De cryptocurrency-wetgeving blijft zich ontwikkelen in overeenstemming met de uitbreiding van de markt. Het afgelopen jaar heeft de cryptocurrency-sector te maken gehad met een stortvloed aan nieuwe wetgeving. Regeringen proberen nu ruzie te maken in de Wilde Westen crypto-sfeer door een verscheidenheid aan nieuwe voorschriften.

Cryptocurrency-verordening

Tijdens de cryptomarktrally van 2017 besloten veel regeringen dat het tijd was om Bitcoin te reguleren. Bitcoin bereikte het hele jaar door recordhoogtes en de cryptomarkt bereikte meer dan $ 800 miljard aan handelsvolume. Zoals je zou verwachten, trok deze toestroom van nieuw Bitcoin-kapitaal de aandacht van overheidsfunctionarissen, van wie sommigen Bitcoin zagen als een bedreiging voor het huidige financiële systeem.

Ondanks hun angsten hebben veel van deze regeringen de technologie omarmd, en tegenwoordig zijn er steeds meer blockchain-vriendelijke landen waar cryptobedrijven en handelaren zaken kunnen doen. Het is nooit een beter moment geweest om in de blockchain-sector te komen..

Regionale Bitcoin-wetten

De wereld van cryptocurrency-wetgeving is grotendeels regionaal. Het wordt aan lokale overheden overgelaten om te beslissen hoe zij denken over crypto’s, zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Deze aanpak heeft een scenario gecreëerd waarin uw Bitcoins wettig betaalmiddel zijn in sommige landen, zoals Japan, maar verboden in andere, zoals buurland China. Hier is een overzicht van enkele van de huidige voorschriften en strategieën die worden gebruikt.

Amerikaanse cryptocurrency-wet

De Verenigde Staten hebben een overwegend hands-off benadering van de crypto-ruimte gekozen. In juni 2018 openbaarde de Amerikaanse vertegenwoordiger Warren Davidson (R-OH) sprak over de behoefte aan meer regelgeving in de industrie. Hij legde uit dat zonder “regelgevende zekerheid” de markt geen optimale ontwikkeling kan bereiken. Ook nam hij even de tijd om uit te drukken hoe het regelgevingskader flexibel genoeg moet zijn om de groei in de sector niet te belemmeren.

Amerikaanse vertegenwoordiger Warren Davidson via C-SPAN

Amerikaanse vertegenwoordiger Warren Davidson via C-SPAN

Ondanks het stijgende aantal individuen aan beide zijden van het crypto-gangpad, beoordelen Amerikaanse toezichthouders hun opties nog steeds. Het debat wordt nog ingewikkelder door het feit dat meer staten zich aan het opwarmen zijn voor het concept van cryptocurrencies. Afgelopen november werd Ohio de eerste staat om belastingbetalingen in Bitcoin te accepteren. Deze maand passeerde Wyoming wetgeving om cryptocurrency officieel als geld te erkennen.

De groeiende acceptatie van Bitcoin door lokale overheden, in combinatie met de wens om een ​​leider te zijn in de blockchain-ruimte, plaatst Amerikaanse wetgevers in een bijzonder gevoelige positie. Zoals het er nu uitziet, is de SEC begonnen met hard optreden tegen ICO’s, waarvan zij zeggen dat het in feite effecten zijn. De SEC heeft zelfs een ICO-gids om bedrijven te helpen bepalen of ze een ICO of een STO hosten. De laatste optie vereist strikte naleving van de veiligheidswetgeving.

Huidige EU-wetgeving

Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan blijft de EU een hele reeks nieuwe cryptowetgeving zien. Net als de rest van de wereld zijn de EU-voorschriften regionaal. Een van de weinige EU-brede cryptocurrency-wetten is dat geen enkele lidstaat zijn eigen cryptocurrency kan uitgeven. De EU handhaaft nu een breed scala aan Bitcoin-wetten.

