Hailey Lennon, directeur naleving van bitFlyer USA

Hailey Lennon bitFlyer USA Director of Compliance

Vorige week had Steven Buchko van Coin Central het genoegen te praten met Hailey Lennon, Director of Compliance bij bitFlyer USA. Ze bespraken Hailey’s sprong in crypto, het huidige regelgevingslandschap en hoe zij de regelgeving de komende jaren ziet evolueren..

bitFlyer is ‘s werelds grootste Bitcoin-beurs. Oorspronkelijk uit Japan, opereert de beurs nu ook in de EU en, vanaf november 2017, ook in de VS.. Dit maakt bitFlyer de eerste centrale die in alle drie deze regio’s wordt gereguleerd. Onlangs kreeg bitFlyer toestemming om in Illinois te opereren, waardoor het totale aantal in de VS op 43 staten en territoria komt.

Bekijk onze bitFlyer-uitwisselingsreview voor meer informatie en kijk of dit het juiste platform voor u is.

Het interview

SB: Hoe ben je in aanraking gekomen met cryptocurrency?

HL: Ik hoorde voor het eerst over Bitcoin en het idee van virtuele valuta in 2011. Ik begon erover te lezen en vond het erg interessant, maar ik zag mijn carrière op dat moment niet in die richting gaan. Ik was van plan om een ​​rechtszaak aan te spannen en na mijn rechtenstudie de route van het advocatenkantoor te volgen.

Een paar jaar later werd ik bedrijfsjurist voor een wisselkantoor in San Diego. Ik trad in dienst als general counsel om te helpen met zakelijke geschillen, arbeidsrecht en het verkrijgen van geldtransmitterlicenties, maar ik werd snel blootgesteld aan het anti-witwasaspect van een fiat-wisselkantoor.

Dat is wat me naar Silvergate [bank] bracht, waar mijn carrière de virtuele valuta-ruimte betrad. Ik ken crypto al heel lang, vond het erg interessant en dacht dat het veel potentieel had, maar toen plaatste het lot me er gewoon in het midden van.

Van traditionele financiën tot virtuele valuta

SB: Hoe verliep de overgang van meer traditionele financiën naar virtuele valuta? Waren er veel verschillen?

HL: De overgang was uitdagend en opwindend. Het belangrijkste verschil is dat je gewoon deel uitmaakt van een startup. Het bitFlyer-team werkt eraan om iets op te bouwen in de VS, en het zijn veel lange nachten en hard werken. Virtuele valuta-uitwisselingen bevinden zich in een unieke positie omdat ze met deze nieuwe technologie werken en soms weet je niet dat iets een probleem of uitdaging gaat worden totdat je er recht naar kijkt en ter plekke een oplossing moet bedenken.

De belangrijkste overeenkomst is het doel van een zeer sterk nalevingsprogramma. De zorgen rond het witwassen van geld, transactiemonitoring en KYC [Know Your Customer] zijn er allemaal zoals bij een bank. En u moet compliance in evenwicht brengen met alle andere aspecten van het bedrijf.

SB: Je was in Silvergate voor hoelang voordat je naar bitFlyer kwam?

HL: Ik was daar iets meer dan twee jaar en hielp het team bij het opzetten van de FinTech-afdeling en het nalevingsprogramma om potentiële FinTech-klanten te screenen. Het was een geweldige ervaring. Het is een geweldig team bij Silvergate.

SB: Hoe ben je begonnen bij bitFlyer?

HL: Op dezelfde manier waarop veel van mijn overgangen zijn gebeurd – het was een kans die in mijn schoot viel.

Ik kende de reputatie van bitFlyer in Japan en was verheugd te horen over hun plannen voor lancering in de VS en de EU. Het was een moeilijke beslissing om mijn rol bij Silvergate te verlaten, maar ik voelde me klaar voor een nieuwe uitdaging.

Voor deze rol ben ik van San Diego naar San Francisco verhuisd. Ik had gewoon het gevoel dat het een heel leuke kans was om lid te worden van een team van mensen die een impact wilden hebben op deze branche. Ik maakte van de gelegenheid gebruik en rende ermee weg.

SB: Wat heb je geleerd bij Silvergate dat je kon overdragen naar bitFlyer?

