Als je aan internet denkt, duiken maar weinig mensen diep genoeg om het te begrijpen hoe het werkt. De “informatiesnelweg” heeft miljarden dollars aan waarde gecreëerd, de verspreiding van globalisering mogelijk gemaakt, de deuren geopend naar onderwijs voor miljarden mensen en hele generaties veranderd. Het internet is volgens het NOIA-team echter nog steeds buitengewoon inefficiënt – en daar willen ze verandering in brengen.

Vanuit vogelperspectief, NOIA heeft een gedistribueerd peer-to-peer content delivery network (CDN) ontworpen dat wordt beheerd door een blockchain. Het team is van mening dat dit een veel effectievere oplossing is dan het huidige protocol voor internet.

Het probleem, zoals uitgelegd door NOIA, is dat het internet zoals het is niet bedoeld was om zo te zijn – het gebeurde gewoon. Het natuurlijke gebrek aan structuur leidde tot een versnippering die volgens een IHS-studie verantwoordelijk is voor meer dan $ 700 miljard per jaar aan uitvalkosten voor ondernemingen..

We hebben contact gemaakt met Domas Povilauskas, een mede-oprichter bij NOIA Network, om uit te leggen hoe hij ziet dat NOIA de infrastructuur van internet zoals wij die kennen verandert.

Laten we het vanaf vandaag over internet hebben. De meeste mensen zijn bijna 16 uur per dag online, maar hebben weinig tot geen idee hoe het werkt. Kunt u ons door de huidige internetarchitectuur en zijn routeringsprotocollen leiden??

Het is belangrijk om te begrijpen dat internet een netwerk van netwerken is. Het zijn alleen kabels die over de hele wereld lopen, geleverd door uw ISP die vervolgens verbinding maakt met andere ISP’s, enzovoort. Het is een grote wirwar van netwerken met fysieke kabels die over de hele wereld lopen. Het wordt beheerd door duizenden verschillende instellingen om functioneel te zijn.

Deze instellingen dienen een gemeenschappelijk protocol te hebben. De commercialisering van internet begon met universiteiten en vervolgens naar particuliere ISP’s, als een netwerk van netwerken.

Het Boarder Gateway Protocol werd geïntroduceerd in 1994. Dit maakt een pad mogelijk van de ene computer naar de andere, inclusief websites naar televisie naar sociale media en in wezen van alles en nog wat op internet. Het routeringsprotocol en de gegevens werken momenteel in een reeks ‘hubs’. Momenteel hebben gebruikers geen keuze welke hub wordt gebruikt en komen uiteindelijk terecht op de hoofdserver waar de gegevens worden gehost.

De problemen?

Het BGP-protocol werkt alleen op een zeer “lokale weergave” op het netwerk en stuurt verkeer naar die hubs. Met behulp van de informatie van elkaar, autonoom beheerd, worden gegevens opgeslagen op internet. Dit is exclusief pakketwetten, de laatste metingen, beveiligingsfuncties, en het is een eenvoudig protocol dat een richting aangeeft naar een bestemming. Niemand is verantwoordelijk voor het leveren van verkeer, prestaties en niet-intelligente routering, in het bijzonder.

90% van al het internetverkeer wordt gerouteerd via BGP. Dit leidt ook tot enorme financiële verliezen voor grote bedrijven en is inefficiënt.

Het kost technologiebedrijven, ondernemingen en internetproviders meer dan $ 700 miljard. Waar gaat dit geld naartoe??

Een IHS-studie is erg breed en bevat een zeer breed beeld van waarom internet voor veel bedrijven complexiteit creëert. Omvat bijvoorbeeld directe netwerk- en internetstoringen. Het beïnvloedt de productiviteit, sms’en, software, trage ervaringen, services, enz. Dit is een jaarlijks getal dat exponentieel wordt.

Bedrijven en ondernemingen zullen particuliere serviceproviders installeren en gebruiken, wat extra kosten met zich meebrengt omdat het openbare internet te riskant kan zijn. Deze oplossingen zijn nog steeds niet voldoende. Hoe dan ook, op een gegeven moment zijn alle ondernemingen afhankelijk van openbaar internet waar hun privé niet kan worden gedekt. Er worden dus toegangspunten MPLS-protocol gebruikt dat honderden keren meer kost, maar dit is ook verouderd.

Laten we het hebben over de toekomst van internet. Hoe gaat het over 10 jaar online, zal anders zijn dan vandaag?

Het programmeerbare internet is gebaseerd op het idee van openheid, het delen van bronnen en balanceren. Gewone internetgebruikers kunnen bijdragen aan en gebruik maken van het programmeerbare internet door hun internetverbinding te delen. Zodra de NOIA-applicatie is geïnstalleerd, wordt de verbinding van de gebruiker een onderdeel van het nieuwe internet en krijgt de gebruiker toegang tot de best mogelijke internetverbinding gezien zijn internetabonnement, locatie en andere details.

Hierdoor kunnen gebruikers hun internet snel maken, de beste game- en televisie-ervaring garanderen en worden ze beloond voor hun bijdrage en het gebruik van het programmeerbare internet.

Regelmatige bijdragen van gebruikers kunnen zorgen voor decentralisatie van het verkeer en het internet evenwichtig en effectief maken. Dit leidt tot meer verkeer naar snellere, betere netwerken en bevordert de concurrentie tussen internetproviders, wat leidt tot innovatie en evolutie van de internetinfrastructuur.

