Hoe Blockchain armoede in derdewereldlanden kan uitroeien

Met het risico te klinken als een aspirant-deelnemer aan een schoonheidswedstrijd, voor het eerst in onze geschiedenis, kan het uitroeien van armoede in derdewereldlanden binnen ons bereik liggen. Dat is niet zomaar een saaie reactie op een ouder wordende rechter in een panel, maar een reëel, haalbaar en mogelijk scenario voor onze wereld. Blockchain kan armoede in derdewereldlanden uitbannen.

Het overwegen van de problemen in ontwikkelingslanden is natuurlijk overweldigend, en de enorme omvang van de taak valt niet te ontkennen. Overstroming, hongersnood, ziekte, armoede, conflict, corruptie, schaarste aan basisbronnen zoals stromend water en elektriciteit … Het is een eindeloze lijst van problemen die nog niemand heeft kunnen aanpakken – of misschien niet de middelen.

Voer Blockchain in

Er is een groeiend kamp van nee-zeggers die ervan genieten modder in de gezichten van opgewekte hoopvolle mensen te slingeren die de voordelen van blockchain voor al onze ellende prijzen. En tot op zekere hoogte hebben ze een punt. Marketing voor blockchain zit de laatste tijd op steroïden, dus wanneer de vele ideeën die op witboeken zijn beloofd niet aan het licht komen, treedt er desillusie op.

Maar onthoud dat het nog maar vroeg is voor blockchain. Het internet werd in het begin ook bespot, en nu kunnen we niet meer nadenken over het leven zonder. Drone-technologie werd als duur en onnodig beschouwd, nu lost het echte problemen op.

Als iets overhyped wordt, staat het natuurlijk open voor aanvallen van critici die op zoek zijn naar kwetsbaarheden. In plaats van te genieten van een wandeling langs de boulevards van Parijs in de lente, verlaat menig toerist de Franse hoofdstad en vraagt ​​zich af waarom de Mona Lisa is zo klein. Hetzelfde gebeurt met de blockchain.

“We hebben het hoogtepunt van te hoge verwachtingen bereikt”, legt Shaan Mulchandani, hoofd beveiliging bij Aricent, uit. Maar blockchain beweegt in de goede richting … of het nu langzamer loopt dan mensen hadden verwacht of niet. En blockchain kan armoede in derdewereldlanden op meer dan één manier uitroeien.

Financiële inclusie mogelijk maken

Een van de grootste belemmeringen voor het overbruggen van de kloof tussen arm en rijk is toegang tot het banksysteem. Eigenlijk, financiële inclusie wordt beschouwd als een sleutelfactor bij het terugdringen van armoede. Op dit moment heeft een verontrustend groot percentage van de wereldbevolking nog steeds geen bank. Maar het is niet alleen blockchaintechnologie die het verschil kan maken.

Volgens de Wereldbank, ongeveer 1 miljard financieel uitgesloten volwassenen hebben een mobiele telefoon en ongeveer 480 miljoen hebben toegang tot internet. Dit heeft enorme gevolgen in combinatie met de blockchain.

Zoals Cherie Blair, oprichter van de Cherie Blair Foundation for Women merkt op: “Computers zijn een verre droom, maar de mobiele telefoon is een onmiddellijke realiteit.” Blockchain in combinatie met mobiele technologie kan de niet-bankieren op het net zetten, omdat er geen filialen of andere dure infrastructuur hoeven te worden onderhouden.

Volgens globale econoom, Dr. John Edmunds, blockchain-technologie zou delen van de wereldeconomie kunnen openen die nog nooit eerder actief zijn geweest, omdat het microtransacties mogelijk maakt. Hoewel geen enkele bank een cheque van een dollar kan innen, “is een dollar soms alles wat iemand nodig heeft”, zegt hij.

Als een Babson College hoogleraar financiën die een groot deel van zijn carrière heeft besteed aan het bestuderen van Latijns-Amerikaanse economieën, is Edmunds buitengewoon enthousiast over het vermogen van de blockchain om nieuwe waardekansen te creëren en het speelveld in dit deel van de wereld gelijk te trekken..

En hij is niet de enige.

Inkomsten genereren met microtransacties

Jeremy Epstein, CEO van Stop nooit met marketing, een marketingbureau voor blockchain-startups, is het daarmee eens. “Cryptocurrencies maken de toewijzing van waarde aan items mogelijk tegen kleinere en kleinere prijspunten … U kunt op een kosteneffectieve manier iemand .0000001 van een cryptocurrency compenseren voor zelfs maar een kleine hoeveelheid gegevens.”

Met dit type microtransactie kunnen mensen zonder bankrekening deelnemen aan wereldwijde handel. “ Het is niet rendabel voor het traditionele banksysteem om klanten onder een bepaalde drempel te bedienen ”, vervolgt Epstein, “ maar met cryptocurrency kan een arme boer in Kenia of Zimbabwe kredietwaardigheid bewijzen door simpelweg de cryptocurrency in hun portemonnee te hebben en te bewijzen dat ze eigenaar zijn. Het opent de totaal beschikbare markt voor bedrijven EN geeft meer mensen toegang tot meer goederen en diensten. “

Paul Brody, de wereldwijde leider op het gebied van innovatie blockchain bij EY, voegt eraan toe: “Cryptocurrencies bieden een enorme kans om mensen te versterken en te verbinden die vandaag misschien over het hoofd worden gezien door het huidige bank- en juridische systeem. Er is een mogelijkheid om financiële interacties mogelijk te maken tussen degenen die mogelijk geen toegang hebben tot traditionele of betrouwbare financiële instellingen. “

Microkrediet en microhandel bevorderen

Dankzij het vermogen van blockchain om de kleinste transacties vast te leggen, kan microkrediet voor veel mensen een touw zijn om zichzelf uit de armoede te halen. Hoewel microlening over de hele wereld een slechte naam heeft gekregen, dankzij de associatie met hoge rentetarieven en gewelddadige woekeraars, kunnen deze slechte actoren van de foto worden verwijderd.

