Ethereum Classic versus Ethereum (ETC versus ETH)

Een snelle blik op een prijslijst voor cryptocurrency toont twee verschillende soorten Ethereum, een daarvan is Ethereum (ETH) en het andere wezen Ethereum Classic (ETC).

De twee cryptocurrencies delen niet alleen dezelfde naam, maar delen ook een interessant verhaal dat een van de meest cruciale gebeurtenissen in de geschiedenis van cryptocurrency is. De strijd tussen Ethereum en Ethereum Classic is er een van ethiek en ideologieën.

Voordat er twee verschillende Ethereums waren, was er maar één Ethereum. Sindsdien is $ 50 miljoen gestolen door een onbekende hacker of hackers, en dit heeft geresulteerd in de vorming van twee verschillende kampen van mensen in de cryptocurrency-wereld..

Dit is hoe Ethereum – zoals we het nu kennen – is ontstaan ​​en hoe het zich verhoudt tot Ethereum Classic.

Een inleiding tot Ethereum

In grote lijnen zijn zowel Ethereum als Ethereum Classic platforms waarop verschillende applicaties kunnen worden gebouwd.

EEN slim contract is een contractuele staat die is opgeslagen in de blockchain, en het wordt uitgevoerd wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Ze worden gecontroleerd en afgedwongen door de blockchain, die dient als een objectieve en onbevooroordeelde derde partij bij de transactie.

Deze slimme contracten beheren in wezen het hele ecosysteem van Ethereum. Omdat deze contracten geautomatiseerd en afgedwongen zijn, zijn transacties en applicaties die op het Ethereum-platform draaien erg aantrekkelijk geworden voor allerlei verschillende applicaties.

Deze applicaties, DAPP’s (gedecentraliseerde apps) genoemd, hebben een breed scala aan functionaliteiten en doeleinden, die allemaal het Ethereum-platform gebruiken om te functioneren.

Om een ​​idee te krijgen van de talloze verschillende DAPP’s die er zijn, bekijk het Staat van de Dapps.

Voer de DAO in

Het meest cruciale moment in de ETC versus ETH-splitsing heeft te maken met een organisatie die bekend staat als de gedecentraliseerde autonome organisatie of de DAO.

De DAO was in wezen een gedecentraliseerd soort risicokapitaal of hedgefonds dat gedecentraliseerde applicaties (DAPP’s) zou financieren die waren gebouwd op het Ethereum-ecosysteem.

De manier waarop de DAO is opgezet, zou financiers de mogelijkheid geven om te zeggen welke DAPP’s financiering krijgen. De investeerders zouden moeten kopen DAO-tokens Ether gebruiken als valuta om ze te kopen. De DAO-tokens integreerden houders in het DAO-systeem en gaven ze een bepaald aantal stemrechten.

De manier waarop DAPP’s werden goedgekeurd, had een vrij eenvoudig proces. Ten eerste zouden ze op de witte lijst moeten staan ​​van gerenommeerde boegbeelden in de Ethereum-gemeenschap die als curatoren optraden. Vervolgens zouden de DAPP’s worden gestemd door degenen die DAO-tokens hadden. Zodra het voorstel bij de stemming een goedkeuring van 20% kreeg, zouden ze een deel van de DAO-fondsen krijgen die nodig zijn om aan de slag te gaan.

Het flexibele proces en het schijnbaar immense potentieel dat de DAO bood, had een waanzin van mensen verzameld die erin sprongen om deel te nemen aan de actie. Binnen de eerste maand van de oprichting van de DAO haalde het meer dan $ 150 miljoen aan ether op.

Fondsen die de DAO wilden verlaten, hadden toegang tot een uitgangsdeur genaamd de ‘Split-functie’. Deze “splitsingsfunctie” zou de financier de ether geven die ze hadden geïnvesteerd, en hen de mogelijkheid geven om hun eigen ether te creëren “Kind DAO”, die in wezen fungeerde als een kleinere versie van de DAO. De enige voorwaarde was dat de financiers hun ether 28 dagen moesten vasthouden voordat ze ze konden uitgeven. Deze ‘splitfunctie’ legde een gigantische maas in het DAO-systeem bloot.

