Er is minstens één blockchain-stier in Washington D.C..

Stephen Moore fungeert momenteel als senior economisch adviseur van Donald Trump. Moore speelde een belangrijke rol bij het schrijven en aannemen van de Tax Cuts and Jobs Act (2017) en ontving kort een Trump-nominatie om als gouverneur van de Federal Reserve te dienen en te helpen bij het beheren van de valuta van het land (Moore zou zijn naam uit overweging nemen. )

Moore, een zichzelf toegeschreven beleidsnerd, heeft meer dan 35 jaar ervaring in de openbare orde. Gedurende deze tijd was Moore ook lid van de redactie van Wall Street Journal, Fox News Channel en CNN als senior economisch analist.

Worth Magazine rangschikte Moore als de 32ste machtigste persoon in de wereldwijde financiële wereld. In 2018 ontmoette Moore de oprichter en CEO van Frax (toen Decentral Bank) Sam Kazemian bij de SALT-conferentie, een tweeledige investeringsconferentie georganiseerd door de voormalige communicatiedirecteur van het Witte Huis, Anthony “The Mooch” Scaramucci. Kazemian is medeoprichter van Everipedia, een Wikipedia-vork met winstoogmerk die de EOS-blockchain gebruikt en contentcreatie stimuleert met behulp van een cryptocurrency-token genaamd IQ.

Tegenwoordig fungeert Moore als de Chief Economic Advisor van Frax, een gedecentraliseerde op fractionele reserve gebaseerde stablecoin. Frax zal van nature concurreren met centrale banken door een stabiel digitaal alternatief aan te bieden.

We hebben contact gehad met Moore en Kazemian om de toekomst van stablecoins, het huidige politieke klimaat rond blockchain en bitcoin te bespreken en hoe het Frax-team Frax wil vestigen als een algemeen aangenomen digitaal bezit.

Hoe ziet de rol van Chief Economic Officer bij een cryptocurrency-project eruit??

Moore heeft het grootste deel van zijn carrière besteed aan het adviseren van politici en het verzamelen van belanghebbenden bij het bepleiten van lagere belastingen en lagere overheidsuitgaven. Als senior economisch adviseur van Trump heeft Moore meegewerkt aan de herziening van het Amerikaanse belastingbeleid, dat in 2017 door het Congres in wet is omgezet.

Tegenwoordig wijdt Moore enkele van zijn schema’s aan iets uit de directe stuurhut van de meesten in Washington: het adviseren van een blockchain-startup bij het creëren van een stablecoin.

“Een van mijn taken is ervoor te zorgen dat Frax groeit en uitgroeit tot miljarden dollars, maar een stabiele waarde behoudt”, zegt Moore.

Moore wil Frax ook helpen ontsnappen en beter navigeren in een duistere regelgevende atmosfeer.

“Een andere rol is om het bedrijf te helpen bij het navigeren door dit ongedefinieerde regelgevingsklimaat”, zegt Moore. “We weten niet welke regels eraan komen, maar we weten dat er regels komen. Het is niet echt een econoom, maar ik ben al 35 jaar in Washington en ik weet hoe deze bureaus werken. Regelgevende instanties zouden kunnen proberen de deur voor veel van deze cryptocurrencies dicht te slaan en we willen een manier vinden om te voorkomen dat deze valuta’s worden gesloten. ”

Hoe is het om een ​​voorstander te zijn van blockchain en digitale activa in de administratie van Trump??

“De regering van Trump heeft enige scepsis gehad”, zegt Moore. ‘Geen vijandigheid, maar scepsis. We willen samenwerken met de administratie en een deel van hun angsten wegnemen. Stablecoins en blockchain zijn niet iets dat de economie zal opblazen. Het moet worden gezien als een actief of een verplichting. ”

“Mensen binnen de regering-Trump zijn geïntrigeerd. Een rol die ik heb helpen spelen, is de zichtbaarheid van blockchain en digitale activa vergroten. Ze maken bezwaar en klagen, en ik probeer ze van de richel af te praten. Ik beschouw dit als het internettijdperk waarin de overheid de voortgang niet kan stoppen. Ik denk dat crypto en digitale valuta’s het volgende grote ding zijn. ”

Je kunt technologie niet stoppen. Laat het zich verspreiden, laat mensen het gebruiken en laat het het Wilde Westen worden. Het zou zeer aan te raden zijn voor de regering-Trump om mensen dit uit te laten werken en hun eigen beslissingen te laten nemen. Regelgevers proberen het probleem van gisteren op te lossen en ver weg van de oplossingscurve waar de beste dingen zijn. ”

“Early adopters zullen het potentieel ervan realiseren. We bevinden ons in een fase waarin 95% van de mensen waarschijnlijk niet weet wat het is. “

Zal cryptocurrency een onderwerp zijn voor toekomstige presidentsverkiezingen?

