Dolje i ispustite

Ista priča, drugi tjedan. Tržište kriptovaluta nastavilo je s polaganim i stalnim padom. Imali smo gubitak iz tjedna u tjedan za cijeli mjesec u lipnju, a svibanj nije bio puno bolji. Sve to za reći, još uvijek nismo srušili silazni trend, narode, i nema puno toga što bi nagovijestilo da ćemo u bliskoj budućnosti.

S 234 milijarde dolara cijelo je tržište propalo 8% njegove vrijednosti tijekom tjedna. Bitcoin također korača ispod svojih prethodnih najnižih nivoa u veljači i travnju. Nitko nema kristalnu kuglu, ali probijanje ispod ovih prethodnih razina podrške ne bi trebalo potaknuti povjerenje.

Bitcoin: Crypto zlatni dječak je izgubio 4,5% njegove vrijednosti ovog tjedna s cijenom od 5.900 američkih dolara.

Ethereum: Ethereum je ovog tjedna poprilično teško pogodio. S 13% srušen s njegove cijene. Trenutno ima cijenu od 411 dolara.

Mreškanje: S 0,43 dolara, Ripple se ne ponaša puno bolje od Ethereuma, jer je u padu 12% u tjednu.

tržnica 6_29_18

Statistika tržišta kriptovaluta (29.6.2018.)

Domaće vijesti

Vrhovni sud odbija reviziju životne kazne osnivača Puta svile Rossa Ulbrichta: Ross Ulbricht, poznat i kao Dread Pirate Roberts, neće biti spašen iz brigade uskoro. Američki Vrhovni sud odbio je molbu osnivača Puta svile na kraću kaznu. Uhićen 2015. zbog brojnih optužbi za pomaganje u trgovini drogom i oružjem, distribuciji ostalog nedopuštenog materijala, pranju novca i prijevarama, Ulbricht trenutno služi doživotnu kaznu u saveznom zatvoru.

Coinbaseov mozak Armstrong osniva kripto-dobrotvornu organizaciju GiveCrypto: Izvršni direktor Coinbase pokreće dobrotvorni fond za kriptovalute. GiveCrypto, kako se zove, distribuirat će svoju kripto napunjenu blagajnu onima kojima je financijska potreba na manje razvijenim tržištima i zemljama. Brian Armstrong se nada da će to “pomoći ljudima u nevolji tako što će im izravno poslati novac” i “pružiti univerzalni pristup otvorenom financijskom sustavu”. Fond je već prikupio 3,5 milijuna dolara i nada se da će do kraja godine prikupiti 10 milijuna dolara.

Uživo smo! https://t.co/z74I3TmouB

– GiveCrypto.org (@givecrypto) 27. lipnja 2018

Walmart, trgovci i proizvođači udružuju se s IBM-om za rješenja za praćenje lanca opskrbe: IBM je sklopio partnerstva s nekim od glavnih američkih maloprodajnih i proizvodnih poduzeća kako bi razvio blockchain platformu za opskrbni lanac prehrambene industrije. Blockchain inicijativa Food Trust zapravo se radi od 2016. godine, s Walmartom, Kroger Co., Tyson Foods Inc. Nestlé SA, Dole Food Co., Driscoll’s Inc., Golden State Foods, McCormick and Co., McLane Co., i Unilever NV pridružili su se IBM-u u njegovim naporima. U kolovozu 2017. inicijativa je započela testiranje pilota za mrežu.

FBI istražuje 130 slučajeva vezanih uz kripto, što je “mali djelić” njegovog radnog opterećenja: Tijekom svog razgovora na konferenciji Crypto Evolves ovog tjedna u New Yorku, agent FBI-a Kyle Armstrong rekao je svojoj publici da su FBI-jeve istrage o ilegalnoj upotrebi kriptovaluta “mali djelić” “tisuće” trenutno aktivnih slučajeva agencije. Armstrong je ukazao da FBI trenutno istražuje oko 130 slučajeva s “prijetnjom”, koji uključuju upotrebu kriptovaluta u krivičnim djelima, poput trgovine ljudima i otmice, ransomwarea i trgovine drogom na crnom tržištu. Uz plamteću epidemiju opioida u Sjedinjenim Državama, FBI je, izjavio je Armstrong, najviše zabrinut zbog korištenja kriptoa za nezakonitu prodaju na recept, iako je priznao da se vjerojatno samo 10% svjetske trgovine drogom događa na tamnoj mreži.

