Ervan uitgaande dat u uw belastingadviseur alle documenten heeft gegeven die nodig zijn om uw lonen, zakelijke inkomsten en uitgaven, cryptowinst en -verliezen, rente, dividenden, enz. Te verifiëren, is het bepalen van uw jaarlijkse belastingplicht een eenvoudig proces.

Wanneer u uw federale en nationale inkomstenbelastingen betaalt, is uw crypto-belastingplicht inbegrepen binnen het totaal. Daarom is er echt geen onderscheid tussen belasting betalen op crypto en belasting betalen over uw andere bronnen van belastbaar inkomen en vermogenswinst. Dus de vraag van hoe u belasting betaalt over cryptocurrencies kan beter worden geformuleerd als hoe u federale inkomstenbelasting betaalt.

Hoe u belasting betaalt over cryptocurrencies – en al het andere

Vul formulier 1040-ES in en betaal uw driemaandelijkse geschatte belastingen

Deze stap is Ground Zero als het gaat om het voorbereiden en vervolgens betalen van uw federale inkomstenbelasting. Vul uw Formulier 1040-ES nauwkeurig aan het begin van het belastingjaar en maak uw driemaandelijkse geschatte belastingbetalingen op tijd aan de IRS. Dan is uw te weinig betaalde eindejaarsbelasting klein (geen boetes) of uw belastingteruggave is even klein. Geen probleem als je aan Uncle Sam aan het einde van het jaar een relatief klein bedrag aan belasting verschuldigd bent.

Maar wat als uw schattingen voor uw lonen, nettobedrijfsinkomsten en crypto-vermogenswinsten en -verliezen veel lager zijn dan wat u uiteindelijk in het komende belastingjaar verdient? Dan zijn uw geschatte belastingbetalingen per kwartaal ook te laag. U kunt verwachten dat u wordt getroffen met boetes voor onderbetaling en u moet natuurlijk de aanvullende federale belasting betalen die op 15 april verschuldigd is.

Betaaldag voor de Amerikaanse schatkist

Nadat u uw formulier 1040-ES hebt ingevuld, krijgt u een bedrag in dollars voor het bedrag dat u op 15 januari, 15 april, 15 juni en 15 september naar de Amerikaanse schatkist moet sturen (soms varieert de vervaldatum met een dag of twee ). U schrijft gewoon een cheque naar het Amerikaanse schatkist voor het bedrag van de geschatte verschuldigde belasting, zet je je socialezekerheids- of belastingbetaler-ID-nummer op de cheque (postwissels worden ook graag geaccepteerd. Haal tegelijkertijd een slurpee op en maak van de belastingtijd een echt feest!) en schrijf ook ‘2018 (9) Formulier 1040-ES. ”

Stuur uw cheque of postwissel samen met uw betalingsvoucher naar het juiste IRS-adres dat is opgenomen in het instructieboekje van Form 1040-ES. Presto, u heeft uw geschatte driemaandelijkse belastingen betaald.

Wat als uw inkomen halverwege het jaar plotseling stijgt of daalt??

Stel dat u uw 2019-formulier 1040-ES half januari 2019 heeft ingevuld. U heeft te goeder trouw een schatting gemaakt van uw crypto-vermogenswinst, rente, dividenden, lonen en nettobedrijfsinkomsten voor 2019.

Maar stel dat er iets gebeurt in maart. U hebt plotseling een winnaar van 2.500% op een ICO-token waarmee u $ 40.000 verdient, of uw bedrijf krijgt een groot contract waardoor uw winst met $ 100.000 wordt verhoogd. Misschien wordt u ziek of arbeidsongeschikt en krimpt uw ​​inkomen tot niets. Misschien dumpt je vrouw / man je voor een beter uitziende man / meid met meer geld en neemt je huis gewoon voor de lol.

U moet rekening houden met al deze financiële wijzigingen en een nieuwe 1040-ES invullen. Op die manier stuurt u, wanneer het tijd is voor uw volgende driemaandelijkse belastingbetaling, de herziene (hogere of lagere) geschatte belastingbetaling in. Als uw belastbaar inkomen het hele jaar door blijft schommelen, vult u elke keer een nieuwe 1040 ES in en voert u de nodige herzieningen uit.

Zolang u op 15 april van het volgende belastingjaar geen noemenswaardige onderbetaling heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken. De 1040-ES is een waardevolle bondgenoot die u kan helpen boetes voor onderbetaling te voorkomen.

hoe u belasting betaalt over IRS-betalingen voor cryptocurrencies

Met IRS Direct Pay kunt u uw geschatte driemaandelijkse belasting en formulier 1040-belastingen in een oogwenk betalen. En zonder enige kosten. Afbeelding: IRS.gov-website.

