Als de derde grootste cryptocurrency met marktkapitalisatie, wordt Ripple (XRP) nog steeds aanzienlijk verkeerd begrepen.

Waar veel andere munten een bewogen afgelopen maanden hebben meegemaakt, zijn de ontwikkelingen van Ripple redelijk onder de radar.

Hoewel het begrijpelijk is dat veel mensen die naar de markten kijken de neiging hebben om aangetrokken te worden tot snelle cryptocurrencies, moet u niet slapen van wat Ripple probeert te bereiken. Het is misschien wel het bedrijf dat het meest geschikt is om de wereldwijde betalingssector van een biljoen dollar volledig te veranderen, en heeft hierin al aanzienlijke vooruitgang geboekt.

Dit artikel zal je helpen de fundamentele kenmerken van Ripple beter te begrijpen, evenals de richting waarin het lijkt te gaan.

Wat is Ripple en hoe werkt het??

Ripple is de houdstermaatschappij van alle Ripple-producten, inclusief de digitale asset XRP. Het heeft kantoren in San Francisco, New York, Londen, Sydney, India, Singapore en Luxemburg, en meer dan 90 klanten over de hele wereld. Ripple heeft ook investeerders aangetrokken zoals Andreessen Horowitz, Google Ventures, Accenture, Seagate en nog veel meer.

XRP is het digitale token dat we kunnen kopen, verkopen en verhandelen. Het heeft tot doel een belangrijk probleem op te lossen bij grensoverschrijdende betalingen (de voorfinanciering van nostro / vostro-rekeningen).

Het doel van Ripple is om de marginale kosten van internationale betalingen te verlagen, zodat geld veel gemakkelijker kan worden verplaatst zonder enorme kosten. Ripple is van plan dit te bereiken door een wereldwijd netwerk van financiële instellingen in staat te stellen de Ripple-software te gebruiken om iets te creëren dat Brad Garlinghouse (CEO van Ripple) het ‘internet van waarde’ noemt..

Naarmate meer bedrijven zich bij Ripple aansluiten en zijn producten gebruiken, zal de vraag naar XRP toenemen en zullen de markten zich dienovereenkomstig aanpassen.

Er zijn momenteel ongeveer 75 banken en betalingsproviders actief op het netwerk van Ripple, met ongeveer 90 extra banken over de hele wereld, waaronder BBVA, Standard Chartered Bank, Westpac, Banco Santander en National Australia Bank..

De marktgroei van Ripple

Ripple marktkapitalisatie

Ik denk dat een van de grootste redenen waarom Ripple grotendeels verkeerd wordt begrepen, is omdat de marktgroei in de afgelopen maanden op zijn best teleurstellend was..

Afgezien van de snelle opkomst van schijnbaar uit het niets van maart 2017 tot ongeveer half mei 2017, zweefde Ripple over het algemeen rond dezelfde prijsklasse.

Bovendien zag de cryptocurrency-wereld enkele zeer opmerkelijke gebeurtenissen plaatsvinden nadat Ripple zijn hoogste punt ooit bereikte:

 1. Privacymunten zoals Monero zagen in augustus een prijsstijging van 2x – 3x.
 2. Bitcoin Cash kwam uit na een spannende periode waarin mensen in juli gretig wachtten op de Bitcoin-vork.
 3. Andere altcoins zoals NEO bleven elke dag groeien
 4. Zelfs Litecoin begon een indrukwekkende groei te zien.

rimpel google trends

Vraag / antwoord met Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple

In een Quora-sessie met de CEO van Ripple Brad Garlinghouse op 3 oktober werden enkele van de grootste brandende vragen van veel gebruikers beantwoord. De volledige reeks vragen kan zijn hier gevonden, en het volgende is mijn analyse van de antwoorden.

Brad Garlinghouse

 1. Waarom zou ik in Ripple investeren??

Ik denk dat de manier waarop Garlinghouse hierop reageerde sierlijk was, gezien de positie van Ripple als een privébedrijf dat al een positieve cashflow verdiende. Hij verklaarde dat hij geen plannen heeft om extra kapitaal aan te trekken, wat goed is voor investeerders omdat het de huidige prijs per token niet zal verwateren..

Hij voegde ook een grap toe die Ripple’s standpunt over het inzamelen van geld in het algemeen weerspiegelde “en niet beledigend, maar als we dat zouden doen, zouden we alleen kapitaal ophalen bij institutionele beleggers!”

