Cybersecurity is big business. En het kost grote bedrijven elk jaar veel geld (om nog maar te zwijgen van een paar paniekaanvallen en slapeloze nachten). Maar naarmate hackers inventiever worden en gegevens steeds meer worden gedigitaliseerd, is het niet meer dan logisch dat cyberdreigingen zullen toenemen. Kunstmatige intelligentie (AI) kan mogelijk aanvallen voorkomen. Blockchain kan onze systemen veiliger maken. Maar afgezien van onze huidige zwakke plekken, hebben we nog een ander probleem: een overweldigende talentenkloof op het gebied van cyberbeveiliging en AI.

Geen belediging voor de professionals die al in deze gebieden werken. Petje af voor je, je doet geweldig werk, vergis je niet. Maar met een EY-rapport dat dat aantoont 56 procent van de senior AI-professionals ziet gebrek aan talent als de grootste belemmering voor het implementeren van AI, en werkloosheid op het gebied van cyberbeveiliging bestaat praktisch niet, er zijn gewoon niet genoeg gekwalificeerde mensen om rond te lopen.

Dat laat een talentkloof achter op het gebied van cyberbeveiliging en AI, waardoor bedrijven in de problemen komen. De technologie is er, maar ze zitten vast in hun spoor. Degenen met de gewenste vaardigheden lachen natuurlijk de hele weg naar de bank, met zoveel vacatures dat ze niet weten wat ze moeten doen. Maar bedrijven bijten op hun nagels met belangrijke posities die bijna onmogelijk te vervullen zijn – en de eindconsument moet de prijzen het hoofd bieden.

“Dit jaar hebben bedrijven een strategie bedacht om AI in hun activiteiten te integreren”, aldus Chris Mazzei, leider van EY Global Innovation Technologies en Global Chief Analytics Officer, “werden ze gehinderd door een tekort aan experts.”

Dus hoe kan blockchain cybersecurity helpen??

Decentralisatie van cyberbeveiligingsoplossingen

Wanneer de meeste mensen denken aan cybersecurity voor consumenten, denken ze aan antivirus-, firewall- of misschien ransomwarebescherming. Maar in de bedrijfsruimte wordt een veelvoud aan tools gebruikt om bedrijven te beschermen.De gemiddelde consument heeft er natuurlijk geen toegang toe.

Kan uw antivirusprogramma u bijvoorbeeld vertellen of u zich hebt aangemeld bij uw Gmail in het VK en dat iemand uw Dropbox-account in Argentinië heeft ingevoerd? Nee. Maar cyberbeveiliging van bedrijven kan dat wel. HEROIC gebruikt de blockchain om cyberbeveiligingsoplossingen te decentraliseren en te democratiseren, zodat ze beschikbaar worden voor de massa.

“Onze missie is om de informatie van alle individuen ter wereld te beschermen, niet alleen de grootste bedrijven”, zegt Chad Bennett, oprichter en CEO van HEROIC. “De toekomst van cybersecurity is gedecentraliseerd en gedemocratiseerd – met behulp van AI en de blockchain.”

Het HEROIC-ecosysteem staat open voor zowel ontwikkelaars als bedrijven, zodat ze hun eigen intelligente oplossingen kunnen bouwen. En naarmate het netwerk groeit, wordt het natuurlijk veiliger.

Gamificatie van de Bug Bounty Market

bug bounty markt

Met het model van HEROIC kan iedereen over de hele wereld lid worden van het netwerk, dat een brug vormt over de talentenkloof in cybersecurity en AI. Ze kunnen belangrijke vaardigheden ontsluiten van mensen en plaatsen die voorheen niet op de radar waren. Dit is het uitgangspunt van PolySwarm, ook een andere gedecentraliseerde marktplaats voor cybersecurity-experts en enthousiastelingen om anti-malware-engines te bouwen.

Mark Tonnesen, voormalig CIO van McAfee Antivirus, zit in de adviesraad. Hij zegt: “Blockchain zou het antwoord kunnen zijn op het voortdurende tekort aan beveiligingstalent.” Polyswarm wil iedereen – zelfs cybercriminelen – aan tafel uitnodigen om aan oplossingen voor bedreigingen te werken. En ze zullen cryptocurrency gebruiken om de bugbounty-markten voor white hat-hackers te spelen, waardoor het zowel competitief als lonend wordt.

