Na de derde begon de crypto-wereld nog niet te settelen Bitcoin halvering evenement, toen een nieuwe golf van hype begon te bouwen rond Ethereum 2.0, die aanvankelijk in juli zou worden uitgebracht. Ethereum 2.0 is het volgende niveau van het Ethereum-platform dat zal worden bereikt door de introductie van sharding, proof-of-stake en een nieuwe virtuele machine. Ondanks enige twijfels over de toekomstige datum, sprak Justin Drake in een AMA ETH 2.0-onderzoeker in februari zijn 95% vertrouwen die fase 0 van het project zal eindelijk worden gelanceerd in de zomer van 2020. Zoals het er nu uitziet, weet niemand of Ethereum de streefdatum zal halen, aangezien, volgens testnet-coördinator Afri Schoedon, de volledige specificatie is tot nu toe in geen enkele klant geïmplementeerd.

De verschuiving van Ethereum van zijn huidige proof-of-work (PoW) consensus naar een proof-of-stake (PoS) -algoritme is de afgelopen weken het gesprek van de stad geweest. Het is duidelijk dat veel gemiddelde gebruikers en grote investeerders die gecharmeerd zijn van de sterke toewijding van het team aan betere beveiliging, verdere decentralisatie en minder afhankelijkheid van miners, lang uitkijken naar de uitrol van ETH 2.0. Maar met al het geroezemoes wordt het moeilijker om het kaf van het koren te scheiden en te begrijpen of het positieve publieke sentiment over de toekomst van Ethereum feitelijk of hol is. Dus laten we het uitzoeken.

Ethereum herwint verloren terrein

Begin 2018, toen Ether-houders zijn recordprijs van ongeveer $ 1400 zagen bereiken, bedroeg het aantal ETH-adressen iets meer dan 10 miljoen. Vandaag, volgens gegevens van Glassnode zijn er momenteel 40 miljoen actieve ETH-adressen, met meer dan 15 miljoen die toetreden tot het feest nadat Ethereum 2.0 eind mei 2019 werd aangekondigd, wat een goede groei van 60% vertegenwoordigt. Het algehele gebruik van ‘s werelds op een na populairste cryptocurrency is sinds begin 2020 ook aanzienlijk gestegen en vanaf half mei is het aantal dagelijkse ETH-transacties bijna verdubbeld van 450.000 tot ongeveer 900.000..

Bron: Etherscan.io

Dezelfde opwaartse trend is ook te zien binnen het Ethereum-netwerk dat wordt aangedreven door het Gas-token, dat overdrachten van betalingen of slimme contractinformatie mogelijk maakt. Het totale verbruik van gas is recentelijk overtroffen 61 miljoen eenheden, het hoogste punt ooit bereikte en met ongeveer 60% steeg in vergelijking met wat het in januari registreerde. Dit is een geweldig teken voor Ethereum 2.0-ontwikkelaars, want hoe meer mensen Gas gebruiken om het hele netwerk te laten werken, hoe soepeler de update van PoW naar PoS zal verlopen..

Met dat gezegd, wordt verwacht dat de release van ETH 2.0 een echte vraag zal creëren naar de interne cryptocurrencies, Ether en Gas. Hoewel de laatste zal dienen als brandstof voor gedecentraliseerde computers, zullen de hogere snelheid van ETH-transacties en veel lagere vergoedingen aantrekkelijker worden voor zowel producenten als consumenten, maar ook voor zowel particuliere als institutionele beleggers..

De toestroom van grotere spelers die optimistisch zijn over Ether is sindsdien dramatisch onthuld dat momenteel meer dan $ 276,5 miljoen onder beheer staat van de Grayscale Ethereum Trust, terwijl dat cijfer in dezelfde periode in 2019 slechts $ 11,7 miljoen bedroeg.

Authentieke hype of marketing?

Maar bereiden grote investeerders zich echt voor op Ethereum 2.0? Sommige mediakanalen hebben de sterke stijging van de ETH-volumes ook gekoppeld aan een groeiende institutionele belangstelling. Op het eerste gezicht lijkt het een logische conclusie, maar cijfers zijn koppig.

Ethereum 2.0-grafieken

Bron: Coin360

Zoals je kunt zien, bereikte het dagelijkse ETH-volume zijn maximum van meer dan $ 10 miljard na de uitsplitsing van de cryptomarkt in maart op 30 april. Dit was een opmerkelijke prestatie gezien het vorige niveau van $ 2,92 miljard begin januari en de daaropvolgende wereldwijde financiële turbulentie. Als we deze waarde echter nemen en deze delen door het aantal transacties dat werd geregistreerd aan de vooravond van Labor Day – ongeveer 840.000 – ontdekken we dat het gemiddelde volume van één transactie slechts ongeveer $ 12.000 is. Als we verder gaan, daalt dit cijfer tot onder de $ 10.000, waar het nu nog steeds is. Lijkt niet echt op intense institutionele betrokkenheid, toch?

