Als het op crowdfunding aankomt, hebben maar weinig mensen zo scherpe inzichten geworteld in diepe ervaring als de oprichter van Indiegogo, Slava Rubin.

Indiegogo, opgericht in 2008 tijdens een van de ergste financiële crises in de Verenigde Staten, wilde de manier veranderen waarop startups kapitaal bijeenhaalden. Tot dat moment bestond fondsenwerving uit het traditionele circuit van familie & vrienden, angel-investeerders, private equity of durfkapitaal. Iemand met een geweldig idee voor een product moest het enorme risico nemen om zelf financiering te krijgen en tegelijkertijd te proberen zijn dromen waar te maken.

Slavin Rubin

Slava Rubin, afbeelding via TechCrunch

In december 2017 kondigde Indiegogo aan dat ze ICO’s en blockchain-investeringen aan hun platform toevoegen. Met een geschatte $ 4,9 miljard opgehaald door ICO’s in 2017, het lijkt een logische beslissing voor een van ‘s werelds grootste crowdfundingplatforms.

Het wagen van Indiegogo aan ICO’s is echter meer dan alleen een strategie. Het ethos waarop Indiegogo en de cryptocurrency-gemeenschap zijn gebaseerd, is in wezen hetzelfde: een gedecentraliseerde ‘macht van de mensen’ om een ​​actieve rol te spelen bij het beslissen over hoe ze willen dat de wereld is.

Indiegogo

Met duizenden innovatieve productideeën heeft Indiegogo het concept van crowdfunding overgenomen en het leuk, interactief en mainstream gemaakt. Nu willen ze ICO’s verder legitimeren en populair maken.

Een van de kerncomponenten van de strategie van Indiegogo is om projecten te helpen bij het naleven van de voorschriften door ze als effecten te registreren (in toepasselijke gevallen). Startende kleine, kleine investeerders op Indiegogo zullen dat alleen kunnen investeer $ 10.000 in de meeste projecten, en projecten zullen niet meer dan $ 1 miljoen kunnen ophalen vanwege beperkingen van de JOBS Act 2012.

We hadden de kans om met Slava Rubin te praten over crowdfunding, ICO’s en de evolutie van de fondsenwervingsruimte.

Hoe is het om vanuit crowdfunding de ICO’s binnen te gaan? Wat zijn enkele van de grootste uitdagingen die u heeft meegemaakt??

We zien dit allemaal als een natuurlijke evolutie van wat we vanaf het begin als Indiegogo wilden bereiken. We kwamen op het idee in 2006 en lanceerden in 2008 om de toegang tot kapitaal te democratiseren.

In die tijd was het moeilijk om het internet te gebruiken om de menigte te krijgen om u te financieren. Het ging echt allemaal om de poortwachter, de juiste VC kennen, de juiste bankier kennen, de juiste persoon bij overheidsorganisaties.

Dus we zijn begonnen met een op voordelen gebaseerd model. We wilden meteen equity crowdfunding kunnen doen, maar vanwege de Securities Act van 1933 en regelgeving mochten we dat niet doen.

Daarna snel vooruit naar 2012. We waren in staat om samen met president Obama de JOBS Act goed te keuren, en in 2016 ging in de VS eindelijk equity crowdfunding van start. Dus we konden onze crowdfundingtechnieken gebruiken die mensen financieel rendement boden.

Tegelijkertijd ging blockchain vooruit en werd bitcoin meer mainstream. Toen begonnen ICO’s uit te komen direct na crowdfunding met aandelen. Wat interessant was, is dat we veel interesse begonnen te krijgen van verschillende ICO’s en blockchain-georiënteerde fondsenwervers met de vraag of ze ons platform of onze mogelijkheden konden gebruiken om geld in te zamelen. Dus voor ons, dit is een natuurlijke evolutie om te proberen onze visie te verwezenlijken.

In het begin noemde ik wat we deden crowdfunding 1.0, een model op basis van voordelen, en dan 2.0, een vanille-equitymodel. Nu zou je bijna een 3.0 kunnen overwegen waar het een op blockchain gebaseerd investeringsmodel is. Dus zo zijn we geëvolueerd.

Wat is het verschil voor iemand die in een project investeert en in ruil daarvoor producten ontvangt of in ruil daarvoor eigen vermogen, versus iemand die in een project voor tokens investeert??

Ik denk dat de manier waarop je ernaar moet kijken het perks-model is dat geen financieel rendement oplevert. Het draait allemaal om het steunen van een persoon. We gebruiken het woord investeren niet eens om een ​​persoon te steunen of een product vooraf te bestellen om een ​​idee te valideren. Dat gaat meer over het willen ondersteunen van de persoon, het goede willen krijgen of gewoon deel uitmaken van een beweging.

