Wat is Hush?

Hush, gelanceerd op 21 november 2016, is een token, beveiligd berichtenplatform en een vork van de Zcash 1.0.9-codebase. Als zijn eigen unieke blockchain-netwerk fungeert HUSH niet alleen als een winkel van waarde, maar ook als een ruilmiddel voor het gebruik van het beveiligde berichtenplatform. Deze “berichtenfunctie” is ook het mechanisme voor het verzenden en ontvangen van transacties.

Key Hush-statistieken

Symbool: HUSH

Algoritme: Equihash

Blokkeertijd: 2,5 minuten

Beloning blokkeren: 12.5 Hush beloond per blok ontdekt door miners

Moeilijkheidsaanpassing: Elk blok, Digishield V3

Beloning halveren: Elke 4 jaar (hetzelfde als Bitcoin)

Totale hoeveelheid munten: 21.000.000 (hetzelfde als Bitcoin)

Pre-mine: 0,578% (121475 HUSH)

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Voordat we ingaan op het onkruid van Hush, is het belangrijk dat u dit zeer belangrijke, maar vaak over het hoofd geziene concept begrijpt: metadata.

Metadata is een waardevolle digitale voetafdruk en datastash die we genereren uit onze dagelijkse digitale activiteit.

Bedrijven bouwen miljarden rijken op, wacht erop … onze persoonlijke gegevens. We hoeven zelfs niets te doen om deze gegevens of waarde te creëren (behalve het leven zoals gewoonlijk). Ondanks dat het onbelangrijk lijkt, is deze informatie zeer gewild bij bedrijven en andere enthousiaste entiteiten die bereid zijn er een hoge dollar voor te betalen.

Maar waarom willen ze deze informatie?? Omdat het een ware schatkamer is van onze gedachten, gevoelens en vooral ons gedrag. Bedenk hoe handig het zou zijn om te weten wat uw bestedingspatroon is voor een verkoper voor uw demografische markt. Op basis van die informatie kunnen bedrijven ons naar hartenlust richten met producten, diensten en andere vormen van reclame en agendagestuurde communicatie.

Hush probeert bescherming te bieden door deze metadata op protocolniveau te anonimiseren en uiteindelijk zelfs de meest beginnende gebruiker te beschermen met deze ingebouwde privacybackbone.

Hush Wallet-screenshot

Ingebouwd in Hush is HushList, een op maat gemaakt beveiligd protocol en een privéboodschapper waarmee je een contactenlijst van oneindige ontvangers hebt. HushList-ontvangers moeten altijd zaddrs zijn (dus anoniem). De gebruiker kan ervoor kiezen om te verzenden vanaf een taddr pseudoniem adres.

Je Hush-contacten worden lokaal op je computer opgeslagen en berichten, ook wel HushList-memo’s genoemd, worden in de blockchain opgeslagen, versleuteld zodat alleen de privésleutel van de ontvanger deze kan ontsleutelen.

Met HushList zijn financiële transacties berichten onder een pseudoniem “gebruikersnaam” of een niet openbaar gemaakte anonieme deelnemer. Tekst en binaire documenten kunnen aan deze berichten worden toegevoegd, wat een censuurbestendige opslageenheid van informatie mogelijk maakt.

Met behulp van het ZCash-protocol kunnen transacties worden afgeschermd of transparant worden gemaakt. De belangrijkste onderscheidende factoren zijn hoe Hush alle metadata verbergt en samenwerkt met forks.

Unieke kenmerken van Hush

  • Compatibiliteit met Zcash-vorken, inclusief Zcash, Zclassic, ZenCoin, Komodo (al hun activaketens), Zerocoin en toekomstige vorken. Er kunnen kleine aanpassingen nodig zijn, afhankelijk van de vork, maar uiteindelijk wil HUSH deze interoperabiliteit naadloos mogelijk maken.
  • Nieuwe beveiliging en volledige stack-technologie inclusief TLS (transportlaagbeveiliging) en TOR-knooppunten en bitcore. Oorspronkelijk overgedragen vanuit ZenCash met aanpassingen, helpt deze beveiligingslaag de identiteit van gebruikers (zoals IP-adressen) en andere gegevens op protocolniveau te beschermen. Dit betekent dat privacy vanaf het begin in het systeem is ingebouwd.
  • Een tegenpartijhaven die de uitgifte van particuliere en openbare activa mogelijk maakt. Gebruiksscenario’s omvatten ondersteuning voor Ethereum-ontwikkelaars, die gemakkelijk slimme contracten kunnen schrijven op Hush.

Hush wordt meer als een eerlijke lancering beschouwd vanwege de openheid van de gemeenschap in tegenstelling tot de particuliere, gesloten financieringsaanpak van Zcash. De ontwikkelaars deden een zeer lage pre-mine (0,578% van het totale aanbod) die ze vóór de lancering openbaar maakten. Bovendien handhaaft Hush zijn positie als een top Equihash-algoritmemunt voor mijnwerkers. Uiteindelijk heeft het project een beetje een underdog-persona gecreëerd met VEEL grassroots bijval van communityleden.