Više o kripto i neovlaštenim tržištima: Američke agencije uhapsile su 35 tamnih web trgovaca, vratile više od 12 milijuna dolara u Bitcoinima: Američko Ministarstvo pravosuđa, u suradnji s istragama o nacionalnoj sigurnosti imigracija i carinskih službi (HSI), Tajna služba (USSS), Poštanska inspekcijska služba (USPIS) i Uprava za provođenje droga (DEA), stavili su čep u crno tržište s preko 35 distributera droge i oružja s mračne mreže. Prvo propadanje ove vrste u cijeloj državi i među agencijama rezultiralo je zaplijenom preko 12 milijuna dolara u Bitcoinima i drugim kriptovalutama, s još oko 4.000 Bitcoina (vrijednosti oko 24 milijuna USD) koji su čekali odobrenje za prijavu.

Andreessen Horowitz osniva fond za kriptovalute u iznosu od 300 milijuna dolara: Naslijeđena financijska tvrtka Andreessen Horowitz proširuje svoj financijski doseg još više u kripto valutu. Tvrtka, koja već drži udjele u pothvatima povezanim s kripto, poput Coinbase, objavila je ovog tjedna da je stvorila vlastiti investicijski fond za kriptovalute, a16z crypto. Generalni partner Andreessen Horowitz Chris Dixon naznačio je u postu na blogu tvrtke da će fond odabrati “ulaganja za više od 10 godina”, bilo da se radi o kovanicama, tokenima ili blockchain tvrtkama.

Što je novo u CoinCentralu?

DJ 3LAU na kuriranju glazbenog festivala s blockchain-om: Glazbeni festivali na blockchainu? Prijavite nas.

Pregled razmjene Cobinhood: Trgovanje nulama naknada na Underdog razmjeni: Njegovo ime u razigranoj referenci na popularniju razmjenu Robinhood saznajte više o jednoj od najbolje čuvanih tajni kriptografije.

Zašto praćenje imovine Blockchain nije samo za superbogate: Ne morate biti učitani da biste iskoristili usluge blockchaina.

Blockchain pohrana podataka uskoro bi mogla biti novi standard: Blockchain nam nudi alternativni način pohrane za nadmetanje s prijelaznim modelima i modelima u oblaku.

Izvršni direktor Codexa Mark Lurie razgovara o eteričnom i budućnosti blockchain umjetnosti: Mark Lurie ima impresivan životopis: Harvard stipsa, osnivač Loftija, a sada i izvršni direktor Codex Protocol-a.

Stavljanje EOS-a na probno | Analiza najveće ICO kriptovalute: U ovom istaknutom članku stavljamo na suđenje EOS, mrežu koja je nedavno bila predmet široko rasprostranjenih kontroverzi, kako bismo provjerili vrijedi li kritika brinuti se.

Bitcoin nije anoniman i to je u redu: Ne, nije anonimno, i da, u tome nema ništa loše.

Blockchain u lancu opskrbe | Kako jedan lanac pomaže drugom: Saznajte više o jednom od potencijalno najospornijih slučajeva upotrebe blockchaina.

Blockchain vojne aplikacije – buduća tehnologija oružanih snaga: Gdje se blockchain i vojska susreću? Pokazat ćemo vam.

Digitalne kovnice novca: Kako stvoriti vlastite kovanice i tokene: Izrada vlastite kriptovalute jednako je laka ili teška koliko želite da je napravite.

Inovacije u Blockchain Aerospace Tech-u spremne za lansiranje: Budućnost je sada, momci.