“2020 nee”, zegt Moore. “2024 ja”

Waarom heeft de wereld nog een stablecoin nodig??

Frax onderscheidt zich van andere stablecoins als een algoritmisch beheerde reserve van cryptocurrency en digitale obligaties.

“We zouden graag zien dat andere stablecoins blijven groeien, zodat we ze als onderpand kunnen gebruiken om Frax te steunen”, merkt Kazemian op. “We zijn niet een andere Tether- of Maker-kloon die Ether te veel onderpand heeft gegeven.”

Maar waarom nu? Kazemian beschouwt de vooruitgang van de sector in de afgelopen jaren als buitengewoon productief bij het leggen van de basis voor gedecentraliseerde financiering.

“Ik denk niet dat zoiets als Frax mogelijk zou zijn geweest voordat de industrie uitgroeide tot wat het nu is”, zegt Kazemian. “Geldmarkten zoals compound.finance er komen honderden miljoenen leningen binnen. Mensen betalen rente over die producten. Tether en Dai krijgen een stevige voet aan de grond. Tether is de op vier na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. Ook is de psyche in de industrie veranderd dat stablecoins een belangrijk onderdeel van het ecosysteem zijn. We hadden de hele atmosfeer nodig om te veranderen. ”

Er zit bijna $ 700 miljoen aan leningen vast in contracten voor gedecentraliseerde financiering (DeFi).

“Voor mij is Bitcoin niet echt een valuta; het is een handelsartikel ‘, zegt Moore. ‘Een speculatieve handelswaar. Ik zeg dat niet om negatief te zijn. Een valuta behoudt zijn waarde in de loop van de tijd zonder in waarde omhoog en omlaag te gaan. “

“Een recessie of een bearmarkt is slechts een bullmarkt voor stabiliteit”, zegt Kazemian. “Wat gebeurt er als de prijzen dalen? Alles vlucht voor de dollar. Logisch: als er aan de ene kant een bearmarkt is, is er technisch gezien een bullmarkt voor waar de activa in geprijsd zijn. Het is gewoon logisch. We zien hetzelfde in crypto. Het zien van nutsmunten en shitcoins keldert, en stablecoins zoals Frax zijn er om investeerders stabiliteit en gezonde waarde te geven. ”

Wat zijn uw plannen voor gebruikersadoptie? Wat heeft de stablecoin nodig om te slagen?

“We zien het als een meerlaagse aanpak”, zegt Kazemian. “Om Frax te laten groeien, heeft het institutionele of uitwisselingssteun nodig, zodat mensen er echt gebruik van kunnen maken. De tweede fase is dat zodra mensen toegang krijgen tot Frax, we gaan uitzoeken hoe we het grote publiek kunnen bereiken. We onderzoeken meer op de detailhandel gebaseerde zaken zoals Robinhood of Cashapp en gaan langzaamaan richting de consument. ”

Wat levert het jullie op??

“Bij de meeste gedecentraliseerde munten is er een systeem met 2 tokens”, zegt Kazemian. “Mensen die blootstelling aan groei willen, hebben het vluchtige teken in handen. Frax werkt op dezelfde manier. Frax-aandelen (FXS), die tokens zullen hopelijk veel waard zijn. Ze werken op een vergelijkbare manier. De totale waarde van frax-aandelen is de DCF [discounted cash flow] van alle vergoedingen die in Frax zijn betaald. Een deel van de aandelen heeft waarde in het hele systeem. Het is best spannend omdat het is alsof je aandelen hebt in een gedecentraliseerde centrale bank. De originele gegenereerde aandelen worden gedistribueerd naar het oprichtende team en investeerders, partners – vergelijkbaar idee als Makerão-token.​

Veel van Moore’s blockchain-ondersteuning lijkt geworteld te zijn in zijn sterke libertaire neigingen.

“Ik wil dat de regering zo min mogelijk over mij weet”, zegt Moore. “Ik denk dat miljoenen mensen over de hele wereld op mij lijken. Het idee dat u een valuta kunt hebben die niet wordt gecontroleerd of gecontroleerd door de overheid, is zeer waardevol. Je kunt de waarde van een gedecentraliseerde valuta niet verdisconteren. “

Waarom Frax aan de dollar koppelen?

