2019 zou een groot jaar kunnen worden voor Ethereum. De harde vork van Constantinopel ging uiteindelijk nauwelijks door. De eerste projecten met de Plasma-schaaltechnologie van Joseph Poon zullen binnen enkele maanden live gaan. Er zijn nog steeds meer ontwikkelaars en dapps op Ethereum dan op enig ander blockchain-platform. Om deze redenen zijn veel Ethereum-voorspellingen voor 2019 aan de positieve kant.

Toen Ethereum in 2015 werd gelanceerd, had het echter het voordeel dat het de eerste in zijn soort was. Dit is niet langer het geval. De creatie van Vitalik Buterin vecht nu om ruimte tussen opkomende dapp-platforms zoals Tron, EOS en Zilliqa. Vrijwel elke nieuwe lancering beweert Ethereum te verslaan in termen van schaalbaarheid en gebruiksgemak.

We hebben Twitter, Reddit en de crypto-nieuwsscape gesleept om een ​​deel van het huidige denken over Ethereum-voorspellingen af ​​te ronden – zowel stieren als beren.

Ethereum-voorspellingen: The Bulls

Nick Cannon van Ethereumprice.org maakt een redelijk geloofwaardige stierengeval voor de prijs van Ethereum, gebaseerd op toenemende schaarste. De Constantinopel-upgrade verminderde de blokbeloning voor mijnwerkers van drie naar twee Ether. De volgende belangrijke update is Serenity, die momenteel in 2020 zal worden geïmplementeerd. Op dat moment zal Ethereum overgaan op het proof-of-stake (PoS) consensusmodel en zal de blokbeloning helemaal worden verwijderd..

Cannon wijst ook op de hoge waarde van ETH die is ingezet in gedecentraliseerde financieringsprojecten zoals Maker, waardoor er nog meer schaarste in het aanbod ontstaat. Zijn Ethereum-voorspellingen stellen dat hoewel de bull run dit jaar misschien niet zal plaatsvinden, het steeds schaarser wordende aanbod betekent dat het uiteindelijk zal gebeuren.

ETH stak in DeFi

ETH stak in DeFi, meestal Maker. Bron: https://mikemcdonald.github.io/eth-defi/

$ 2500 tegen het einde van het jaar?

Adam Todd van de binnenkort te lanceren termijnbeurs Digitex is zelfs nog optimistischer. Zijn Ethereum-voorspellingen voor 2019 inclusief de prijs die oploopt tot ongeveer $ 2000 – $ 2500. Digitex is natuurlijk ontwikkeld op Ethereum, dus dat zou geweldig nieuws zijn voor zijn bedrijf als dit het geval zou blijken te zijn.

Todd stelt dat de huidige lage prijs van ETH te wijten is aan manipulatie en wijst naar EOS als onderdeel van het probleem. Hij beweert dat, omdat de EOS ICO van $ 4 miljard op Ethereum werd gehouden, dit de prijs naar beneden dreef toen het hoofdnet van EOS live ging. Nu het een kans heeft om te herstellen, gelooft hij dat het omhoog kan schieten.

Wall Street lijkt de mening van Todd te steunen. Tom Lee van Fundstrat Global Advisers vertelde naar verluidt zijn klanten eind vorig jaar: “Wij geloven dat Ethereum op het punt staat een trendomkering te maken en een sterke rally teweeg te brengen.”

Nigel Green van de deVere Group gooide ook zijn hoed in de ring van Ethereum-voorspellingen. Ook hij gelooft dat de prijs zal stijgen tot $ 2500, aangedreven door meer platforms die Ethereum gebruiken en de opkomst van cloud computing. Hij voorspelde ook dat er meer regulering op komst is, wat leidt tot meer bescherming voor investeerders, wat het vertrouwen in de markten zou vergroten.

Ethereum-voorspellingen: The Bear Case

Crypto-journalist Matthew Da Silva leidt de beren. Hij is een uitgesproken criticus van Vitalik Buterin en stelt dat “het moeilijk te zien is hoe zijn uitvinding enig verschil heeft gemaakt, afgezien van het opblazen van de cryptobubbel.” Zijn Ethereum-voorspelling is dat de ETH-waarde zijn rechtmatige prijs nadert: nul. Hard.

