Klim in’

Nog een week in het groen voor de cryptocurrency-markt. Durven we te zeggen: “De bearmarkt is voorbij?” Met een paar dalingen onderweg groeide de totale marktkapitalisatie deze week van $ 133,8 miljard naar $ 137,4 miljard, een groei van bijna drie procent. Enkele altcoins hadden ook indrukwekkende weken. Stellar (22,09%), Cardano (17,59%) en Dash (10,12%) kenden allemaal stijgingen met dubbele cijfers. Het meest opvallend was echter dat Crypto.com Chain’s (voorheen Monaco) een stijging van 471,28% behaalde.

Marktstatistieken cryptovaluta (15-03-19)

Marktstatistieken cryptovaluta (15-03-19)

Een relatief saaie week voor onze top drie:

Bitcoin zag een waardestijging van 0,72%.

Ethereum dood gespeeld, met slechts 0,04% naar boven.

XRP 0,68% omhoog gekropen.

Binnenlands cryptocurrency-nieuws

Hoe groter de piramide, hoe verder de val: OneCoin-leider Konstantin Ignatov werd afgelopen vrijdag gearresteerd op de internationale luchthaven Los Angelos en prompt beschuldigd van talloze beschuldigingen van fraude. Ignatov en zijn zus runden een cryptocurrency-piramidespel waarin ze miljarden dollars van investeerders stalen.

De twee startten het Bulgaarse bedrijf in 2014 en beloonden gebruikers via een multi-level marketingcampagne voor het werven van extra mensen om “cryptocurrency-pakketten” te kopen. OneCoin gebruikte echter niet echt een blockchain, vervalste mijnbouw en stelde intern een prijs voor de munt vast zonder rekening te houden met vraag en aanbod.

William Sweeney, Jr., adjunct-directeur van de FBI, zegt hierover: ‘In tegenstelling tot authentieke cryptocurrencies, die de transactiegeschiedenis van hun investeerders bijhouden, had OneCoin geen echte waarde. Het bood investeerders geen methode om hun geld te traceren en het kon niet worden gebruikt om iets te kopen. ” Klinkt als een paar andere cryptocurrencies die we kennen …

Veiligheid? Welke beveiliging ?: Oh, gelukkige dag – een beetje duidelijkheid over de regelgeving! Colorado is officieel geslaagd voor de Colorado Digital Token Act eind vorige week. De nieuwe wet stelt effectief dat digitale tokens met een consumptief primair doel niet als effecten worden beschouwd in de staat Colorado. Dus als u een utility-token maakt, moet u vrijuit zijn.

Er zijn echter een paar voorwaarden. U dient een intentieverklaring in te dienen bij de effectencommissaris. U kunt het token niet promoten als een investeringsvehikel (duh). En u moet het cryptocurrency-netwerk hebben gebouwd voordat u het token verkoopt. Er zijn een paar uitzonderingen op deze regels, maar dat is de kern ervan.

Media-verzameling

Crypto Goes Hollywood: Schijnbaar gemaakt als een bull-run geldgreep in 2017 met een slecht gevoel voor timing, de slim genoemde Crypto heeft deze week een trailer uitgebracht. Met een met sterren bezaaide cast bestaande uit Luke Hemsworth, Kurt Russel en de immer populaire Annalé, wil je het niet missen.

wat is nieuw bij coincentral

Een geschiedenis van de meest verhelderende momenten van Bitcoin en cryptocurrency [Infographic]: Wil je de geschiedenis van Bitcoin weten, maar heb je tijd nodig? We hebben je gedekt.

Juridische problemen met Bitcoin | Belangrijke zaken waar u op moet letten: veel crypto is als het wilde wilde westen, maar dat heeft deze beklaagden niet gered van de lange arm van de wet.

[GESPONSORD] Wat is TaxBit? Hoe werkt Crypto Tax Automation?: Oogst automatisch die 2018-marktverliezen met dit nieuwe belastingplatform.

Cryptocurrency-nieuws uit de hele wereld

Het Bazels Comité predikt geen munten: Woensdag bracht het Bazels Comité voor bankentoezicht, een internationale toezichthoudende groep, een verklaring uit over “crypto-activa”. Ze hebben specifiek afgezien van het gebruik van het woord ‘cryptovaluta’ vanwege hun overtuiging ‘dat dergelijke activa niet op betrouwbare wijze de standaardfuncties van geld bieden en onveilig zijn om op te vertrouwen als ruilmiddel of waardeopslag’. Vertel ons hoe u zich echt voelt.

De commissie waarschuwt dat, vanwege de vluchtige aard en korte geschiedenis van crypto, crypto-activa een groot aantal risico’s met zich meebrengen voor banken die ervoor kiezen om ze over te nemen of cryptogerelateerde diensten aan te bieden. Vervolgens schetsen ze een paar richtlijnen die banken moeten volgen als ze ervoor kiezen om dit te doen, waaronder het uitvoeren van due diligence, het handhaven van een duidelijk raamwerk voor overheid en risicobeheer, het openbaar maken van crypto-exposure en open communicatie met een toezichthoudende entiteit..

Quoine op proef: De Singapore International Commercial Court (SICC) heeft deze week een uitspraak gedaan over de eerste rechtszaak van het land met Bitcoin. De rechtbank oordeelde dat de beurs ten onrechte verschillende transacties van B2C2, een market maker, had teruggedraaid. In april 2017 plaatste B2C2 zeven bestellingen om Ethereum in te wisselen voor Bitcoin. Vanwege technische problemen kon het bedrijf handelen tegen een verhouding van één ETH voor 10 BTC, waardoor slechts één ETH een waarde van $ 12.000 kreeg. De volgende dag keerde Quoine de transacties echter terug.

De rechtbank oordeelde in het voordeel van B2C2, maar dwingt Quione niet om de volledige waarde te betalen van wat de aanvrager van de market maker – iets meer dan 3.000 bitcoins. In plaats daarvan moeten de twee bedrijven het eens worden over een bedrag of anders moeten ze opnieuw terecht.