Bradley Tusk ziet een toekomst voor zich waarin politici leiding geven aan de meerderheid van de mensen, in plaats van alleen degenen die de stembureaus halen. Tusk, die verschillende snelgroeiende startups zoals Uber, Lemonade en Eaze adviseerde over politiek en regelgeving, is een groot voorstander van mobiel stemmen voor lokale en nationale verkiezingen, en hij denkt dat blockchain kan helpen dit te realiseren..

In het afgelopen decennium zijn er verschillende initiatieven geweest om mensen aan te moedigen om te gaan stemmen, waarvan de meeste uiteindelijk slechts marginaal effectief waren. Velen schrijven een lage opkomst, met name bij lokale verkiezingen, toe aan apathie. Als Amerikanen hun stem kunnen uitbrengen met een smartphone, kan dat echter veranderen.

Door blockchain aangedreven mobiel stemmen kan in het verschiet liggen. Als we het ooit bereiken, kunnen we eindigen in een wereld die geschikt is voor iedereen die kan stemmen, niet alleen voor degenen die daadwerkelijk naar hun plaatselijke stinkende bibliotheek gaan om hun stem uit te brengen op dode bomen..

Veel organisaties die mobiel stemmen verkennen, zijn overgestapt op blockchain. Blockchain biedt de tastbare tracking en identificatieverificatie waar veel mobiele stemsceptici terecht op hun hoede zijn, maar de meeste projecten die zich richten op digitaal stemmen met behulp van blockchain-technologie worden slecht gefinancierd en hebben een gebrek aan actieve supporters..

Bradley Tusk

Een jonge (re) Bradley Tusk. Foto door Ruby Washington – The New York Times / Redux

Voer Bradley Tusk in. Tusk bracht zijn twintiger en vroege jaren dertig door in politieke functies op hoog niveau, zoals de communicatiedirecteur van de Amerikaanse senator Chuck Schumer, plaatsvervangend gouverneur van Illinois en campagneleider voor de succesvolle herverkiezingscampagne van 2009 in de New York City tech-miljardair Michael Bloomberg.

Tusk, vaak geprezen om zijn nauwgezette organisatie en vermogen om dingen gedaan te krijgen in vaak stagnerende politieke omgevingen, bracht zijn talenten naar de zakelijke en technische ruimte door in 2011 Tusk Strategies op te richten, een politiek adviesbureau dat bedrijven als Google, Walmart en Uber voert massale campagnes in meerdere jurisdicties uit.

Tusk vertelt in zijn boek uit 2018 over zijn politieke en ondernemersleven The Fixer: My Adventures Saving Startups from Death by Politics merkt op dat hij “per ongeluk in de techniek raakte” toen Travis Kalanick, de oprichter van een (destijds) klein transportbedrijf genaamd Uber, belde om strategische begeleiding te vragen en hulp bij het bestrijden van de taxi-industrie in New York City. Als eerste politiek adviseur van Uber hielp Tusk Uber bij het winnen van zijn geschillen in New York City en soortgelijke conflicten in de Verenigde Staten.

Tusk runt Tusk Ventures, waar hij politieke, regelgevende en mediabegeleiding geeft aan startups met een hoge inzet, waarbij hij af en toe in sommige investeert. Naast Uber heeft Tusk veel top-startups geholpen om de dood door de politiek te voorkomen in het belang van ontwrichting. De lijst bevat:

  • FanDuel en DraftKings (legalisering van online daily fantasy sports),
  • Limonade (grote verzekering en strijd tegen het strikte New York Department of Financial Services om een ​​verzekeringslicentie te winnen)
  • Eaze (waardoor het eenvoudiger, veiliger en legaal wordt om on-demand marihuana te krijgen in bepaalde gebieden)
  • Bird (de talloze problemen die de industrie voor on-demand scooters teisteren)
  • Handig (bij het navigeren door het onderscheid tussen aannemer en fulltime medewerkers)
  • Care / Of (door het bedrijf compliant te vermarkten via influencers)
  • Ripple (een van de lievelingen / duivels van onze geliefde cryptocurrency-industrie)

Als een goed presterende startup verwikkeld raakt in een existentieel bedreigende, plakkerige politieke situatie, is de kans groot dat Tusk wordt gebeld.