Jim Bursch, directeur van het DASH Bug Bounty-programma, diende als virtuele sheriff in het wilde, wilde westen dat cryptocurrency is met zijn “Bug bounty”Programma ontwikkeld voor DASH. Het programma biedt hackers financiële prikkels om zwakke punten in de beveiliging van de digitale valuta van DASH te identificeren. Hierdoor kunnen verbeteringen sneller worden doorgevoerd, zonder gebrek aan toegang tot de juiste personen. Een probleem gedeeld is een probleem gehalveerd. Of opgesplitst in kleine fracties met mogelijk duizenden mensen op de zaak.

U kunt bedreigingen opsplitsen in microtaken, waardoor een collectief sneller kan werken om de oplossing te bieden. De meeste cybercriminelen zijn achter het geld aan. Dus als je ze compenseert voor hun briljante werk, wordt een zeer ondiepe talentenpool een enorm meer van middelen.

Scott Schober, auteur van Hacked Again en president / CEO van BVS Systems zegt: “Een gestimuleerde basis om dingen te laten gebeuren is buitengewoon effectief. Blockchain is een fundamentele disruptor en game-changing technologie, en door incentives te hebben, verandert het de manier waarop we de verbindingen maken op een veel snellere schaal. “

Toegang tot onderwijs & Verificatie van inloggegevens

Er komen tal van oplossingen aan om de talentenkloof in cybersecurity te dichten, maar hoe zit het met AI? Blockchain kan op een aantal manieren ook een rol spelen op dit gebied. Toegang bieden tot onderwijs en het aanleren van de vaardigheden die mensen nodig hebben in deze nieuwe wereld is er één.

De Instituut van de toekomst en ACT Foundation hebben bijvoorbeeld Edublocks uitgebracht, die in wezen een uur lang leren van vrijwel elke bron zijn, gedeeld via een blockchain.

Blockchains kunnen recruiters ook helpen om gemakkelijker de juiste kandidaten te vinden. Dankzij de mogelijkheid van blockchain om documenten te verifiëren en ervoor te zorgen dat er niet mee kan worden geknoeid, hoeven recruiters geen tijd meer te besteden aan het verifiëren van inloggegevens.

Mario Milicevic, IEEE Member and Staff Communication Systems Engineer bij MaxLinear Inc zegt: “Blockchain-technologie vertrouwt op cryptografie om te valideren dat eerdere transacties in de keten authentiek zijn, voordat een nieuwe transactie aan het laatste blok wordt toegevoegd.”

Dus een IT-bedrijf dat AI-personeel wil inhuren, kan blockchain gebruiken om het vertrouwen te behouden dat er niet met de ‘badges / certs’ van de kandidaten is geknoeid.

Tijd vrijmaken

“Veel cybersecurity-banen zijn erg niche,” zegt Schober, “het is een heel breed gebied geworden, dus hoe vind je de juiste persoon binnen deze extreem smalle disciplines? Wanneer je mensen snel kunt afstemmen om die hiaten op te vullen, wordt de talentkloof in cybersecurity en AI sneller gedicht door blockchain-smarts toe te passen. ”

Bursch gelooft dat blockchain ook fundamenteel is op de applicatielaag. “Als in blockchain-apps vanaf het begin beveiliging is ingebakken, is er minder werk nodig van afzonderlijke, toegewijde cyberbeveiligingsprofessionals die zich kunnen concentreren op systemen die een groter risico vormen.”

De talentkloof op het gebied van cyberbeveiliging en AI wordt mogelijk kleiner

Met gedecentraliseerde initiatieven om middelen te delen met consumenten, de mogelijkheid om talent van over de hele wereld aan te schaffen en bugbounty-programma’s om hackers te verenigen in hun eigen strijd, zullen er meer experts op het gebied van de zaak zijn. Tenminste voor cyberveiligheid.

AI biedt wat meer uitdagingen. Het lijkt erop dat blockchain voorlopig kan helpen om tijd vrij te maken om de vaardigheden te leren die we nodig hebben en om ons te concentreren op creatievere taken voordat de robots ons allemaal te slim af zijn..