Mijnbouw is een populaire manier om BTC te verdienen, maar is investeren in mijnbouwapparatuur de moeite waard? Om deze vraag te beantwoorden, is het goed om te kijken naar zowel de kosten en kansen op korte als op lange termijn. Dit artikel behandelt algemene factoren waarmee u op elk moment rekening moet houden en een specifiek voorbeeld op basis van de waarde van BTC in 2019.

Voorafgaande en voortdurende kosten

De vraag hoeveel Bitcoin-mijnwerkers verdienen, is ingewikkeld. Er zijn verschillende belangrijke factoren die de winstgevendheid bepalen. Hoewel er misschien nog andere dingen zijn waarmee u rekening moet houden, is hier een korte lijst waarvan u op de hoogte moet zijn.

Hardware kosten en mogelijkheden

De kosten van mijnbouwapparatuur kunnen sterk variëren. Van minder krachtige CPU-rigs tot krachtige ASIC-mijnwerkers, dit zijn de grootste kosten vooraf. Hoewel het gebruik van een goedkopere installatie vooraf geld kan besparen, zult u in de loop van de tijd waarschijnlijk minder BTC (of andere cryptocurrencies) verdienen in vergelijking met de duurdere opties die in staat zijn om snellere hash-tarieven te produceren.

Elektrische kosten (locatie, locatie, locatie)

Een van de grootste uitdagingen bij het bepalen van de precieze winstgevendheid van Bitcoin-mijnbouw is de geografische locatie van een mijnbouwbedrijf. Plaatsen met hoge elektriciteitskosten en warmere omgevingen kunnen het veel moeilijker maken om een ​​solide ROI te behalen. Locaties met goedkopere elektriciteitskosten en koelere omgevingen maken in ieder geval winstgevendheid mogelijk. Meestal hebben plaatsen met een overvloed aan waterkrachtenergie bijvoorbeeld meer grootschalige mijnbouwactiviteiten. Lokale wetten die de afgelopen jaren in veel rechtsgebieden zijn geïmplementeerd, verbieden echter Bitcoin-mijnbouw helemaal.

Installatietijd en lopende hardwarekosten

Omdat het investeren van geld in mijnbouwplatforms behoorlijk duur kan zijn, zou je kunnen aannemen dat het installatieproces vrij eenvoudig is. Dit is niet het geval. De realiteit is dat je zeer technisch onderlegd moet zijn om rigs te monteren en ze in de loop van de tijd te onderhouden. Voor veel mijnwerkers biedt het feit dat Bitcoin geen grote veranderingen in het mijnalgoritme heeft ondergaan enige stabiliteit ten opzichte van andere cryptocurrencies die wel.

Telkens wanneer andere cryptoprojecten zijn veranderd in ASIC-resistente algoritmen, worden mining-platforms met een waarde van duizenden dollars vaak niet meer in staat om te minen. Desalniettemin betekent de voortdurende ondersteuning van Bitcoin voor ASIC’s dat mijnwerkers waarschijnlijk meer moeten betalen per mijnbouwinstallatie.

Mijnbouwmoeilijkheden en concurrentie

Zelfs in bearmarkten is er goed nieuws. Over het algemeen leiden lagere BTC-prijzen tot minder concurrentie tussen Bitcoin-mijnwerkers. Het slechte nieuws is dat mensen die onmiddellijk terug willen schakelen naar fiat, dit waarschijnlijk met een tekort zouden doen. Daarom is mijnbouw over het algemeen beter voor degenen die bereid zijn tot HODL tijdens bearmarkten.

Aan de andere kant zorgen bullmarkten voor meer concurrentie, wat over het algemeen minder BTC per miner betekent. Desalniettemin is er een goede mogelijkheid om in deze tijden met winst terug te keren naar fiat.

Variërende Fiat-waarden en cryptowaarden

De term ‘winstgevendheid’ is relatief. Natuurlijk kan de waarde van BTC enorm fluctueren. Het is echter ook belangrijk om de kostenequivalenten in uw lokale fiatvaluta te herkennen. In veel gevallen kan een hoge inflatie van fiat-valuta’s betekenen dat u eerder een relatieve winstgevendheid kunt bereiken. Dan zijn er nog meer, ingewikkelde vragen die u uzelf moet stellen. Bent u bijvoorbeeld van plan om BTC-mijnbeloningen onmiddellijk te gebruiken om dingen te kopen? HODL je crypto in de hoop later op hogere waarden? Wil je direct weer converteren naar fiat?