De Tusk Ventures-portefeuille vanaf 9-5-2019.

Ik kreeg de kans om met Tusk te praten in zijn kantoor in New York en zijn gedachten te bespreken over stemmen op basis van blockchain, de zware strijd die voor ons ligt voor cryptocurrency-projecten en wat startups kunnen doen om te slagen in een onherbergzaam politiek klimaat. Het volgende artikel gaat over mobiel en blockchain-gebaseerd stemmen.

Mobiel stemmen: de massa in actie loslaten

Tusks affiniteit met mobiel stemmen is waarschijnlijk geworteld in zijn succesvolle strategie voor 2015 voor Uber. Uber kreeg te maken met een wetsvoorstel in New York City dat zijn groeipercentage zou beperken tot 1% per jaar in de stad – in feite een slaper in de wacht bij een snelgroeiende startup.

Uber had twee miljoen klanten in New York City, van wie velen de voorkeur gaven aan Ubers boven wat zij zagen als de verouderde, onveilige en vaak discriminerende taxi’s. Het team van Tusk besloot om het gebruikersbestand van Uber vanuit de app te mobiliseren.

Uber

Foto: Spencer Platt (Getty)

Telkens wanneer een gebruiker Uber in New York City opende, zou een pop-up het probleem snel uitleggen en het voor hen gemakkelijk maken om naadloos voor Uber te pleiten. Er was zelfs een “de Blasio” -optie (idee toegeschreven aan Kaitlin Durkosh) genoemd naar de burgemeester van de stad Bill de Blasio, die, indien geselecteerd, mensen een wachttijd van vijfentwintig minuten liet zien en het probleem uitlegde. Vervolgens zou het gebruikers vragen om te e-mailen en tweeten naar hun gemeenteraadsleden om zich tegen het wetsvoorstel te verzetten. Binnen een week deden 250.000 mensen dat – ongeveer 10% van de gebruikersbasis van Uber in NYC.

De in-app-informatie, gecombineerd met een agressieve reclamecampagne die aan de touwtjes prikte die de taxi-eigenaren aan het stadsbestuur trokken, zette het stadhuis in een bankschroef.

Tusk was in staat om het enorme gebruikersbestand van Uber om te vormen tot een politiek instrument dat niet alleen ophef veroorzaakte voor burgemeester Bill de Blasio, maar ook voor de omringende vertegenwoordigers, ambtenaren en de 51 leden tellende gemeenteraad die zouden stemmen over de toekomst van Uber.. Vertegenwoordigers van het stadhuis kwamen uiteindelijk overeen om de rekening te laten vallen als Uber zijn campagne zou beëindigen, wat een enorm mijlpaal succes werd voor Uber en Tusk Strategies.

Tusk paste ook een soortgelijke strategie toe in een nationale campagne om platforms voor fantasiesportweddenschappen FanDuel en DraftKings te helpen hun 5 miljoen klanten (in de Verenigde Staten en Canada) te mobiliseren door hen geotargete pop-ups te sturen met hun senator en staatsvertegenwoordigers, waarin ze aangeven of hun standpunt over fantasiesporten waren goed of slecht. Als een staatsvertegenwoordiger in een kleine provincie waar 60.000 stemgerechtigden gewend zijn, 40.000 nieuwe mensen ziet die zich registreren om te stemmen, alleen omdat ze fantasiesporten willen, zullen ze waarschijnlijk proberen hen aan te spreken.

Mobiel stemmen naar de massa brengen

Bradley Tusk hielp startups zoals Uber, Fanduel en Draftkings over de hindernissen te springen van de diepgewortelde belangen van politici, lobbyisten en bedrijven, en een ouderwetse politieke patstelling.

Gezien de eerdere politieke betrokkenheid van Tusk, verslagen uit de eerste hand van politieke corruptie en stagnatie (hij werkte tenslotte ooit samen met Rod Blagojevich), en het vermogen om de effectiviteit van mobiel stemmen voor de belangen van startups aan te tonen, is het geen shocker dat hij enorm is pleiten voor mobiel stemmen.

“Alle gebruikers van Uber hadden smartphones, we hoefden ze alleen maar te betrekken en te mobiliseren om de service te behouden die ze graag gebruiken”, zegt Tusk.. “Mobiel stemmen brengt de verkiezingen waar de mensen zijn, in plaats van te eisen dat ze naar lokale stembureaus gaan om een ​​stem te hebben.”