Voor de context, hier is wat ik schreef: pic.twitter.com/nTaY7FAuAZ

– Matthew de Silva (@matthewde_silva) 12 september 2018

Crypto-website Wallet Investor is iets genereuzer, hoewel minder dan geruststellend voor iedereen die all-in is op ETH. Hun analyse is dat de prijs meer dan zal halveren van de huidige waarde van ongeveer $ 140 tot ongeveer $ 63. Het verklaart echter niet waarom dit zo is, maar stelt alleen dat hun voorspellingen zijn gebaseerd op ‘slimme technische analyse’.

Blockgeeks-oprichter Ameer Rosic is eveneens bearish en zegt op Twitter dat we nog een “80% haircut” kunnen verwachten voor de cryptomarkt in het algemeen. Hij is ook behoorlijk vernietigend over de dapp-gebruikersbasis van Ethereum. Vermoedelijk is dit de reden voor zijn bearish vooruitzichten.

Als je denkt dat de bearmarkt nu slecht is, wacht dan maar …

Voorspelling: we zullen nog een knipbeurt van 80% zien.

De realiteit zal spoedig beginnen.

Ethereum. $ 20 miljard MCap. Werkelijk? slechts 1200 Dapp-gebruikers lol

EOS: $ 4 miljard Mcap. Gebaseerd op wat? nul adoptie.

Tron $ 1,8 miljard Mcap. Waar moet ik zelfs beginnen?!! pic.twitter.com/2cCOOMpP4e

– Ameer Rosic (@AmeerRosic) 18 oktober 2018

Wat denken de Ethereum-experts?

Buterin zelf is geweest beroemd ongeïnteresseerd in prijshype, in plaats daarvan liever focussen op het potentieel van blockchain-technologie. In een recente aflevering van de Unchained-podcast, gaf hij toe dat de ETH-prijs er wel toe doet. Hij legde uit dat als het naar nul gaat, de netwerkbeveiliging onvermijdelijk in gevaar komt.

Hij gaf ook toe dat Ethereum een ​​deel van zijn marktaandeel heeft verloren aan nieuwere toetreders. Zoals altijd deed hij echter geen specifieke prijsvoorspellingen.

Als Ethereum marktaandeel heeft verloren, lijkt Joe Lubin zich minder bezorgd te maken. In december ontketende de oprichter van ConsenSys een epische tweetstorm van feiten en statistieken om zijn mening te ondersteunen dat blockchain “meer is dan een markt. Het is een beweging. “

Marktkapitalisatie weerspiegelt geen activiteit. Gedecentraliseerde netwerken groeien.

-10 miljard + dagelijkse API-verzoeken bediend door @infura_io

-1 miljoen+ @trufflesuite downloads

-1 miljoen+ @metamask_io downloads

-12K + leven @Ethereum knooppunten

-48M + uniek #Ethereum adressen

-3x @LinkedIn #blokkering vacatures

– Joseph Lubin (@ethereumJoseph) 1 december 2018

Onze twee cent

Voor wat het waard is, hier zijn onze twee cent. De grootste zwakte van Ethereum is altijd de schaalbaarheid geweest. Dat deed er minder toe toen het nog het dominante platform was; er zijn nu echter nieuwe kinderen in de stad. Als het Plasma-protocol bereikt wat het beoogt, en Ethereum kan concurreren met rivalen zoals EOS op transactiesnelheid, dan zou het zijn positie als het favoriete ontwikkelaarsplatform kunnen behouden.

De Serenity-upgrade en de gedecentraliseerde financiële beweging maken de bullcase ook redelijk geloofwaardig. Bovendien laten de cryptomarkten de laatste tijd meer positieve bewegingen zien. Hoewel $ 2500 misschien een beetje ambitieus is, is onze algemene voorspelling dat Ethereum nog steeds veel potentieel laat zien voor een rooskleurige toekomst..

Uitgelichte afbeelding met dank aan Pixabay