ICO-recensie: Solve.Care
Solve.Care biedt een wereldwijde blockchain-oplossing voor de coördinatie-, administratie- en betalingssystemen in de gezondheidszorg.
Het Solve.Care-platform heeft tot doel de directe interactie tussen consumenten, verzekeraars en dienstverleners te vergemakkelijken om kosten te verlagen, betalingen te stroomlijnen en uiteindelijk de toegang tot gezondheidszorg te verbeteren. Iedereen, van patiënten en werkgevers tot verzekeraars en overheidsinstanties, kan via de platforms zorgbetalingen doen.
Het project zal blockchain gebruiken om het grootste deel van de zorgkosten te elimineren door duplicatie, inefficiëntie, verspilling, misbruik en fraude uit het systeem te verwijderen.
De whitepaper van Solve.Care is redelijk grondig en het is aan te bevelen deze goed door te lezen als u overweegt te investeren of op een andere manier nieuwsgierig bent naar hoe een substantieel probleem in de gezondheidszorg kan worden opgelost. Deze beoordeling zal slechts enkele van de kerncomponenten van het project behandelen.
De kans
Niets te zien hier. De zorgsector is perfect en er is NIETS mis mee. Iedereen en iedereen ter wereld kan toegang krijgen tot betaalbare gezondheidszorg zonder problemen of bankbrekende verzekeringspolissen.
Helaas weten we dat dit niet waar is. Solve.Care wil een enorm probleem in een gigantische industrie aanpakken.
In het Solve.Care-witboek wordt geschat dat de administratiekosten voor de gezondheidszorg variëren van 7% tot 30% van de totale uitgaven voor gezondheidszorg, waarvan het grootste deel het resultaat is van inefficiënte processen, duplicatie van inspanningen en silo’s van gegevenssystemen.
Deze inefficiënte processen zijn het resultaat van slechte communicatie en coördinatie tussen alle drie de partijen (consument, aanbieder en verzekeringsmaatschappij). Bijna 15-25% van al het geld dat aan uitkeringen wordt besteed, wordt besteed aan IT, administratieve processen en dubbel werk. Omdat het zo moeilijk is om deze systemen te volgen, is het ook ongelooflijk moeilijk om verspilling en misbruik bij te houden en om fraude te voorkomen.
Solve.Care stelt dat het de huidige zorgadministratietaken kan uitvoeren tegen 3% van de totale uitgaven via blockchain. Het efficiënter uitvoeren van de huidige administratieve taken is geen verrassing, vooral niet als we kijken naar het ingewikkelde lineaire proces van het vinden van een arts om de verzekeringsclaims af te wikkelen.
Het Solve.Care-platform zou iedereen in een veel efficiënter netwerk verbinden. Als het de ontmoedigende taak van het effectief vereenvoudigen van het huidige verzekerings- en gezondheidszorgproces kan volbrengen, zal Solve.Care een enorme service bieden aan de eindgebruikers..
Met een adresseerbare marktomvang van meer dan $ 100 miljard in de Verenigde Staten alleen, is de gezondheidszorg rijp voor het oprapen door blockchain-projecten zoals Solve..
De producten
Solve.Care biedt een reeks producten en integraties die het systeem aandrijven. Het meest naar voren gerichte onderdeel is hun Care.Wallet, een gebruiksvriendelijke op blockchain gebaseerde app die zorgverleners en patiënten helpt te communiceren en zorgverlening te beheren.
Een centraal punt van het platform is de Care.Wallet, die een duidelijk voordeel biedt voor alle partijen (hierboven beschreven).
Via het patiëntenportaal kunnen gebruikers direct afspraken maken met artsen, wat in ieder geval een groot pijnpunt oplost.
Hoe zal Solve.Care geld verdienen?
Een veelvoorkomend thema dat de basis vormt van menig ICO is een altruïstische “we brengen macht naar de mensen via blockchain” -component. Dit klinkt in theorie geweldig, maar het stimuleert het moederbedrijf nauwelijks om zijn missie daadwerkelijk te vervullen.
Solve.Care streeft ernaar inkomsten te verzamelen uit vier verschillende buckets:
- Klantomzet: platformvergoedingen voor abonnementen, licenties, transacties en verwerking, en servicekosten voor configuratie, uitbreiding en integratie.
