De cryptoverzekeringsmarkt heeft de afgelopen twee jaar enorme ontwikkelingen doorgemaakt. In het verleden waren verzekeringsmaatschappijen terughoudend om de cryptomarkt te betreden vanwege veiligheids- en volatiliteitsproblemen. Ironisch genoeg is marktinstabiliteit een van de belangrijkste redenen waarom crypto-startups, beurzen en investeerders in de eerste plaats een verzekering zoeken.

Gelukkig heeft de markt wat gezien stabilisatie over het laatste jaar. Tegenwoordig kunnen zowel particulieren als bedrijven met een gerust hart hun digitale activa verzekeren. Hoewel er producten bestaan ​​om uw crypto te beschermen, is er nog steeds een enorm verschil in de hoeveelheid beschikbare dekking ten opzichte van de totale cryptomarkt..

Gevaarlijk lage dekking

Een recent verschenen verslag doen van plaatst de cryptoverzekeringsmarkt op ongeveer $ 5 miljard. Als u bedenkt dat de crypto-ruimte een totale marktkapitalisatie heeft van ongeveer $ 115 miljard, is het gemakkelijk in te zien dat de crypto-code van de meeste mensen niet beschermd is tegen verlies of diefstal.

Dit gebrek aan dekking is niet alleen gedegradeerd tot persoonlijke crypto-investeerders. Crypto-uitwisselingen zijn gevaarlijk ondergedekt. Zelfs de grootste crypto-uitwisseling van Noord-Amerika, Coinbase, verzekert slechts 2 procent van hun totale crypto-bezit volgens het richtlijnen. In het verleden heeft dit gebrek aan dekking geleid tot uitwisselingen die op verschillende manieren omgaan met klantverliezen.

Coinbase-verzekeringspolis via Coinbase

Coinbase-verzekeringspolis via Coinbase

Een perfect voorbeeld van uitwisselingen die het verlies van klanten in eigen handen nemen, is de januari-hack van Coincheck. Volgens rapporten, de hackers kregen toegang tot de hot wallet van het bedrijf en konden er vandoor gaan met ongeveer $ 500 miljoen in NEM. Hot wallets blijven verbonden met internet. In de meeste gevallen bewaren beurzen het merendeel van hun geld offline, in koude opslag.

Coincheck persoonlijk vergoed ongeveer $ 500 miljoen aan crypto voor gebruikers. Het bedrijf heeft geen details vrijgegeven over de interne werking van de overval. Ze erkenden echter de fout om het grootste deel van hun geld in een hete portemonnee te houden. In dit scenario hebben gewone handelaren niet verloren, maar dit is niet de norm.

Crypto-verliezen

Neem de beruchte Mt. Gox hack bijvoorbeeld. De uitwisseling leed enorme verliezen na meerdere hacks. Uiteindelijk is de uitwisseling aangevraagd faillissement en werd getroffen door een reeks rechtszaken. Dit verliet Mt. Gox-gebruikers houden het verlies jarenlang vast. Pas toen een Japanse rechtbank Mt. Gox’s faillissement ingetrokken in juni 2018 kregen gebruikers een sprankje hoop dat ze hun verloren Bitcoins ooit nog zouden terugzien.

Crypto-verzekeringstypen

Cryptoverzekeringen vallen uiteen in twee soorten dekking: commerciële criminaliteit en speciemarkt. Commerciële criminaliteit, of D&Een dekking heeft betrekking op in gebruik zijnde middelen. Traditioneel omvat deze dekking gepantserde auto’s, geldautomaten en uw hete portemonnee.

Een specie-marktverzekering daarentegen dekt items zoals uw kluis vol met ongemunt goud of die Picasso die u in uw woonkamer bewaart. Koude- en papieren portemonnees vallen onder dit type cryptoverzekering. Gerenommeerde uitwisselingen hebben beide soorten dekking.

Winklevoss Twins: Gemini Exchange

In oktober 2018 werd de in New York gevestigde Gemini Exchange een van de eerste grote crypto-uitwisselingen die het geld van de gebruiker volledig verzekerde. De beurs is eigendom van cryptomiljardairs en makers van de Winkdex blended index, de Winklevoss-tweeling. Om deze taak te volbrengen, zochten bedrijfsfunctionarissen dekking bij een consortium van toonaangevende providers, waaronder de in Londen gevestigde verzekeringsgigant Aon.

