Het grootste pakketbezorgbedrijf ter wereld, UPS, heeft in augustus van dit jaar een patent aangevraagd voor een blockchain-pakketvolgsysteem. Volgens openbaar gemaakte details probeert UPS het systeem te gebruiken om pakketten efficiënter te verzenden en te volgen over de hele wereld. Het systeem stelt de megabezorger in staat om hun pakketten bij meerdere vervoerders te volgen. Dit is belangrijk omdat klanten aandringen op snellere en goedkopere verzendalternatieven.

De internationale scheepvaartsector blijft in een verbazingwekkend tempo groeien. Volgens recente statistieken is de scheepvaarteconomie goed voor bijna $ 1,5 biljoen in jaarlijkse inkomsten. Hoewel deze cijfers indrukwekkend zijn, verbleken ze in vergelijking met de voorspelde toekomstige groei van de sector. Analisten blijven wijzen op de groeiende afhankelijkheid van landen van de internationale toeleveringsketen.

Het probleem is dat de huidige systemen voor het internationaal verzenden van pakketten sterk verouderd zijn. De opkomst van grote online retailers, zoals Amazon, blijft de opmerkelijke groei in de internationale scheepvaartsector voeden. Helaas is de infrastructuur die tegenwoordig wordt gebruikt, vatbaar voor systematische storingen en ongekende hoeveelheden frauduleuze activiteiten.

Deze toename van de verzendactiviteit komt overeen met een algemene toename van verzendfraude. Een rapport gepubliceerd door Experian onthulde dat verzendfraude tussen 2016 en 2017 met 37 procent is toegenomen. Een andere studie uitgevoerd door Sift Science ontdekte dat internationale verzendfraude op elk continent voorkomt. Alleen al in de VS, de FBI schattingen dat elk jaar ongeveer $ 30 miljard aan goederen wordt gestolen. Hieronder vindt u een lijst met de top tien van landen met de hoogste percentages online verzendfraude.

  1. Letland
  2. Egypte
  3. Verenigde Staten
  4. Mexico
  5. Oekraïne
  6. Hongarije
  7. Maleisië
  8. Columbia
  9. Roemenië
  10. Filippijnen

Stop de fraude

UPS probeert deze frauduleuze activiteiten te beteugelen met de integratie van blockchain-technologie. Om deze taak te volbrengen, zoekt het bedrijf een meer universele benadering van het probleem. Blockchain-technologie creëert een situatie waarin snode individuen de gecreëerde gegevens niet kunnen wijzigen. In een blockchainsysteem is er geen enkel storingspunt. Transactiemonitoring gedurende de hele cyclus is mogelijk met volledige transparantie.

In een openbare verklaring legde Linda Weakland, directeur Enterprise Architecture and Innovation van UPS, uit waarom haar bedrijf oprecht gelooft in de opkomende technologie. Ze verklaarde dat blockchain-technologie meer transparantie biedt over de hele markt, inclusief verladers, vervoerders, makelaars, consumenten en verkopers. De integratie van blockchain-technologie zorgt voor meer zichtbaarheid in de supply chain. Door belangrijke processen te automatiseren, zoals het verzenden van geo-waypoints, nalevingsinformatie en laadspecifieke details, probeert UPS in de toekomst menselijke stafleden vrij te maken.

UPS Blockchain: Blockchain in Trucking Alliance

De beslissing om de blockchain-arena te betreden, is een slimme keuze voor UPS. Velen in de industrie hebben deze manoeuvre maanden geleden voorspeld nadat het bedrijf officieel was toegetreden de Blockchain in Trucking Alliance (BiTA) in november 2017. Op het moment dat ze lid werden, verklaarden UPS-managers dat de nieuwe technologie zou worden gebruikt om de douane-expeditie van het bedrijf verder te ontwikkelen.

