Drie veelvoorkomende “mazen in de cryptocurrency-belasting” en waarom ze niet werken

Het volgende is een gastpost van Mario Costanz, CEO van HappyTax en CryptoTaxPrep.com. ascsvszvzdv

Handelaren in cryptocurrency genoten ooit van een relatief reguleringsvrije investeringsomgeving. In de begintijd van Bitcoin wisten alleen de meest technisch onderlegde investeerders zelfs dat het bestond. Naarmate cryptocurrency steeds meer de mainstream binnensluipt, ontwikkelen regelgevende instanties een steeds geavanceerder beleid met betrekking tot digitale valuta.

De Internal Revenue Service (‘IRS’) maakte in 2014 voor het eerst bekend hoe en waarom cryptocurrencies moeten worden belast met een korte beleidsverklaring. Tot grote ontsteltenis van het bureau heeft echter bijna niemand zijn belastingen op investeringen in digitale valuta betaald. Nu streeft de IRS actief naar investeerders in cryptocurrency die hun Bitcoin-inkomsten niet hebben gerapporteerd.

We halen allemaal herinneringen op aan de goede oude tijd. Het leven was tenslotte zoveel eenvoudiger voor beleggers in virtuele valuta toen de IRS in het duister tastte over de miljarden dollars die op cryptocurrency-uitwisselingen worden verdiend. Veel beleggers zijn nog steeds van mening dat cryptocurrency-uitwisselingen in mazen in de belastingcode vallen die hen vrijstellen van belasting. Niets is echter minder waar.

Misschien hoor je geruchten binnen de cryptocurrency-gemeenschap die je doen geloven dat je kunt profiteren van fiscale mazen om te voorkomen dat je belasting moet betalen op je digitale valuta-uitwisselingen. Helaas is dit niet meer dan wensdenken. Dit artikel gaat in op enkele van deze geruchten en verduidelijkt hoe en waarom ze niet werken.

Het ontwijken van belastingen, zelfs per ongeluk, kan u in ernstig heet water doen belanden. Slimme belastingplanning kan uw aansprakelijkheid jegens de IRS echter tot een minimum beperken.

1. Cryptocurrency kopen via uw pensioenrekening

De meesten van ons weten dat pensioenrekeningen zoals IRA’s, 401-ks of ROTH belastingvoordelen geven voor mensen die sparen voor hun pensioen. Als gevolg hiervan zijn sommige beleggers in cryptocurrency van mening dat ze kunnen voorkomen dat ze belasting moeten betalen over hun virtuele valuta-uitwisselingen door de activa te kopen via hun pensioenrekeningen. Dit is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Als u een Amerikaans staatsburger of een permanente inwoner bent en u via uw IRA cryptocurrencies wilt kopen, moet u eerst een uniek type pensioenrekening krijgen. Het wordt vaak een zelfgestuurde of chequeboek-IRA genoemd (de meest voorkomende). Mogelijk komt u ook in aanmerking voor een zelfgestuurde 401k of SEP, afhankelijk van onze bedrijfsstructuur. Dit soort accounts heeft ook verschillende beperkingen. Er zijn verschillende soorten transacties die uitdrukkelijk verboden zijn en het voltooien van een van deze transacties kan uw volledige transactie ongeldig maken. Dit zal ertoe leiden dat het wordt belast als een uitkering en dat er ook extra boetes voor vroege distributie worden opgelegd.

U kunt zelfs overwegen om er een offshore op te zetten, maar dit brengt nog meer complicaties met zich mee voor het hele proces en wordt meestal vermeden.

Klinkt ingewikkeld? Het is. Je hebt zeker de hulp van een beroep nodig. Het proces heeft aanzienlijke kosten om aan de slag te gaan en vereist een zorgvuldige planning om er maximaal van te kunnen profiteren. U kunt ook merken dat u een zeer beperkt aantal uitwisselingen heeft waarop u kunt opereren, omdat u een institutionele account moet aanmaken en geen persoonlijke account.

Complexiteit, kosten en mogelijke fraude zijn niet de enige problemen met deze regeling. Aangezien u voor dit proces beheerder moet worden van uw eigen beleggingsrekening, mag u niet persoonlijk profiteren van de beleggingen. IRS-regels voorkomen dat u van de rekening leent of er anderszins persoonlijk van profiteert, net als elke andere professionele beleggingsadviseur. Bovendien mogen de totale jaarlijkse bijdragen aan uw IRA’s niet hoger zijn dan een gecombineerde $ 5.500 als u jonger bent dan 50 jaar, en worden ze afgetopt op $ 6.500 als u ouder bent. Caps op sommige van de andere abonnementen zijn veel hoger, maar dat geldt ook voor het papierwerk.

Ze hebben één plek waar ze schijnen. Als u een baan verlaat waar u een 401k had, kunt u mogelijk uw 401k omzetten in een zelfgestuurde IRA en vervolgens investeren in cryptocurrency. Zorg ervoor dat u goed risicobeheer toepast en begrijp dat waarden snel kunnen crashen.

2. Cryptocurrency kopen via uw levensverzekeringspolis

Levensverzekeringen kunnen belastingvoordelen hebben die vergelijkbaar zijn met pensioenrekeningen. Als u bijvoorbeeld een levensverzekeringspolis voor onderhandse plaatsing opzet, deze gedurende een bepaalde periode vasthoudt en vervolgens uitbetaalt, hebt u recht op uitstel van belasting, vergelijkbaar met een traditionele IRA. U betaalt nog steeds vermogenswinstbelasting, maar u kunt uw belastingverplichting uitstellen tot een latere datum. Er is geen belastingvoordeel, alleen uitstel.