Samen met zijn vrouw Harper Montgomery richtte Tusk op Tusk Montgomery-filantropieën, een stichting met de missie om een ​​betrouwbare en efficiënte manier te creëren om met je telefoon te stemmen.

Mobiel stemmen is om twee redenen op basis van gegevens een krachtig concept:

  • Er wordt geschat dat 80% tot 95% van alle volwassenen in de Verenigde Staten hebben een mobiele telefoon, 68% van hen smartphones in 2015. De meeste mensen zitten de hele dag vast aan hun smartphones en gebruiken ze voor steeds meer behoeften, zoals bankieren, transport en zelfs daten. Stemmen uit je zak is lang niet zo vreemd als twee decennia geleden, laat toen onze stemwetten werden gecreëerd in de 18e eeuw.
  • De opkomst bij presidentsverkiezingen heeft schommelde sinds 1960 rond de 55%. Als je echter rond de verkiezingstijd ergens in de buurt van sociale mediaplatforms bent geweest, houden mensen niet de mond over politiek. Sociale media hebben miljoenen mensen gestimuleerd en betrokken bij politieke gesprekken. Met 169,5 miljoen mensen via Facebook in de Verenigde Staten (ongeveer 52% van de bevolking), er is bijna een gelijke populatie die Facebook regelmatig gebruikt, aangezien er stemmen zijn. Zeker, deze statistiek omvat veel mensen die niet kunnen stemmen (leeftijd, misdrijven, enz.), Maar dat neemt niet weg dat een deel van de Amerikaanse bevolking (met name het jongere deel ervan) enigszins comfortabel is, als niet ondergedompeld in technologie.

Het pleidooi voor mobiel stemmen wordt nog groter bij scoping van lokale verkiezingen, waar de impact per stem van elke persoon veel hoger is, maar de opkomst van de kiezers is erbarmelijk.

In de Democratische voorverkiezingen van 2013 voor burgemeester in New York City bijvoorbeeld, stemden slechts 691.000 van de 8,5 miljoen mensen, waarvan 282.000 voor de winnaar Bill de Blasi, die later de race zou winnen met 8% van de stemmen van de totale bevolking.. In wezen was er 3,3% van de stemgerechtigde bevolking in New York City nodig om de burgemeester te kiezen van de financiële hoofdstad van de wereld en de thuisbasis van een van de meest diverse gemeenschappen ter wereld. Tusk was in staat om 250.000 mensen te mobiliseren om zich te verzetten tegen de Uber-antagonistische wet van De Blasio met een enkele app-functie.

Een lage opkomst maakt van een winnende politicus niet per se een slechterik. Het betekent gewoon dat het systeem kapot is en kan worden gemanipuleerd. Iemand die door een klein percentage wordt gekozen, gaat operaties uitvoeren om te proberen voordeel te halen uit dat percentage, zo niet het totale aantal mensen dat op opiniepeilingen stemt. En 100% van de bevolking van een stad? Welnu, hun stemmen zijn gewoon niet zo luid, tenzij ze op een stembiljet staan. Ten slotte, het spel voor de meeste politici is niet om goed te zijn op kantoor – het is om in functie te blijven.

Justin Merriman Getty Images

Tusk, samen met veel Amerikanen die teleurgesteld zijn in het huidige Amerikaanse politieke systeem, staat te popelen om op onderzoek uit te gaan mobiel stemmen om dingen te veranderen. “Het idee is niet om van het oude stembusensysteem af te komen”, zegt Tusk. “Het is om moderne technologie te gebruiken om onze democratie uit te breiden en onze leiders te stimuleren om voor de meerderheid te leiden in plaats van een paar mensen die daadwerkelijk een stem hebben ingevuld.”

Estland heeft zijn burgers bijvoorbeeld toegestaan overal stembiljetten uitbrengen vanaf een computer met een internetverbinding in de wereld sinds 2005, en de regering beweert dat 30% van de naar schatting 1,3 miljoen mensen in Estland het systeem gebruiken om elektronisch stemmen uit te brengen.