Hoewel de DAO op zijn hoogtepunt ongeveer $ 150 miljoen ophaalde met crowdfunding, had het een aantal ernstige beveiligingsproblemen. De structuur, met name de ‘Split-functie’, achter de DAO zelf was niet bijzonder luchtdicht en op 17 juni 2016 kostte een of andere onbekende persoon of personen ongeveer $ 50 miljoen. Sommige mensen beweren dat het een hack was, maar om het een hack te noemen, zou de technische bekwaamheid die nodig is om in te breken op dit slecht bewaakte platform ernstig worden overschat..

Met andere woorden, iedereen met een paar basisvaardigheden had kunnen inbraken in het systeem.

De DAO-hack – De oorsprong van ETC versus ETH

Om de DAO te verlaten, hoefde iemand alleen maar een verzoek te sturen en de splitsingsfunctie zou de gebruiker dan zijn Ether terugbetalen in ruil voor zijn DAO-tokens, en het grootboek bijwerken met de transactie en het interne token-saldo bijwerken.

De hacker maakte een recursieve functie in het verzoek, waardoor ze het verzoek in wezen meerdere keren konden herhalen voor dezelfde DAO-tokens voordat de transactie kon worden geregistreerd.

Om verder te benadrukken hoe groot een maas in de wet dit was, moet u er rekening mee houden dat de recursieve functie kon worden uitgevoerd en uitgevoerd totdat een DERDE van de DAO-fondsen werd overgeheveld.

Destijds had de DAO een enorm percentage (ongeveer 14%) van de totale hoeveelheid Ethereum die bestond. Met $ 50 miljoen, ongeveer een derde van het aanvankelijke geld van de DAO gestolen, raakten de DAO- en Ethereum-gemeenschappen in verwarring. Ze begonnen snel te zoeken naar oplossingen voor dit probleem.

De meerderheidsbeslissing voor een oplossing was dat Ethereum een vork, of stop de blockchain helemaal en creëer helemaal opnieuw iets nieuws. Dit “iets nieuws” is wat we nu zien als Ethereum (ETH). Ethereum Classic (ETC) is, zoals de naam doet vermoeden, de eerste Ethereum die nog steeds de originele blockchain gebruikt.

De beslissing om te splitsen veroorzaakte natuurlijk veel verdeeldheid en controverse, en hoewel een meerderheid stemde om de blockchain te splitsen, was er nog steeds een klein maar significant percentage (ongeveer 10%) van de mensen dat loyaal was aan de originele blockchain. De gevorkte Ethereum-keten kon de gehackte $ 50 miljoen terugkrijgen.

ETC vs ETH – De verschillen

Ethereum (ETH) functioneert op een gloednieuwe blockchain en de overgrote meerderheid van mijnwerkers, gebruikers en protocol van de vorige versie van Ethereum gebruiken deze nieuwe versie.

ethereum klassiek logo

Ethereum is eigenlijk een vork van Ethereum Classic.

Ethereum Classic (ETC) werkt op hetzelfde protocol met een vergelijkbare functie, maar het heeft enkele duidelijke verschillen in zijn gemeenschap. De ongeveer 10% mensen van het originele Ethereum staan ​​relatief in de schaduw en zijn loyaal aan het concept van het onveranderlijke grootboek. ETC heeft voornamelijk waarde vanwege de speculantenmarkt, net als veel van de andere alt-munten die er zijn.

Ethereum (ETH), aan de andere kant, lijkt meer op een softwarebedrijf dat wil groeien en mogelijk in de toekomst meer harde vorken heeft. De leiders van de ETH-gemeenschap zijn veel meer openbaar van aard dan die in de ETC-wereld. ETH heeft voornamelijk waarde vanwege een mix van de speculantenmarkt, maar vooral vanwege het gebruik van casescenario’s en ondersteuning door de gemeenschap. De Ethereum Alliance, bestaat bijvoorbeeld uit miljardenbedrijven zoals Accenture, JP Morgan, Microsoft en UBS. Deze ondersteuning heeft op zijn beurt ETH meer krediet gegeven dan ETC.

