Het Bitcoin-aandelendebat: praktisch beleggingsadvies voor de langetermijnbelegger

Bitcoin aandelen verdelen

Je kunt geen uur op cryptocurrency-forums, subreddits of Twitter-chats gaan zonder het advies van Hodl te horen. Voor niet-ingewijden is “hodl” de strijdkreet voor de cryptocurrency-gemeenschap geworden. Het vat het advies samen om uw vermogen aan te houden, zelfs bij volatiliteit op de markt. Hodlers zijn van mening dat blockchain op de lange termijn zal winnen, dus investeringen in Bitcoin, Ethereum en andere projecten zouden langetermijnspellen moeten zijn. Met dit gesprek over langetermijnbehoud, groeit de verdeling van de Bitcoin-aandelen. Beleggers willen weten waar ze hun vermogen kunnen plaatsen om de groei te maximaliseren en risico’s te vermijden.

Investeren op lange termijn in cryptocurrency staat op een keerpunt. Nu beginnen institutionele beleggers en private equity kennis te nemen van de winsten die kunnen worden behaald met cryptocurrency. Legitieme investeringsinstrumenten zoals onderlinge fondsen en portfoliobalancers winnen aan kracht. De New York Stock Exchange vermeldt zelfs een Bitcoin-index (NYXBT). Crypto is niet langer een marginale subcultuur. Het krijgt snel erkenning en legitimiteit.

De klim van Crypto als een legitiem investeringsvehikel heeft veel investeerders nieuwsgierig gemaakt. Kan ik in de orde van tientallen jaren in crypto investeren? Is het een goed idee om mijn pensioenspaargeld in cryptocurrency te stoppen?

Hoewel ik zeker weet dat sommige crypto-diehards enthousiast ja zouden zeggen, volgt dit artikel een meer afgemeten en genuanceerde benadering. Als je het hebt over echte langetermijnbeleggingen, in de orde van tientallen jaren, heeft het toevoegen van gediversifieerde cryptovaluta als onderdeel van een complete portefeuille enkele voordelen. Er zijn ook ernstige nadelen die betekenen dat u ook op de gewone aandelenmarkt moet blijven investeren. De verdeling van de Bitcoin-aandelen hoeft echter helemaal geen kloof te zijn als u de juiste strategie volgt.

Groeipotentieel

Het lijdt geen twijfel dat investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies een enorm groeipotentieel heeft. Tussen 1 januari 2017 en 1 januari 2018 is de S&P 500 groeide 22%. Dat is een enorm jaar voor de aandelenmarkt. In dezelfde periode groeide Bitcoin met 1300%. Het is ongelooflijk hoeveel rendement een cryptocurrency-handelaar kan zien.

Toegegeven, 2017 was een enorm jaar voor Bitcoin en alle cryptocurrencies. De Bitcoin-aandelenvergelijking is niet bepaald eerlijk voor 2017. De waarheid is dat we nog niet genoeg historische gegevens over Bitcoin hebben om het gemiddelde jaarlijkse rendement te voorspellen. 2017 was zo’n enorme anomalie van een jaar dat we een fout zouden maken als we aannemen dat alle jaren hetzelfde zullen zijn.

In de nabije toekomst is de kans groot dat veel cryptocurrencies in waarde blijven stijgen. Blockchain-acceptatie versnelt alleen maar en veel projecten zullen waardevoller worden. Het algemene groeipotentieel voor een langetermijninvestering in crypto weegt ruimschoots op tegen het potentieel voor investeringen op de aandelenmarkt.

Beweeglijkheid

De enorme opwaartse en verpletterende keerzijde zijn twee kanten van dezelfde medaille als het gaat om crypto. In een bearmarkt verslechteren alle investeringen die u op het hoogtepunt hebt gedaan snel. Het kan moeilijk zijn om de verliezen te verdragen als je op lange termijn bezig bent. Moeilijker zijn echter de verliezen die zich nooit herstellen.

Hoewel blockchain en gedistribueerde grootboeken uiteindelijk waarschijnlijk zullen winnen, zijn er geen garanties dat een van de huidige blockchain-projecten op de markt uiteindelijk succesvol zal zijn. Projecten die vandaag een goed idee lijken, zouden volgend jaar kunnen tanken. Dit is de realiteit van langetermijninvesteringen in de crypto-ruimte. De uitdaging is om winnaars te kiezen en op de hoogte te blijven van uw investeringen wanneer het erop lijkt dat ze mis gaan.

Dat is veel werk en risico voor een pensioenrekening of een spaarplan voor uw kind. Investeren in cryptocurrency is nog steeds zo speculatief dat het ongerijmd voelt om erover na te denken in de context van pensioen of universiteitsbesparingen.

