Lin Dai is een zelfbenoemde nerd. Hij begon zijn professionele carrière in de eerste dotcom-boom terwijl hij studeerde aan Carnegie Mellon. Dai bouwde een van de eerste sociale netwerken voor tieners genaamd Kiwibox Media Inc. met ongeveer twee miljoen mensen op de website. Nadat hij het bedrijf openbaar had gemaakt, verhuisde Dai naar New York City en overleefde de dot com-crash en brand.

Dai ging door met het helpen van grote mediabedrijven zoals Viacom en Alloy bij hun vertakking in de digitale advertentie-industrie. Na een paar jaar in het bedrijfsleven, kriebelde Dai om terug te keren naar de startup-wereld en sloot hij zich aan bij een startup voor mobiel video-sociaal netwerk genaamd Keek, die hij hielp groeien tot 75 miljoen gebruikers in ongeveer drie jaar.

Tegenwoordig is Dai’s primaire focus actief TAP-netwerk, een op blockchain gebaseerd netwerk dat een ecosysteem aandrijft dat de externe datahandelaar uitschakelt.

Wat is er mis met het huidige ecosysteem voor digitale advertenties??

Het maakt niet uit hoe je het snijdt in het huidige digitale advertentie-ecosysteem, Facebook en Google winnen 99% van het bedrijf.

Elk ander mediamerk heeft het moeilijk. Mediabedrijven hebben advertentie-inkomsten nodig, die worden aangevallen door Facebook.

Een deel van de oplossing voor mediabedrijven is diversificatie van inkomstenstromen. Een toekomstige mix van inkomsten zou op abonnementen gebaseerde producten, ⅓ mediareclame en ⅓ handel kunnen zijn.

Hoe ziet het digitale advertentielandschap er vandaag uit??

Het grootste deel van de gebruikersgegevens wordt verzameld door twee bedrijven: Google en Facebook. Deze bedrijven maken gebruik van die gegevens door deze aan derden te verstrekken. Deze externe marketeers gebruiken die gegevens vervolgens om te adverteren.

Advertentietargeting omvat twee sets identiteiten: een apparaat-ID (alles wat er op uw telefoon gebeurt, kunnen ze targeten) en een browser-ID (cookie of iets dat u volgt, en het maakt niet uit waar u zoekt). Uw browser-ID is getagd met iets waar adverteerders advertenties voor kunnen plaatsen. Honderden bedrijven kunnen uw gegevens verzamelen via GPS-locatie, verschillende voorkeuren die u instelt, acties die u onderneemt via browsers.

Adverteren is tegenwoordig heel anders dan in het begin. Voordat het zoiets was van: “We zijn een scheerbedrijf en wilden adverteren in het tijdschrift Men’s Health!”

Nu kopen adverteerders alleen programmatisch. Ze zien niet per se waar hun advertenties zijn, en dat hoeven ze ook niet. Ze kunnen u targeten, op wie zij denken dat een potentiële klant is, waar u ook bent. Dat is in onze ogen prima, zolang je ze maar toestemming geeft en een vergoeding krijgt. Maar zo werkt het tegenwoordig gewoon niet. Bedrijven met meerdere miljarden dollars zijn tussenpersonen die marketeers in staat stellen te profiteren van deze gegevens, en het is niet in het voordeel van het individu of de marketeer.

Hoewel dit model werkt, zien we het niet echt als duurzaam. De meeste van deze gegevens worden verzameld zonder toestemming van een gebruiker, of het gebruik ervan door derden is in ieder geval niet expliciet goedgekeurd door gebruikers.

De consument wordt aangevallen zonder hun toestemming, en de tussenpersoon neemt hun commissie, ongeacht een verkoop of niet.

We stellen ons een manier voor waarop de consument toestemming aan een merk kan delegeren, en merken kunnen hun ‘aangemelde’ doelgroepen beter begrijpen.

We begonnen na te denken over hoe we meer waarde voor gebruikers konden creëren en hen tegelijkertijd eigenaar van hun gegevens konden geven. Een deel van die oplossing betekende het vinden van manieren om gegevens te verzamelen die superieur zijn aan wat Facebook en Google verzamelen. We moesten ook een manier vinden om consumenten bewust te maken van wanneer hun gegevens worden bemiddeld om geld te verdienen.

De laatste grens voor gegevens is het vinden van bruikbare gegevens die het veel beter doen om te bepalen hoe een persoon of publiek in de toekomst zal reageren. Als ik bijvoorbeeld Dominos ben, kan ik mensen targeten die een foto van pizza leuk vonden. Maar als ik mensen kan targeten die een foto van pizza leuk vonden en die in de afgelopen 10 dagen OOK iets van Papa John’s hebben gekocht, heb ik een veel betere doelgroep.

Het probleem is dat mensen dat soort gegevens gewillig delen.

