Bitcoin-prijzen blijven fluctueren. Als gevolg hiervan heeft Bitcoin-mijnbouw dramatische schommelingen in zijn winstgevendheid gezien. De huidige hash-snelheid van het BTC-netwerk heeft ertoe geleid dat mensen zich afvragen: “is Bitcoin-mijnbouw winstgevend in 2018?”

Hoewel de prijs van BTC een van de belangrijkste factoren is die moeten worden onderzocht wanneer u overweegt om de mijnbouwsector te betreden, moet u ook de effectiviteit van de BTC-mijnbouwhardware die u gebruikt, evalueren. Laten we even kijken hoe Antminer maakt Bitcoin-mijnbouw weer winstgevend.

De mijnbouwsector blijft groeien

In de begintijd van BTC kon iedereen de crypto rechtstreeks vanaf hun pc thuis delven. Er was geen speciale hardware nodig en een mijnwerker kreeg 50 BTC voor hun inspanningen. Vroege mijnwerkers zouden in minder dan een week honderden BTC kunnen ontvangen. Tegenwoordig is dit niet het geval. De mijnbouwsector heeft als gevolg van de toegenomen hashingkracht steeds meer moeilijkheden gekend en dankzij de ontwikkeling van speciaal ontworpen mijnbouwchips zul je nu een aanzienlijke investering in hardware moeten doen als je BTC met succes wilt minen..

Mijnbouwbeloning per blok

BTC-mijnbouwbeloningen

Bitmain

Het in China gevestigde Bitmain is grotendeels verantwoordelijk voor de huidige concurrentiestructuur van de mijnbouwsector. Bitmain was een pionier in de ontwikkeling van Application Specific Integrated Chips (ASIC). Deze speciaal ontworpen chips zijn geprogrammeerd om de SHA-256 hash-algoritmen die worden gebruikt in de BTC Proof-of-Work-vergelijking.

De SHA-256-algoritmen die worden gebruikt bij het minen van BTC zijn wiskundige vergelijkingen die uw computer herhaaldelijk moet beantwoorden totdat het een resultaat bereikt dat begint met vier nullen. Een normale thuis-CPU kan een groot aantal taken heel goed aan, maar is niet goed geschikt om dezelfde vergelijking miljoenen keren te berekenen.

Dit leidde tot een explosie in het gebruik van Grafische verwerkingseenheden (GPU) in de mijnbouwsector. GPU-mijnbouwinstallaties zijn veel sneller dan hun tegenhangers van de Central Processing Unit (CPU). Een deel van de reden hiervoor is het feit dat GPU-chips all-inclusive zijn. De chip bevat een eigen processor en koelsysteem. GPU-chips zijn veel efficiënter in het berekenen van het SHA-256-algoritme dan CPU’s. Ze bereikten ook een betere energie-tot-hasj-verhouding. Dit vergrootte zowel de moeilijkheidsgraad van de mijnbouwsector als de winstgevendheid voor mijnwerkers die besloten hun hardware te upgraden naar GPU-rigs.

Is Bitcoin Mining winstgevend?

ASIC-installaties

ASIC-mijnbouwplatforms brachten mijnbouw-BTC naar een hoger niveau en verhoogden de netwerkhashkracht van BTC naar nieuwe hoogten. Deze speciaal ontworpen chips kunnen het SHA-256-algoritme 100.000 keer sneller verwerken dan een CPU.

Bitmain was niet de eerste fabrikant die ASIC-mijnbouwinstallaties ontwikkelde, maar zij waren de producent van de meest populaire modellen, waaronder de immens populaire Antminer S1. De Antminer-lijn heeft de lat hoger gelegd op het gebied van prestaties. Het heeft ook mijnbouw met niet-ASIC-platforms veel minder winstgevend gemaakt.

De Antminer S1 gaf mijnwerkers een enorm voordeel. Deze BTC-mijnwerker was in staat om 180GH / s te produceren. Op dit moment gebruikten de meeste miners GPU-eenheden die slechts ongeveer 40GH / s konden produceren. Het apparaat gebruikte tijdens het gebruik slechts 360 watt elektriciteit. Op het moment van de release was de Antminer S1 revolutionair voor de industrie. Het had ook een doorslaand effect op de toekomst van BTC-mijnbouw en luidde een nieuw tijdperk in van krachtigere ASIC-platforms.

