Welkom bij SXSW

Elk voorjaar verandert het centrum van Austin in blokken op blokken van in-your-face branding, interactieve activiteiten en locaties die eindeloze hoeveelheden eten en alcohol leveren. Als je naar het centrum loopt, kun je nauwelijks drie meter bewegen zonder een demo te bekijken of een frisse plengoffer te krijgen (Noot van de redactie: of bijna geknipt te worden door een scooter.) Voor degenen onder jullie die het niet zeker weten, verwijs ik naar South by Southwest (SXSW), een tiendaagse showcase van enkele van de beste sprekers, muziek, film en technologie die het jaar te bieden heeft.

SXSW schrootwerf

Steven Buchko en Alex Moskov van CoinCentral in het zuiden bij Scrapyard

Het is moeilijk om een ​​nauwkeurige beschrijving van SXSW te schrijven, of wat sommigen terloops noemen Zuiden door. Het bevat bars / restaurants die zijn omgezet in merkervaringen, muzikale acts verspreid over de stad, filmpremières en honderden bekende sprekers die presenteren over de populairste onderwerpen van vandaag.

Natuurlijk zou elk technologisch evenement dat zijn zout waard is, leeg aanvoelen zonder een van de meest invloedrijke innovaties van dit decennium: blockchain. Gelukkig heeft SXSW geleverd.

Blokkeren door Blockchain

South By bevatte blockchain en cryptocurrency op zijn eigen track naast andere belangrijke onderwerpen zoals sport, intelligente toekomst en journalistiek. De track bevatte verschillende sprekers waarvan je misschien hebt gehoord, zoals Jimmy Song, de Winklevoss-tweeling, Ari Paul en Linda Xie.

Terwijl 2017 en 2018 allemaal over initiële muntenaanbiedingen (ICO’s) en blockchain-panaceas gingen, beginnen presentaties van cryptoconferenties dit jaar te draaien rond concrete use-cases. In plaats van sprekers uit de blockchain-industrie die ons vertellen hoe de technologie werkt kon om deze of die industrie te helpen, toonde SXSW experts uit externe sectoren die uitlegden hoe blockchain-technologie is al ten goede komen aan hun bedrijf.

Hier zijn slechts enkele voorbeelden van de branchespecifieke gesprekken:

  • Een revolutie in voedselveiligheid met Blockchain Tech omvatte een panel van sprekers op VP-niveau van bedrijven op het gebied van voedselveiligheid, traceerbaarheid en kwaliteit.
  • Real World Applications van Blockchain demonstreerde de enorme reeks blockchain-applicaties die al in Australië bestaan.
  • Gezondheidszorg en blockchain: een praktische introductie hebben deelnemers opgeleid over de blockchain-bedrijven die gespecialiseerd zijn in innovatie in de gezondheidszorg.
  • En The Promise of Blockchain: Hope and Hype koos voor een zelfbewuste benadering van de soms overdreven voordelen van blockchain-technologie.

Hoewel blockchain-breakout-sessies niet de menigte trokken die sommige andere nummers binnenbrachten, was de inhoud aanwezig. Zonder astronomisch investeringsrendement om op terug te vallen, werden sprekers gedwongen om de echte waarde van blockchain-technologie te schetsen om het publiek te boeien. En voor het grootste deel zijn ze erin geslaagd.

Een ontmoeting met Jimmy Song

Tussen de sessies door had het CoinCentral-team het toevallige genoegen om Bitcoin-ontwikkelaar Jimmy Song tegen te komen. Wat begon als een snelle meet-and-greet, veranderde in een sitdown van bijna twee uur waarin we alles bespraken, van de huidige staat van de cryptocurrency-markt tot het gezinsleven buiten Bitcoin.

Jimmy Song groepsfoto

Leuk je te ontmoeten, Jimmy.

In de kern is dit gesprek een voorbeeld van de open armen van de blockchain- en cryptocurrency-gemeenschap. Song had er geen probleem mee om de tijd te nemen uit zijn, hoogstwaarschijnlijk, hectische dag om met een paar jonge cryptoliefhebbers te praten. Eigenlijk, wij moest eraan herinneren hem van de tijd tegen het einde van ons gesprek, zodat hij niet te laat zou komen voor zijn volgende activiteit. Ik denk dat het moeilijk zal zijn om dat soort openheid in veel andere industrieën te vinden.

Het ConsenSys Blockchain House

Geen enkel SXSW-artikel zou compleet zijn zonder het Blockchain House te noemen, gehost door ConsenSys. In het Blockchain House kon je toespraken horen van ConsenSys-oprichter Joseph Lubin, de basisprincipes van blockchain leren met Black Girls Code, of gewoon genieten van de versnaperingen terwijl je praat met anderen die geïnteresseerd zijn in blockchain-technologie.

Hoewel het Blockchain House enigszins buiten de gebaande paden van andere South By-locaties lag, was het nog steeds van muur tot muur vol met gasten. Elke keer dat je je omdraaide, ontmoette je een nieuw gezicht om te ontmoeten.

Eerlijk gezegd was de opkomst een verrassing gezien de huidige marktomstandigheden. Maar het was een aangename verrassing. De gesprekken die ik had met de mensen die ik ontmoette, waren voornamelijk gericht op de projecten waaraan we werken – niet op de prijs van de hete altcoin van die week. Het is verfrissend om te weten dat zoveel mensen hartstochtelijk blijven werken aan blockchain-projecten, ongeacht wat de marktkapitalisatie van cryptovaluta op een bepaalde dag kan zijn..

Van Hodlers tot Builders

Over het algemeen heeft SXSW 2019 aangetoond dat, hoewel de bitcoin-prijs dit misschien niet laat zien, de blockchain- en cryptocurrency-industrie nog steeds floreert. Er zijn meer mensen geïnteresseerd in de technologie dan vorig jaar, en ik weet zeker dat hetzelfde volgend jaar het geval zal zijn.

Het voelt eindelijk alsof we beginnen op te groeien als een branche. We wijken af ​​van lambo’s en pie-in-the-sky-ideeën om ons te concentreren op de reële impact van blockchain-implementatie. Luisteren naar de verhalen van Song over de vroege Bitcoin-dagen herinnerde me een beetje aan waar we nu zijn, omdat ik me zorgen maak over bouwen in plaats van over de prijs.

Als inwoner van Austin kijk ik uit naar de toekomstige optredens van blockchain in South by Southwest en om te leren welke nieuwe problemen we jaar na jaar blijven oplossen.