Kako kupiti kobinitet (COB) | Detaljni vodič: Kratki opis kako doći do nekog COB-a.

ConsenSys mreža blagodati Simona Pop o Izgradnji svijeta blagodati: Poslušajte što ovaj lider u industriji ima za reći o vrijednosti bijelih šešira i blagodati.

Top 5 načina na koje će Blockchain poremetiti turističku industriju: Praćenje prtljage, digitalni ID, bodovi vjernosti i još mnogo toga.

Blockchain u vladi: čineći poslovanje učinkovitijim: Hoće li blockchain isušiti močvaru? Ne, ali ima svoje mjesto u poboljšanju birokracije.

5 ključeva koje treba uzeti u obzir prilikom stvaranja portfelja kriptovaluta: Svakako provjerite jesu li te stvari označene prije nego što započnete s ulaganjem.

Što je Aeon (AEON)? | Vodič za početnike: Aeon je lagan novčić za privatnost prilagođen mobilnim uređajima. Slično načinu na koji je Litecoin lakši dodatak Bitcoinu, na Aeon možete gledati kao na Monerovog malog brata.

Gomila Imogena Mycelije na plavom nebu, astronautima i presijecanju glazbe i bloka: Imogen Heap je u misiji stvaranja promjena u svijetu. Počevši barem od glazbenog svijeta.

Top 6 kripto konfiskacija svih vremena: Hej Ross Ulbricht, Imma će te pustiti da završiš, ali …

Što je Ravencoin (RVN)? | Vodič za početnike: Ravencoin je blockchain posebno posvećen stvaranju i peer-to-peer prijenosu imovine. Baš kao što je Monero usmjeren isključivo na privatnost, Ravencoin se specijalizirao za prijenos imovine – ni više, ni manje.

ChainXPromijenite kako biste Mandalay Bay pretvorili u Global Blockchain Expo: ChainXChange najavio je svoju trodnevnu globalnu blockchain izložbu u kultnom kongresnom centru Mandalay Bay u Las Vegasu od 13. do 15. kolovoza 2018..

Suosnivač ShapeShift Jon o regulaciji, Zečjoj rupi i budućnosti kriptovalute: Pogledajte što Jon ima za reći o vladinim propisima i putanji industrije.

Sunce na blokchainu: Ljubavna priča: Zamislite budućnost u kojoj je sunčeva energija prenosiva, tokenizirana imovina. Ako zvuči ludo, nije; samo je nekoliko inovacija udaljeno od stvarnosti.

7 najvećih pogrešaka u bitcoinima svih vremena: Zbog toga ćete se osjećati bolje kada ste izgubili nekoliko satošija zbog pogrešnog javnog ključa.

Vijesti o kriptovalutama iz cijelog svijeta

Binance treba pokrenuti trgovinu Fiatom u Ugandi, izvršni direktor otkriva: U intervjuu za Cointelegraph, izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao (CZ) naznačio je da će burza pokrenuti svoje osnovne operacije kripto-fiat-trgovanja u Ugandi. Binance Uganda omogućit će svojim korisnicima da trguju ugandskim šilingom za glavne kriptovalute. Platforma je spremna za trenutno pokretanje, izjavio je CZ i vjeruje da “pokazuje da Binance nije samo u progonu najrazvijenijih tržišta.” Pomalo eksperimentirajući, razmjena je ujedno i lakmus test da bi se utvrdilo je li vjerojatnije da će nerazvijena tržišta usvojiti kriptovalutne ekonomske sustave: „Uganda je [zaista] zanimljiva situacija, samo 11 posto stanovništva ima bankovne račune. To je i izazov i prilika. Stoga je možda lakše usvojiti kriptovalutu kao oblik valute, umjesto da pokušavate potaknuti usvajanje banke. Zanimljiv je eksperiment – Afrika je veliko tržište, zato smo i tamo “, izjavio je CZ u intervjuu.