Antminer S9

Antminer S5

Antminer S5

De Antminer S5 was een baanbrekende innovatie in de mijnbouwsector. Dit apparaat gebruikte 60 Bitmain BM1384 Gen3 ASIC-chips van de derde generatie om de concurrentie het zwijgen op te leggen. Deze unieke mijnbouwinstallatie leverde 10 keer de hashkracht van eerdere modellen zoals de S1. Dit betekende dat mijnwerkers nu recordprestaties konden behalen met hash-snelheden van 1155 GH / s terwijl ze tijdens bedrijf slechts 590 watt verbruikten. De Antminer S5 is een van de meest populaire mijnbouwinstallaties ooit geproduceerd.

De introductie van deze krachtige machine vergrootte ook de moeilijkheidsgraad van het delven van BTC. Het duurde niet lang voordat ASIC BTC-mijnbouwplatforms de nieuwe industriestandaard werden. Als gevolg hiervan werd de BTC-mijnsector nog competitiever dankzij de toegevoegde hasjkracht. Dit dwong ook veel CPU-miners uit en verhoogde de instapkosten voor toekomstige miners.

Antminer S9

De nieuwste Antminer S9 loopt lichtjaren voor op eerdere modellen in termen van hashvermogen (13,0 TH / s). Dit apparaat is veel energiezuiniger dan eerdere modellen. Het apparaat verbruikt tijdens bedrijf slechts 1273 watt. Om u een idee te geven van hoe efficiënt dit model is, heeft u tien S5’s nodig om dezelfde prestaties te krijgen als één S9. Tot op heden is de Antminer S9 de meest power-to-hash-efficiënte Bitcoin-mijnwerker ooit gemaakt. Het laat zien hoe Bitmain hun gegevens uit het verleden gebruikt om nog krachtigere rigs te maken.

Antminer S9

Antminer S9

Mijnbouw Pools

Bitmain heeft zwaar geïnvesteerd in mijnpools. Mijnpools combineren de hashingkracht van een grote groep computers via internet. Door de hasjkracht van uw Antminer-rig te combineren met een mijnbouwpool, wordt uw winstgevendheid aanzienlijk verhoogd. Mijnpools combineren alle inspanningen van de gebruikers om een ​​supercomputer-achtige structuur te creëren die in staat is om BTC efficiënter te delven dan een solo-operator zou kunnen bereiken, zonder miljoenen in hun werking te investeren.

De winsten van de mining pool worden onder de leden verdeeld op basis van hun hash-energiebijdragen. Dit betekent dat mijnwerkers die zich aansluiten bij een pool met een ASIC-mijnbouwinstallatie veel meer verdienen dan iemand die zich aansluit bij een GPU-installatie.

Cloud Mining Operations

Bitmain realiseerde zich al snel dat ze de mijnbouwpoolsector moesten domineren als ze van plan waren aan de top te blijven. Dit werd bereikt door een combinatie van tactieken, waaronder: nieuwe mining pools voorzien van hardware, nieuwe mining pools openen en gebruikers de mogelijkheid bieden om hash-energie te huren.

Cloud mijnbouw is de volgende stap in de mijnrevolutie van BTC. Gebruikers kunnen hash-stroom huren van grote datacenters. Hierdoor kan iedereen direct resultaat halen uit zijn investering. Cloud mining is een slimme optie als je ergens woont waar elektriciteitskosten verboden zijn. U hoeft zich geen zorgen te maken over het kopen van hardware of onderhoud.

Bitmain biedt een legitieme cloud mining-service aan klanten. Veel andere cloud-mijnbouwbedrijven zijn echter als fraudeurs blootgesteld. Dit is een van de belangrijkste problemen die zich voordoen bij het bespreken van de acceptatie van cloud mining. Het is ook de reden dat Bitmain zoveel moeite doet om hun klanten deze broodnodige service te bieden.

Is Bitcoin Mining winstgevend in 2018?

Ja, het kan, mits correct gedaan. Het is waar dat de mijnbouwmoeilijkheden van BTC de afgelopen negen jaar aanzienlijk zijn toegenomen, maar er zijn nu meer mijnbouwopties dan ooit voor u beschikbaar. U hoeft vandaag niet eens een machine te hebben om BTC te minen.

De combinatie van mijnpools en krachtigere boorplatforms heeft mijnwerkers geholpen hun inspanningen winstgevend te houden. Het heeft ook de winstgevendheid verminderd van degenen die andere methoden gebruiken, zoals GPU-kaarten. Tegenwoordig worden ASIC-mijnbouwinstallaties beschouwd als de industriestandaard.

Bitmain heeft een unieke benadering van de markt gekozen. Door deze aanpak heeft het bedrijf een dominante positie op de markt verworven. Dankzij producten zoals de Antminer-lijn is de winstgevendheid van Bitcoin-mijnbouw nog steeds goed voor degenen die de primaire investering kunnen betalen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me