Jonathan Leto, ontwikkelaar van HUSH

“Ik ben een grote fan van de filosofie dat we zoveel mogelijk goede cryptomunten nodig hebben om de wereldwijde creditcardtransactievolumes te vervangen. Je zou kunnen zeggen dat ik een altcoin-maximalist ben. Dus ik hoop dat Hush en Bitcoin Hush enkele van die “goede munten” zijn, omdat ze de beste technologie van al hun concurrenten hebben en we een vriendelijke en gastvrije gemeenschap hebben. Hush wordt ook niet gecontroleerd door een bedrijf / organisatie met of zonder winstoogmerk. ” Jonathan “Duke” Leto, Hush Core-ontwikkelaar

Kritiek op Zcash en de vertrouwde ceremonie

Met Zcash was er een ceremonie van het vernietigen van de privésleutels (ook bekend als giftig afval) waardoor een potentiële aanvaller dubbele munten op het netwerk kan maken. De specifieke details: meerdere mensen (vooraf gekozen deelnemers aan de ceremonie) genereerden elk een ‘scherf’ of een deel van een publiek / privé sleutelpaar (dat, indien samengebracht, de gebruikers ‘achterdeur’ toegang tot het netwerk zou geven).

De deelnemers vernietigden vervolgens hun scherven van de privésleutel en bewaarden de openbare sleutel. De shards van de openbare sleutel werden samengebracht om de sleutelparameters voor de openbare weergave te vormen.

Hush gebruikte dezelfde procedure en hetzelfde proces voor het testen van spruiten als Zcash, maar Hush ging een stap verder met beveiliging via architectuur op protocolniveau (TLS, TOR enz). In het slechtste geval kan een aanvaller Zcash (of de respectievelijke gevorkte munt zoals Hush) gewoon vervalsen, maar de privacy van de gebruikers blijft ongeacht.

Duke Leto merkt verder op: “Dat betekent eigenlijk alleen dat er mogelijk MEER Hush zou bestaan ​​en dat mensen meer HushList-protocolmemo’s zouden kunnen maken met dit giftige afval. De versleuteling van de HushList-memo’s zou niet worden verbroken, er zouden geen memo’s openbaar worden gemaakt die privé waren. Dus ja, Toxic Waste is erg zorgwekkend vanuit het standpunt van “onzichtbare verdunning”, maar vanuit het oogpunt van een utiliteitsmunt die privécommunicatie mogelijk maakt, is Toxic Waste niet erg zorgwekkend. En om nog meer te verduidelijken: als er “giftig afval” bestond voor Zcash, zou die kwaadaardige partij dat kunnen gebruiken om geld te verdienen op vrijwel elke moderne Zcash-vork (alles met behulp van de Sprout-sleutel), niet alleen Zcash zelf. “

Nieuwe en opmerkelijke ontwikkelingen voor HUSH

  • Nieuwe stilte Web Portemonnee – Nu heb je via elke browser toegang tot je Hush in the Cloud. Hush heeft ook de nieuwste Bitcore en Transport Layer Security (TLS) samengevoegd, die in de nabije toekomst afgeschermde transacties in de webportemonnee ondersteunt.
  • Komodo (KMD) – EEN gedecentraliseerde uitwisseling (DEX) gebouwd op de codefork van Zcash die delayed-Proof-of-Work en Asset Chains omvat. Het maakt ook het uitgeven van nieuwe tokens mogelijk. Komodo wordt beschouwd als een zustermunt van Hush met een aanzienlijke cross-over in de mijnbouw- en ontwikkelaarsgemeenschappen. In plaats van het wiel opnieuw uit te vinden om een ​​nieuw mainnet + testnet te maken, gebruikte Hush KMD Asset Chains, waardoor het proces werd geautomatiseerd tot één eenvoudig uit te voeren opdrachtregel.

Komodo BarterDEX screenshot

De HUSH BarterDEX gebaseerd op Komodo (KMD)

Waar kan ik HUSH kopen

Er zijn twee hoofdbeurzen die Hush voeren: Cryptopia dat is een gecentraliseerde beurs uit Nieuw-Zeeland en de BarterDEX dat is een gedecentraliseerde uitwisseling op basis van Komodo (KMD).

Waar kan ik HUSH

Hush heeft een indrukwekkend aantal releases voor hun portemonnee, waaronder ramen, Mac, Linux, en een nieuw uitgebracht web portemonnee ook.

Hoe HUSH

Een van de beste dingen van Hush is de eerlijke lancering en de mogelijkheid op grondniveau voor mijnwerkers. Het Hush-team kwam samen een vrij uitgebreide startersgids op hun forum. Omdat Hush de Zcash-codebase gebruikt, gebruikt het Equihash voor zijn Proof-of-Work (POW), dus er zijn al veel gegevens en verbeteringen beschikbaar over mijnbouw met dit algoritme.

Gevolgtrekking

Uiteindelijk wil HUSH veel meer zijn dan alleen een Zcash “kloon” door zijn consistente focus op de gemeenschap, voorheen niet beschikbare beveiligingsfuncties op protocolniveau en beveiligde berichtenuitwisseling. De mogelijkheid om verbinding te maken met een gedecentraliseerde beurs en de uitgifte van activa opent de deur voor het bouwen van extra robuuste functionaliteit en hulpprogramma voor gebruikers.

Hush doet zijn naam eer aan, niet alleen omdat het een stille slapende reus is, maar ook omdat het ons smeekt om een ​​hogere standaard van privacy te eisen die is ingebouwd in onze technologie.