- Abonnee-inkomsten: abonnementskosten voor portemonnees en kaarten die rechtstreeks door de abonnee of sponsors worden betaald en transactiekosten voor betalingen en andere op vergoedingen gebaseerde acties.
- Marktplaatsinkomsten: inkomsten uit community-aanbiedingen op de markt worden gedeeld met uitgevers en de stichting Solve.Care. Door de community gepubliceerde paren, eindpunten, kaarten en apps genereren terugkerende inkomsten.
- Partnerinkomsten: voor bepaalde markten moet Solve.Care worden gebruikt binnen een bestaand ecosysteem. Aangepaste configuraties en modellen voor het delen van inkomsten met toepasselijke ecosysteempartners.
Het team
Het team van 50+ heeft diepgaande domeinexpertise op het gebied van gezondheids- en menselijke diensten, zorgcoördinatie, uitkeringsadministratie en ontwikkeling. Begin 2017 kocht Solve.Care een in Oekraïne gevestigd softwareontwikkelingsbedrijf genaamd Ukrsoft.
Pradeep Goel (CEO) heeft uitgebreide ervaring op het gebied van gezondheidszorg en menselijke dienstverlening, financiën en technologie. Hij heeft veel hoeden gedragen, waaronder CEO, COO, CIO en CTO bij verschillende technologiebedrijven en zijn ervaringen beslaan 25 jaar. Pradeep hielp bij het ontwerpen en bouwen van verschillende openbare programma’s, zoals Medicaid, Kinderziektekostenverzekering, Medicare, SNAP, TANF, geestelijke gezondheid en vele anderen.
Vadym Vorobiov (CTO) heeft meer dan een decennium in de sector Health and Human Services gewerkt aan het helpen bouwen en implementeren van bedrijfssystemen voor commerciële organisaties en overheden.
Dr. David Randall, Ph.D. (Senior Policy Advisor) is een Resident Scholar bij het American Research and Policy Institute in Washington, DC. Hij heeft onder meer ervaring als voormalig toezichthouder op het gebied van verzekeringen, lobbyist in de gezondheidszorg, wetgevend personeel en leidinggevende bij een handvol verzekeringsmaatschappijen. Hij is auteur van meer dan twee dozijn peer-reviewed tijdschriftartikelen, commentaren en hoofdstukken in boeken over rechten op gezondheidszorg, financieringssystemen voor gezondheidszorg en gezondheidsinformatietechnologie..
Token-distributie
Het CAN-token is nodig voor alles, van portemonnee-abonnementen en kaartabonnementen tot het gebruik van de Care.Coin (een gestabiliseerd token gekoppeld aan een specifieke valutareserve) voor betalingen.
CAN komt in een beperkte voorraad en er zullen maar 1 miljard CAN-tokens ooit zijn. De voorverkoop en tokenverkoop bieden slechts 350 miljoen CAN-tokens, met 650 miljoen CAN-tokens gereserveerd voor het team, de stichting en de gemeenschap. Alle niet-verkochte tokens worden verbrand.
De tokens worden verkocht tegen een tarief van $ 0,10 / CAN.
De tokenverkoop eindigt op 30-4-2018.
Dus met ongeveer 35% van de tokens op de open markt en 65% naar het team, heb je een interessante dynamiek voor de groei van het project. Het laten groeien van een project van deze omvang kost tijd en geld, dus het is van nature logisch om het grootste deel van de tokens te reserveren om Solve.Care’s inspanningen te financieren..
De whitepaper is bedoeld om eventuele zorgen van leidinggevenden, teamleden of adviseurs over het dumpen van hun tokens weg te nemen door een schema voor verwerving van gereserveerde tokens te creëren. Dit voorkomt een oneerlijke betaling vooraf en houdt de teamprikkels afgestemd op de benchmarks voor verwervingsschema’s.
Het project zal het grootste deel van hun tokens toewijzen aan ontwikkeling, abonnees en acquisities.
Laatste gedachten
Zoals bij vrijwel elke andere ICO, moeten we vooruitgang zien in ontwikkelingen, gebruikersgroei en inkomsten voordat we het succes van het project kunnen beoordelen.
De zorgruimte is rijp voor verstoring. De talloze blockchain-projecten die proberen zich te vestigen, zullen mogelijk een systeem optimaliseren dat het hard nodig heeft.
De uitverkoop van Solve.Care-tokens eindigt op 30 april 2018.
Voor meer informatie over het Solve.Care-project, bekijk hun whitepaper en site.