Halvering van evenementen

Bitcoin heeft een mijnbeloning die is ontworpen om op bepaalde blokken met de helft te verminderen. In 2019 ontvangen Bitcoin-mijnwerkers 12,5 BTC elke keer dat ze met succes een blok minen. Eind mei 2020 zou de volgende halvering moeten plaatsvinden. Wanneer dit gebeurt, is de mijnbeloning slechts 6,25 BTC.

Hoeveel verdienen Bitcoin-mijnwerkers in 2019?

Overwegend algemeen, langetermijn kosten en winstgevendheid (vermeld in het bovenstaande gedeelte) zijn belangrijk. Toch willen mensen begrijpen hoe winstgevendheid eruitziet in de korte termijn. Het simpele antwoord is dat de winstgevendheid van BTC (vanaf eind april 2019) somber is. Dit komt door de relatief lage waarde van BTC in vergelijking met die van de vorige bullmarkt van 2017. Dit kan natuurlijk altijd op elk moment veranderen als de waarde van BTC zou stijgen. Om de winstgevendheid van 2019 in een beter perspectief te plaatsen, is het goed om een ​​realistisch scenario te gebruiken op basis van realistische factoren.

Scenario 1

Stel dat in dit scenario een mijnwerker de Bitmain Antminer S9 wilde gebruiken. Merk op dat door over te schakelen op een andere mijnbouwinstallatie, de resultaten slechts licht zullen variëren. De Antminer S9 heeft een hogere hash-snelheid (14,0 TH / s) en een stroomverbruik van 1350 W dan veel concurrenten.

Zoals de meeste cryptomijnwerkers doen, is het waarschijnlijk dat u lid wordt van een mijnbouwpool. De vergoedingen kunnen hierbij variëren, maar één procent wordt als standaard beschouwd.

Ten slotte zijn de elektriciteitskosten de belangrijkste kostenpost waarmee rekening moet worden gehouden. Als we bijvoorbeeld naar staten in de VS kijken, hangen de nettorendementen of -verliezen sterk af van deze tarieven. Oklahoma, bijvoorbeeld, heeft de laagste gemiddelde elektriciteitskosten op $ 0,088 kWh vanaf januari 2019. Op basis van de BTC-prijzen van april 2019 zou het even duren voordat de investering zich terugverdient.

Hoewel deze berekening in de onderstaande afbeelding een geschat rendement van $ 1,56 per maand laat zien, zijn de kosten van dit specifieke mijnbouwplatform (~ $ 3.000) niet meegerekend. Ervan uitgaande dat de BTC-prijzen hetzelfde bleven (~ $ 5.325), zou het meer dan 162 jaar duren om winstgevend te worden, zelfs op de plaats met de goedkoopste elektriciteitskosten in de VS. Dit houdt niet eens rekening met de mogelijkheid van stijgende elektriciteitskosten in de loop van de tijd.

Winstgevendheid van BTC-mijnbouw

Deze winstgevendheidscalculator omvat niet de aanschafkosten van de mijnbouwinstallatie. Met een Bitmain Antminer S9 zou het bijvoorbeeld 162 jaar duren om ROI te bereiken als de waarde van 1 BTC $ 5.325,54 zou blijven..

Scenario 2

Laten we in scenario 2 alle bovenstaande factoren in scenario 1 hetzelfde houden, behalve de kosten voor locatie / elektriciteit. Door te kiezen voor mijnbouw in Hawaï, de staat met de duurste elektriciteitskosten met gemiddeld $ 0,3209 kWh, zou je een tekort hebben van $ 224,82 per maand. Dit omvat niet eens de kosten van de mijnbouwinstallatie. Het zou dus bijna onmogelijk zijn om winstgevend te zijn op Hawaï, zelfs als de waarde van BTC aanzienlijk stijgt.

Keer terug naar de winstgevendheid van de mijnbouw?

Zelfs op de ideale locatie met een hoogwaardige mijnbouwinstallatie, is het duidelijk dat het behalen van winstgevendheid binnen een redelijke tijd via BTC-mijnbouw praktisch onmogelijk is (in ieder geval vanaf begin tot midden 2019). Dit betekent echter niet dat dit altijd het geval zal zijn.

Als er een bull-run plaatsvindt, krijgen degenen die met succes BTC hebben kunnen mijnen, een kans om iets terug te krijgen. Toch kan dit moeilijk te voorspellen zijn. Samenvattend, als u op zoek bent naar een korte ommekeer op ROI, is het waarschijnlijk het beste om BTC-mijnbouw niet te overwegen. Toch is er altijd een mogelijkheid dat de BTC-waarde kan terugkeren naar eerdere hoogtepunten, waardoor mijnbouw op lange termijn winstgevend wordt.