86% rukovoditelja kriptovaluta želi formalnu samoregulaciju u industriji: Rezultati istraživanja objavljeni ovog tjedna pokazuju da gotovo 9 od 10 rukovoditelja i menadžera investicija u tvrtkama za kriptovalute žele “formalizirane” samoregulacijske standarde. Dirigirao Foley & Lardner LLP, međunarodna odvjetnička tvrtka, u proljeće ove godine, studija je konzultirala 62 osobe. Nešto manje od 86% ispitanika vjeruje da bi državne vlasti trebale paziti na te propise.

Tehnički direktor tvrtke Enjin kreira novi standard Ethereum Token za gumu i nemagljivu imovinu: Enjinov tehnički direktor, Witek Radomski, stvorio je novi standard tokena za Ethereum. Najavljen ovog tjedna i poznat kao ERC-1155, standard tokena omogućava programerima da raspoređuju i zamjenjivu i nezamjenjivu imovinu putem istog pametnog ugovora, što trenutni standardi ne dopuštaju. Napisan s obzirom na industriju igara na sreću, standard će programerima i igračima olakšati upravljanje kolekcionarstvom i imovinom u igrama za igre temeljene na blockchainu. Iako je izgrađen kako bi riješio ograničenja za tokeniziranje imovine povezane s igrama, Radomski vjeruje da “primjena ovog standarda ni na koji način nije ograničena na tržište igara” i da bi se “mogla koristiti za certificiranje svih oblika vlasništva, materijalnih ili digitalnih. “

“Jednom kada se upotrijebi [standard ERC-1155 kripto predmeta], formirat će se milijuni kreativnih predmeta, ne samo za igre na sreću, već i u raznim drugim industrijama. ERC-1155 može se koristiti za jamstvo istinskog vlasništva nad svim predmetima, kako digitalnim tako i nedigitalnim. “https://t.co/1IShhutltM#POSVOJITI pic.twitter.com/JOQK6bf5ek

– Enjin (@enjin) 27. lipnja 2018

Huobi otvara trgovinu u Londonu, najavljuje OTC trgovanje: Jedna od najvećih burzi kriptovaluta, Huobi, otvara ured u Londonu. Burza Englesku smatra svojim “prolazom” na europska tržišta, a planira isprobati i recepcije (OTC) s operacijama sa sjedištem u Londonu u Q3 ove godine. “London je odabran za prvi ured u Europi, zbog svog prvenstva kao globalno financijsko središte i najveće središte za trgovanje kriptovalutama u regiji s aktivnom blockchain zajednicom i tržištem koje se brzo razvija”, izjavio je Huobi tim, objašnjavajući svoju odluku.

Osnivač EOS-a želi razvaliti ustav platforme i napisati novi: Osnivač EOS-a i serijski kripto-poduzetnik Dan Larmier želi ponoviti postupak. Poziva na prepravku Ustava EOS-a, okupljeni poklič za izmjenu dokumenta koji je pozvao negativan nadzor zajednice nakon što su proizvođači EOS-ovih blokova nastavili zamrzavati javne ključeve na mreži bez opravdanja. Larimerovoj inicijativi treba proći 15% glasova vlasnika EOS tokena, a potvrdni glasovi moraju zadržati ovaj prag 30 uzastopnih dana u vremenskom okviru od 120 dana glasanja da bi prošli s bilo kojim promjenama.

Kina ažurira svoje kripto-ocjene i pokazuje jasne pristranosti za kineske projekte: U najnovijem dijelu Indeksa globalnog lanca tehnologije, Kineski centar za razvoj informacijske industrije (CCID) pokazuje puno ljubavi prema kineskim projektima – ali ne toliko prema Bitcoinu. Nove ocjene EOS, projekt koji ima masovnu potporu kineskih ulagača i proizvođača blokova, stavljaju na prvo mjesto, nadmašujući za 30 bodova najviši razred Ethereum zarađen u izvornom izvješću. Iza njega, redom, stoje Ethereum, NEO, Stellar, Lisk i Nebulas, dok je Bitcoin pao s prvih 15 s 13. na 17. mjesto..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me