De Verenigde Staten hebben een geschiedenis van zeer nauwe verkiezingen, die meestal verstrikt raken in een schandaal in de mooie en totaal nooit disfunctionele geboorteplaats van Broward County, Florida van deze schrijver..

Mobiel stemmen, met zijn verheven idealen van precisie, snelle tracking en fraudebestendigheid, zou meer mensen aanmoedigen om te stemmen. Voor de abominabel lage opkomst bij lokale verkiezingen zou mobiel stemmen een gamechanger zijn voor ondervertegenwoordigde bevolkingsgroepen.

Bovendien zullen de technologische voorkeuren van de stemdemografie er in een paar verkiezingscycli heel anders uitzien. Als anekdotisch bewijs hier van enige waarde is, zijn wij millennials misschien erg eigenwijs of politiek apathisch, maar als eenheid zijn we over het algemeen te druk, lui of afgeleid om te gaan stemmen bij lokale verkiezingen, tenzij er natuurlijk een bepaald niveau is van de invloed van sociale media in de vorm van een trendy Ik stemde sticker. Het vonnis is nog niet bekend of Gen Z zijn mompeltrap en Tidepod-etende fase zal overleven, maar het is nog meer verslaafd aan smartphones dan millennials.

Als de optie om via smartphone te stemmen beschikbaar zou zijn, is de kans groot dat de opkomstcijfers van de kiezers worden versterkt door een jonger publiek en dat politici een manier moeten vinden om in de behoeften van de kiezers te voorzien in plaats van lobbyisten en campagnefinanciers.

In een interview met De New Yorker, Tusk zei: “We werken samen met deze jongens om ons te helpen het goed te doen. Maar mijn mening is minder dat de grootste bedreiging voor onze democratie het risico van hacking is. De grootste bedreiging voor onze democratie is dat niemand stemt. ”

De huidige staat van stemmen met blockchain

De koplopers van het blockchain-steminitiatief zullen onvermijdelijk de projecten zijn die hun producten implementeren, in plaats van alleen maar hete lucht te blazen in de vorm van whitepapers.

De huidige executies van blockchain-stembedrijven lijken tamelijk schamel in het kader van nationale verkiezingen, maar ze zijn het vermelden waard.

Voatz lijkt voor te zijn op zijn matte groep concurrenten door de leiding te nemen over blockchain-stemmen. Voatz haalde een seed-ronde van $ 2,2 miljoen op onder leiding van Medici Ventures, een volledige dochteronderneming van Overstock.com (zie tZero.)

Voatz

Het blockchain-gebaseerde stemsysteem van het project is onlangs geïmplementeerd in West Virginia, voornamelijk om militair personeel en gewone burgers in staat te stellen te stemmen via hun telefoon. Tusk Montgomery financierde de kleine pilot met $ 150.000. Bij de voorverkiezingen van 2018 gebruikten twee van de 55 provincies van de staat Voatz en brachten slechts 13 mensen hun stem uit via het systeem. Bij de tussentijdse verkiezingen van 2018 groeide het aantal provincies dat Voatz-stemrecht bood tot 24 en bijna 150 mensen stemden – ongeveer een 11,5x groei in slechts een paar maanden.

Voatz werd ook gebruikt bij de gemeenteraadsverkiezingen van Denver, Colorado op 7 mei 2019.

Agora, een ander blockchain-stembedrijf, wordt ook wel eens genoemd in de discussie over mobiel stemmen. Agora’s site beweert dat het digitale stemprotocol gedeeltelijk is ingezet in Sierra Leone als een internationale waarnemer om een ​​onderzoek uit te voeren waarin blockchain wordt getoond om te stemmen. De site blijft opmerken dat het stemprotocol “ gedeeltelijk werd ingezet om stemmen van een steekproef van stembureaus op een onveranderlijk blockchain-grootboek te registreren ”, wat leidde tot resultaten die nauwkeurige resultaten opleverden van de bestudeerde gebieden dagen voorafgaand aan de handmatige telprocessen..

Sierra Leone

De casestudylink naar ‘Toegang tot de resultaten’ gaat echter naar een Chrome-waarschuwing voor ‘Niet-beveiligde’ site en stuurt de zoeker vervolgens naar de website van een Italiaans hotel. Dit is een van de meer populaire projecten die blockchain-stemmen onderzoeken, iets dat zo moet zijn luchtdicht, transparant en veilig mogelijk.