Hoe zijn de door TAP verzamelde gegevens superieur aan wat Facebook en Google verzamelen??

TAP-leden kiezen hun aankoopgegevens direct voor, wat veel nauwkeuriger is dan andere gedragsgegevens zoals ‘likes’ of interesses op Facebook.

Als een consument bijvoorbeeld bereid is te delen hoe vaak en hoeveel hij elke maand bij Domino uitgeeft, is dat veel nauwkeuriger dan wanneer hij een foto van een pizza gewoon ‘leuk’ vindt op Facebook..

De belangrijkste onderscheidende factor is ook TAP krijgt direct toestemming van de consument bij het verzamelen van de aankoopgegevens, en compenseert de consument rechtstreeks in de vorm van beloningspunten of beloningsdollars van merken. Dit is fundamenteel anders dan grote sociale netwerk- en internetplatforms die uw gegevens verzamelen en er geld mee verdienen zonder directe compensatie voor u.

Hoe haalt een bedrijf geld uit de verzamelde gegevens??

Nauwkeurige aankoopgegevens stellen ons netwerk van merken en handelaren in staat om in te spelen op specifieke deals en beloningen voor de individuele consument en een hogere ROI te genereren.

De aankopen van een klant hebben bijvoorbeeld een grote invloed op de waarde van hun gegevens. Bijvoorbeeld. als uit mijn aankoopgegevens en geschiedenis blijkt dat ik een zware reiziger ben die 14 keer per jaar reist en jaarlijks $ 20.000 of meer uitgeeft aan hotels en vliegtickets, bieden grote hotelgroepen in het TAP-netwerk tot 70% korting op publiekelijk beschikbare tarieven specifiek voor mij de volgende keer dat ik reizen boek via de TAP-boekingsmodule.

TAP Network ontvangt een commissie over de gegenereerde verkopen en verdeelt het merendeel van de opbrengst in de vorm van beloningen aan de consument.

Kunt u de marktplaats beschrijven voor het vinden van kopers voor deze gegevens??

TAP verkoopt nooit gebruikersgegevens. Gebruikersgegevens worden beveiligd en geanonimiseerd in het TAP-systeem, en TAP werkt rechtstreeks samen met merken en handelaars die aanbiedingen willen doen aan TAP Rewards-leden die voldoen aan bepaalde criteria of aankooppatronen.

Misschien wil een grote pizzaketen een bonusbeloning aanbieden aan iedereen die $ 100 of meer per maand aan pizza koopt, of wil een streamingdienst iedereen die hun service nog niet heeft gebruikt, een proefaanbieding aanbieden. De gegevens worden anoniem gebruikt voor het opzetten van elke campagne, maar worden nooit buiten het TAP-ecosysteem verkocht.

Wat motiveert de handelspartner om samen te werken met TAP?

Door Universal-beloningen aan te bieden, moedigt TAP Network beloningsleden aan om actief te winkelen bij handelspartners in het netwerk om beloningspunten te verdienen.

Merchant-partners genereren extra omzet van nieuwe en bestaande gebruikers, en kan de verkoopopbrengst of frequentietoename nauwkeurig meten via TAP-analyses.

Hoe gaat TAP het landschap van digitale advertenties verbeteren??

Als uw gegevens worden aangeraakt, moet u een vergoeding krijgen. U moet de volledige controle hebben over wie toegang heeft tot uw gegevens. Je kunt zeggen dat het mijn gegevens zijn en ik wil het niet delen met een specifiek merk of persoon.

We zijn een experiment gestart met Hooch, een beloningsapp die mensen beloonde met gratis drankjes. Ze zouden één gratis drankje per week krijgen, zolang ze hun aankoopgegevens deelden.

We hebben de OpenFinance API gebruikt, waarmee ze al hun creditcards en betaalpassen aan ons kunnen koppelen. Vervolgens kunnen we hun transacties scannen en inzicht krijgen in hun aankopen. Als u bijvoorbeeld een actieve onderhandelaar bent en die gegevens worden ondersteund door uw transactiegeschiedenis, bent u een zeer waardevol persoon om te targeten op alcoholbedrijven. Ze belonen u en strijden om uw bedrijf.

Drankjes waren een onhandige benaming van beloningen. We besloten om te evolueren naar een volledig beloningsprogramma waarin gebruikers beloningspunten konden verzamelen voor alles van een koffie van $ 5 of een hotelkamer van $ 500.

Rewards-punten is een concept dat veel mensen al begrijpen. Ze kunnen gemakkelijk $ 20 in TAP converteren met leveranciers in het netwerk.

Traditionele beloningsprogramma’s zijn ontworpen om te profiteren van de consument. Als je bijvoorbeeld genoeg vliegt, kun je genoeg punten verzamelen voor gratis spullen. Het probleem is dat 80% van de gebruikers niet echt genoeg punten verzamelt om iets mee te doen. We willen beloningen eerlijker en toegankelijker maken voor de consument. U kunt één enkele valuta verzamelen en deze uitgeven bij honderden merken.

