Hoewel het werd opgericht in 2017, een tijd waarin er al gevestigde bedrijven waren in de cryptocurrency-uitwisselingsruimte, werd Binance al snel de leidende cryptocurrency-exchange en overtrof het zijn concurrentie.

Er zijn veel factoren die handelaren beïnvloeden bij het kiezen van een beurs: liquiditeit, volatiliteit, beschikbaarheid van bepaalde handelsparen, enz., en het is ook absoluut noodzakelijk dat een uitwisseling een prominente media-aanwezigheid en een betrouwbare reputatie heeft.

Als één bedrijf de markt domineert en zijn bereik uitbreidt naar alle uithoeken van de industrie, kan dat een gevaarlijk precedent scheppen. Mocht een bedrijf erin slagen de markt te monopoliseren, dan zal het kunnen dicteren welke opties het tot zijn beschikking heeft.

Dit kan mogelijk de gezonde ontwikkeling van de industrie stagneren en de kwaliteit van het eindproduct schaden. Laten we met dit in gedachten naar Binance kijken, laten we eens kijken hoe het platform zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld en nieuwe gebruikers heeft aangetrokken, terwijl het elke mogelijke concurrentie heeft geblokkeerd, en welke tactieken ze hebben gebruikt om daar te komen.

Binance-geschiedenis

Binance is opgericht door Changpeng Zhao, die zijn start in het blockchain-veld kreeg bij Blockchain.info als hoofd ontwikkeling en daarna enige tijd bij OKCoin als chief technology officer. Zijn idee voor Binance was om een ​​handelsplatform te creëren dat onafhankelijk was van fiat-valuta’s.

Hij werkte nauw samen met Bitcoin-evangelisten zoals Roger Ver en Ben Reeves en ontdekte dat hij bepaalde regelgevingscomplicaties kon vermijden die gepaard gingen met het gebruik van fiat-valuta’s op een uitwisselingsplatform als hij fiat helemaal zou afschaffen, omdat dit het risico op het witwassen van geld verhoogt..

De Binance ICO begon in juli 2017 in een bloeiende industrie en investeerders investeerden met plezier een bedrag van $ 15 miljoen. Alleen al in de eerste drie maanden van zijn bestaan ​​rapporteerde het bedrijf een dagelijks transactievolume van $ 500 miljoen. Met een vergoeding van 0,1% voor elke transactie, Binance haalde alleen al in oktober 2017 ongeveer $ 7,5 miljoen aan commissiekosten binnen.

Op het juiste moment op de juiste plaats

Het bedrijf had geen beter moment kunnen kiezen om de markt te betreden. In 2017 steeg de marktkapitalisatie van Bitcoin met 15 en de totale cryptomarktkapitalisatie groeide van ongeveer 17,5 miljard naar 612 miljard, een piek van 3.400%..

Destijds werd Bittrex beschouwd als een van de toonaangevende altcoin-uitwisselingen, met 190+ aangeboden cryptocurrencies en een dagelijks transactievolume van ongeveer $ 2,6 miljard, waardoor het de op twee na grootste exchange was op basis van volumestatistieken volgens CoinMarketCap. Vanwege de piek in de belangstelling van het publiek kon Bittrex het toenemende verkeer echter niet aan en kreeg het veel kritiek vanwege technische problemen voordat hij uiteindelijk de registratie op het platform voor nieuwe gebruikers stopte. Tegen die tijd bood Binance al meer dan 230 handelsparen aan en de kosten waren aanzienlijk lager dan de 0,25% van Bittrex.

Toevallig begon China datzelfde jaar hardhandig de crypto te bestrijden en veel in China gevestigde beurzen leden of werden gesloten. Slechts een week voordat het verbod werd aangekondigd, verhuisde het team van Zhao al hun servers van het vasteland van China naar een nieuw kantoor in Hong Kong. Deze reeks gebeurtenissen maakte Binance veilig voor de controle van de Chinese overheid en het werd een toonaangevende altcoin-uitwisseling tegen het einde van 2017, slechts 6 maanden na zijn bestaan..

Beveiligingsinbreuk

In 2018 ging Binance van 2 miljoen gebruikers naar meer dan 10 miljoen gebruikers op het platform. Zijn populariteit leidde tot enige controverse in februari 2018, toen crypto-advocaat en oprichter van McAfee Associates, John McAfee, kwam tot de conclusie dat de centrale is gehackt als gevolg van talrijke meldingen van technische problemen van Binance-gebruikers. Om te bewijzen dat hij ongelijk heeft, maakt het bedrijf publiekelijk kennis Geplaatst hun portemonnee-adressen om te bewijzen dat al het gebruikersgeld veilig is.

Een paar vragen alstublieft: geplande uitval wordt meestal ruim van tevoren aan de gebruikersgroep van een bedrijf gemeld. Het verrassingsaspect van jou baart me zorgen. Vervolgens zijn er schermafbeeldingen – mogelijk gefotoshopt – van verschillende mensen die op een hack lijken te duiden. Kunt u iets zeggen??

