Estland is een kleine Baltische natie met 1,3 miljoen inwoners, maar ze leiden een digitale revolutie op het gebied van bestuur met het Estonia e-Residency-programma. Het is een land waar de staat technologische innovatie stimuleert, niet alleen de particuliere sector. Sinds 2007 werken ze aan voorstellen om identiteit en burgerschap te digitaliseren. Tegenwoordig heeft elke burger van Estland zijn eigen identiteitskaart en pincode die zijn gekoppeld aan hun digitale identiteit.

Onlangs, in 2015, stelde Estland dit digitale identiteitssysteem open voor niet-staatsburgers. Iedereen in de wereld kan nu een aanvraag indienen om e-resident van Estland te worden. Het zijn van een e-ingezetene geeft geen burgerschap, maar u kunt wel een bankrekening openen en een bedrijf starten in Estland. Estland hoopt in de toekomst de mogelijkheden van e-residency uit te breiden. In dit artikel kijken we naar wat e-residency inhoudt, hoe je een e-resident kunt worden en de toekomstplannen van Estland voor digitale identiteit en blockchain-gebaseerd bestuur..

Een digitale natie

Estland staat in de regio bekend als een tech- en startup-hub. Ze hebben de afgelopen jaren een voortrekkersrol gespeeld bij het digitaliseren van overheidsdiensten. Merkte de Amerikaanse president Barack Obama tijdens een bezoek aan Estland op,

“Met hun digitale ID’s kunnen Esten hun smartphones gebruiken om zo ongeveer alles online te doen, van de cijfers van hun kinderen tot hun medische dossiers … Ik had de Esten moeten bellen toen we onze gezondheidszorgwebsite aan het opzetten waren.”

Burgers kunnen hun identiteitskaart gebruiken om online te stemmen en alle overheidsgegevens zijn online toegankelijk. Bovendien hebben Estlandse burgers controle over hun gegevens. Ze kunnen ervoor kiezen om de toegang tot verschillende informatie in hun persoonlijke profielen te beperken.

Estland e-residentie

Het nieuwe e-residency-programma opent een deel van de functionaliteit van burger-ID’s voor de hele wereld. De Estse regering noemt het Estland e-residency-programma “een nieuwe digitale natie”. Ze verwachten dat het aantal e-ingezetenen ooit het aantal daadwerkelijke burgers in Estland zal overtreffen.

Blockchain ondersteunt alle digitale identiteitsdiensten van Estland. Ze zoeken naar manieren om blockchain uit te breiden om gegevens op te slaan en contracten autonoom te verifiëren, zonder dat er een centrale autoriteit nodig is. U kunt momenteel bijvoorbeeld uw Estse ID gebruiken, in combinatie met een pincode, om documenten digitaal te ondertekenen met uw unieke, gehashte handtekening.

Start een E.U. Bedrijf

Het belangrijkste voordeel van het worden van een Estse e-resident is de mogelijkheid om een ​​Ests bedrijf te starten. Estland is lid van de Europese Unie, dus als dit bedrijf eenmaal is opgericht, zou het in heel Europa zaken kunnen doen. Het daadwerkelijk opzetten van het bedrijf is ingewikkelder dan alleen een vergoeding betalen. U heeft een Ests adres nodig om het bedrijf te starten en u moet een keer fysiek naar Estland gaan om een ​​bankrekening te openen.

Als u dat eenmaal doet, is het echter mogelijk om uw bedrijf en bankrekening volledig online te beheren. U kunt uw bedrijf overal ter wereld runnen, inclusief het digitaal ondertekenen van Estse contracten of applicaties.

Hoe u Estland E-Residency kunt krijgen

Dus je hebt interesse om e-bewoner te worden?

Laten we duidelijk zijn dat het waarschijnlijk niet al uw problemen zal oplossen. De mogelijkheden van e-bewoners zijn zeer beperkt. Als u echter uit een ontwikkelingsland komt of veel zaken doet in de Europese Unie, kan dit een zeer winstgevende beslissing zijn. Als u echter in Estland wilt wonen, moet u aan andere woonplaatsvereisten voldoen.