Volatiliteit en speculatie zijn een belangrijke reden waarom de traditionele aandelenmarkt nog steeds zinvol is als investeringsvehikel voor voorspelbare rendementen op lange termijn. Natuurlijk zijn er ook daar geen garanties. Als u van plan was in 2009 met pensioen te gaan, moest u waarschijnlijk nog 5 jaar doorwerken voordat uw portefeuille stabiliseerde. Over het algemeen kunnen we de aandelenmarkt echter veel gemakkelijker voorspellen dan we kunnen crypto, en het komt zelden voor dat de aandelen van een beursgenoteerd bedrijf naar nul gaan.

Diversificatie

Een manier om de volatiliteit bij langetermijnbeleggingen te verminderen, is diversificatie. In plaats van alles in te zetten op een of een handvol projecten, kunt u overwegen om in veel projecten een klein aandeel te kopen. Het enige dat nodig is, is één blik op de coinmarketcap op een gewone dag om te zien waarom dit logisch is. Op een gegeven moment winnen sommige projecten terwijl andere verliezen. Diversificatie helpt u de winsten en verliezen te berekenen. Zeker, het verzacht het enorme groeipotentieel, maar het tempert ook de verliezen.

Diversificatie maakt crypto een aantrekkelijkere investering die nog steeds een groot voordeel heeft met minder volatiliteit. Het kan echter nog steeds tijdrovend zijn om te bepalen in welke projecten u wilt investeren en tegen welke toewijzing. Bovendien moet u uw portfolio regelmatig opnieuw in evenwicht brengen, zodat het niet te zwaar wordt voor één project. Herbalancering vereist een uitwisseling met veel bestellingen, en dat kan snel duur worden. U moet ook regelmatig uw lijst met projecten in uw toewijzing bekijken en op de hoogte blijven van het nieuws over deze projecten.

Indexbeleggen

Een nieuwe ontwikkeling in cryptocurrency-investeringen zijn indexfondsen. Deze fondsen volgen de belangrijkste cryptocurrencies en worden automatisch opnieuw in evenwicht gebracht op basis van de marktkapitalisatie. In plaats van de cryptocurrencies rechtstreeks te kopen, koopt u een aandeel in het indexfonds. Dit automatiseert een groot deel van het proces van onderzoek en diversificatie. In plaats daarvan volg je nu alleen de algehele beweging van de cryptocurrency-markt.

Een indexfonds kan bijvoorbeeld een proportioneel deel van de top 50 cryptocurrencies bezitten. Als een project begint te slippen en uit de top 50 valt, verkoopt het fonds die munten automatisch voor elk nieuw project dat in de top 50 is binnengekomen. Als gevolg hiervan worden uw activa over 50 verschillende munten verdeeld en krijgt u blootstelling aan de hele markt..

Indexbeleggen is ook populair op de traditionele aandelenmarkt. Warren Buffett heeft indexbeleggen geprezen als de beste manier voor individuele beleggers om te profiteren van de totale aandelenmarkt. Hij heeft zelfs zijn eigen nalatenschap geïnstrueerd om voor 90% in een S te blijven&P 500-index nadat hij is overleden. In de loop van de jaren zal de samengestelde rente van tientallen jaren beleggen in een index enorme dividenden opleveren.

Belastingen …

Een serieuze overweging voor langetermijnbeleggers is het verminderen van uw belastingplicht. In de Verenigde Staten is er geen tax shelter voor investeringen in cryptocurrency. Elke keer dat u verkoopt, moet u vermogenswinstbelasting op uw cryptovaluta betalen. Die belastingen kunnen uw inkomsten ernstig aantasten.

Aan de andere kant bieden de Amerikaanse overheid (en de meeste regeringen in de wereld) belastingvoordelen voor pensioenen, schoolsparen en andere vormen van langetermijninvesteringen op de aandelenmarkt. De meeste mensen beseffen niet tot welk niveau belastingen uw beslissing op de Bitcoin-aandelenmarkt zouden moeten beïnvloeden.

De situatie van elk individu zal verschillen, maar houd rekening met belastingen wanneer u de langetermijnvoordelen van een bepaalde beleggingsstrategie overweegt.

Een gemengde tas

Voor de meeste beleggers die geïnteresseerd zijn in langetermijnbeleggingen in cryptocurrency, is het logisch om naast een gediversifieerde aandelenportefeuille een gediversifieerde cryptoportefeuille aan te houden. Bitcoin en crypto zouden deel moeten uitmaken van uw algehele investeringsstrategie. Verwaarloos echter de stabiliteit en belastingvoordelen van de aandelenmarkt niet en investeer niet meer in crypto dan u zich kunt veroorloven te verliezen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map