Als je kijkt naar equity crowdfunding of een van deze blockchain-verhogingen, gaat het vaak meer om het willen meewerken aan het financiële voordeel, of het nu gaat om het delen van inkomsten of om een ​​deel van het bedrijf te krijgen. De analyse is dus een beetje anders. Het gaat niet zozeer om het individu of om een ​​product te krijgen. Omdat het betrekking heeft op vanilla equity of deze blockchain-aanbiedingen, denk ik dat ze qua analyse erg op elkaar lijken. Als ik er een dollar in stop, is het dan een goede investering? Krijg ik meer dan een dollar eruit? Het is duidelijk dat er verschillende soorten organisaties zijn en je moet het op de juiste manier onderzoeken, maar ik denk dat de analyse behoorlijk op elkaar lijkt.

De explosie van ICO’s in 2017 is dit jaar wat afgekoeld. De tijd tussen projecten die een privévoorverkoop doen en een openbare ICO wordt steeds korter, en sommige projecten doen helemaal geen ICO. Hoe zijn jullie van plan mee te evolueren met de ruimte??

In 2017 was er dus zeker veel activiteit. Er was een onzekere regelgevingsomgeving en de verschillende emittenten wisten niet precies hoe ze erin moesten navigeren, maar er waren geen duidelijke regels of uitdagingen, dus er was veel activiteit. In het eerste kwartaal van 2018 lieten de SEC en FINRA duidelijk weten dat al deze emittenten ervoor moeten zorgen dat ze de dingen volgens de regels doen en dat veel van hen potentieel effecten zijn in plaats van de vrijstelling voor effecten te omzeilen..

Indiegogo

Als onderdeel daarvan moesten veel emittenten in de Verenigde Staten hun aanpak heroverwegen en ja, sommigen van hen hebben hun openbare verkopen beperkt en meer met een privémodus gegaan. Dat hebben we ook gedaan om ervoor te zorgen dat we ons aan de regels houden. We hebben dus enkele privéaanbiedingen en andere aanbiedingen die duidelijke beveiligingstokens zijn en in staat zijn om te voldoen aan de vrijstelling voor effecten, zodat ze openbaar kunnen worden wanneer ze beslissen.

Kun je ons iets vertellen over wat ICO’s tot nu toe via Indiegogo hebben doorgemaakt? De Fan Controlled Football League (FCFL) is behoorlijk succesvol geweest met het platform.

Zij waren de eerste organisatie die bij ons wilde opvoeden. Sindsdien heeft u een enorme hoeveelheid inkomend verkeer ontvangen, of dit nu aan de kant van de uitgevende instelling of aan de kant van de belegger is. Er zijn ook grote ondernemingen waarmee we nu ook samenwerken. We hebben eigenlijk een aantal andere aanbiedingen die zich momenteel in verschillende stadia van particuliere werving bevinden voordat ze openbaar worden. Nogmaals, die zijn niet openbaar, dus we bespreken ze niet.

Hoe ziet het doorlichtingsproces eruit voor de ICO’s die u op het platform host? Omdat er veel meer schaduwrijke projecten zijn. Hoe halen jullie de kwaliteit uit de rotzooi??

Het perks-model is erg open. We hebben honderdduizenden ondernemers die het originele Indiegogo gebruiken. Toen we eind 2016 ons op eigen vermogen gebaseerde model lanceerden, moesten we dat zeker opnieuw bekijken, want als onderdeel van het hebben van een gereguleerd portaal moesten we ervoor zorgen dat we ons best deden om fraude en andere uitdagingen te voorkomen..

Zo we hebben eigenlijk minder dan 2% van de bedrijven die zich aanmelden, worden nu ook daadwerkelijk op het aandelenportaal vermeld. We hebben de hoogste gemiddelde verhoging omdat we zo goed door het lawaai filteren en ervoor zorgen dat we bedrijven met een hoge integriteit hebben.

De meeste bedrijven, niet helemaal honderd procent, maar de meeste bedrijven van de meer dan 50 bedrijven die geld hebben ingezameld op Indiegogo, hebben hun minimumdoelen gehaald, wat zou moeten aantonen dat als je door Indiegogo wordt uitgekozen om te kunnen verhogen, dat het zal een redelijk goed resultaat voor je zijn.

Slava Rubin

Slava Rubin (zonder baard) via CNBC)

Nu dat is op het vanilla equity-fonds. We hebben veel van diezelfde technieken gebruikt in termen van toewijding en hebben dat vervolgens overgebracht naar het blockchain-aanbod. Veel van het onderzoek lijkt erg op elkaar. Het gaat om het team, het bedrijfsmodel, wat is de financiële positie, wat zijn de verwachte resultaten, dat soort dingen.

