Een grote beeldanalyse van cryptocycli en sleutelniveaus

Sinds 13 november 2018 is Bitcoin 48 procent afgestoten, Ripple is 43 procent lager en Ethereum is met 54 procent gedaald. Alle drie de munten geënsceneerd leerboek, bearish vluchtigheid breakouts (dagelijkse grafiekbasis) op 14 november, samen met tientallen andere munten. Komen deze munten met een grote marktkapitalisatie dichterbij op grote dieptepunten? Is er een rationele technische basis om te geloven dat het ergste van de crypto-bearmarkt in 2018 ten einde loopt? Bekijk de belangrijkste cryptocycli en sleutelniveaus voor elke munt en kom tot uw eigen conclusies.

Technieken versus basisprincipes

Onthoud dat de technische grafieken en onderliggende fundamenten van een munt totaal verschillende beelden kunnen geven voor potentiële handelaren en investeerders. De fundamenten van Bitcoin lijken bijvoorbeeld uitstekend te zijn (drie, vijf of zelfs tien jaar vooruitkijken), maar dat is misschien niet voldoende reden voor een korte termijn swingtrader om nu long BTCUSD te gaan. Hetzelfde kan gezegd worden voor Ripple (XRPUSD) en misschien zelfs voor Ethereum (ETHUSD). In dit artikel ligt de focus op techniek, niet op de basis.

Big Picture Crypto-cycli en sleutelniveaus

Bitcoin-cycli

Elke cryptocurrency beweegt in zich herhalende prijscycli. In feite heeft elke denkbare grafiekperiode een prijscyclus. Zelfs intraday-grafieken van drie en vijf minuten hebben verhandelbare cycli. Het identificeren van toekomstige convergenties van meerdere cyclusdieptepunten (of hoogtepunten) kan u een krachtig crypto-handelsvoordeel geven. Hier zijn drie grafieken met lage projectie met meerdere wielen voor BTCUSD, XRPUSD en ETHUSD. Dit zijn crypto’s met de grootste cap en dienen ook als een algemene timingproxy voor kleinere munten.

Bekijk de wekelijkse cycli-grafiek van Bitcoin:

crypto cycli prijscycli BCHUSD-cyclusdieptepunten

BTCUSD, wekelijks: drie van de belangrijkste prijscycli van Bitcoin suggereren dat een groot dieptepunt nabij is. Vouw de grafiek uit voor een duidelijker beeld. Afbeelding: MotiveWave.com

Bitcoin biedt de meest historische gegevens, wat betekent dat de cyclustiminggegevens betrouwbaarder zijn dan de meeste andere munten. De grafiek laat zien dat er zich een hoogwaarschijnlijk meerwielige dieptepunt probeert te vormen. De cycli van 72 dagen, 21 weken en 41 weken zijn het er allemaal over eens dat een groot dieptepunt nabij is. Tegelijkertijd suggereert de cyclus van 18 maanden dat het volgende grote dieptepunt zal plaatsvinden in de herfst van 2019.

Betekent dit dat het nu veilig is om long Bitcoin te gaan? Kan zijn. Misschien niet. Cycluslengtes zijn altijd onderhevig aan willekeurige uitbreidingen en contracties, ook al hebben de meeste markten een betrouwbare gemiddelde cycluslengte van 18-20 periodes (gemeten van dal tot dal). Het sleutelwoord hier is gemiddeld. Sommige cycli kunnen al na 13 bar de bodem halen. Weer anderen kunnen uitbreiden tot 22 of zelfs 25 bars. Langetermijn, je kunt verwachten dat de gemiddelde cycluslengte altijd terugkeert naar het gemiddelde van 18-20 bar. Crypto-cyclusanalyse is effectief op prijs-, volume- en tick-gebaseerde grafieken.

Sleutelondersteuning en weerstand voor Bitcoin

Een goede vuistregel is om te zoeken naar een dieptepunt tussen drie of vier sleutelcycli. Als er een lage cyclus bestaat en de prijs handelt net boven een major ondersteuning niveau, de kans dat een verhandelbare bullish reversal toeneemt. In het geval van Bitcoin is de prijs begonnen te dalen in de buurt van een belangrijk ondersteuningsniveau (gebaseerd op de swing low van september 2017 van 2.979,88). Op het moment van schrijven (17 december), is Bitcoin aan het rallyen, wat misschien bewijst dat de bovenstaande analyse correct is.

Er is echter een goede kans dat de munt zal proberen om de recente wekelijkse low op 3.169,53 opnieuw te testen voordat hij probeert hoger te stijgen. Wees dus behendig met het nemen van winst als u een kortetermijnhandelaar bent. Er zijn opmerkelijke bevoorradingszones (gebieden met winstoogmerk) in de buurt van 4.200,00 tot 4.300,00 en vervolgens in de buurt van 5.800,00 tot 5.900,00.