HL: Die rol gaf me de kans om een ​​goede indruk te krijgen van de industrie in het algemeen: de belangrijkste spelers, de gerenommeerde bedrijven in de industrie en industriestandaarden. Hierdoor kreeg ik een idee van welke externe leveranciers en advocatenkantoren in de ruimte goed worden gebruikt en vertrouwd. Om dat weer in een meer interne rol te brengen, kon ik bitFlyer helpen de eerste dag te lanceren met een zo sterk mogelijk complianceprogramma.

bitflyer-logo

Het Amerikaanse regelgevingsproces

SB: Wat zijn de hindernissen op het gebied van regelgeving die u moest overwinnen voordat bitFlyer in de Verenigde Staten werd gelanceerd? Is er iets belangrijks geweest??

HL: Nee, niets belangrijks. Ik denk dat een misvatting over de ruimte is dat deze niet erg gereguleerd is. Dat is gewoon niet het geval. Er zijn meerdere regelniveaus om in deze ruimte te werken. Op federaal niveau heb je FinCEN, en dan heeft elke staat zijn eigen geldzenderlicenties. Er was ook veel coördinatie en interactie nodig met de NYDFS [New York Department of Financial Services] om de BitLicense te verkrijgen. Hun team is ongelooflijk grondig en hun onderzoeksproces is misschien wel het zwaarste in de VS..

Het verkrijgen van die licenties kost tijd. Hoewel ik het geen ‘hindernis’ zou willen noemen, is het iets dat moet worden gedaan. Het is een uitdaging om in meerdere staten operationeel te zijn en klanten in elke staat te bedienen.

Dat was de eerste vraag: hoe bedienen we alle klanten die we willen bedienen, bieden we ze een geweldige klantenservice en bieden we een veilige ervaring in de virtuele valutaruimte, terwijl we naleving tot een prioriteit maken??

SB: Dat is logisch. Daarom hebben jullie de uitrol van een staat door de staat gedaan?

HL: Precies! Ik heb het al gehad, maar op federaal niveau met FinCEN moeten uitwisselingen waarmee klanten virtuele valuta met fiat kunnen kopen en verkopen zich registreren als een MSB (geldservicebedrijf). Hierdoor zijn ze verplicht om te voldoen aan de Bankgeheimhoudingswet en alle antiwitwasregelgeving, en moeten ze ook een sterk nalevingsprogramma hebben. Dat omvat training en het uitvoeren van onafhankelijke audits.

Dan heeft elke staat een soort geldtransmitterstatuut dat resulteert in een aanvraagprocedure. Elk statuut definieert valuta anders en bepaalt ook wat geldoverdracht is.

Het is niet eens zo eenvoudig als gewoon naar elke staat gaan en solliciteren. U moet een eerste analyse maken van de opvattingen van de staat over virtuele valuta als valuta en of virtuele valuta-uitwisseling binnen hun definitie van geldoverdracht valt.

Er zijn staten die we beschouwen als “geen actie” omdat de staat is teruggekomen en onze overtuiging heeft bevestigd dat hun statuut niet dekt wat we doen. Maar de meeste staten zijn van mening dat, zelfs als ze niet aan het idee van virtuele valuta hadden gedacht toen ze hun statuut voor geldtransmissie schreven, het nog steeds een voldoende ruime definitie is dat het virtuele valuta omvat. Die staten eisen dat we het licentieproces doorlopen.

Het is een lang proces voor een bedrijf als het onze om daadwerkelijk te kunnen starten en operationeel te worden.

Gedachten over toekomstige regelgeving

SB: Hoe denkt u dat regelgevingsprocessen in de komende, zeg vijf tot tien jaar zullen veranderen, naarmate meer staten beginnen te definiëren wat feitelijk als virtuele valuta en een virtuele valuta-uitwisseling wordt beschouwd?

HL: Dat is een geweldige vraag en een vraag waar mensen verschillende meningen over hebben kon gebeuren en ook wat zou moeten gebeuren. Ik denk dat er twee paden kunnen voorkomen.

Een richting zou zijn dat we doorgaan op de staat door middel van staatsvergunningen en regulering. In die zin denk ik dat sommige staten de leiding van New York zullen volgen. Ze voeren mogelijk iets uit dat lijkt op de BitLicense, een licentie en applicatie die los staat van hun geldtransmissieproces en die echt ingaat op de risico’s die specifiek zijn voor virtuele valuta: zaken als compliance, cyberbeveiliging en informatiebeveiliging, evenals hoe een bedrijf hun warme en koude portemonnee-opslag.