Er kan worden beweerd dat zowel ETH als ETC een aantal sterke en zwakke punten hebben, maar de macht berust grotendeels bij ETH, aangezien het een marktkapitalisatie heeft van ongeveer $ 15 miljard, terwijl ETC er een heeft van ongeveer $ 1,5 miljard..

ETC vs ETH – De ideologische splitsing

Op dit punt in onze discussie zou u een redelijk diepgaand begrip moeten hebben van de verschillen tussen Ethereum en Ethereum Classic.

Om verder te onderzoeken, beginnen we enkele ideologische verschillen tussen beide gemeenschappen te onthullen. Deze ideologische punten zijn belangrijk om te begrijpen, omdat ideologieën gemeenschappen aantrekken, en de gemeenschapsondersteuning achter de meeste cryptocurrencies bepaalt uiteindelijk hun waarde op lange termijn..

ethereum

Hoewel het een vork is, is Ethereum nu de meer populaire ketting.

Het is belangrijk om te onderscheiden dat Ethereum niet de schuld had van wat er met de DAO is gebeurd, aangezien de DAO volledig onafhankelijk van Ethereum werkte. De hacks van $ 50 miljoen ontmantelden echter het publieke geloof in Ethereum en de prijs daalde van $ 20 naar $ 13.

De beslissing om te splitsen was uiteindelijk gebaseerd op het feit dat de ontbrekende Ether van $ 50 miljoen nog steeds op het DAO-kind van de hacker stond, en het was 28 dagen niet toegankelijk vanwege het slimme contract van DAO. De Ethereum-gemeenschap had een van de drie opties:

  1. Niets doen – niets doen: De “code is law” -benadering was een integraal onderdeel van veel van de onveranderlijke blockchain-gelovigen die Ethereum ondersteunden. Deze supporters waren grotendeels de groep die bleef hangen voor ETC. De meerderheid van de mensen was niet blij met de verdwijningen van $ 50 miljoen, dus besloten ze actie te ondernemen en hun stem elders uit te brengen.
  2. Zachte vork: Een zachte vork gaf houders in wezen de keuze om al dan niet te updaten. Welke beslissing ze ook kiezen, bijgewerkte en niet-bijgewerkte houders kunnen nog steeds communiceren. Het concept achter de zachte vork was om alle blokken die de transacties van de hacker bevatten te isoleren en te scheiden, met als doel te voorkomen dat ze hun gestolen ether verplaatsen. De Soft Fork vormde een probleem, omdat het zou resulteren in een Aanvalsvector “Denial of Service”. De DoS-aanval was in wezen een manipulatie van hoe mijnwerkers worden beloond in het Ethereum-ecosysteem, en om deze reden koos de gemeenschap ervoor om voor de Hard Fork te gaan.
  3. Harde vork: Het belangrijkste verschil tussen zachte en harde vorken is dat harde vorken geen interactie met bijgewerkte en niet-bijgewerkte houders mogelijk maakten. Als je je niet zou aansluiten bij de geüpgradede blockchain, zou je niet kunnen communiceren met gebruikers van het nieuwe systeem.

De gemeenschap koos voor de Hard Fork …

De manier waarop de harde vork werkte, is dat de ETH die we vandaag kennen zich op een bepaald punt heeft afgesplitst van de belangrijkste blockchain. Dit specifieke punt was ongeveer 1.920.000 blok – vlak voor de DAO-hack.

Dus, hoe loste dit het DAO-aanvalsprobleem op??

De hard fork hielp iedereen terug te betalen die in de DAO had geïnvesteerd, met behulp van wat wordt aangeduid als een smart contract terugbetalen. Voor elke 100 DAO kregen tokenhouders 1 ETH.

Gavin Wood, de medeoprichter van Ethereum, noemde dit moment “het belangrijkste moment in de geschiedenis van cryptocurrency sinds de geboorte van Bitcoin.”

Inmiddels zou je een idee moeten hebben van hoe dit evenement de Ethereum-gemeenschap opsplitste.

