In het afgelopen jaar heeft de reguliere wereld het idee van de blockchain en crypto-gebaseerde transacties omarmd, en maakte 2018 zelfs de zogenaamde jaar van de blockchain. Het onderwerp is voorbij de modewoorden gegaan en heeft zich geopend voor nieuwe ideeën en nieuwe innovaties. Een van de grootste stappen voorwaarts in deze reguliere acceptatie is het feit dat mensen begrijpen hoe crypto meer kan betekenen dan alleen het verhandelen van cryptocurrency..

Veel hiervan is te danken aan het geweldige werk dat in 2018 op Ethereum is verricht. Van daaruit is de blockchain-industrie getuige geweest van een explosie van nieuwe activa, en daarbij zijn de aard en functie van crypto-activa geëvolueerd. Tegenwoordig zijn ze onderverdeeld in vier verschillende categorieën:

Traditionele cryptocurrency: De traditionele cryptocurrency-opties bieden een gedecentraliseerde valuta met duizenden mensen die het netwerk minen en beveiligen – allemaal zonder crowd sales, ICO of airdrop. Bitcoin is hier de facto het voorbeeld van.

Tokens of gekleurde munten: Tokens / gekleurde munten worden meestal geassocieerd met een vorm van distributie buiten de mijnbouw. Velen worden uitgegeven op een andere blockchain zoals Ethereum of Waves. Ze kunnen nog verder worden opgesplitst in verschillende subgroepen, met als rode draad dat ze zijn verbonden met een externe markt en dat hun waardebron fungibel is. Hoe dit wordt bereikt, kan echter verschillen; in sommige gevallen kan het een fysiek product gebruiken, zoals olie (Petro is een goed voorbeeld) of het kan een immateriële waardering hebben (PAX heeft zich aangesloten bij de USD Tether-tokens).

Token voor eenmalig gebruik: Deze vaak vergeten crypto, ook wel kortingsbonnen genoemd, is er in verschillende smaken en kan zelfs op hun eigen blockchain staan. Het voordeel hiervan komt voort uit hun vermogen om gegevens vast te leggen en verdwijnt vervolgens van de markt. Dit is met name effectief in elke markt waar uitwisselingen in één richting van cruciaal belang zijn, zoals wanneer het Custom- en Border Patrol-team gegevens vastleggen voor een Internet of Things-apparaat. Factoïden zijn een hybride voorbeeld van een crypto en een token. Ze stellen een gebruiker in staat om gegevens naar de Factom-blockchain te schrijven en vervolgens zijn ze van de markt verdwenen.

Niet-tastbare digitale activa: Niet alle digitale activa zijn uitwisselbaar, en er is veel behoefte aan dit soort transacties. Niet-tastbare digitale activa vertegenwoordigen unieke items, en ze kunnen een real-world connectie hebben (bijvoorbeeld onroerend goed, waar elk huis of elke eenheid van eigendom uniek is) of een digitaal verzamelobject. Voorbeelden van de laatste zijn CryptoPunks, die puur voor verzamelaars is, of op verzamelen gebaseerde spellen zoals CryptoKitties.

Waar kunnen mensen hun tokens opslaan?

Als de blockchain-industrie manieren gaat creëren om zowel online als offline vormen van waarde weer te geven via cryptocurrency en tokens, dan is de volgende vraag deze: waar kunnen mensen al hun digitale bezittingen opslaan? Een veilige locatie is vereist om al deze waarde te plaatsen. Het antwoord zijn op cryptovaluta gebaseerde portefeuilles, die in slechts een paar jaar van ontwikkeling een lange weg hebben afgelegd.

Portefeuilles zijn geëvolueerd om veel verschillende soorten tokens te bevatten. Opslag is essentieel, maar de nieuwste innovaties hebben ook de mogelijkheid gegeven om toegang te krijgen tot gedecentraliseerde centrales. Dit creëert een alles-in-één tool die het algehele proces stroomlijnt, zodat de portemonnee kan fungeren als een hub voor alles wat met crypto te maken heeft. Een goed voorbeeld hiervan is de Waves-client, die verder gaat dan alleen opslag; Met de Waves-client kunt u ook nieuwe tokens maken en transacties uitvoeren vanuit uw portemonnee. Een ander paar voorbeelden is Vault en Lumi. Deze zijn speciaal gemaakt voor het opslaan van uw digitale verzamelobjecten – waarvan de meeste ERC 721-activa zijn (de standaard die wordt gebruikt voor veel verzamelobjecten die op Ethereum zijn gemaakt).

De rode draad door al deze nieuwe blockchain-activa is de praktische behoefte aan een portefeuillemechanisme. Vooral voor de ruimte van unieke tokens of digitale verzamelobjecten, zonder een virtuele opslaglocatie, wordt het proces omslachtiger en moeilijker te volgen. Dergelijke hindernissen eindigen en vertragen de algehele acceptatie van een platform, wat tot een ander punt leidt: de snelheid van reguliere acceptatie gaat verder dan het platform zelf. De ontwikkeling van ondersteunende applicaties en accessoires is net zo belangrijk, omdat ze de gebruikerservaring vereenvoudigen en opschalen. Het is het verschil tussen het hebben van een computer die technisch werkt, ook al wordt deze bediend met een opdrachtregelsysteem, versus een gebruiksvriendelijke MacBook.

De portemonnee-innovaties beginnen net aan de oppervlakte te komen van wat mogelijk is. In de komende maanden zullen verschillende portefeuilles nieuwe beveiligingsfuncties bieden om de bescherming uit te breiden, waardoor een diepere beveiligingslaag rond uw wachtwoorden wordt gecreëerd. Wat betekent dat voor de leek? Nu kan de crypto-portemonnee inloggen op websites, MetaMask doet dit al voor sommige websites. Dit stroomlijnt niet alleen dingen voor gebruikers, maar creëert ook een nieuwe vorm van digitale identiteit. Door in te loggen op uw portemonnee, valideert u uzelf.

Dit brengt een nieuw idee aan de horizon: een verenigd en veilige identiteit. Cryptocurrency kan het proces van transacties aandrijven, maar de motor onder de motorkap is de blockchain. Met de blockchain biedt een permanente, veilige en transparante database die wordt ondersteund door eenrichtingsversleuteling een schaalbaar type bescherming voor de meest waardevolle gegevens.

Hoewel het idee van een digitale portemonnee een praktische opslag voor crypto-tokens lijkt, is er maar één stap terug om het grotere geheel te zien: een echt veilige digitale identiteit, zowel online als offline..