Tijdens de hausse in cryptocurrencies kun je geen slechte investering doen. Het is alsof je een gokje wagen en nooit verliest. Maar als alles achteruitgaat, is het niet zo eenvoudig. Als je consequent geld wilt verdienen, moet je meer doen dan darts naar een bord gooien bij het kiezen van je munten.

Het is niet onmogelijk om de raketschepen uit een zee van shitcoins te halen. Het stellen van de juiste vragen is de manier om een ​​weloverwogen investeringsbeslissing te nemen. Volg onderstaande richtlijnen voor het evalueren van een cryptocurrency, zodat u vanaf nu weloverwogen investeringen kunt doen.

Wat doet het project??

Blockchain-projecten lijken veel op tech-startups. Ze bestaan ​​allemaal uit een team dat probeert een probleem op te lossen. Als je een munt koopt, koop je niet alleen een paar 1’en en 0’en en dat zal op een dag op magische wijze meer waard zijn. U koopt het idee dat het ondersteunt en ook het team dat het opbouwt. Een goed idee met een praktische use case in de blockchain levert een grote bijdrage aan de waarde van een munt.

Welk probleem proberen ze op te lossen??

Blockchain-projecten lossen technische problemen op. Bitcoin – bewaar waarde in een onveranderlijk grootboek, zodat uw geld veilig is. Ethereum – faciliteer digitale overeenkomsten op een eenvoudige manier en haal de tussenpersoon uit beeld. Monero – creëer een anonieme, veilige peer-to-peer-overdracht van activa.

Dan zijn er iets meer die er zijn. Je hebt misschien wel gehoord van Cryptokitties, een moderne versie van Tamagotchi-huisdieren voor de blockchain. De digitale katten zijn letterlijk de tokens. Het klinkt misschien stom, maar nep-huisdieren zijn succesvol geweest van huisdierrotsen tot Pokemon. Het is eigenlijk een bedrijfsmodel dat succes kent met oudere technologie en nu naar de blockchain wordt gebracht.

cryptokitties vergelijking

Is het eerder gedaan?

Een idee dat al is gedaan, lijkt misschien een slechte zaak, maar als je de waarde van een munt probeert te beoordelen, is het meestal goed. Er zijn inherente voordelen verbonden aan het gebruik van de blockchain. Informatiebeveiliging en verantwoording van partijen kunnen waarde toevoegen aan reeds bestaande ideeën.

Ripple gebruikt zijn token, XRP, om overboekingen tussen financiële instellingen uit te voeren.

Het is geen nieuw idee. Er zijn geldovermakingen geweest zolang financiële instellingen bestaan. Een vertrouwde derde partij zou de transactie echter voor de banken uitvoeren en een aanzienlijk percentage nemen om deze te voltooien. Ripple verwijdert de tussenpersoon en verlaagt het percentage tot slechts een fractie – een fractie van een potentieel multi-biljoen dollar industrie is niet slecht.

Wie bouwt / ondersteunt het?

Een product is zo goed als het team dat het maakt. De concepten zijn nieuw en technisch uitdagend, dus de mensen van wie u de munt koopt, weten beter wat ze doen. Nieuwe blockchain-projecten moeten gemakkelijk te vinden teampagina’s op hun website hebben. Bekijk hun achtergronden en zorg ervoor dat ze een diverse groep talenten hebben. Als een team allemaal MIT-ingenieurs is, kan dat een probleem zijn. In dat team, die werkt aan het promoten van het project en de acceptatie ervan?

Neo-team

Sommige oudere, meer gevestigde projecten hebben geen teams, maar hele gemeenschappen. Cryptocurrency is in de eerste plaats gedecentraliseerd, dus veel van de groepen die deze projecten bouwen, zijn dat ook. Bekijk hun Reddit-, Twitter- of Telegram-kanalen om te zien wie zich bezighoudt met het project. Kijk of er een positief sentiment omheen hangt en kijk of er donateurs zijn waar je van onder de indruk bent. Als decentralisatie een concept is waar je in gelooft, geef dan munten met gedecentraliseerde teams meer waarde.

Een andere indicator van de kracht van een project is wie het ondersteunt. Hoewel slimme strategische partners het project kunnen beïnvloeden, geven ze het ook stabiliteit. NEO werkt samen met de Chinese overheid. Als de regering van het grootste land en de sterkste opkomende economie ter wereld in een product gelooft, kan dat een extra waarde geven.

Wat doet de munt??

Het lijkt misschien alsof deze munten allemaal slechts een ticker en marktkapitalisatie zijn, maar ze dienen ook een doel. Sommige munten bieden liquiditeit, sommige kunnen worden ingewisseld voor andere diensten, sommige fungeren als effecten en sommige zijn in feite slechts lidmaatschapskaarten.

Munten zoals Bitcoin of Dash hebben zeer brede gebruiksscenario’s – met als doel respectievelijk het goud en contant geld van cryptocurrencies te zijn. Ether en NEO’s GAS zijn vormen van betaling in hun eigen DApp-ecosystemen. Andere tokens hebben zelfs nog specifiekere toepassingen. Golem stelt gebruikers in staat om ongebruikte computerruimte te verhuren als betaling voor zijn token. Het mag dan een eenmalig gebruik zijn, maar de waarde van de munt is eenvoudig.

Andere munten zijn niet zo eenvoudig. EOS, momenteel 6e in marktkapitalisatie, is een DApp-platform dat een token heeft, maar volgens hun website: “De EOS-tokens hebben geen rechten, gebruik, doel, attributen, functionaliteiten of kenmerken, expliciet of impliciet, inclusief, zonder beperking, elk gebruik, doel, attributen, functionaliteiten of kenmerken op het EOS-platform. ” Sommigen geloven dat deze taal alleen in het contract staat om elke aansprakelijkheid van EOS vrij te stellen, maar het is nog steeds iets dat u in uw evaluatie moet overwegen.

Een ander geval is de XRP van Ripple. Zoals besproken, geeft het liquiditeit aan bankoverschrijvingen in het Ripple-netwerk. Dus wat is dan de use case als u geen grote financiële instelling bent? Misschien is er geen goede. Maar als u denkt dat banken het Ripple-token massaal zullen adopteren en de vraag ervan zal omhoogschieten, dan kan het voordelig zijn om nu laag te kopen en later aan een bank te verkopen. Dat gezegd hebbende, als iedereen Ripple opkocht en er niet genoeg van is om voor financiële instellingen te werken, kan er een probleem zijn.

De munt waarvan je de ICO bent die je gaat kopen, is misschien gemaakt door genieën met een geweldig product, maar als de munt nergens voor kan worden gebruikt, moet je twee keer nadenken voordat je koopt.

Laatste gedachten

Het evalueren van een munt is meestal subjectief. U kunt naar honderden factoren kijken en toch ongelijk hebben. Maar het stellen van de vragen die in dit artikel worden uiteengezet, zal u zeker op de goede weg zetten. Weet de volgende keer dat u cryptocurrency wilt kopen, wat u koopt. Als u weet waarvoor de munt wordt gebruikt en wie deze heeft gemaakt, krijgt u de meeste informatie die u nodig hebt om een ​​weloverwogen beslissing te nemen. Uw gemoedsrust en uw bankrekening zullen u dankbaar zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me