– John McAfee (@officialmcafee) 8 februari 2018

McAfee beweerde echter niet dat er geld was gestolen door de hackers, maar suggereerde dat het platform was gecompromitteerd als gevolg van een inbreuk op de beveiliging die leidde tot de aankondiging van plotselinge onderhoudswerkzaamheden.

De openbare adressen die door het bedrijf werden gedeeld, werden ook onderzocht. In een onderzoek Deze adressen, gepubliceerd door Bellingcat, ondergingen een clusteringanalyse waaruit bleek dat er banden waren met adressen die werden gebruikt door Al-Qassam, een terreurgroep onder embargo van zowel de VS als de EU, om donaties te ontvangen. Deze geruchten zijn nooit aangepakt. Een maand later werkte Binance echter samen met blockchain-analysebedrijf CipherTrace om zijn anti-witwasbeleid (AML) te versterken..

Later in mei kreeg Binance een bevestigde aanval waarbij hackers voor $ 40 miljoen aan Bitcoin stelen. Volgens een uitspraak vrijgegeven door Binance, gebruikten hackers phishing-tactieken om toegang te krijgen tot API-sleutels voor gebruikersaccounts en tegelijkertijd opgeblazen koop- en verkooporders uit te voeren. Het beveiligingssysteem van de beurs is bijgewerkt en een weggeefactie van 50.000 BNB werd aangekondigd voor degenen die handelsvolumes van meer dan 1 BTC hadden in een poging om gebruikers op het platform te houden. Dit hielp natuurlijk niet om kleinere handelaren voor zich te winnen. De hack riep ook de vraag op of de eerdere verdenkingen van McAfee verdiensten hadden en dit was eigenlijk de eerste inbreuk op Binance..

Advertentiekosten of een “betaling op lange termijn”?

2018 had nog een controverse in petto voor Binance. Het werd al snel duidelijk dat Binance open stond voor een snelle notering van nieuwe cryptocurrencies met bijna 400 aangeboden handelsparen.

In augustus van hetzelfde jaar, Christopher Franko, mede-oprichter van Blockchain-platform Expanse, onthuld in een tweet dat Binance had aangeboden om Expanse (EXP) te vermelden voor 400 BTC. Een andere gebruiker, naar verluidt een Vertcoin-vrijwilliger, beweerde dat Binance $ 90 duizend aan noteringskosten vroeg. Natuurlijk, Zhao verdedigd de reputatie van zijn bedrijf, verwijzend naar het vermeende Binance-e-mailadres waar de aanbieding vandaan kwam als een vervalste e-mail.

Een BlockStack-aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) onthuld het had een betaling van $ 250.000 aan Binance gedaan om zijn STX-token te vermelden. Blockstack zou ook drie betalingen van ongeveer $ 250.000 doen om de aanvullende periode van drie jaar te dekken, samen met een extra marketingvergoeding. In totaal zouden ze ongeveer $ 1,1 miljoen aan vergoedingen betalen, een bedrag dat rechtstreeks in tegenspraak is met de eerdere verklaringen van Binance over hun listingkosten.

Op een gegeven moment zelfs beloofd om al hun verworven listingkosten te doneren aan een goed doel. Een woordvoerder van het bedrijf reageerde dat de ontvangen betaling een marketingvergoeding was die het idee van Blockstack was: “Een vergoeding voor langetermijnbetalingen is een stimulans die door Blockstack voor Binance wordt voorgesteld om het token op de beurs te houden.

Dit is een nieuwe betalingsvergoeding voorgesteld door Blockstack. ” Aangezien dit niet wordt beschouwd als een listingvergoeding, is het niet gedoneerd aan een goed doel. In reactie op de controverse, vertegenwoordigers van crypto-uitwisselingen OKEx en Kraken merkte op dat de beoordeling van de lijst met veel processen en overwegingen gepaard moet gaan en dat ze geen kosten in rekening brengen voor het proces. Tegelijkertijd rekent Binance DEX een standaard vaste noteringsvergoeding van 1.000 BNB aan, wat nodig is om te voorkomen dat tokens worden toegevoegd met weinig of geen economische en technische haalbaarheid, aldus Changpeng Zhao..

Rechtszaak wegens in beslag genomen activa

Dit brengt ons bij 2020, dat begon met een andere controverse. Een voormalige werknemer van Binance, Steven Reynold, heeft een rechtszaak aangespannen tegen het bedrijf en de rechtbank gevraagd hem niet minder dan $ 337.500 aan vergoeding toe te kennen.

Steven is betrokken geweest bij officiële Binance Telegram-kanalen, met name ‘Binance Support’ (@binance_support), waar hij van juli tot december 2017 werkzaam was als community-moderator. Naar verluidt bleef de Telegram-groep in kwestie onder de controle van Steven. Het Binance-team nam vervolgens contact met hem op om de groep te verwijderen en eventuele vermeldingen van het bedrijf eruit te verwijderen. Reynolds heeft aan dit verzoek voldaan, aldus de klacht.