IPV6 breidde de omvang van datapakketten uit. Dit maakt aangepaste datakoppen mogelijk. Dit voegt een plaats toe voor het bewerken van gegevens, inclusief routeringsinformatie. Segmentroutering neemt toe, zoals onder andere Cisco tegenwoordig doet. Het merendeel van de hardware ondersteunt segmentroutering in de komende 5 tot 10 jaar. Er is geen technische reden waarom dit niet mogelijk is om segmentroutering te ondersteunen. Wereldwijde segmentroutering is de toekomstige omgeving en het IPV6-protocol. Momenteel bestaat er niet zoiets als een database-internet met het BGP-protocol.

Noot van de redacteur: In de blogaankondiging heeft Bill Norton het in eenvoudige termen opgesplitst: “Net zoals Waze auto’s naar alternatieve routes loodste om overbelaste snelwegen te omzeilen, zal machine learning de topologie van bijgedragen netwerksegmenten dynamisch aanpassen om de routing voor de deelnemers te optimaliseren. De hele gemeenschap profiteert van betere internetconnectiviteit en blockchain zorgt voor de afwikkeling tussen deelnemers. “

We gebruiken distributie-grootboektechnologie die alle segmentrouteringsdatabases mogelijk maakt en onze knooppunten uitvoert. De gebruikerservaring wordt exponentieel verbeterd door alle beschikbare verbindingen te zien die kunnen worden gebruikt voor doorvoer. Dit is een solide basis voor programmeerbaar internet.

Nadat dit is bereikt, moet een economie worden gecreëerd en ingeschakeld. Door al het bovenstaande te combineren, ons model is een gedecentraliseerde internettransitcentrale, d.w.z. DITEX. Dit biedt een financiële prikkel die een ‘openstelling’ van het internet biedt, zodat segmenten open en gedeeld zijn om ‘slimme routering’ uit te voeren met machine learning en algoritmen..

Kun je ons iets vertellen over het oprichtende team achter NOIA? Waarom is dit het beste team om deze uitdaging op te lossen??

We zijn anderhalf jaar geleden begonnen. Ons testnet heeft ongeveer een jaar gedraaid om deze technologie nu vrij te geven. Ons team heeft onlangs Bill Norton toegevoegd als oprichter in een laat stadium. We hebben een team van experts op het hoogste niveau in de VS en wereldwijd.

Hoe gaat NOIA het internet beïnvloeden??

We verbinden verschillende onafhankelijke netwerken door de routingtaal van segmenten te programmeren. We verbinden het internet met slimme routing en een alternatief routingsysteem.

Dit zorgt voor een maximaal gebruik van internet, inclusief veiligheid, beveiliging, prestaties, en lost kritieke problemen op die verband houden met de huidige internetarchitectuur die is gekoppeld aan de BGP.

Hoe zal Bill Norton de voortgang van het project beïnvloeden??

Bill heeft ons project naar de hoofdklasse van Silicon Valley-projecten geduwd. Door hem aan boord te hebben, doen we iets belangrijks in de branche.

Wat is NOIA Cache?

Een peer-to-peer content delivery network (CDN). Dit werd meer dan 6 maanden geleden vrijgegeven. CDN is de eerste applicatie die draait op het testnet, open-source, enz.

Hoe zal NOIA concurreren met Amazon, Microsoft en CloudFlare?

Deze bedrijven privatiseren hun internet. Hun internet is privé en ze hebben nog steeds geen oplossingen in bepaalde regio’s en landen.

NOIA maakt gebruik van de bestaande infrastructuur. We democratiseren het openbare internet dat de hele wereld omvat. In feite bieden we onze diensten aan deze bedrijven aan.

Welke rol speelt blockchain bij de decentralisatie van internet??

Een meer nauwkeurige beschrijving is Distributed Ledger. Dit is de enige manier waarop het internet gedecentraliseerd kan worden als een openbare database voor dit nieuwe routingsysteem. Dit is geen eigendom van ons bedrijf, het is openbaar.

Hoe zal NOIA geld verdienen?

Om Segment Routing te gebruiken, ontwikkelen we de software voor het programmeren van datapakketten. Het is in feite een van de eerste ter wereld (of de eerste) van dergelijke software die beschikbaar is als service voor particulieren en ondernemingen. Deze software werkt in combinatie met routersoftware die het Segment Routing-protocol ondersteunt en dit vormt een basis voor verkeersroutering in programmeerbaar internet..

Om het aantal gebruikers en bijdragers te laten groeien, zal NOIA zich richten op het bieden van een goede UX / UI in termen van programmeerbaar internetgebruik en integratie in de bestaande IT-infrastructuren.

Om dat te doen, brengen we een applicatie uit voor individuele gebruikers en bedrijven. Beide applicaties geven toegang tot programmeerbaar internet en dienen als “gateways”.

We hebben twee categorieën klanten:

  • Individuen: We ontwikkelen een app voor elke internetgebruiker om hun internet te versnellen en hun verbindingen te delen om beloond te worden.
  • Ondernemingen: Het zal in wezen een SaaS-platform zijn dat alle tools zal bieden die nodig zijn om alle gewenste eindpunten in de infrastructuur van bedrijven met elkaar te verbinden en netwerkconnectiviteit in te stellen, te beheren en te analyseren.. Dat deel waarmee we inkomsten willen genereren.

Het is een goede manier om het privébedrijf te onderscheiden van een open-source gedistribueerd grootboekproject. De kern van het project is het grootboek en de uitwisseling. Die zullen gedecentraliseerd zijn en het NOIA-bedrijf krijgt alleen waarde als tokenhouder. Maar in termen van het product, de software zelf, het UX / UI-gedeelte, wordt er geld mee verdiend voor ondernemingen als een service.

Al het andere dat u onze lezers wilt laten weten?

Iedereen moet begrijpen dat NOIA een duurzame symbolische economie creëert die draait om het delen en gebruiken van internet, een internet van de volgende generatie. Dit model is gekoppeld aan het NOIA-token.

Dank je!