Er is nog een andere verklaring en die is waarschijnlijk veel authentieker. Met Ethereum 2.0 krijgen gebruikers de kans om staking agents te worden en na verloop van tijd beloningen te verdienen door 32 ETH over te dragen naar een contract. Op het moment van schrijven is 32 ETH $ 7.776 waard, wat bijna gelijk is aan de huidige gemiddelde Ether-transactie. Met dat in gedachten lijkt deze stijgende vraag indicatief voor gemiddelde gebruikers en particuliere beleggers die nieuwsgierig zijn naar hoe dit gaat uitpakken en massaal naar ETH-markten komen die beschikbaar zijn op de meest liquide beurzen met bewezen beveiliging, zoals HitBTC en Huobi, om kom er winnen uit na de langverwachte release.

De eerder genoemde hausse in gebruikersactiviteit leidde onvermijdelijk tot een stijging van de ETH-prijzen. Het is opmerkelijk dat, aangezien Ether $ 1400 waard was, de prijs met 85% is gedaald. Op dit moment handelt ETH rond $ 243, nadat het hersteld is van de repercussies van “Black Thursday” toen de prijs daalde tot slechts $ 111. Desalniettemin is het nog steeds niet eens in de buurt van zijn hoogste punt ooit.

Maar deze verklaring voor de opleving van de Ethereum-activiteit werd grotendeels genegeerd ten gunste van het verhaal van de institutionele belegger.

Waarom? Of het nu bewust wordt vervaardigd of niet, tHet verhaal dat institutionele beleggers massaal naar DeFi komen, en met name Ethereum, is gunstiger voor het Ethereum-ecosysteem. Grote namen die betrokken raken bij Ethereum leiden eerder tot een nieuwe bull run dan gemiddelde gebruikers die investeren in een project waarin ze geloven.

Kunstmatig opgeblazen opwinding?

In de crypto-ruimte zijn er maar weinigen die beter zijn in het maken van golven die overgaan naar traditionele financiën dan de Winklevoss-tweeling, al lang bekend in de gemeenschap vanwege hun crypto-investeringservaring en omdat ze het grootste Bitcoin-fortuin ter wereld bezitten..

In een recent interview voor The Defiant gaven Tyler en Cameron toe dat ze gezamenlijke inspanningen hebben geleverd om een ​​enorm aandeel van Ether te verzamelen, waarvan het gerucht gaat dat het zich ‘in hetzelfde sterrenstelsel’ bevindt als hun BTC-holdings: ‘We zijn grote fans van Ether. We hebben een aanzienlijk bedrag. “

Het is geen verrassing dat de broers in ETH hebben geïnvesteerd, maar tot mei spraken ze nooit echt over de omvang van hun investering. Ondanks het feit dat het echte cijfer niet wordt bekendgemaakt, heeft Cameron gezinspeeld op de omvang ervan door te zeggen dat ze een paar jaar geleden een grote hoeveelheid Ether aan winst hebben ontvangen, wat betekent dat ze al een tijdje fors investeren..

Het is dus waarschijnlijker dan niet dat de Winklevoss-tweeling ook tot de ETH-walvissen behoort, en hun publieke bullishness heeft geen kleine rol gespeeld in het enthousiasme van het publiek voor Ethereum 2.0. Maar waarom besloten ze nu hun stilzwijgen over de kwestie te verbreken? Toeval of niet, het interview werd op 21 mei gepubliceerd, toen de prijs van Ether voor de derde keer in twee weken onder de $ 200 daalde, en na de publicatie draaide de prijs een ommekeer en begon weer te stijgen. Het enthousiasme van de Winklevoss werd verspreid door een aantal toonaangevende cryptomedia-outlets waar detailhandelaren, die graag winst wilden maken, hun volgende grote marktevenement vonden. Het effect op institutionele beleggers was ook opmerkelijk, en etherderivaten worden steeds meer populair dan ooit tevoren.

Inderdaad twee vliegen in één klap. Dit is hoe het werkt en bovenal kan niemand Tyler en Cameron Winklevoss de schuld geven van hun oprechte geloof in de betekenis van het Ethereum-netwerk voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde financiering.

“Verkoop het nieuws” mogelijkheid

De hype rond de lancering van Ethereum 2.0 kan ook worden gezien als een gevolg van de stelregel “koop het gerucht, verkoop het nieuws” wanneer traders handelen in afwachting van een grote aankondiging die mogelijk een verschuiving in de markt kan veroorzaken. “Als we de rally op Ethereum krijgen, verwacht ik,” getweet populaire cryptohandelaar Ethereum Jack, die vroeger de bijnaam “Bitcoin Jack” gebruikte, “dan lijkt juli het perfecte moment om het nieuws te verkopen met de lancering van ETH 2.0.” ETH-walvissen zullen, als ze deze handelsstrategie toepassen, kunnen profiteren van de situatie, terwijl de gemeenschap speculeert over de releasedatum en de media brandstof aan het vuur toevoegen.

Maar in werkelijkheid is de gebeurtenis zelf niet zo belangrijk als we ons voorstellen, omdat Ethereum 2.0, in ieder geval aanvankelijk, vooral zal dienen als een testnet voor het bijgewerkte PoS-consensussysteem. Het is dus niet helemaal duidelijk of instellingen investeren in de toekomst van het cryptofinanciële netwerk of gewoon proberen een zo groot mogelijk deel van de hype-taart te pakken als ze kunnen. We kunnen alleen maar afwachten hoe de dingen zich ontvouwen.