Reynolds tegen Binance Holdings Ltd

Reynolds tegen Binance Holdings Ltd

Een Binance-vertegenwoordiger beweerde dat Steven zich niet aan de regels hield en de groep en zijn gebruikers verduisterde voor zijn persoonlijk gewin. Hoewel ze de gebruikers in de groep niet konden beschermen, bevroor Binance Steven’s account op het platform met al zijn bezittingen, waardoor zijn opnamelimiet op 0 werd gesteld, waardoor hij illegaal beslag legde op zijn activa. De vertegenwoordiger beweerde ook dat ze Reynolds wilden aanklagen, maar hem niet konden lokaliseren. Er is nog geen nieuws naar buiten gekomen over deze klacht, dus we wachten op een rechterlijke beslissing.

Onafhankelijke gegevensaggregatie

Deze kleine storing weerhield Binance en zijn CEO Changpeng Zhao er niet van om door te gaan met de overname van CoinMarketCap, de grootste cryptogegevensaggregator. De aankoop werd op 31 maart openbaar gemaakt. Het betaalde bedrag werd niet bekendgemaakt, maar volgens geruchten zou het wel $ 400 miljoen bedragen.

Eerder probeerde het bedrijf te concurreren met CMC en lanceerde het zijn eigen gegevensaggregator Binance-informatie. Het kreeg echter niet zoveel gebruikers als de meest gerefereerde bron voor het volgen van prijzen in de crypto-industrie. Daarom startte CZ onderhandelingen met Brandon Chez, de oprichter van CMC, die werden afgerond met de grootste aankoop die Binance tot nu toe heeft gedaan. Op dat moment, Zhao heeft het duidelijk gemaakt dat nieuwe eigendom zal de onafhankelijkheid van CoinMarketCap niet in gevaar brengen: “ Binance heeft geen invloed op de CoinMarketCap-ranglijst. CoinMarketCap blijft zich inzetten voor het leveren van de meest nauwkeurige, tijdige en hoogwaardige cryptocurrency-gegevens in de branche, terwijl tegelijkertijd wordt geprofiteerd van de expertise, middelen en schaal van Binance. “

De zaken veranderden echter snel met de rangschikkingsmethoden van CoinMarketCap. De De belangrijkste update vóór de aankoop was de liquiditeitsstatistiek van CMC. Het werd gepositioneerd als een nauwkeurigere rangorde voor crypto-uitwisselingen die het berekenen van mogelijk opgeblazen volumes vermeden. Vanaf het moment dat deze functie werd geïmplementeerd, vestigde HitBTC zichzelf bovenaan de ranglijst met toonaangevende liquiditeit, maar verloor zijn plaats samen met de meeste andere leiders na de aankoop. Binance liet natuurlijk een snelle groei in aantal zien.

Het officiële verhaal met betrekking tot de metrische wijziging was dat de geaggregeerde site de gegevens voor gebruikers kon vereenvoudigen door de geldwaarden te verlagen en een nieuwe schaal van 0-1.000 te introduceren. Er is echter nooit uitgelegd waarom de posities van beurzen zo drastisch verschoven.

Een andere belangrijke update was de introductie van een nieuwe statistiek “Web Traffic Factor”. Het werd op 31 mei aangekondigd in een blogpost door CoinMarketCap. Op dit moment staat Binance stevig bovenaan de ranglijst met een score van 1000 van de mogelijke 1000. De gecombineerde scores plaatsten Binance ook op # 1 in de algemene uitwisselingsranglijst.

Gerechtvaardigde kritiek volgde toen het publiek herinnerde aan eerdere uitspraken van CoinMarketCap, chief strategy officer Carylyne Chan, die nu de interim-CEO is. Eerder bekritiseerde ze deze statistiek door te zeggen: “We hebben andere mensen dingen zien doen zoals je zei: webverkeer als een manier [om te verifiëren dat uitwisselingen legitiem zijn], maar mensen handelen met API-sleutels, dus daarom is webverkeer niet goed indicator.” Toch verzekert ze dat CoinMarketCap een onafhankelijke entiteit is en niet wordt beïnvloed door de belangen van de nieuwe eigenaar. “We werken geen algoritmen of ranglijsten bij om bij iemands agenda te passen, dit druist volledig in tegen de geschiedenis en waarde van CoinMarketCap”, zei ze.

Kies verstandig

Deze diepe duik in de korte geschiedenis van Binance lijkt erg exemplarisch voor een paar veelvoorkomende discussies in de cryptocurrency-industrie. Sommige bedrijven wenden zich tot moordende praktijken in naam van groei. Hoewel dit als zodanig geen aanklacht tegen Binance is, wijst de bovenstaande verkenning op enkele opmerkelijke gebeurtenissen die het waard zijn om te begrijpen.

Een groot deel van de groei van Binance kan worden toegeschreven aan een geweldig PR-team en een vocale CEO die zijn naam in de krantenkoppen houdt. Er lijkt echter een discrepantie te bestaan ​​in de reputatieverwachtingen tussen de traditionele financiële wereld en die in cryptocurrency. Aan het eind van de dag, vertrouwend op elke cryptocurrency-uitwisseling, die waarschijnlijk gecentraliseerd is zoals in het geval van Binance, zou reputatie een belangrijke factor moeten zijn die het overwegen waard is.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me