Jack Dorsey, de mede-oprichter van Twitter en oprichter van Square die momenteel als CEO van beide fungeert, is misschien op zoek naar een Bitcoin-betalingsintegratie op Twitter.

In een recente reeks tweets over zijn rol in het passeren van de “bliksemfakkel”, Dorsey zinspeelde op een toekomstige tweet-factuurfunctie mogelijk gemaakt door de Lightning-netwerk.

Goed… https://t.co/q3NuAT9jU9

– jack (@jack) 5 februari 2019

Een mogelijke integratie komt niet als een verrassing, aangezien Dorsey er in het verleden niet voor terugdeinsde zijn pro-Bitcoin-opvattingen te uiten en zelfs zo ver ging als te zeggen Bitcoin zal uiteindelijk de enige valuta van de wereld zijn. Hoewel bullish, op het moment van de quote (Maart 2018), Sprak Dorsey ook zijn aarzeling uit dat “[Bitcoin] op dit moment niet de mogelijkheden heeft om een ​​effectieve valuta te worden. Het is traag en kostbaar, maar naarmate meer en meer mensen het hebben, verdwijnen die dingen. Er zijn nieuwere technologieën die voortbouwen op blockchain en deze beter benaderbaar maken. “

De stukjes van Dorsey’s Bitcoin-puzzel: een snelle tijdlijn

  • 15 maart 2018 – Lightning Labs bracht zijn eerste mainnet-bèta uit en onthulde zijn seed-financiering van zware klappen van betalingen zoals Jack Dorsey (CEO van Twitter en Square – een van de grootste P2P-betalingsplatforms met meer dan 2 miljoen gebruikers), David Sacks (voormalig PayPal COO), Vlad Tenev (mede-oprichter van Robinhood) en Charlie Lee: maker van Litecoin. Lightning Labs bouwt oplossingen op de tweede laag om Bitcoin-betalingen sneller en efficiënter te maken.
  • 29 augustus 2018 – De patentaanvraag van Dorsey’s in San Francisco gevestigde digitale betalingsbedrijf Square werd goedgekeurd. Met dit voorgestelde systeem zouden handelaren cryptocurrency kunnen accepteren en deze in een valuta naar keuze kunnen uitbetalen.

vierkant octrooi

  • 5 februari 2019 – Dorsey krijgt de “bliksemfakkel”, in wezen een digitaal spel van hete aardappel, waarbij elke deelnemer die de bliksemfakkel ontvangt een beetje bitcoin aan de betaling toevoegt en deze doorgeeft aan een andere vertrouwde entiteit op Twitter. Volgens CoinDesk hebben ongeveer 150 mensen over de hele wereld deelgenomen aan het doorgeven van de fakkel. Nadat ze de fakkel had ontvangen, gaf Dorsey deze snel door aan de CEO van Lightning Labs, Elizabeth Stark.

De implicaties van een Twitter Bitcoin-integratie

Bijna elk ander social media-platform heeft een systeem om betalingen te verzenden en te ontvangen. Facebook, Snapchat, Whatsapp, Instagram (ook al is het meer gericht op de detailhandel) – noem maar op.

“Twitter verschilt van andere sociale mediaplatforms met betalingsintegraties voornamelijk in de manier waarop gebruikers het platform gebruiken. Facebook, Snapchat en WhatsApp zijn allemaal in wezen gesloten systemen van vrienden, en de meeste berichten zijn privé voor je vrienden en richten zich op het onderhouden van je relaties “, aldus Troy Osinoff, een mede-oprichter van het in NYC gevestigde marketingbureau JUICE en liefhebber van cryptocurrency. “Twitter (en Instagram) projecteer je over het algemeen naar vreemden. Natuurlijk maken sommige mensen hun account privé, maar de meeste niet. Veel gebruikers vinden het belangrijker om op Twitter met vreemden om te gaan dan op Facebook. ”

Twitter die Bitcoin-betalingen integreert, lijkt meer in overeenstemming met hoe hun gebruikersbasis het platform gebruikt. Twitter heeft van oudsher niet zozeer gediend als een online retailmarkt, waar Instagram naar toe lijkt te trekken, maar het heeft uitstekend werk verricht door op grote schaal real-time sentimenten vast te leggen.

Bitcoin, in combinatie met de oplossingen van de tweede laag die bij Lightning Labs zijn gemaakt, zou de Twitter-gemeenschap een bijna onmiddellijke methode bieden om waarde over te dragen in zoiets naadloos als een factuur-per-tweet-functie.

Laatste gedachten

De cryptocurrency-gemeenschap zet de wagen meestal snel voor het paard, maar de informatie is moeilijk te negeren.

Bitcoin is veerkrachtig. Bitcoin is principieel. Bitcoin is inheems in internetidealen. En het is een geweldig merk.

– jack (@jack) 5 februari 2019

Gaat een Twitter-Bitcoin-integratie Bitcoin naar de maan brengen? De integratie zal zeker geen kwaad, maar waarschijnlijk niet. Twitter klokte rond 326 miljoen gebruikers in Q3 2018 en integratie zou op zijn minst miljoenen mensen blootstellen aan de cryptocurrency en mogelijk een kleiner deel converteren om het te gebruiken om af en toe transacties uit te voeren.

Met 17,5 miljoen BTC momenteel in omloop, zou de enorme toename van de vraag waarschijnlijk een prijsstijging veroorzaken, maar raak niet zo snel verstrikt in prijs. De waarde van Twitter die Bitcoin integreert, zit niet in de waardering van Bitcoin (of TWTR-aandelen), maar in het aanwakkeren van ongekende niveaus van reguliere bruikbaarheid.

“Mensen moeten niet zozeer gefocust zijn op het dagelijkse nieuws als wel op de macrotrends van wie in wat heeft geïnvesteerd en waar hun interesses liggen”, merkt op Jared Moore, een liefhebber van cryptocurrency. “Overweeg het massapotentieel van een portemonnee met een gedecentraliseerde exchange” dex “, een stablecoin en gedigitaliseerde beveiliging, allemaal te verzenden via een enorm social media-platform zoals Twitter of Facebook.”

Het integreren van Bitcoin-betalingen op Twitter zou een monumentale gelegenheid zijn voor de digitale valuta, vooral op een platform met een opvallende CEO van Bitcoin Bull, zoals Jack Dorsey. De investeringen van Dorsey in schaalbaarheidsoplossingen die door Lightning Labs zijn gemaakt, zullen de inefficiëntie van Bitcoin helpen verminderen en een stap vooruit helpen bij het vervullen van Dorsey’s profetie van een enkele wereldwijde valuta.