” – Welke rentetarieven biedt Chintai?

Chintai maakt markten mogelijk met fluctuaties zoals elke andere markt. We hebben een APR gezien van wel 40%. Maar meestal is de APR redelijker. Ergens rond de 3-10%, afhankelijk van de markt.

De reeks producten van Chintai ziet er mooi, nou ja, lief uit. Welke van deze is het populairst onder uw gebruikers? Welk product wordt volgens u onderbenut en biedt veel waarde?

De symbolische leasemarkten worden het meest gebruikt. Vooral omdat ze het langst leven en de DEX wacht op goedkeuring door de Monetary Authority of Singapore, dus het is nog niet live. Verreweg het meest onderschatte aspect is het Chintai Merchant Network, dat wil zeggen onze OMS white labeling-service.

Verkopers kunnen hun eigen tarieven instellen, hun eigen aangepaste gebruikersinterface bouwen en Chintai zorgt voor al het orderbeheer en de uitvoering. Het is buitengewoon krachtig. Wat zou het tenslotte voor goed zijn als we al deze coole tokens hadden, maar geen goede markt zouden kunnen maken om ze in applicaties of voor verschillende use-cases in te wisselen?

Kun je ons uitleggen hoe de meest populaire werkt??

Praat tegen ons. We verkennen precies welke markt u wilt maken en passen deze voor u aan. Of als we al een markt hebben die u wilt, maar waarvan u denkt dat deze kunnen profiteren van een betere gebruikersinterface, dan geven we u een whitelabel om onze OMS te gebruiken en liquiditeit te delen die al is vastgesteld. In beide gevallen moet u uw gebruikersinterface bouwen en uw eigen kosten bepalen. Maar wij zorgen voor de rest.

Waarom EOS?

Chintai is ontworpen als een hoogwaardig, enterprise-grade, volledig on-chain Order Management System (OMS). Dit vereiste inherent dat we een blockchain moesten gebruiken die een hoog transactievolume tegen lage kosten aankan; dit maakte Etheruem een ​​ongeschikte keuze eind 2017, toen het project van start ging.

Hoewel de Chintai-technologiestack eosio gebruikt, implementeren we op meerdere instanties, waaronder Worbli (voor DeFi) en WAX, Ultra (voor commerciële gaming) – de EOS-blockchain zelf is slechts een klein onderdeel van de markten en services.

Bovendien zal Chintai binnenkort Liquidapps DAPP Network gebruiken voor horizontale schaalvergroting, inclusief hun LiquidLink-service om dApps op Ethereum in staat te stellen ook gebruik te maken van Chintai, met de voordelen van de transactionele doorvoer in de keten en bij afwikkeling terug naar Ethereum om de gaskosten te minimaliseren..

Van de discussies in de financiële dienstverlening tot op heden zijn er indicaties in termen van voorkeur geweest om een ​​industriële / privé-instantie van eosio als basis voor DeFi-services te gebruiken of op gang te brengen, en er is een terughoudendheid om gebruik te maken van bestaande openbare blokkades.

We zullen beslissingen blijven nemen op basis van de feedback van onze partners en de behoeften van de klant in dat opzicht, maar we hebben het gevoel dat we de juiste technische stack hebben om te kunnen bedienen en opschalen en tegelijkertijd de efficiëntievoordelen van blockchain te benutten..

Hoe ziet de Chintai Roadmap eruit voor 2020?

2020 is een jaar van versnelde start. Onze primaire focus is het voorbereiden van onze technologie en ons bedrijf voor de DEX. We richten ons bedrijfsontwikkelingsteam op in Singapore om een ​​consortium van banken in te schakelen om gedecentraliseerde obligaties en effecten uit te geven, en we openen een filiaal in Duitsland voor ons technische team.

Dit omvat het opstellen van een paar bedrijven die STO-uitgiften op de gereguleerde DEX zullen testen. We lanceren ook een handvol symbolische leasemarkten en formaliseren partnerschappen die onze OMS voor gaming, tokenized commercieel onroerend goed en FinTech zullen integreren..

Om dit alles mogelijk te maken, hebben we begin 2020 net een pre-seed-ronde geopend. Maar welke ambitieuze startup probeert geen geld in te zamelen? Dus dat wist je waarschijnlijk al.

Hoe kan iemand betrokken raken bij Chintai?

We zijn waarschijnlijk een van de meer transparante en interactieve teams. Als u ons op enig moment vraagt ​​wat we aan het doen zijn, zullen we u zoveel mogelijk vertellen.

We hebben er echt van genoten om een ​​cultuur op te bouwen waarin onze volgers, gebruikers en supporters met ons mee op pad kunnen gaan. De beste manier om dicht bij de actie te komen, is telegram of twitter. Beide handvatten zijn chintaiEOS.

Twitter: @chintaiEOS

Telegram: https://t.me/ChintaiEOS

E-mailadres: [e-mail beveiligd]