Er is ooit gezegd: een dom persoon leert niet van zijn fouten, een slim persoon leert van zijn fouten en een genie leert van de fouten van andere mensen. Dit eeuwenoude gezegde klinkt altijd waar in de cryptomarkt. Niemand is perfect, en uw Bitcoin-fouten kunnen u uiteindelijk veel tijd kosten. Er zijn geen terugbetalingen of terugnames op de BTC-blockchain.

Iedereen maakt fouten. In termen van cryptocurrency kunnen ze enorm variëren in hun repercussies. In veel gevallen is een Bitcoin-fout klein genoeg om van te herstellen, maar dat is niet altijd het geval. Zoals u gaat leren, kan zelfs een kleine typefout miljoenen dollars kosten als u met BTC te maken heeft. Hier zijn zeven van de grootste Bitcoin-fouten die ooit zijn gemaakt.

Mt. Gox-incidenten

Het nu beruchte Mt. Gox verhaal weerspiegelt het belang van het werken met een team van ervaren ontwikkelaars aan uw project. Aanvankelijk, Mark Karpeles zag groot succes als de enige ontwikkelaar voor wat was uitgegroeid tot de grootste BTC-beurs ter wereld. Helaas voor hem veranderde zijn geluk snel nadat een hacker dat had kunnen doen infiltreren het auditsysteem van de beurs en verlaagt de prijs van BTC tot penningen. Bijgevolg kelderde de prijs van BTC gedurende maanden na dit incident.

Mt.Gox is een van de grootste Bitcoin-fouten ooit gemaakt

Mt.Gox is een van de grootste Bitcoin-fouten ooit gemaakt

Datzelfde jaar zag de ondergang van Mt. Gox, maar pas nadat was onthuld dat een andere mysterieuze hacker naar verluidt $ 340 miljoen aan BTC had verdiend. De schimmige indringer had jarenlang onopgemerkt crypto van het platform gehaald. Om het nog erger te maken, de Mt. Het Gox-systeem interpreteerde de hack als deposito’s. Dit zorgde ervoor dat het systeem vervolgens begon met het crediteren van individuen met gratis crypto. Eén portemonnee ontving 40.000 aan extra BTC. Uiteindelijk ging er in totaal 850.000 BTC verloren bij de incidenten, wat resulteerde in het faillissement van de beurs.

Mt. Gox uit het graf

Het blijkt dat de geest van Mt. Gox was nog niet klaar met het plagen van de markt, en in 2014, Mt. Gox sloeg weer toe. Dit incident was veel onschuldiger, maar leidde toch tot grote verliezen voor één persoon. De verliezen deden zich voor toen een onbekende crypto-investeerder per ongeluk 800 BTC naar de portemonnee van de beurs stuurde. Oprecht Reddit post het individu legt uit:

“Enorm verprutst. Ik heb dit adres 800 bitcoin gestuurd:

113MmkyjjH6zS9VMvbwrhBNoMe6upzdvNC. “

Het blijkt dat het adres al in de portemonnee van de belegger was opgeslagen omdat ze Mt. Gox BTC in het verleden. De Reddit-gemeenschap kwam het individu te hulp en hielp hem het mysterieuze adres aan de inmiddels ter ziele gegane Mt. Gox, maar hij kon zijn crypto nooit terughalen. Dit alles heeft de aura van pech rond deze beruchte uitwisseling verder aangewakkerd.

Stuur me je privésleutels heel snel

Wat zou je doen als iemand je een e-mail zou sturen waarin hij beweert je vriend te zijn en om je privésleutels vraagt? Het is waarschijnlijk een goed idee om de identiteit van die persoon te verifiëren voordat u de gevraagde informatie verzendt. Helaas heeft niet iedereen hetzelfde niveau van gezond verstand als het gaat om de bescherming van hun crypto.