In juli 2018 heeft een EU-rapport adviseerde toezichthouders om de zich ontwikkelende crypto-sector niet te verbieden of te negeren. In september van hetzelfde jaar begonnen de ministers van Financiën van de EU bespreken de mogelijkheid van een gemeenschappelijke benadering van de ruimte. Dit is op dit moment onwaarschijnlijk, aangezien niet elk lid hetzelfde enthousiasme voor de gedigitaliseerde economie deelt.

Zwitserse cryptocurrency-wetten

Zwitserland wordt beschouwd als een leider in het ontwikkelen van cryptocurrency-voorschriften. Vorig jaar kondigde de Zwitserse federale belastingdienst (SFTA) aan dat cryptocurrencies als activa zouden worden behandeld. FINMA publiceerde ook een set van richtlijnen voor ICO’s in februari 2018. Deze pro-crypto-regelgevingsomgeving heeft de groei in de Zwitserse blockchain-sector gestimuleerd. Deze groei heeft zich verspreid naar de Swiss Stock Exchange (SIX) die onlangs bekend gemaakt is van plan om in H2 2019 een STO te organiseren.

Bitcoin Government Regulations: Anti-Cryptocurrency-wetten

Niet iedereen is optimistisch over Bitcoin. Vorig jaar, de voormalige hoofdeconoom van de Wereldbank, Joseph Stiglitz, voorspelde dat Bitcoin zal worden onderdrukt door intense regelgeving naarmate de markt zich ontwikkelt. Hij staat niet alleen met deze visie en sommige landen zijn goed op weg om dit doel te bereiken.

Bitcoin-verbod

China is een voorbeeld van dit soort anti-cryptogedrag dat de markt beïnvloedt. Chinese functionarissen zijn zo effectief geweest in het vertragen van hun crypto-sector dat hun centrale bank onlangs openbaar maakte pochte over het doden van bijna alle Bitcoin-handel in het land. Hoewel het Bitcoin-verbod in China buitensporig lijkt, zijn ze niet de enigen die proberen de opkomende cryptomarkt plat te drukken via anti-Bitcoin-wetgeving. In feite hebben veel landen Bitcoin in het verleden verboden.

Een perfect voorbeeld is Taiwan. Het land verbood Bitcoin al in november 2015 nadat een miljardair dat was vastgehouden voor een Bitcoin-losgeld. In 2018 heeft de regering de wetgeving aangepast om anonieme crypto-activiteit te verbieden. Een ander voorbeeld is Columbia. Colombia verbood Bitcoin bijna in januari 2017. Gelukkig verduidelijkten ambtenaren hun standpunt in juni van hetzelfde jaar toen het publiekelijk bekend gemaakt dat de wetgeving Colombiaanse banken verbood om crypto te gebruiken.

Bitcoin-wet

We zullen misschien nooit een dag zien waarop universele wereldwijde Bitcoin-wetgeving bestaat. Momenteel heb je een mix van landen met verschillende niveaus van blockchain-begrip. Ironisch genoeg zullen de veiligheid en efficiëntie die worden verkregen door blockchain-technologie zeker een scenario creëren waarin de landen die de ontwikkeling van blockchain onderdrukken in de toekomst ernstig te lijden hebben..

Juist deze competitieve aard houdt cryptocurrencies in de voorhoede van toezichthouders. De markt is nu actiever dan ooit tevoren, en elke dag proberen meer landen het volgende epicentrum van deze digitale economische revolutie te zijn. De crypto-ruimte is nu te actief om te negeren en naarmate meer regio’s pro-crypto worden, zullen anderen dit voorbeeld moeten volgen om competitief te blijven.

FinTech-revolutie

De landen die pioniers zijn in de crypto-sector, kunnen enorme financiële voordelen verwachten. Landen zoals Japan blijven nu al een stroom van nieuw blockchain-investeringskapitaal hun economie zien binnenkomen. Het is moeilijk om een ​​scenario voor te stellen waarin andere regeringen niet hetzelfde willen.