Het bedrijf bevond zich ook in warm water na wat CEO Leo Grammar een “aanval van miscommunicatie en een paar PR-fouten die namens ons waren gemaakt” noemde. Agora overdreef de rol van het project in wezen door te beweren dat de hele verkiezing op blockchain plaatsvond in plaats van gewoon een gelijktijdige studie te zijn met een beperkte steekproefomvang, vergelijkbaar met die van een wetenschappelijk beursproject.

Andere projecten in de ruimte zijn onder meer Votem, Democratie aarde, Volg Mijn stem, en Boulé, die momenteel rudimentaire concepten lijken te zijn met bestemmingspagina’s die het blockchain-stemconcept promoten, in tegenstelling tot bonafide projecten waar politici (of journalisten) hun tanden in kunnen zetten.

Blockchain Stemmen is de lange weg vooruit

Elke beweging heeft zijn pioniers. Mobiel stemmen heeft enorme gevolgen voor de Verenigde Staten en de rest van de wereld, maar het is ook een precaire reis vol boobytraps en vijandigheid.

Vechten tegen de oude garde als een arme weesbaby

Veel blockchain-stemmende bedrijven doen mee aan een ongelooflijk steile bergopwaartse strijd, opererend vanuit grotendeels lege schatkisten en vage schema’s voor het genereren van inkomsten.

Ten eerste, geen enkele politicus die zijn hele leven lang de kunst van het inzamelen van campagnegeld, verkozen worden en in functie blijft, zal waarschijnlijk bereid zijn iets zo fundamenteel geschud te verwelkomen als miljoenen mensen die normaal gesproken niet stemmen om te gaan stemmen. hun telefoon. De zittende politici zullen niet alleen hun carrière in het getij van het lot werpen, maar ze zullen ook een technologisch voordeel geven aan een nieuwe golf politici die in staat zijn nieuwe hordes kiezers te engageren en te mobiliseren.

Congres

Congres doet congresdingen. Alex Wong / Getty Images

“Degenen die van de dingen houden zoals ze zijn – met andere woorden, elke huidige politicus, belangengroep, vakbond, grote donoren en iedereen die er geen belang bij heeft het mensen gemakkelijker te maken om hun macht uit te dagen – zullen tal van bezwaren naar voren brengen. naar mobiel stemmen ”, schrijft Tusk in zijn boek.

Tweede, het zal een enorme hoeveelheid middelen vergen om de gevestigde orde aan te pakken, vooral met zijn voorraden campagnegeld, belastinggeld en diepe banden met mensen die het politieke spel van binnen en van buiten beheersen. Bovendien is het bestrijden van de gevestigde stemprocessen niet zo eenvoudig als het aanvallen van een enkel versterkt kasteel; het betekent oorlog voeren tegen duizenden bolwerken over staatsgrenzen heen. Hoewel de regeringen van de duizenden staten en steden misschien verschillende prioriteiten hebben, marcheren ze nog steeds onder één melodie.

“[Massaal mobiel stemmen gaat] betekenen het veranderen van wetten in elke staat om mobiel stemmen mogelijk te maken, het ontwikkelen van een modelset van verkiezingsregels, beleidslijnen en procedures die voor elk rechtsgebied kunnen worden aangepast, het vinden van een paar rechtsgebieden die bereid zijn een proefprogramma uit te voeren om het idee uit te proberen, en grote sociale platforms, evenals de apparaatontwikkelaars zelf, te overtuigen om te helpen door hun gebruikers er constant aan te herinneren om te stemmen, “merkt Tusk op.

Een gebrek aan goede opties voor het genereren van inkomsten vermindert de toegang van een project tot financiering van investeerders, en altruïsme alleen is waarschijnlijk niet voldoende om een ​​van de sterkste politieke systemen aller tijden te ontwortelen..

Het Blockchain-stemmanipulatie-argument

Het is niet moeilijk om een ​​tweepartijenpolitiek systeem aan te nemen met een duistere geschiedenis met gerrymandering, corruptie, intimidatie van kiezers, manipulatie via de media (en recentelijk sociale media) en het vullen van stembiljetten. manipuleren van mobiele of blockchain-gebaseerde stemmen.