De firma Canadese Bitcoins verloor vorig jaar 149 BTC toen een niet nader genoemde persoon een eenvoudig verzoek om toegang tot de server stuurde. Toen hij contact opnam met het datacenter van het bedrijf, beweerde de hacker dat hij de CEO van Canadese Bitcoin was, James Grant. Op dat moment werden de gegevens van het bedrijf gemigreerd naar een nieuwe provider, Rogers Data Center. Het enige dat nodig was, was één e-mail en het nieuwe gegevensbedrijf stuurde de informatie door.

Wilt u wat Mastercoin?

Het platform Fyfe werd aangekondigd als de gedecentraliseerde versie van internet. Dit project had de afgelopen acht jaar een uitgebreide ontwikkeling doorgemaakt en dit jaar werd hun tweede fase ICO gelanceerd. Geïnteresseerde partijen kunnen in het platform investeren door BTC of Mastercoin te gebruiken. Dat laatste bleek een grote vergissing te zijn. Mastercoin is een weinig bekende altcoin die sinds de ICO-datum enorme hoeveelheden marktwaarde heeft verloren.

Mastercoin-logo

MaidSafe verloor een aanzienlijk deel van hun geld toen de Mastercoin-prijs tot nul daalde.

Maidsafe, het bedrijf achter het Fyfe-project, slaagde erin miljoenen op te halen, maar aangezien het grootste deel van de verzamelde crypto Mastercoin was, zijn de fondsen van het bedrijf sindsdien geslonken. Tot op de dag van vandaag kan niemand uitleggen waarom of hoe Mastercoin betrokken raakte bij deze ICO, maar één ding is zeker: Maidsafe leerde een dure les over het accepteren van onbekende en obscure altcoins..

Klaag nooit over vergoedingen

Bitcoin-vergoedingen zijn het onderwerp van discussie geweest in de cryptogemeenschap sinds de schaalbaarheidsproblemen in 2016 aan het licht kwamen. Op het hoogtepunt van hysterie en volume betaalden BTC-gebruikers aanzienlijke vergoedingen voor hun overboekingen. Niets hiervan is te vergelijken met wat een inwoner van het VK deed in september 2013: per ongeluk voer 80 BTC in als zijn transactiekosten.

Om nog erger te maken, wilde de persoon alleen 0,01 BTC naar het betreffende adres sturen. Deze fout komt vaker voor dan je zou denken. Een soortgelijk incident deed zich voor in juli 2013, toen een andere BTC-investeerder per ongeluk invoer 30 BTC als hun transactiekosten. Praat over inspiratie om uw transactie dubbel te controleren voordat u op verzenden drukt.

Prullenbak

Het gedecentraliseerde karakter van BTC maakt het van cruciaal belang dat u de controle houdt over uw privésleutels. U kunt voor altijd de toegang tot uw BTC verliezen als u deze uiterst belangrijke codes verliest. Dat is precies wat er met de in Wales geboren James Howells gebeurde toen hij per ongeluk een harde schijf met de privésleutels naar 7.500 BTC gooide.

Afbeelding van UK Landfill

Afbeelding van UK Landfill

De heer Howell heeft BTC gedolven van 2009 – 2013. Het was in 2013 dat zijn laptop plotseling stopte met werken en hij werd gedwongen deze weg te gooien. In een interview met Telegraaf, hij legt uit hoe hij de harde schijf (HD) per ongeluk bij het afval heeft gelegd tijdens een voorjaarsschoonmaak. Het verhaal werd internationaal krantenkoppen, en James bood de stortplaats zelfs een beloning aan als ze de ZvH konden lokaliseren. Gezien het feit dat deze munten vandaag een marktwaarde van $ 48.975.000 hebben, zou het voor James veel goedkoper zijn geweest om de stortplaats te kopen.

Les geleerd

Uiteindelijk hadden al deze incidenten voorkomen kunnen worden als de betrokken personen ervoor hadden gekozen om een ​​strikter protocol te volgen bij het omgaan met hun cryptovaluta. De onveranderlijke en onveranderlijke aard van blockchain-technologie maakt het perfect voor de meeste financiële taken. Deze zelfde sterke punten kunnen echter ook zwakke punten worden in combinatie met menselijke fouten en lakse zakelijke praktijken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me