Het is duidelijk dat er verschillende nuances zijn met betrekking tot het evalueren van de technologie, het evalueren van de tokeneconomie, en al die dingen zijn anders dan vanille-equity. We nemen dat mee in het zorgvuldigheidsproces. Nogmaals, de verhouding tussen bedrijven die bij ons geld verdienen versus solliciteren, ligt ver onder de 2%.

Hoe zou u zeggen dat ICO’s zich anders gedragen in de VS in vergelijking met Europa, Azië, Afrika, enz.?

Het hangt er absoluut van af. Elke regio is volgens mij anders, maar de VS kiezen beslist een meer conservatieve benadering als het gaat om het openbaar maken van uw aanbiedingen. Ik denk dat dat de reden is waarom je sinds Q1 sommige van deze ICO’s een beetje meer privé ziet gaan met hun promotie en er ook een beetje internationaler uitziet over hun blootstelling.

Heb je favoriete projecten in deze ruimte die niet noodzakelijkerwijs via Indiegogo zijn gegaan??

Ik denk dat er veel geweldige bedrijven zijn. Ik denk dat het erg vroeg is. Ik denk dat er op dit moment veel mensen zijn die nog steeds erg gefocust zijn op de technologie. Ik denk dat het geweldig zal zijn als er eenmaal veel meer consumentgerichte toepassingen en gebruik zijn.

Op dit moment wordt er nog veel geïnvesteerd in de software die wordt gebouwd. Ik verheug me erop dat de consumenten de software daadwerkelijk gaan gebruiken zonder het te merken.

Ik kijk ook uit naar het punt waarop ondernemers blockchain niet meer als modewoord gebruiken, maar beseffen dat het slechts een technologie is.

Precies. Het is alsof je zegt: “Oh, ik gebruik internet.”

Amazon is cool, Facebook is cool, YouTube is cool; het internet zelf is op zichzelf niet cool.

In welke industrieën ben je het meest enthousiast om een ​​verandering te zien in of het nu blockchain of een combinatie van blockchain is en wat de volgende combinatie het ook zal zijn?

Dat is alsof je me vraagt ​​wat ik enthousiast ben over het veranderen van internet. Ik denk dat blockchain de mogelijkheid heeft om elke branche te veranderen, het is gewoon een kwestie van timing. Sommige zullen sneller bewegen dan andere.

Welke zullen volgens jou de eersten zijn die echt snelle veranderingen zien??

Ik denk overal waar er een transactie is, en er zijn veel plaatsen waar er transacties zijn, of het nu gaat om Fintech of marktplaatsen, toeleveringsketen, logistiek, identiteit; overal waar u de integriteit van de transactie moet volgen. Wanneer je handen beweegt op een diamant, of op je koffie, of je vis, of je iPhone, is alles wat de integriteit ervan niet heeft wat het is. Ik denk dat er veel kansen zijn in de hele toeleveringsketen, in Fintech, om ervoor te zorgen dat transacties op tijd op de juiste plaats plaatsvinden, het is niet frauduleus. Naleving, identiteit.

U zei ooit dat elk project de kans verdient om te mislukken, wat volgens mij een zeer scherp inzicht is dat kan worden toegepast op de ICO-wereld. Niet per se een vraag, ik dwaal gewoon aan mijn kant. Maar een goede quote, ik vind het geweldig.

Dank je.

Hoe kan iemand die dit leest, Indiegogo helpen om zich in de ICO-wereld te wagen??

We zijn een klassieke marktplaats, dus een van beide kanten. Als er mensen in uw publiek zijn die geld willen inzamelen en willen onderzoeken hoe ze het beste door alle voorschriften kunnen navigeren en hoe ze en het publiek het beste investeerders kunnen maken, werken we graag met hen samen.

We zijn een van de weinige platforms die 10 jaar ervaring hebben, een broker-dealer in huis hebben en echt sterke relaties hebben met toezichthouders met een bewezen staat van dienst. We werken dus graag aan de uitgevende instelling. We willen ook graag doorgaan met het opbouwen van ons investeerdersboek. Als mensen meer willen weten over onze mogelijkheden en waarin ze kunnen investeren, kunnen ze uiteraard naar de site gaan.

Als mensen dat willen, kunnen ze me zelfs e-mailen, [e-mail beveiligd] aan weerszijden van de markt, en ik zal ervoor zorgen dat ik met ze praat.

Oké, Slava. Ik waardeer je tijd. Nog een fijne dag verder.

Jij ook.

Interview uitgevoerd door Alex Moskov en Steven Buchko.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me