De blockchain zelf is misschien onveranderlijk, maar er zijn nog steeds veel faalpunten die kunnen worden misbruikt in verschillende gebruikssituaties. De uitbuiting zelf is niet zo zenuwslopend, want laten we eerlijk zijn, politieke strategen hebben een paar eeuwen de tijd gehad om manieren te vinden om het huidige politieke systeem te slim af te zijn. Wat echter verontrustend is, is als een mobiel stemsysteem gecompromitteerd zou worden, zou dit op schaal gebeuren en waarschijnlijk moeilijk te detecteren zijn tot te laat.

Het “Wat als kwantumcomputing ons politieke systeem ontspoort?” Argument

Quantum computing, vaak de “cryptomoordenaar” genoemd, is een dreigende existentiële bedreiging die stemmen op basis van blockchain onbruikbaar zou maken. Kwantumcomputers zijn in staat om berekeningen uit te voeren die anders theoretisch onmogelijk zouden zijn voor de huidige computers binnen een redelijk tijdsbestek, wat alles betekent van molecuulsimulatie (kwantumchemie betekent mogelijk genezing voor ziekten vinden binnen enkele dagen in plaats van jaren of decennia), logistieke optimalisaties en het kraken van cryptografische codes.

Bitcoin is bijvoorbeeld ongelooflijk stabiel onder de huidige computers, maar quantum computing zou het kraken zoals Humpy Dumpty, van wie de legende zegt dat het ooit op een grote muur zat en een grote val had. Een traditionele computer zou vandaag moeten presteren 340.282.366.920.938.463.463.374.607.431.768.211.456 basisbewerkingen om een ​​privésleutel van Bitcoin af te leiden van een openbaar adres, of 340 undecillion (340 miljard miljard miljard miljard).

Gebruik makend van Shors algoritme, een aanzienlijk grote kwantumcomputer zou ongeveer 2.097.152 bewerkingen om een ​​privésleutel te kraken, een veel beter beheersbaar aantal dan een nummer met het woord ‘miljard’ vier keer in de naam.

Veel krachtige kwantumcomputers zijn nog jaren verwijderd. Het argument dat het gebruik van een op blockchain gebaseerd e-stemsysteem als een primaire stemmethode van ons democratisch systeem echter een harde klap krijgt van kwantumdoemden. Of quantum computing een bedreiging zal vormen voor de quantum-resistente blockchain-projecten, het idee alleen al is verwarrend en technisch genoeg om in een anti-blockchain-stemcampagne te draaien.

Laatste gedachten – Een stichting voor mobiel stemmen bouwen voor de toekomst

De theorie van digitaal stemmen met behulp van blockchain-technologie lijkt steun te krijgen, maar het zal moeite hebben om te materialiseren zonder voldoende talent en kapitaal om het tot leven te brengen.

Dit is echter alleen het geval voor vandaag. Amerikanen zullen waarschijnlijk niet worden overtuigd om iets te steunen dat al verwarrend en te technisch klinkt om onze leiders te kiezen, vooral als onze enige gegevenspunten zijn dat dertien mensen blockchain gebruiken om te stemmen met hun telefoons in West Virginia..

Maar dat is precies wat deze projecten nu zijn: datapunten.​Dit is waarschijnlijk een tien- tot twintigjarig project, en het betekent dat je solide antwoorden moet hebben op […] zorgen over hacken, vooral omdat de bezorgdheid over buitenlandse inmenging bij Amerikaanse verkiezingen via Facebook, Google en Twitter alleen maar toeneemt, ”schreef Tusk in zijn boek en versterkte in ons gesprek. “Hoe meer gevallen we hebben van succesvol op blockchain gebaseerd mobiel stemmen, hoe beter het argument ervoor zal zijn in de toekomst.”

We zullen waarschijnlijk niet mobiel stemmen of stemmen op de blockchain zien bij aanstaande nationale verkiezingen, maar voor nu gaat het erom datapunten verzamelen die aantonen dat het haalbaar is. De succesvolle blockchain-stemprojecten van vandaag zullen in ieder geval dienen als de broodnodige munitie voor toekomstige generaties die de fakkel van vrijheid zullen nemen en het pad zullen ontsteken tussen ons archaïsche politieke systeem en de technologie van morgen..

Uitgelichte afbeelding door Buck Ennis