Om een ​​Estse e-resident te worden, heb je het volgende nodig:

  1. Een kopie van uw huidige, door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs
  2. Een pasfoto
  3. Een motivatieverklaring waarom u e-bewoner wilt worden
  4. Een Visa / Mastercard om de 100 euro te betalen

Dat is het. De applicatie zelf is online en vrij eenvoudig. De verwerking kan even duren. Zodra dit het geval is, moet u persoonlijk naar het dichtstbijzijnde Estse consulaat gaan. Dit kan ver van u verwijderd zijn, waardoor dit een nieuwe hindernis is om uw identiteitskaart te krijgen. Het enige kantoor in de Verenigde Staten is bijvoorbeeld in New York City.

e-residency-kaart van Estland

Nadat je het consulaat hebt bezocht, vertrek je met een digitale verblijfskaart met chip die je kunt aansluiten op een USB-kaartlezer om toegang te krijgen tot overheidsdiensten en documenten te ondertekenen.

Estcoin

Onlangs maakte Estland furore toen ze aankondigden dat ze opties voor een nationale cryptocurrency onderzoeken. Het heeft sindsdien de naam ‘estcoin’ verdiend. Kaspar Korjus, algemeen directeur van het Estonia e-Residency-programma, schreef onlangs over de beweegredenen achter de medaille,

“De community estcoin zou gestructureerd zijn om de doelstelling van het laten groeien van onze nieuwe digitale natie te ondersteunen door meer mensen over de hele wereld te stimuleren om zich aan te melden voor en meer gebruik te maken van e-Residency.”

Het programma hoopt startups aan te moedigen Estonia e-Residency te gebruiken als een platform voor het lanceren van vertrouwde, conforme ICO’s.

Bovendien zal estcoin andere soorten tokens bevatten die helpen bij identiteits- en toegangsrechten die niet kunnen worden verhandeld. Een andere estcoin zal aan de euro worden gekoppeld om de stabiliteit van fiatgeld te bieden. Het zou geen alternatief zijn voor de euro, maar een aanvulling op digitale transacties.

Ethereum’s Vitalik Buterin gaf commentaar op de plannen van Estland,

“[I] f deze estcoins worden uitgegeven bovenop een blockchain (ze kunnen mogelijk in meerdere formaten tegelijkertijd worden uitgegeven, niets mis mee), dan zou het gemakkelijk en handig worden om ze te gebruiken in slimme contracten en andere applicaties . “

Blockchain-toepassingen

Estland pioniert in het gebruik van blockchain voor het beveiligen van burgerinformatie. Ze beschikken al over systemen die in ontwikkeling zijn om blockchain in veel aspecten van het dagelijks leven te gebruiken.

Medische dossiers kunnen nu digitaal worden beveiligd en Esten hebben controle over welke dossiers hun artsen kunnen zien.

Cijfers en certificering van opleidingsniveau staan ​​nu ook in een digitaal grootboek, waardoor de mogelijkheid wordt geboden om informatie over opleidingsniveau met werkgevers te delen.

Esten kunnen digitaal online stemmen met hun unieke identiteitskaarten. Ze loggen gewoon in en plaatsen hun stem overal ter wereld.

Bovendien staat de overheid het testen van autonome auto’s van niveau drie toe (met mensen achter het stuur die naar de auto kijken) op alle wegen in Estland. Ze denken al na over manieren om niveau vijf (volledig autonoom) rijden aan te moedigen met behoud van veiligheidsvoorschriften.

Conclusie

Estland loopt voorop op het gebied van digitaal, blockchain-gebaseerd bestuur. Het is een voorbeeld van wat mogelijk is als de staat bereid is om innovatie te leiden, in plaats van de particuliere sector in te halen. Verwacht dat de komende jaren nog veel meer regeringen de leiding van Estland zullen volgen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me