Blockchain-boekhouding zou de kosten van kredietadministratie verlagen, “met maar liefst 90 procent of meer”, legt Edmunds uit. Dit zou microkredietverstrekkers de mogelijkheid bieden om veel meer rekeningen te beheren en hun diensten uit te breiden naar een groter aantal kredietnemers.

Microtrading opent ook een wereld van mogelijkheden voor mensen in arme landen, waarbij landbouw een belangrijke use case is. Met blockchaintechnologie kunnen individuele verkopers de markt vinden en bereiken, tegen een eerlijke prijs handelen, zonder onnodige markeringen of tussenpersonen.

Ze kunnen ook transacties van slechts enkele kilo’s uien afhandelen, aangezien de omvang van de handel die economisch levensvatbaar is veel kleiner wordt bij het gebruik van blockchain-technologie..

Transparantie creëren en corruptie uitbannen

Omdat elk record in het grootboek transparant en voor iedereen zichtbaar is, kan blockchain verantwoording afdwingen bij elke schakel in de keten. Dus waar backhanders en steekpenningen de standaard zijn, kan corruptie in het verleden worden gelaten. Dit zou er niet alleen voor zorgen dat individuele handelaren een rechtvaardige vergoeding krijgen, maar het zou ook de kosten voor de eindgebruiker drukken.

Het vastleggen van alle interacties in een onveranderlijk, openbaar grootboek betekent dat elke transactie een voetafdruk achterlaat. Slimme contracten elimineren de noodzaak van menselijke interactie (en de mogelijkheid van manipulatie of vervalsing) en zorgen ervoor dat onomkeerbare betalingen worden gedaan.

Andere belangrijke documenten, zoals landtitels en akten, kunnen ook in de blockchain worden opgeslagen. Dit zou de inbeslagname van land kunnen voorkomen dat altijd een nadeel is geweest voor de armen, waardoor kleinschalige boeren en onafhankelijke handelaars uit hun huizen kunnen worden verdreven.

Er is ook een groeiend aantal ICO’s die de uitdaging van kiezersfraude bij wereldwijde verkiezingen aangaan. Met behulp van mobiele en blockchain-technologie kunnen kiezers deelnemen in grote regio’s en hun stem uitbrengen zonder angst voor intimidatie of repercussie. En als hun stem eenmaal is uitgebracht, is deze fraudebestendig.

Dit kan ontwikkelingslanden helpen om de beloofde vrije en eerlijke verkiezingen te krijgen, in plaats van die gekenmerkt door chaos, opstand en politieke despoten die niet graag de macht willen intrekken..

Ononderbroken connectiviteit bieden

Volgens CEO van RightMesh, John Lyotier, hebben bijna vier miljard mensen wereldwijd nog steeds geen continue toegang tot internet – en degenen die op zijn best een fragmentarische verbinding tot stand brengen. Dit betekent dat ze permanent zijn uitgesloten van de sociale en economische voordelen die connectiviteit biedt. “We hebben een unieke kans om het verhaal van economische overvloed te veranderen”, zegt hij enthousiast.

Door het potentieel van blockchain te benutten, is RightMesh van plan om wereldwijd connectiviteit te bieden, zonder dat internettoegang nodig is. Met hun “mesh-netwerk” -systeem kunnen mobiele telefoons rechtstreeks verbinding maken via de blockchain, zonder dat een ISP nodig is. Het RMESH-token werkt als een stimulans om gebruikers aan te moedigen deel te nemen aan het netwerk van peer-to-peer-connectiviteit.

De implicaties hiervan zijn verstrekkend. Zelfs degenen onder ons met internettoegang zijn niet vrijgesteld van verzachtende omstandigheden. Orkanen, aardbevingen, overstromingen – mocht zich een natuurramp voordoen, zoals vorig jaar in Puerto Rico, dan kan een constante verbinding talloze levens redden.

Elektriciteit waar het het meest nodig is

1,2 miljard Volgens het Internationaal Energieagentschap (IEA) hebben mensen nog steeds geen toegang tot elektriciteit. Dit zijn voornamelijk mensen die op het platteland in Azië en sub-Sahara Afrika wonen. Ook hier zou blockchain uitkomst kunnen bieden.

Energiefinanciering en -distributie worden momenteel belemmerd door grote, gecentraliseerde overheidsinstanties en ngo’s, met een inefficiënt systeem dat jaren kan duren om te implementeren. Energie-ICO’s, zoals op Ethereum gebaseerd ImpactPPA, individuele investeerders in staat stellen de wereldwijde productie van schone energie te financieren en te versnellen, wat de energieopwekking symboliseert.

Ze kunnen energie leveren waar dat het meest nodig is via een tokenmodel waarmee de gemeenschap kan beslissen waar en wanneer projecten moeten worden gefinancierd.

Blockchain kan armoede in derdewereldlanden uitroeien

Blockchain kan armoede in derdewereldlanden uitroeien (met trillende stem vanaf het podium). Maar zoals met alles dat in de handen van mensen wordt achtergelaten, valt nog te bezien of we ervoor kiezen om het potentieel ervan te gebruiken. En hoewel veel goede ideeën momenteel niet meer zijn dan pdf’s die op chique websites worden gehost, hopen we dat het niet te lang zal duren voordat de beste werken.