Maar wat als u uw polis nooit laat uitbetalen? Als u tot uw overlijden virtuele valuta in uw levensverzekering hebt, wordt deze overgedragen aan uw erfgenamen. Net als andere eigendommen die via levensverzekeringen worden overgedragen, hoeven uw erfgenamen geen belasting te betalen over eventuele waardestijgingen van de virtuele valuta die in de polis zijn opgenomen. Klinkt goed, toch? Is het tenslotte niet het hele punt om te vermijden dat u meerwaarde moet betalen op uw cryptocurrency-inkomsten? Zeker, behalve één groot probleem: je bent dood. Wat heeft het voor zin belasting te ontwijken als u het geld dat u probeert te verbergen voor de belastingdienst, nooit kunt uitgeven? Je kunt net zo goed de IRS gewoon zijn deel geven en genieten van het leven terwijl je het nog leeft.

Cryptocurrencies aan uw erfgenamen overlaten, klinkt als een leuke manier om voor uw gezin te zorgen nadat u er niet meer bent. De meeste beleidsmaatregelen voor onderhandse plaatsing vereisen echter een investering van minstens $ 500 duizend voordat ze het gesprek zelfs maar beginnen. Deze minimale investeringsvereiste sluit de meesten van ons uit om zelfs maar te proberen door alle hoepels te springen die nodig zijn om aan dit plan deel te nemen, dus het is beter om tijd en hartzeer te besparen en gewoon uw belastingen te betalen.

Omdat cryptocurrencies rijkdom blijven opbouwen, zal dit gebied veel meer aandacht krijgen, omdat steeds meer investeerders cijfers zullen halen die in aanmerking komen voor de minima. Zorg ervoor dat u een professional vindt die deze transacties echt begrijpt, om te voorkomen dat u met boetes wordt geconfronteerd.

3. Het claimen van de soortgelijke ruilvrijstelling

In de IRS-beleidsverklaring van 2014 classificeerde het bureau digitale valuta’s als eigendom. Dit leidde ertoe dat veel investeerders dachten dat het ruilen van Bitcoin voor andere virtuele valuta’s zoals Ethereum, Bitcoin Cash of Ripple kwalificeert als een soortgelijk ruil onder Sectie 1031 van de belastingcode. Een 1031 like-kind-uitwisseling omvat het verhandelen van een soort bedrijf of investeringsactiva voor een ander. Als u bijvoorbeeld een kunstgalerie bezit en een schilderij dat uw klanten verafschuwen, ruilt voor een sculptuur waarvan u verwacht dat het veel publiek zal trekken, betaalt u geen belasting over de uitwisseling. Belastingplicht ontstaat wanneer u het beeldhouwwerk verkoopt, maar zolang de twee kunstwerken hetzelfde karakter hebben, kunt u het betalen van belasting op het beeld uitstellen totdat het wordt verkocht.

Beleggers die hun cryptocurrency-activa vóór 2018 hebben verkocht, beweren vaak dat ze moeten worden gedekt door de vrijstelling voor soortgelijke uitwisselingen omdat cryptocurrencies dezelfde aard of hetzelfde karakter hebben. Dit is echter niet hoe de IRS virtuele valuta behandelt. Het verstrekken van uw Bitcoin – of het nu gaat om Amerikaanse dollars of een andere virtuele valuta – is een belastbare gebeurtenis. Dit is waar of u nu een kopje koffie koopt of de heetste nieuwe alternatieve munt. De transactie komt niet in aanmerking als een ruil van onroerend goed voor onroerend goed. Het wordt eerder behandeld als een verkoop die onmiddellijk wordt gevolgd door een aankoop.

Voor investeerders die van plan zijn om in de toekomst de soortgelijke ruilregel voor cryptocurrency-transacties te claimen, heeft de federale belastinghervorming van 2018 regen in de parade gebracht. Van de verschillende wijzigingen aan de federale belastingwet die in de laatste dagen van 2017 zijn aangenomen, heeft het Congres de uitwisselingen van sectie 1031 uitdrukkelijk beperkt tot alleen onroerend goed. Hiermee werd de maas in de valutakoers in dezelfde soort volledig gesloten, althans voor zover dit in het verleden van toepassing kan zijn geweest op cryptocurrencies.

Neem bij twijfel contact op met een professional

De meesten van ons zijn relatief nieuw op het gebied van cryptocurrency. De IRS houdt echter al een aantal jaren virtuele valutatransacties in de gaten, en ze laten niemand wegkomen met belastingontduiking door vermeende ‘mazen’ in de belastingcode. Vroege investeerders troostten zichzelf met de overtuiging dat ze werden beschermd door vaagheid en onzekerheid in het IRS-beleid. Deze investeerders worden nu echter achtervolgd door de belastingdienst, die hen hoogstwaarschijnlijk met vergoedingen en boetes zal aanpakken, naast het innen van de achterstallige belastingen die ze verschuldigd zijn..

Als het gaat om het beschermen van uw activa, is het van cruciaal belang om aan de rechterkant van de IRS te blijven. Zorg ervoor dat u samenwerkt met een erkende Certified Public Accountant die een uitgebreide training heeft gevolgd in belasting op virtuele valuta.