Ik denk dat andere staten mogelijk in die voetsporen kunnen treden.

De andere gedachte waar dit naartoe zou kunnen gaan, is in de richting van een landelijk FinTech-bankcharter. Dit is iets waar de OCC [Office of the Comptroller of the Currency] het over heeft gehad. In die zin zou het een landelijke regulering van virtuele valuta-uitwisselingen mogelijk maken.

Er zijn voor- en nadelen aan die strategie. De staten zouden hun recht verliezen om uit te zoeken hoe ze met consumentenbescherming willen omgaan en hoe ze bedrijven in hun staat willen laten opereren. Maar aan de andere kant zorgt het voor veel meer uniformiteit, en een bedrijf als het onze hoeft niet uit te zoeken hoe het in al deze verschillende staatsjurisdicties kan solliciteren..

SB: Is dat momenteel hoe de handel in grondstoffen en effecten is? Zijn daar staatsvoorschriften bij?

HL: Dat is waar de CFTC en SEC om de hoek komen kijken. De SEC houdt toezicht op de verkoop en handel van effecten en de CFTC reguleert de handel in futures. Hoewel futures en effecten voornamelijk worden gereguleerd door federaal toezicht, denk ik dat sommige staten hun eigen manier hebben om naar consumentenbescherming op dit gebied te kijken.

Met betrekking tot een virtuele valuta-uitwisseling is het verwarrende deel dat er op federaal niveau FinCEN is die gelddiensten regelt, maar het is niet zoals het officiële overheidstoezicht op virtuele valuta, en het is niet echt een licentieregime. Ze zijn meer een auditor op federaal niveau.

bitFlyer Lightning Exchange-interface

bitFlyer Lightning Exchange-interface

SB: Ik weet dat de SEC vrij onvermurwbaar is door te zeggen dat ze ICO’s gaan classificeren als effectenaanbod. Zal dat enige invloed hebben op uitwisselingen?

HL: Ja, het is zoiets als een beurs waarvan we ons zeker bewust zijn, want er is nog steeds een grijs gebied van ICO’s die de effectenimplicaties van de ruimte moeten begrijpen. Op dit moment zou bitFlyer geen ICO-token vermelden omdat we niet vinden dat er voldoende duidelijke richtlijnen zijn over wat er nodig is om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de SEC en onze andere toezichthouders, zowel in binnen- als buitenland..

De toezichthoudende instantie in Japan, de FSA, heeft ICO’s gewaarschuwd om in Japan te werven zonder vergunning voor virtuele valuta. Ik denk dat er manieren zijn waarop de verschillende voorschriften rond ICO’s ons beïnvloeden. Dat wil niet zeggen dat een ICO en een token geen legitiem bedrijf kunnen zijn, maar het is gewoon een gebied waar iedereen voorzichtig mee moet zijn.

Hetzelfde geldt voor een virtuele valuta-uitwisseling. Een bedrijf moet gewoon echt de tijd nemen om de implicaties rond hun bedrijf en de geleverde diensten te begrijpen. Ze moeten begrijpen hoe dat hen kan openstellen voor andere wettelijke vereisten om aan te voldoen. Ik denk dat uitwisselingen in de toekomst voorzichtig moeten blijven met wat ze kiezen om op hun platform te vermelden, omdat een uitwisseling klanten in zekere zin helpt om aan die munten of tokens deel te nemen..

SB: Geen ICO-tokenvermeldingen, maar heb je plannen om uit te breiden en andere soorten digitale valuta toe te voegen die geen ICO hadden? Of blijf je voorlopig bij bitcoin?

HL: Ja, zeker! We hebben de eerste dag gelanceerd met alleen bitcoin, maar hebben plannen om in de nabije toekomst andere munten op ons platform te introduceren. De VS zullen de richting volgen die bitFlyer Japan in dit opzicht heeft ingeslagen. In de VS hebben we nog een klein beetje meer een proces te doorlopen, en sommige staatsregelgevers willen deel uitmaken van dat besluitvormingsproces. Ze willen ervoor zorgen dat een beurs het nieuwe risicoprofiel dat een munt aan de beurs toevoegt, echt begrijpt. bitFlyer USA heeft zeker plannen om in de toekomst munten aan te bieden die verder gaan dan bitcoin.

