FSS steekt zijn nek uit voor ketting

Na een week van onderzoek dat zijn stablecoin, Tether, werd gebruikt om de run van Bitcoin kunstmatig op te blazen tot $ 20.000, is Tether Ltd. misschien duidelijk. Een financiële beoordeling uitgevoerd door het advocatenkantoor Freeh, Sporkin & Sullivan LLP (FSS) beweert dat elke USDT volledig wordt gedekt door een gelijkwaardige USD-reserve.

“FSS is ervan overtuigd dat de onbezwaarde activa van Tether het saldo van volledig gedekte USD Tethers in omloop per 1 juni 2018 overtreffen”, concludeert het advocatenkantoor in zijn rapport..

Het advocatenkantoor, dat mede werd opgericht door voormalig FBI-directeur Louis Freeh, zegt dat Tether Ltd. $ 2,54 miljard in contanten aanhoudt tussen zijn twee bankrekeningen. Dit bedrag loopt op tot – en vervangt feitelijk – de USDT ter waarde van $ 2,53 miljard in omloop op 1 juni.

“We zijn blij met een onafhankelijke verificatie hiervan om enkele van de vragen van het publiek te beantwoorden. We zijn nog lang niet klaar met onze inspanningen om meer transparantie bij Tether te bevorderen, ”zei Tether CEO Jan Ludovicus van der Velde in reactie op de bevindingen.

De opmerkingen van Van der Velde lazen als een zucht van verlichting, aangezien de bevindingen van FSS Tether lijken vrij te pleiten van elk gemeen spel.

Alleen zijn er een paar bepalende factoren voor deze bevindingen, waarvan sommige worden opgemerkt door FSS in zijn rapport. Deze kanttekeningen lijken te suggereren dat de duidelijkheid van het rapport slechts een glimp van transparantie biedt, een blik in de operaties van Tether waarbij het ene oog open blijft terwijl het andere gesloten blijft..

Om te beginnen: “FSS is geen accountantskantoor en heeft de bovenstaande beoordeling en bevestigingen niet uitgevoerd met gebruikmaking van algemeen aanvaarde boekhoudprincipes”, stelt het advocatenkantoor in zijn rapport en waarschuwt verder dat hun bevindingen “niet mogen worden geïnterpreteerd als het resultaat van een audit. . ” Het voegt er later aan toe dat zijn telefonische en persoonlijke interviews met bankpersoneel “er zonder verder onderzoek van uitgingen dat het bankpersoneel dat de bevestigingen verstrekte naar behoren gemachtigd was om dergelijke bevestigingen te verstrekken en dat de bevestigingen juist waren”, wat betekent dat FSS heeft de holdings van Tether nooit rechtstreeks bekeken, maar alleen via mond-tot-mondreclame bevestigd.

Eugene Sullivan, een van de partners van het advocatenkantoor, is naar verluidt ook een adviesraad voor een van de banken in kwestie.

Het rapport was allesbehalve officieel, en het is vermeldenswaard dat Tether specifiek het advocatenkantoor zocht om de financiën te beoordelen in plaats van een officiële audit uit te voeren.

Tether heeft zelfs herhaaldelijk geweigerd om zich aan een officiële audit te onderwerpen. De General Counsel van Tether Ltd., Stuart Hoegner, beweert dat dit komt omdat het bedrijf eenvoudigweg niet via traditionele wegen kan gaan om zijn financiën te bevestigen. Voor hem is het geen symptoom van Tether’s onwil; het is een symptoom van onwil bij institutionele accountantskantoren.

“Het komt erop neer dat een audit niet kan worden verkregen”, zei hij in een interview met Bloomberg. “De grote vier bedrijven zijn gruwelijk van dat risiconiveau. We zijn gegaan voor wat we denken dat het beste is. “

Het op één na beste is vergelijkbaar met een audit Tether die we in september vorig jaar van Friedman LLP hebben ontvangen. Net als het rapport van FSS bevatte het eigen rapport van Friedman disclaimers met betrekking tot de accreditatie en wordt dit als niet-officieel beschouwd. Voor zijn rol bij het uitvoeren van de audit werd Friedman eerder dit jaar gedagvaard door de CFTC van de Verenigde Staten, samen met Tether en Bitfinex..

Voor sceptici lijkt elk rapport misschien niet veel meer dan de poging van Tether om zijn gezicht te redden en een transparant masker op te zetten, terwijl hij dezelfde praktijken voortzet die het in heet water hebben gezet.

Twee professoren aan de Universiteit van Texas, Austin, publiceerden deze week een studie van 66 pagina’s waarin wordt beweerd dat Tether werd gebruikt om de prijs van Bitcoin te manipuleren op het hoogtepunt van zijn aanloop vorig jaar. Volgens de bevindingen van de professoren John M. Griffin en Amin Shams, “worden aankopen met Tether getimed na marktdalingen en resulteren in aanzienlijke stijgingen van de Bitcoin-prijzen”, wat “het meest consistent is met [een] aanbod-gebaseerde hypothese waarin Tether wordt gebruikt. om prijsondersteuning te bieden en cryptocurrency-prijzen te manipuleren. “

De studie vertelt een ander verhaal dat crypto-samenzweerders het afgelopen jaar hebben nagebootst, dat Tether niet volledig wordt ondersteund door dollarreserves en dat zijn makers USDT’s hebben afgedrukt om de prijsschommelingen van Bitcoin te beheersen. Gezien de onofficiële aard van het FSS-rapport, dat in contrast staat met deze beweringen, zullen degenen die de kant van Shams en Griffin kiezen waarschijnlijk niet van gedachten veranderen.

Dat zou een officiële audit of een onderzoek door een overheidsinstantie vereisen. Gezien het verzet van Tether tegen de eerste en de dagvaarding van de CFTC in januari, zal de laatste waarschijnlijk de enige manier zijn om een ​​onweerlegbaar overzicht van de activiteiten van Tether te geven.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me