Rimpel cycli

De prijsactie van Ripple is een beetje meer onregelmatig dan die van Bitcoin, maar de cyclusvoorspelling ziet er nog steeds erg interessant uit. Ripple is ook sterk aan het rallyen (17 december), in navolging van Bitcoin’s voorsprong. De driedaagse grafiek leverde de meest logische reeks voorspellingen voor de laagste cyclus op, en het suggereert dat eind december 2018 tot eind januari 2019 het tijdvenster is waarop de dieptepunten verschijnen. Wellicht is het ultieme dieptepunt al gehaald (vorige week op 0.2815). De belangrijkste cycluslengtes voor Ripple zijn de 35 dagen, 70 dagen en 20 weken (op basis van de driedaagse grafiek). Mijn software berekent automatisch de meest geschikte cycluslengtes, waardoor u uren handwerk bespaart. Gebruik bij het berekenen van cycli zoveel mogelijk historische gegevens. U wordt beloond met nauwkeurigere resultaten.

crypto cycli prijs cycli Ripple laag

XRPUSD, driedaagse grafiek: de voorspelling van de cycli van Ripple impliceert een grote dieptepunt in januari 2019. Afbeelding: MotiveWave.com

Sleutelondersteuning en weerstand voor rimpel

Ripple kan zich echter een beetje verzamelen en zich dan terugtrekken om dat dieptepunt opnieuw te testen voordat hij weer omhoog gaat naar de 0.3000s. De swing low op 0,2815 was een hoger dieptepunt dan in augustus en september 2018, en dat is een belangrijk bullish signaal voor Ripple. Een reeks hogere swing highs en hogere swing lows is het bewijs van een bullmarkt, dus tenminste de hoger laag een deel van de formule is van kracht.

Wil Ripple echt vers geld opnemen, zoek dan naar een dagelijkse afsluiting van meer dan 0,4042 en daarna 0,5669. Een potentiële afsluiting boven 0,5669 zou een bullmarkt (swing highs en swing lows basis) in deze coin bevestigen. De prijs zal door een aanzienlijk aanbod moeten kauwen (handelaren die short willen verkopen) op de niveaus van 0,4700 tot 0,5000, dus dat kan een geweldige winstgevende zone zijn als je binnenkort long gaat Ripple.

Ethereum-cycli

De prijsactie van Ethereum op de lange termijn is beslist bearish en heeft 95 procent van zijn verbluffende 2017-rally teruggevonden. De prijsbalken van het kleine bereik (basis, de 2-dagen-grafiek), bloeden steeds lager, met nauwelijks een rebound. Tot vandaag, 17 december. Ethereum is in opkomst, samen met Bitcoin, Ripple en de rest van de cryptomarkt.

crypto cycli prijscycli Ethereum-dieptepunten

ETHUSD, tweedaagse grafiek: de langzame bloeding van Ethereum kan eindelijk eindigen als drie van zijn belangrijkste cycli begin 2019 dieptepunt zijn. Afbeelding: MotiveWave.com

De prijscyclusprognose van ETHUSD suggereert dat het ultieme dieptepunt met meerdere fietsen in januari 2019 verwacht wordt.Dat is wanneer de cycli van 33 en 64 dagen, samen met de cyclus van 18 weken, naar verwachting allemaal tegelijkertijd zullen dalen. Merk op dat de cyclusprojectie van 34 weken (halve cirkel) zich al in stijgende modus bevindt, dus als je ETHUSD een sterke bullish reversal ziet maken in januari 2019, kan er een aanzienlijk opwaarts potentieel zijn..

Belangrijkste ondersteuning en weerstand voor Ethereum

Van de drie munten die hier worden geanalyseerd, bevindt Ethereum zich in de slechtste technische staat. Het volgende zinvolle ondersteuningsniveau ligt ver onder de huidige prijs van 94,70. Het is gedaald op 40,99, de swing low van april 2017. Ja, het dieptepunt van vorige week op 82.05 biedt mogelijk ondersteuning bij een mogelijke pullback en hertest, maar als dat niveau snel mislukt, zoek dan naar ETHUSD om veel short-sellers aan te trekken. Aan de bovenkant is er veel aanbod (potentiële verkoopdruk) rond het gebied van 110,00 tot 120,00. Dat zou een uitstekende plek zijn om wat winsten in swing trading te boeken als je al een lange Ethereum-status hebt.

Aanvullende opmerkingen

Er zijn twee andere belangrijke zaken waar u op moet letten:

  • De Federal Reserve blijft leeglopen liquiditeit van het Amerikaanse financiële systeem, en in toenemende mate.
  • Alle grote Amerikaanse aandelenindices bevatten bearish maandelijkse cyclusprognoses. 2019 kan een lelijk jaar zijn voor het rendement op Amerikaanse aandelen.

Toegegeven, veel cryptohandel vindt plaats buiten de VS, maar de voortdurende lediging van de monetaire punch bowl door de Fed laat niettemin minder geld rondzweven voor speculatieve doeleinden. Aangezien de meeste crypto-activiteiten speculatiegerelateerd zijn in plaats van transactiegerelateerd (althans nu), kan het even duren voordat de cryptomarkten weer zoiets als de verbluffende rally van 2015-2017 ervaren. Er zijn de laatste tijd twee populaire cryptowebsites die de markt overnemen: Kraken en Binance. Op beide platforms kunnen gebruikers cryptovaluta verhandelen en kopen. Bij het kiezen tussen Kraken versus Binance, het is belangrijk om te kijken naar hun ondersteunde betalingen, verificatiesysteem, ondersteunde crypto’s, beveiligingsfuncties en klantenondersteuning voordat u een definitieve beslissing neemt.

Daarom wilt u misschien conservatiever zijn met uw cryptowinstdoelen in 2019. Een financieel systeem met minder liquiditeit betekent dat de opwaartse marktpositie beperkt kan zijn en dat uitverkoop brutaler kan zijn. Aandelenhandelaren die in paniek zijn, moeten mogelijk contant geld ophalen om hun anderszins gezonde langetermijnbezit in cryptovaluta te liquideren, en zo het deksel op cryptorallies te houden.

Een verstandige interpretatie van cryptocycli en belangrijke ondersteunings- en weerstandsniveaus kan u helpen om in 2019 en daarna een exploiteerbare handels- en investeringsvoorsprong te krijgen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map