“Als de waarde van de USD verandert, moeten we ons afvragen hoe we het protocol kunnen updaten om een ​​andere koppeling te volgen”, zegt Kazemian. “Het is mogelijk in termen van software. Ik zie geen wereld waarin de USD zijn waarde niet verliest. “

“Dit is een geweldige vraag”, zegt Moore. ‘Is de dollar het beste waaraan je dit kunt koppelen? Er zijn gebreken in veel valuta’s. Ik heb de jaren 70 meegemaakt, waar we een inflatiecijfer van 15% zagen. Waar zou je het anders aan willen vastpinnen? Een idee waar we aan dachten, was het koppelen aan de goudprijs, maar het fluctueert meer dan de dollar. Veel valuta’s hebben in de loop van de tijd veel grotere pieken en waarden gekend. Het is de beste keuze die er is. De dollar is gewoon de minst rotte appel van het stel ”

Het team ziet Frax naast elkaar bestaan ​​en zelfs de Amerikaanse dollar ondersteunen.

“Frax helpt de rol van de dollar als wereldvaluta te verstevigen”, zegt Moore. “We zien Frax als een digitale wereldreservevaluta.”

“Aangezien Frax is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, helpt het om het relevant te houden”, zegt Kazemian. “Je kunt dezelfde dollarwaarde verplaatsen met een blockchain-infrastructuur. We proberen geen rare zwevende valuta zoals Weegschaal te maken die een unieke wisselkoers heeft ten opzichte van de USD. We zijn echt opgewonden omdat het een heel Amerikaans project is. ”

Hypothetisch kan Frax worden gesloten?

Er is niets illegaals aan wat we doen ”, zegt Moore. “Er zouden veel problemen zijn voor de regering die probeert te sluiten. Het is een legaal product. Overheidsregelgevers erkennen dat het een duidelijk en aanwezig gevaar is voor hun huidige status. Ze zullen proberen een manier te vinden om het te vertragen. Overheidsregelgevers, vooral als het om technologie gaat, lopen altijd drie schaakbewegingen achter op de industrie. ”

“In een hypothetische wereld is het een gedecentraliseerd financieel product”, voegt Kazemian toe. Als ze Satoshi proberen uit te schakelen nadat ze code hebben vrijgegeven, gebruiken mensen het al. “

Met andere woorden, als de kat eenmaal uit de tas is, kun je hem er niet meer in.

Hoe zullen regeringen reageren op een algemeen aanvaarde stablecoin?

Volgens Moore kunnen stablecoins dienen als een belangrijke beleidsfunctie die niet wordt erkend door de mensen in grote steden als Washington, Brussel, Tokio, enzovoort..

“Deze cryptocurrencies zullen een zeer disciplinerend effect hebben op de valuta van de overheid”, zegt Moore. ‘Zoals Sam zei, er is een gezegde dat goed geld slecht geld verdrijft. Mensen gaan naar de valuta die ze vertrouwen. Mensen vluchten naar de dollar, die andere landen dwingt twee keer na te denken over devaluatie van hun valuta. “

Door het grote aantal levensvatbare substituten dat er bestaat, is de kans kleiner dat regeringen hun valuta kunnen manipuleren buiten het belang van het publiek.

“Wanneer landen in een schuldencrisis terechtkomen, proberen ze de schuldvaluta te depreciëren en vervolgens schuldenaars terug te betalen”, legt Moore uit. “Het is een manier om de debiteuren te naaien. Als je nu valuta’s zoals Frax gaat hebben, zul je een migratie zien naar meer transacties die in Frax worden gedaan in plaats van zichzelf. ”

De beschikbaarheid van substituten zoals Frax en andere stablecoins zal het voor centrale bankiers moeilijk maken om de valuta van een land met succes op te blazen of te laten leeglopen..

“Het gaat centrale bankiers dwingen dat ze hun valuta stabiel moeten houden. Markten zullen hen onmiddellijk straffen voor niet. Na verloop van tijd kun je zien dat sommige van deze schulden worden terugbetaald in Frax in plaats van in een bepaalde valuta. ”

Is stabiliteit altijd een goede zaak?

“Stabiele valuta is optimaal”, zegt Moore. “U wilt altijd dat uw valuta gelijk in waarde is. We weten uit de geschiedenis van honderden jaren dat hoge inflatie en hoge deflatie negatieve gevolgen kunnen hebben voor een economie. Het komt terug op Economics 100: waarom heb je überhaupt een valuta? Als het zijn waarde niet behoudt, zullen mensen andere dingen gebruiken om mee te handelen. “

Laatste gedachten

Bekijk de eerste versie van de whitepaper voor meer informatie over Frax Frax.financiën. Momenteel test het team enkele van de slimme contractfuncties op EOS en plant het Ethereum-integratie.

Naar schatting zal Frax ergens in 2020 op de markt komen.