UPS is een van ‘s werelds grootste douane-expediteurs. Het bedrijf wil transacties digitaliseren om hun diensten te stroomlijnen. De integratie van blockchain-technologie zou de multinationale rederij helpen de nauwkeurigheid van transacties te verbeteren door de huidige papieren systemen van het bedrijf te vervangen.

De besluit toetreden tot BiTA betekent een keerpunt in de integratie van blockchain-technologie in de scheepvaartsector. BiTA streeft naar het creëren van universele, industriebrede blockchain-standaarden. Door intercompany-standaarden te creëren, krijgen rederijen, douaneagentschappen en klanten meer transparantie. BiTA omvat nu meer dan 300 internationale organisaties, waaronder veel UPS-dochterondernemingen, zoals Coyote Logistics. UPS verwierf Coyote Logistics in 2015 terwijl het bedrijf zijn aanwezigheid op de markt uitbreidde.

UPS Blockchain: geautomatiseerde bepaling

Een van de meest interessante punten in de recente patentaanvraag van het bedrijf is het gebruik van geautomatiseerde bepaling. Geautomatiseerde bepalingssystemen kunnen pakketten in realtime over internationale grenzen heen volgen. Deze gegevens worden vervolgens gecombineerd met relevante lokale informatie om voor elk pakket de optimale route te bepalen. Het systeem zal volledig zelfstandig functioneren zonder menselijke tussenkomst. De technologie zou het UPS-personeel vrijmaken om zich op andere belangrijke zaken te concentreren en de totale verzendkosten per eenheid verlagen.

UPS-faciliteit via The Business Journal

UPS-faciliteit via The Business Journal

Geautomatiseerde betalingen

Bovendien werkt het ontwerp van het systeem samen met een geautomatiseerde betalingsstructuur. Met deze technologie kunnen betalingen automatisch worden gestart bij levering. Het is afhankelijk van het gebruik van slimme contracten om de verzendkosten en betalingsgegevens nauwkeurig te berekenen.

Betalen

Een andere spannende onthulling over het project is de manier waarop toekomstige klanten hun betalingen met het bedrijf kunnen afrekenen. Het nieuwe systeem van UPS accepteert virtuele valuta zoals Bitcoin en Ethereum naast traditionele fiatvaluta’s. De mogelijkheid om cryptocurrencies te accepteren is een enorme sprong voorwaarts voor UPS, en velen in de crypto-wereld zien dit als een manier om de verzendkosten voor internationale klanten te verlagen, van wie velen in hun land van herkomst met ernstige inflatieproblemen te maken hebben..

UPS Blockchain: de hiaten in de supply chain overbruggen

In zijn huidige staat bestaat de internationale supply chain uit talloze kleinere, niet-interoperabele logistieke systemen. Door de verspreide structuur van dit systeem heeft geen enkel bedrijf toegang tot alle aspecten van de keten. Vanwege deze inefficiënte structuur moeten bedrijven vertrouwen op vrachtmakelaars om grote internationale leveringen te voltooien.

Zoals u zich kunt voorstellen, vertragen deze externe organisaties het verzendproces terwijl ze hun eigen markeringen aan elke bestelling toevoegen. Het huidige bedrijfssysteem verhoogt de kosten van zakendoen in de hele branche, waarbij zowel rederijen als klanten de hogere rekeningen betalen.

Het nieuwe alternatief

Blockchain-technologie geeft rederijen een slimmer alternatief voor de status quo. Deze revolutionaire technologie verzorgt de logistiek van het bedrijf perfect. In de toekomst kunnen de kosten van internationaal zakendoen aanzienlijk dalen, aangezien organisaties zoals BiTA blijven streven naar een meer universele en efficiënte manier van zakendoen..

In de komende maanden zullen meer rederijen zich richten op blockchain-technologie om veel van de langdurige ellende van de industrie het zwijgen op te leggen. Verwacht soortgelijke aankondigingen van andere grote rederijen, aangezien de voordelen van blockchain-technologie te groot worden om te negeren.