Hebben jullie al kapitaal opgehaald??

Hooch heeft de TAP-technologie en zijn netwerk ontwikkeld en heeft vanaf de Series Seed-ronde $ 7,8 miljoen opgehaald. We zijn in gesprek met VC’s en strategische investeerders over een Serie A-ronde begin 2020.

Waar komt blockchain om de hoek kijken?

Een overweldigend aantal consumenten begon hun gegevens te delen. Onze hypothese was dat slechts 20% van onze gebruikers hun gegevens zou delen, maar ongeveer 80% van de mensen deelde het. Blockchain kwam in het spel omdat we deze gegevens op een verantwoorde manier wilden beveiligen.

We wilden gebruikers toestaan ​​hun gegevens te delegeren zonder persoonlijke informatie te delen. Het wordt gedaan met een tokenverbinding met de uitgevende bank, vergelijkbaar met hoe Mint en Acorn vergelijkbare API’s gebruiken. We registreren geen kaartnummers en namen. Ze zijn niet aan jou gekoppeld of herleidbaar.

U krijgt een blockchain-portefeuilleadres toegewezen, uw pseudo-ID in ons systeem.

Hoe verdienen jullie geld??

We hebben deals gesloten met ongeveer 250.000 handelspartners, reizen, restaurants, hotels, retailers, e-commercebedrijven, enz.

Wanneer u bij hen een aankoop doet, wordt deze bijgehouden met een digitale link of gedetecteerd vanaf de kaart. We kunnen de portemonnee persoonlijk detecteren. Die partners betalen TAP Network voor het aansturen van die verkoop. Ongeveer 50% van wat we ontvangen wordt omgezet in TAP Coin (een stablecoin gekoppeld aan USD) en gestort in de portemonnee van de gebruiker.

We wilden een project bouwen voor de massaconsument, dus hun beloningen moeten gemakkelijk worden omgezet in iets tastbaars dat ze kunnen gebruiken in plaats van een of ander obscuur, verwarrend token.

Als u een consument bent, downloadt u het Hooch-app en koppel een willekeurig aantal debet- en creditcards. De app begint aankopen te detecteren. Als u naar een van onze partnerverkopers gaat, bijvoorbeeld Starbucks, detecteren we dat er een transactie met die partner is gedaan. Zodra de transactie is geverifieerd, ontvangt het TAP-netwerk een commissie van die partner. Vervolgens wordt een deel van die commissie gestort in de portemonnee van een gebruiker.

** Noot van de redacteur: de opgenomen link is een aangesloten link waarmee u $ 5 aan TAP krijgt.​

Aan de kant van de verkoper gaat het erom de relatie met uw klant te bezitten. In de vroege Facebook-dagen vertelde Facebook iemand als Pepsi om hun publiek op het Facebook-platform te brengen, omdat ze veel coole dingen kunnen doen, zoals ze op verschillende manieren targeten en zo veel meer over ze leren. Jaren later draaiden ze het script om. Ze veranderden hun algoritme zodat bedrijven maar een klein% van hun eigen publiek konden bereiken en Facebook moesten betalen om de rest te bereiken. Het is een van de grootste zakelijke aas en schakelaars ooit.

Merchant-partners worden gestimuleerd om met hun klantgegevens hun eigen directe kanalen op te bouwen.

Wat is de toekomst voor TAP??

We hebben een plan om de komende twee jaar 30 miljoen gebruikers te bereiken.

We doen dat door samen te werken met bestaande ondernemingen, zoals grote media- en entertainmentbedrijven, om onze technologie in licentie te geven en onder hun eigen naam te labelen.

Van elke nieuwe digitale advertentiedollar die op de markt komt, nemen Facebook en Google er ongeveer 94 cent van in beslag. Grote bedrijven vechten om meer dan 6 cent van elke dollar, omdat de gegevens die Facebook en Google verstrekken zeer uitvoerbaar zijn.

We willen naar deze bedrijven gaan en hen vertellen dat we een manier hebben om hun consumenten hun gegevens rechtstreeks naar hen te laten sturen. Ze kunnen binnen 60-90 dagen een beloningsprogramma onder hun eigen naam whitelabelen, wat hen misschien 2 jaar zou kosten om intern uit te bouwen.

We hebben onze eerste white label-lancering half november, dus dat is echt spannend. Het is een bedrijf in de entertainmentindustrie met meer dan 10 miljoen gebruikers. We willen heel snel opschalen naar tientallen miljoenen gebruikers.

We willen helpen de tweede golf van consumenten in te luiden en ons steentje bijdragen om blockchain naar de massa te brengen.

Bedankt, Lin!