Hoewel proof-of-work-systemen al meer dan 20 jaar bestaan, zijn ze pas echt populair geworden met de komst van Bitcoin. Een hele reeks munten is op de markt verschenen sinds die vroege hoogtijdagen van cryptocurrency-technologie toen aspirant-ondernemers op de kar van geldcreatie sprongen.

Het probleem met het mining-algoritme van Bitcoin is dat het de afgelopen jaren een hardware-wapenwedloop heeft gestimuleerd. Net als bij traditionele oorlogsvoering gaan de grootste wapens naar de hoogste bieder. En op hun beurt krijgen degenen met de grootste wapens de eerste keuze van de buit. Met andere woorden, de man op straat is grotendeels geprijsd door deel te nemen aan proof-of-work cryptocurrency-mijnbouw.

Gelukkig is er een oplossing en die komt in de vorm van pooled mining. Vandaag gaan we bekijken hoe u uw inspanningen kunt combineren met andere mijnwerkers over de hele wereld met behulp van een populaire mijnbouwpool genaamd Bitminter.

Wat is gepoolde mijnbouw?

Ondanks het commerciële succes van grootschalige mijnbouwactiviteiten, verrassen vindingrijke internetgemeenschappen altijd als het gaat om het online oplossen van problemen. Als het leven je citroenen geeft, maak dan limonade. Wanneer Bitmain uw citroenen perst, sluit u zich aan bij een pool en plukt u de voordelen van de deeleconomie.

Tegenwoordig is de enige manier om met de grote spelers te concurreren, via collectieve verwerkingskracht. Door uw verwerkingskracht over een netwerk te delen, bent u in wezen het bundelen van uw middelen met als doel te delen in de beloningen. Uiteraard staan ​​de beloningen die u ontvangt in verhouding tot de middelen die u in de eerste plaats bijdraagt.

Gepoolde mijnbouw

Het grote voordeel van deze benadering is dat u sneller en regelmatig blokbeloningen ontvangt in plaats van willekeurig en hoogstwaarschijnlijk slechts om de paar jaar. Er zijn een aantal mijnpools die er zijn en de toegewijde mijnwerker moet haar eigen huiswerk maken om een ​​oplossing te vinden die het beste voor haar werkt.

Dit artikel is echter geen bespreking van mijnpools. In plaats daarvan willen we u een eenvoudig voorbeeld laten zien van hoe u uw ASIC kunt verbinden met een mining-pool. In dit geval zijn we voor Bitminter gegaan.

Bitminter

Bitminter is een mijnbouwpool die tot doel heeft het proces om betrokken te raken bij cryptocurrency-mijnbouw te vergemakkelijken. Het begon met een idee om een ​​gebruiksvriendelijke grafische interface (GUI) te bieden voor mijnwerkers om te communiceren met de Bitcoin-blockchain. In die eerste jaren was cryptocurrency-mining vooral het domein van computertechnici die de opdrachtregel gebruikten – een interface-tool met alleen tekst. Het is duidelijk dat dat soort interactie voor niemand gemakkelijk was om in te springen en aan de slag te gaan.

Bitminter bestaat al sinds 2011 en wordt beheerd door het Noorse bedrijf Aesir Financial AS, dat eigendom is van Geir Harald Hansen. Het beweert al meer dan 450.000 geregistreerde accounts te hebben. Nadat hij begin 2011 aan de GUI had gewerkt, besloot Geir het project te veranderen in een complete mijnbouwpool en zo werd Bitminter geboren..

Kenmerken

  • Servers in Europa en de VS.
  • 1% Mijnbouwvergoeding.
  • Ondersteunt ASICBoost door volledig gebruik te maken van de nieuwste mijnbouwhardware.
  • Ondersteunt samengevoegde mijnbouw.

Wat u nodig heeft om aan de slag te gaan

  • Ten minste één fatsoenlijke ASIC-mijnwerker (zoals de Antminer S9) en relevante ASIC-usb-stuurprogramma’s.
  • Laatste versie van Java (Zorg ervoor dat u na installatie opnieuw opstart).
  • Bitcoin portemonnee

Het proces

1. Ga naar de project website.

2. Klik op Lid worden om een ​​account aan te maken en gebruik een ID van een ander account dat u al bezit (Google, Facebook, enz.) Voor authenticatie.

3. Selecteer uw gebruikersnaam en bevestig uw e-mailadres.

4. Log in en download de nieuwste Bitminter-clienttoepassing onder Tools:

Bitminter. Verkrijg de nieuwste clienttoepassing om verbinding te maken met uw ASIC

Verkrijg de nieuwste clienttoepassing om verbinding te maken met uw ASIC

5. Java kan een fout veroorzaken bij het downloaden van de Bitminter-applicatie op bepaalde Windows-platforms. Als dit gebeurt, ga dan naar “Start zoekprogramma’s en bestanden” en zoek naar “Java configureren”. Selecteer Beveiliging en voeg het Bitminter-domein toe aan de lijst met acceptabele downloadlocaties:

Bitminter. Java verhindert soms het downloaden van cryptocurrency-applicaties

Java verhindert soms het downloaden van cryptocurrency-applicaties

6. Start de applicatie, klik op “Engine Start” en log in met uw Bitminter-inloggegevens. Gefeliciteerd, je bent nu crypto aan het delven in de Bitminter-pool, samen met mijnwerkers van over de hele wereld!

Verbonden en werk in de Bitminter-mijnpool

Verbonden en werk in de Bitminter-mijnpool

Op dit punt heb je effectief skin in het spel. Dat gezegd hebbende, zou het verstandig zijn om de rondes te doen en te leren hoe u uw uitrusting kunt aanpassen en hoe u met het zwembad op maximale capaciteit moet omgaan. De Bitminter subreddit is een goed startpunt voor verdere vragen of u kunt zelfs rechtstreeks contact opnemen met Bitminter.

Laatste gedachten

Aan de slag gaan met cryptocurrency-mijnbouw is niet zo moeilijk als u misschien denkt. Dat betekent niet dat het ook voor iedereen is. Het hebben van de juiste hardware is een belangrijke eerste stap. De industrie vordert razendsnel en vast komen te zitten met verouderde apparatuur kan het verschil betekenen tussen winstgevend blijven of langzaam geld laten bloeden. Met dat in gedachten zijn hier een paar aanvullende punten waar u op moet letten.

Voer eerst uw due diligence uit en bereken de verwachte winstgevendheid van uw bitcoin-mininghardware. Ten tweede moet u bekend zijn met de controverse rond Bitmain, de grootste ASIC-producent in de cryptocurrency-ruimte. Bitmain staat bij de gemeenschap bekend om zijn meedogenloze zakelijke praktijken. In het bijzonder voor mijnbouw met de nieuwste apparatuur en deze vervolgens op de secundaire markt te verkopen na het ontwikkelen van een beter alternatief.

Als gevolg hiervan kopen veel wannabe-mijnwerkers deze verouderde machines. De ‘nieuwste’ mijnbouwapparatuur kan u een paar duizend dollar kosten en de kans is groot dat u al achterloopt op de nieuwste technologie. Met andere woorden, doe veel onderzoek en zorg ervoor dat je echt een fatsoenlijke ASIC in handen krijgt voordat je aan dit spel begint!

Met dat alles gezegd, is er nog steeds geld te verdienen. Als de trend van Bitcoin iets is om door te gaan, kunnen die winsten echt zinvol worden wanneer de stier terugkeert naar de markt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me