De Winklevoss-tweeling via New York Post

De Winklevoss-tweeling via New York Post

De verhuizing bracht uitwisselingen over de hele wereld ertoe om dekking te zoeken. Met name Upbit, de grootste beurs van Zuid-Korea op basis van dagelijkse handelswaarde, heeft direct na de aankondiging van Gemini een verzekering gekregen van zowel Samsung als Kyobo.

ICO-verzekering

Afgezien van uitwisselingen zijn ICO’s een ander deel van de crypto-ruimte waarvoor meer cryptoverzekeringsdekking vereist is. Verzekeringsdekking voor ICO’s kan een breed scala aan verliezen dekken. Idealiter omvat de dekking van een ICO bescherming tegen hackers, harde diefstallen en de acties van overheidsregelgevers. FounderShield is een voorbeeld van een verzekeringsmaatschappij die dit soort dekking aan bedrijven biedt.

Persoonlijke Crypto Wallet-verzekering

Het afsluiten van een cryptoverzekering voor uw persoonlijke portemonnee was tot voor kort geen optie voor de gemiddelde cryptohandelaar. De kosten die aan zo’n onderneming waren verbonden, waren te hoog om voor iemand anders dan walvisinvesteerders te begrijpen. Gelukkig kwamen sommige blockchain-ontwikkelaars tussenbeide met een aantal kosteneffectieve oplossingen.

Etherisc

Het Etherisc-platform biedt een volledig assortiment cryptoverzekeringsproducten, inclusief bescherming voor uw portemonnee, slimme contracten, risicofondsen, collateral damage en betalingskanalen. De ontwikkelaars proberen de verzekeringsmarkt te moderniseren via blockchain-integratie.

InsurePal

Het InsurePal-platform belooft gebruikers in staat te stellen zowel peer-to-peer-bescherming te bieden als te verwerven voor hun crypto-investeringen. Het bedrijf integreert een Social Proof-protocol. Dit protocol biedt gebruikers een morele kompasclassificatie. Deze beoordeling, in combinatie met de financiële toezegging van een gebruiker in het verleden, stelt gebruikers in staat het commitmentniveau van een verzekeraar te verifiëren. Hieronder staan ​​enkele andere voorbeelden van de beste aanbieders van cryptoverzekeringen die het waard zijn om te onderzoeken.

Moeras & McLennan

De in de VS gevestigde firma Marsh & McLennan is gespecialiseerd in verzekeringen voor blockchain-startups. Het bedrijf is opgericht in 2003 en is een dochteronderneming van Marsh. Vandaag, Marsh & McLennan is een van de meest succesvolle aanbieders van cryptoverzekeringen. Het bedrijf heeft onlangs een tienkoppig blockchain-ontwikkelingsteam gevormd om hun bekendheid in de sector te vergroten.

Aon

Aon is de grootste aanbieder van cryptoverzekeringen ter wereld. Volgens een recente studie, het bedrijf is verantwoordelijk voor meer dan 50 procent van de totale cryptoverzekering die op de markt wordt uitgegeven. Het bedrijf heeft onlangs een acceptatieproces gestroomlijnd om nog meer klanten aan te trekken. Zoals eerder vermeld, is het bedrijf nu de verzekeraar voor de Gemini-uitwisseling van Winklevoss Twins.

Mitsui Sumitomo-verzekering

Mitsui Sumitomo Insurance biedt Japanse cryptobedrijven een groot aantal dekking. Het bedrijf biedt klanten dekking die bescherming biedt tegen diefstal van werknemers, ongeoorloofde toegang en zelfs fouten. Het bedrijf biedt zelfs beveiligingsaudits aan om de ruimte te legitimeren. Deze audits omvatten alles, van systeeminspecties tot antecedentenonderzoeken van medewerkers.

Japan is een groot voorstander van de crypto-ruimte. De provincie heeft Bitcoin officieel een legaal vorm van betaling in 2017. De ongecompliceerde benadering van Japan van de cryptomarkt maakt het ideaal voor verzekeringsmaatschappijen om te floreren.

Crypto-verzekering: uw Satoshis beschermen

Nu er een cryptoverzekering beschikbaar is, wordt het misschien tijd om uw beschermingsniveau te heroverwegen. Digitale activa creëren unieke uitdagingen op het gebied van bescherming. Eén ding is zeker: met uitwisselingen zoals Gemini en Upbit die hun gebruikers dekking bieden, zal de rest van de markt zich zeker aanpassen om concurrerend te blijven.