Afrekenen met The Man

De IRS biedt u nu ten minste tien verschillende manieren om uw belastingbetalingen te voldoen. Velen vereisen extra verwerkingskosten, maar sommige niet (check, IRS Direct Pay).

Dit zijn de IRS-betalingsmethoden die momenteel beschikbaar zijn:

  • IRS Directe betaling (vrij)
  • Elektronisch opnemen van geld (EFW)
  • Elektronisch federaal belastingbetalingssysteem (EFTPS)
  • Controleren
  • Bankoverschrijving (bankkosten zijn van toepassing)
  • Postwissel (je moet dit beest samen met je slurpee betalen)
  • Creditcard (tegen betaling)
  • Betaalpas (tegen betaling)
  • Contant (ongelooflijk, er geldt een vergoeding van $ 3,99 voor contante betalingen!)

En als je de IRS echt veel geld schuldig bent, bieden ze je de special Installatie Agreemnlt (voor belasting-, rente- en boeteschulden van $ 50.000 of minder). Nog geen woord als ze je benen breken als je niet akkoord gaat met de voorwaarden, maar ik vermoed dat de meeste mensen bereidwillig tekenen op de stippellijn.

Een aanbod dat hij niet kon weigeren, maar hij had geen creditcard beschikbaar

Soms heeft een bepaalde belastingbetaler gewoon niet het geld dat nodig is om af te rekenen met de IRS. In ieder geval niet meteen.

Neem het geval van de gangster uit Long Island Michael Franzese.

Franzese, een made man en caporegime in de familie Colombo, was misschien wel de grootste verdiener in de geschiedenis van de georganiseerde misdaad in de VS. Gedurende een periode van meerdere jaren (eindigend in 1985) verdiende zijn federale belastingfraude op benzine zes tot acht miljoen dollar – peh week. De inkomsten die de FBI verloren ging, waren veel groter. Franzese en zijn kartel stalen vijfendertig cent aan onbetaalde federale gasbelastingen voor elke gallon verkocht gas. Met bijna een half miljard gallon per maand waren de kosten voor de Amerikaanse schatkist astronomisch.

Ansichtkaart van de rand

Natuurlijk werd hij uiteindelijk veroordeeld voor een enorme waslijst met strafbare feiten, waaronder zijn ongelooflijke gasbelastingoverval. Toen hij in 1988 in een federale gevangenis zat, ontving hij een brief van de IRS. Ze vertelden hem dat hij $ 50 miljoen aan achterstallige belastingen verschuldigd was voor zijn persoonlijke inkomsten uit de enorme zwendel. Blijkbaar moeten ze hebben geloofd dat hij nog steeds in staat was om zijn belastingschuld te betalen, want onder aan de brief was ruimte voorzien zodat Franzese zijn Visa-, Mastercard- of American Express-nummer kon invullen..

Zoals hij schreef in zijn boek uit 2009, Ik zal je een aanbod doen dat je niet kunt weigeren,

“Als ik toegang had gehad tot mijn creditcard, had ik het nummer ingevuld en opgestuurd.”

Gelukkig bevindt u zich niet in een dergelijke situatie. Er is hier echter een belangrijke les voor alle cryptocurrency-handelaren en belastingbetalers in het algemeen. Hier is het: de IRS heeft een buitengewoon goed geheugen als het gaat om het innen van geld waarvan ze denken dat ze het verschuldigd zijn, en het maakt hen niet uit of uw belastbaar inkomen afkomstig is uit legale of illegale bronnen.

Laatste gedachten – twee decennia

Het kostte Michael Franzese tgingen jaren om eindelijk een betalingsplan uit te werken voor zijn $ 50 miljoen aan IRS-achterstallige belastingen. Lang nadat hij voorwaardelijk was vrijgelaten, werd hij gedwongen de schuld terug te betalen omdat hij een niet-maffia verdiende die net als de rest van ons leefde.

Dien uw geschatte belastingen in en betaal elke keer op tijd. Bereken uw winsten en verliezen in cryptocurrency tot op de cent en gebruik de beste belastingvoorbereidingsservice of -software die beschikbaar is tegen 15 april. Op die manier kunt u genieten van uw crypto-winsten, ‘s nachts goed slapen en hoeft u zich nooit zorgen te maken over een IRS-shakedown.