[Noot van de redacteur: dit artikel is bijgewerkt op 6.29.2018 om bijgewerkte statistieken voor elke mijnbouwpool en aanvullende informatie voor de Nanopool Ethereum-mijnbouwpool weer te geven.]

De beste Ethereum-mijnbouwpool kiezen

Dus je hebt gehoord dat het delven van Ethereum een ​​winstgevend bedrijf kan zijn en misschien een mijnbouwplatform hebt gekocht.

Je volgende stap zou moeten zijn om lid te worden van een Ethereum-mijnbouwpool.

Mijnpools zijn gewoon groepen mijnwerkers die samenwerken om Ethereum te mijnen. Deelnemen aan een pool helpt de vluchtigheid van uw uitbetalingen te verminderen door kleinere, frequentere betalingen te bieden in plaats van een eenmalig bedrag dat u alleen ontvangt wanneer een blokkering is opgelost.

Bij het kiezen van een mijnbouwpool is het belangrijk om u bij een mijnbouwpool aan te sluiten met lage kosten die een betrouwbaar rendement opleveren. U moet ook rekening houden met de serverlocatie van de pool wanneer u beslist welke het beste voor u is. Hoe dichter uw mijnbouwinstallatie bij de server is, hoe efficiënter hij kan mijnen.

In dit artikel belichten we drie van de beste Ethereum-mijnpools, zodat u zelfverzekerd kunt beslissen welke u wilt aansluiten:

Distributie van Ethereum-mijnbouwpools

Distributie van Ethereum Mining Pool via EtherChain

Ethpool / Ethermine

Ethpool en Ethermine worden beheerd vanaf twee verschillende websites, maar dragen bij aan dezelfde pool. Met ~ 26,8% van het hash-vermogen van het netwerk is deze pool de grootste op het Ethereum-netwerk. Ethermine heeft momenteel meer dan 125.000 mijnwerkers die de poolsoftware gebruiken, terwijl Ethpool iets minder dan 1.100 heeft.

Zowel Ethpool als Ethermine rekenen een 1% vergoeding voor elke beloning die u ontvangt – een van de laagste vergoedingen van de onderzochte pools.

Ethermine Statistieken

Ethermine Statistieken (29-06-18)

Met Ethermine kunt u de minimale betalingsdrempel instellen die nodig is om uw beloningen te ontvangen. Als u uw betalingen niet vaak wilt ontvangen, kunt u de drempel instellen op maximaal 10 ETH. Stel uw drempel in op het minimum van 0,05 ETH om vaker betalingen te ontvangen.

Nanopool

Nanopool is de derde grootste Ethereum-mijnpool met ~14,4% van de netwerk-hash-snelheid en ouder 80,000 mijnwerkers. De poolvergoeding is ook lager dan bij de meeste concurrenten met 1%.

De standaard minimale uitbetalingsdrempel met Nanopool is 0.2 ETH, maar u kunt het minimum verlagen en verhogen in uw instellingen. De interface is duidelijk en eenvoudig te gebruiken als u net begint.

Het platform heeft ook een uitgebreide helpen en veelgestelde vragen om u op weg te helpen. Het helpt u bij het instellen van uw mijnwerker, het configureren van de poolinstellingen en verbindt u met de juiste mijnbouwclients.

Daarnaast begeleidt de helpsectie u ook over welk type hardware het meest geschikt is voor Ethereum-mijnbouw. Nanopool raadt aan om een ​​AMD GPU-stuurprogramma 15.12. U kan de mijne met een CPU, maar je beloningen zullen zeldzaam zijn, waardoor het de moeite niet waard is.

Nanopool-startpagina

Nanopool-startpagina

Nanopool ondersteunt ook mijnbouw voor Ethereum Classic, Siacoin, ZCash, Monero, Pascal en Electroneum.

Sommige miners hebben gemeld dat hun hash-snelheid via Nanopool aanzienlijk lager is (soms tot 10% verschil) dan bij het minen in andere pools of op zichzelf. Het Nanopool-team behandelt dit in hun FAQ sectie. Er zijn twee belangrijke redenen voor deze verschillen:

  1. De hashrate die de Nanopool laat zien, fluctueert omdat deze is gebaseerd op het aantal ingediende aandelen. In plaats daarvan moet u controleren wat het gemiddelde is over een periode van 24 uur.
  2. Als uw hashrate tot nul zakt, kan dit zijn veroorzaakt door beschadigde DAG-bestanden op uw miner. Als dit het geval is, stop dan de mijnwerker, verwijder de DAG-bestanden en start opnieuw.

Over het algemeen lijkt de gemeenschap deze pool te vertrouwen en leuk te vinden.

Dwergpoel

Ooit een marktleider, Dwergpoel is nu kleiner met slechts ~ 2,4% van de hash-snelheid van het Ethereum-netwerk. Net als Ethpool / Ethermine en Nanopool rekent Dwarfpool een 1% vergoeding op blokbeloningen.

Uw rekeningsaldo moet 1,01 Ethereum bereiken voordat u uitbetaalt en de pool betaalt uit 6 keer per dag. Tenzij je aan het minen bent met een krachtig mijnbouwplatform of meerdere mijnwerkers gebruikt, wil je misschien lid worden van een pool met een lager uitbetalingsminimum.

Dwarfpool ondersteunt ook het delven van andere munten zoals Monero, Zcash, Expanse en Groestlcoin.

Gevolgtrekking

Je kunt echt niet fout gaan als je lid wordt van een van de beste mijnbouwpools. De meeste van de grootste zijn redelijk betrouwbaar en hebben een vergelijkbare vergoedingsstructuur. Uiteindelijk is het belangrijk om degene te kiezen die u het prettigst vindt om te gebruiken.

Zodra u een consistente winst begint te maken, moet u de beste manier vinden om het Ethereum dat u heeft gedolven te verkopen.