Ethereum werd voor het eerst gecreëerd als een standpunt tegen financiële corruptie. De onveranderlijke blockchain was bedoeld om vrij te zijn van de menselijke neiging tot corruptie. De DAO-hack (die niets te maken had met de integriteit van het Ethereum-platform) splitste de Ethereum-gemeenschap omdat de beslissing om hard-fork te maken – en in wezen de blockchain te manipuleren – in de eerste plaats in strijd was met het oorspronkelijke doel van Ethereum.

Ideologen die onwankelbaar waren in hun overtuigingen, bleven bij ETC, terwijl anderen zich afsplitsten in Ethereum omwille van het voortbestaan ​​en de bloei van de gemeenschap. Om deze reden bestaat er een natuurlijk antagonisme tussen de twee groepen. Bovendien sprongen veel anti-Ethereum-mensen in het ETC-kamp om de Ethereum-gemeenschap verder te verstoren.

ETC vs ETH – De problemen

In het ETC vs ETH-debat voeren beide partijen geldige argumenten aan, en elke keten is niet zonder fouten.

Ethereum Classic

De grootste problemen met ETC is dat het niet achterwaarts compatibel is met de ETH Hard Fork, en dat veel grote spelers van de Ethereum-gemeenschap nu ETH gebruiken. Omdat ETC niet achterwaarts compatibel is met de Hard Fork, kunnen gebruikers van ETC niet genieten van de updates die op ETH worden gebouwd, zoals de overstap van Ethereum van Proof of Work naar Proof of Stake.

Ethereum

De grootste problemen met ETH is dat nu de afdichting van de harde vork is verbroken, velen speculatief zijn dat er in de toekomst meer harde vorken kunnen zijn. Omdat de Ethereum-gemeenschap samen zou kunnen komen om een ​​substantiële verandering in de prijs en toekomst van de blockchain aan te brengen, wordt iets geprezen om zijn meedogenloze wiskundige objectiviteit. Sommige mensen zijn terecht speculatief of ronduit samenzweringsgedreven geworden dat leiders in de Ethereum-gemeenschap in de toekomst een harde vork zouden kunnen manipuleren. Dit risico voegt enige volatiliteit toe aan de langetermijnprijs.

ETC vs ETH – Laatste gedachten

In de strijd tussen ETC en ETH heeft de overgrote meerderheid van crypto-supporters ervoor gekozen om Ethereum te begunstigen. De bovenstaande problemen met ETH worden alleen ter wille van de eerlijkheid voor beide gemeenschappen genoemd, maar als cryptoliefhebber moet u op de hoogte zijn van alle beschikbare informatie.

Hoewel Ethereum (ETH) kan worden beschouwd als een mutatie en schending van de principes van onveranderlijkheid achter Ethereum, dient het ook als een mijlpaal voor de Ethereum-gemeenschap om samen te komen en de ergste hack in de geschiedenis van cryptocurrency aan te kunnen..

Er kan een argument worden aangevoerd dat Ethereum, het platform waarop talloze innovatieve en spectaculaire Dapps kunnen draaien, vandaag de dag misschien niet bestaat als het niet voor de harde vork is. Zoals u kunt zien, leveren beide kampen van het ETC versus ETH-argument solide punten op.

De kracht van Ethereum ligt in de gemeenschap, aangezien het een platform is waarmee anderen projecten kunnen bouwen die een revolutie teweeg kunnen brengen in vrijwel elke branche. Ethereum Classic is echter gekleurd met de ongelukkige geschiedenis van de DAO. Het kernidee achter de DAO had een aanzienlijke impact kunnen hebben op de toekomst van technologie, en de kernfouten in de beveiliging hebben geleid tot een sterker platform.

De enorme omvang van de marktkapitalisatie en de sterke community achter Ethereum (ETH) voorspellen een mooie toekomst. ETC, aan de andere kant, lijkt langzaam te krimpen in vergelijking met de rest van de crypto-wereld en bestaat meer uit een combinatie van onveranderlijke blockchain-loyalisten, ETH-antagonisten en algemene marktspeculanten. Maar met de toevoeging van Ethereum Classic aan Coinbase lijkt het erop dat de ETC vs ETH-competitie misschien nog niet is afgehandeld..