 1. Kunnen de andere banken Ripple klonen als valuta, zodat Ripple kan uitsterven??

Dit wordt veel gevraagd.

Het is een redelijke vraag, want hier heb je Ripple, deze scrappy startup begint wat vaart te krijgen, en dan de old-guard deep-pocket hoge marmeren kolombanken die beginnen te beseffen dat dit hele crypto-ding misschien geen flits in de pan is.

Het zou echter niet helemaal juist zijn om Ripple vs. Big Banks te beschouwen als een klassieke David vs. Goliath. Ripple streeft ernaar iets te bouwen dat alle banken kunnen gebruiken, terwijl sommige grote banken waarschijnlijk aan iets soortgelijks gaan werken omwille van de controle.

Garlinghouse merkte op: “Een door een bank uitgegeven digitaal activum kan alleen echt efficiënt worden afgewikkeld tussen de banken die het hebben uitgegeven. Ik ben er sterk van overtuigd dat banken een onafhankelijk digitaal activum nodig hebben om echt efficiënte afwikkeling mogelijk te maken en we zijn van mening dat XRP het best gepositioneerd is voor die rol. “

Naar mijn bescheiden mening is de reden dat grote banken extreme moeite zullen hebben om hun eigen cryptocurrency-spin-off uit te voeren, dat ze gecementeerd zijn als een gecentraliseerde, zichzelf dienende autoriteit. Ze zitten vast met de paradox dat ze iets inherent gedecentraliseerd moeten maken met behoud van volledige controle. Het is vermeldenswaard dat Ripple zelf redelijk gecentraliseerd is; het is een privébedrijf en bezit de overgrote meerderheid van de XRP (ongeveer 61 procent, of $ 16 miljard waard).

Bovendien krijg ik het gevoel dat, om een ​​consensus te bereiken tussen honderden hooghartige en dwingende grensbanken, goddelijke tussenkomst nodig zou zijn. Ripple, als onafhankelijke derde partij die werkt aan iets dat elke bank wil (of zal moeten) gebruiken, heeft een voordeel.

3. Hoe zal Ripple de financiële wereld radicaal veranderen??

Boom. Er is een grote.

Garlinghouse vergelijkt de trage en dure wereld van wereldwijde betalingen met de mogelijkheid om direct en gratis met iedereen ter wereld te praten.

Het lijkt erop dat moderne technologie de wereld van wereldwijde betalingen nog niet heeft gesierd. Wereldwijde betalingen zijn de kapotte Toyota Corolla uit 2002 van de straat. Dingen zoals het live streamen van video en audio bestonden niet eens in de jaren 90, maar wereldwijde betalingen bestaan ​​al decennia. Zelfs de mogelijkheid om een ​​Snapchat-filter te gebruiken dat de structuur van mijn gezicht verandert, was het spul van science fiction toen ik opgroeide, en toch zijn de betalingen nauwelijks veranderd.

Het frustrerend fascinerende is dat wereldwijde betalingen een bijna onbegrijpelijk grote bedrijfstak zijn. De wereld stuurt meer dan $ 155 biljoen over de grenzen. Dat is $ 155.000.000.000.000 die wordt verzonden via een systeem dat extreem hoge kosten in rekening brengt en dagen in beslag neemt.

En het is niet zoals banken die miljarden dollars aan betalingskosten verdienen, sprinten om hun systemen te ontwortelen.

Garlinghouse merkte op dat Ripple dit probleem wil oplossen door middel van zijn ‘internet van waarde’ om miljarden mensen over de hele wereld met elkaar in contact te brengen om direct transacties uit te voeren, en het zou ook een ‘groot aantal mogelijkheden’ kunnen ontsluiten.

Ik geloof dat Ripple een oplossing biedt die een cruciale rol zal spelen in de toch al verouderde wereld van wereldwijde betalingen, een wereld die tien jaar geleden een opknapbeurt had kunnen krijgen.

4. Wat onderscheidt XRP van andere cryptocurrencies??

Er zijn veel dingen die XRP onderscheiden van andere crypto’s, maar Garlinghouse benadrukte vooral het verschil tussen XRP en Bitcoin.