Laatste gedachten

SB: Er zijn veel andere uitwisselingen die er zijn. Wat bitFlyer onderscheidt?

HL: Ik denk dat het tweeledig is. bitFlyer heeft zo’n goede reputatie en bekendheid verworven in Japan. Maar daarnaast willen we een speler worden op het gebied van virtuele valutawissel op mondiaal niveau.

We hebben een vergunning in Japan en de VS, en recentelijk hebben we een vergunning gekregen om in de EU te opereren. Dat stelt ons in staat om vandaag drie belangrijke jurisdicties te hebben, en we hopen er in de toekomst meer te hebben.

Het algemene doel is grensoverschrijdende handel – zodat klanten binnen alle bitFlyer-entiteiten op ons platform kunnen zijn en met elkaar kunnen handelen. Hierdoor kunnen klanten van bitFlyer in de VS en de EU profiteren van de Japanse virtuele valutamarkt en kunnen ze het volume en de liquiditeit vergroten. Dat is een aspect.

Het andere dat ons onderscheidt, is dat, hoewel bitFlyer echt bekend staat om de uitwisseling en het succes dat we hebben gehad, we ook een enterprise blockchain-technologie hebben ontwikkeld met de naam ‘miyabi’. “Miyabi” is een gepatenteerde blockchain-technologie die bitFlyer heeft ontwikkeld voor verschillende bedrijven om te integreren in hun systemen.

Ik ben altijd onder de indruk geweest dat, hoewel we uitblinken in de bitcoin-uitwisselingsindustrie, de algemene missie van bitFlyer is om de wereld eenvoudiger te maken door middel van blockchains. Ik denk dat soms het potentieel van blockchain onopgemerkt blijft en de focus vaak ligt op hoe hoog of laag de prijs van bitcoin vandaag in het nieuws is..

Over het algemeen is er het potentieel voor de blockchain op lange termijn om veel goeds te doen. bitFlyer ziet blockchain-technologie als de tweede laag van wat het bedrijf probeert naar de industrie te brengen. Sommige spelers in de industrie proberen de doelen van virtuele valuta en blockchain te stimuleren. Het is fijn om deel uit te maken van een bedrijf dat daaraan bijdraagt.

SB: Is er nog iets dat u onze lezers wilt laten weten??

HL: Er zijn veel algemene misvattingen over virtuele valuta, en ik denk dat er drie misvattingen zijn die mij frustreren en misschien andere mensen die legitimiteit proberen te brengen in de ruimte.

De misvattingen zijn dat Bitcoin niet gereguleerd, anoniem en waarschijnlijker wordt gebruikt voor het witwassen van geld of misdaad dan bijvoorbeeld contant geld of een andere vorm van betaling. Al die dingen blijken niet waar te zijn.

Er kwam een ​​rapport uit Elliptisch ongeveer een paar weken geleden probeerde hij de use-cases voor Bitcoin te analyseren en hoeveel ervan feitelijk aan illegale bronnen is gekoppeld. Dat vonden ze slechts 0,61% van het geld dat in de afgelopen vier jaar in de handel kwam, was aantoonbaar uit illegale bronnen. Er is ruimte voor interpretatie in die statistiek, maar ik denk dat het nog steeds veelzeggend is. Nieuws trekt de aandacht als er het idee is dat Bitcoin alleen wordt gebruikt voor illegale dingen, maar dat is gewoon niet het geval.

Bitcoin kan de wereld veel goeds brengen. Het stelt financiële diensten beschikbaar voor mensen die geen toegang hebben tot het banksysteem, inclusief mensen in ontwikkelingslanden, en het maakt grensoverschrijdende betalingen op wereldwijde schaal mogelijk. Het potentieel van blockchain is grenzeloos. Er is veel goeds dat kan komen met crypto- en blockchain-technologie. De misvattingen zouden niet de focus moeten zijn van wat deze branche doet of kan.

Dank je

Bedankt, Hailey, dat je even de tijd hebt genomen om met ons te praten over de regelgevingsprocessen in de Verenigde Staten. Het is een complex onderwerp dat nog in ontwikkeling is, maar het is duidelijk dat u en uw team klaar zijn voor eventuele wijzigingen.

We konden het niet meer eens zijn met uw definitieve uitspraken en zijn blij te zien dat bitFlyer werkt aan het verder legitimeren van Bitcoin en blockchain-technologie als geheel.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me