Hoewel ik persoonlijk lang BTC ben en een gelovige ben dat het een ander gebruikscasus oplost, is de realiteit dat de gemiddelde tijd om een ​​BTC-transactie te voltooien vandaag ongeveer 4 uur is. XRP is daarentegen ongeveer 4 seconden. Een paar andere vergelijkbare vergelijkingen die belangrijk zijn voor betalingen en die een internet van waarde mogelijk maken:

 • Het XRP-grootboek kan meer dan 1500 transacties / seconde verwerken. BTC is momenteel ~ 15 transacties / seconde.
 • XRP-kosten per transactie worden gemeten in fracties van een cent. BTC-kosten per transactie worden gemeten in dollars. “

Om daar nog aan toe te voegen, denk ik dat er een paar punten zijn die ook uitgewerkt hadden kunnen worden.

Een grote reden (en een taaie) dat Ripple (XRP) anders is dan andere cryptocurrencies, is dat het op commissiebasis is en niet volledig gedecentraliseerd op dezelfde manier als veel andere munten. Ripple bezit ongeveer 61 procent, oftewel $ 16 miljard, van alle XRP. Niets houdt hen tegen om hun XRP op de markt te brengen om de prijzen te beheersen. Het is ook in het beste belang voor het nastreven van lage betalingskosten om de prijs van elke XRP laag te houden.

Er zijn momenteel ook 38.343.841.883 XRP in omloop. Dus dat betekent dat als u 1000 XRP heeft voor $ 0,20, de marktkapitalisatie met $ 7.668.768.376,60 moet stijgen, alleen al om uw geld te verdubbelen. Ja, het verdubbelen van uw geld is in elke situatie een mooie deal, maar houd er rekening mee dat $ 7,6 miljard aan marktkapitalisatie niets is om te spotten.

Moet ik Ripple (XRP) kopen?

De beste manier om te weten of u ergens in moet investeren, is door het op dezelfde manier te doen als de grote vissen, de verhuizers van markten, de investerende wijzen het doen.

Ze worden wakker en pakken hun ochtendkoffie. Ze nemen een slokje, maar het is te warm, dus leggen ze het neer voor later. Spoedig. Ze kraken met hun knokkels en openen hun MacBooks. Ah, Ethereum is vandaag 10% gestegen. Ze vragen zich af of ze het moeten kopen. Ze googelen “Moet ik Ethereum kopen”. Een reddit-gebruiker cryptosandlambos98 zegt “ja als je geen Ethereum koopt, mis je!” Ze plaatsen een bestelling van $ 10 miljoen.

Helaas is het niet zo eenvoudig. Hoewel speculatie een duidelijke invloed heeft op prijsschommelingen, kan ik u niet vertellen dat u het betrouwbaar kunt timen.

Daarom wil ik benadrukken hoe belangrijk het is om de grondbeginselen van cryptocurrencies zoals Ripple (XRP) te kennen en vervolgens voor jezelf een beslissing te nemen. Hier zijn een paar vragen die ik mezelf stel:

 • Wat bouwen ze??
 • Hoe is hun branche??
 • Wat is hun concurrentievoordeel??
 • Wie zit er in hun oprichtende team??
 • Hoeveel tokens hebben ze vrijgegeven?
 • Welke problemen lossen ze op?

Als je die eenmaal onder de knie hebt, ga dan door. U bent uiteindelijk verantwoordelijk voor het nemen van de beste beslissing met betrekking tot uw beleggingen. We willen hier gewoon zijn om u bloot te stellen aan nieuwe informatie en inzichten.

Laatste gedachten

De cryptocurrency-wereld is gevuld met opwindende beloften van industrie-ontwrichtende oplossingen, maar er zijn relatief weinig munten die het potentieel hebben om ze waar te maken.

Ripple (XRP) is een van de weinige bedrijven in de cryptocurrency-wereld die al geld verdient en met echte klanten werkt; niet te vergeten dat ze mogelijk de leiders zouden kunnen worden in het aanpakken van een industrie van een biljoen dollar.

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om opgeleid te worden en op de hoogte te blijven van de basisprincipes van de Ripple en het langetermijnbeeld voordat u ervoor kiest om er al dan niet in te investeren. Hoe dan ook, het zou een interessant verhaal moeten zijn om te volgen.

Disclaimers: ik ben momenteel een investeerder in Ripple (XRP) voor de lange termijn. Dit is zeker geen financieel advies.