Interview: Halsey Minor over het transformeren van de videowereld met VideoCoin [deel 1]

Halsey Minor is een serieel ondernemer met een cv die elke startende nerd doet draaien.

Het grootste deel van Halsey’s ondernemerservaring komt voort uit het bouwen, innoveren en investeren in de toenmalige internetwereld. Halsey wordt algemeen beschouwd als een pionier in de internetwereld en heeft zijn handschoen op de zich snel ontwikkelende blockchain-wereld geworpen. Halsey’s opmerkelijke prestaties, onderscheidingen en ervaringen zijn onder meer:

  1. Oprichter van CNET, een van de eerste mediasites die in 1994 recensies, nieuws, artikelen, podcasts, video’s en blogs over technologie en consumentenelektronica publiceerde. Tijdens de achtjarige leiding van Minor werd CNET een van de eerste winstgevende bedrijven op internet. Halsey leidde de site om een ​​NASDAQ 100-bedrijf te worden, en dat was het uiteindelijk ook overgenomen door CBS Corporation voor $ 1,8 miljard in 2008.
  2. Medeoprichter en vroege investeerder van Salesforce.com, investeerde $ 19,5 miljoen in 1999. Halsey werkte nauw samen met John Dillon en Marc Benioff. Halsey was de op een na grootste aandeelhouder toen Salesforce.com in 2004 IPO kreeg met een belang van 10%.
  3. Kort samengewerkt met Jeff Bezos, de oprichter en CEO van Amazon 1999 relikwie Wired artikel.
  4. Halsey heeft CNETs-technologie overgedragen aan een softwarebedrijf voor webpublicaties genaamd Vignet in 1997 en verwierf een belang van 33%. Vignette zou later een van de meest succesvolle IPO’s worden in de volgende technische hausse en had een marktkapitalisatie van ongeveer $ 26 miljard.
  5. Halsey zorgde voor startkapitaal voor de muziekdienst Rhapsody in 1998.
  6. Halsey verkocht Grand Central Communications aan Google in 2007.
  7. Gesticht Handhaven, een digitale geldwisseldienst en vroege Coinbase-concurrent in 2014.
  8. Gesticht LivePlanet, een end-to-end systeem voor het vastleggen, distribueren en genereren van inkomsten voor meeslepende video.
  9. In november 2017 werd Halsey gelanceerd VideoCoin, een blockchain-gebaseerd project gericht op het bouwen van video-infrastructuur voor het blockchain-enabled internet.

Wat is VideoCoin?

VideoCoin heeft onlangs hun pre-ICO fondsenwervingsronde afgesloten en hun doel van $ 35.000.000 overtroffen.

In grote lijnen is VideoCoin een gedistribueerd computerproject dat gericht is op het opslaan, coderen en streamen van video tegen een betaalbare, efficiënte en duurzame snelheid. VideoCoin streeft ernaar om ongebruikte of onderbenutte computers in datacenters te gebruiken om de stroomvoorziening van het netwerk te vergemakkelijken.

Overzicht

Het project van Halsey zal cloud-gebaseerde videoverwerkingsproviders zoals Amazon Web Services evenaren en dezelfde diensten aanbieden tegen een geschatte 60% tot 80% korting, terwijl het videoproducenten ook de mogelijkheid biedt om hun eigen apps te bouwen binnen het VideoCoin-ecosysteem.

Noot van de redacteur: de kans krijgen om Halsey Minor te interviewen was geweldig, en we hebben ervoor gezorgd dat we een verscheidenheid aan vragen stelden die hem in staat stelden om verschillende aspecten van de cryptocurrency-wereld uit zijn unieke reeks ervaringen op hoog niveau te belichten. Vragen cursief en vet gedrukt zijn ingekort om lezers te behoeden voor het (mijn) gekweel van onze interviewer.

Dit is het eerste deel van een tweedelig interview en richt zich voornamelijk op het nieuwe project VideoCoin van Halsey Minor, hoe hij zijn ervaringen met het oprichten van CNET en medeoprichter van Salesforce.com toepaste op blockchain-ondernemerschap, en hoe Halsey de toekomstige ontwikkeling van de video ziet. industrie.

Het tweede deel van het interview bevat een dialoog over innovatie en ondernemerschap met nieuwe technologieën, problemen met het huidige banksysteem, regulering, het mondiale landschap en hoe de cryptocurrency-industrie in het midden tot eind jaren 90 contrasteert met de internetindustrie..

Alex: Kun je me wat meer vertellen over VideoCoin? Waarom zijn jullie begonnen? Wat wil VideoCoin de komende twee jaar oplossen??

Halsey: Ik zal je de geschiedenis geven.

Ik heb een heleboel dingen gedaan die je waarschijnlijk kent en veel daarvan hebben betrekking op het lanceren van platforms.

Toen ik met CNET begon, was er geen webpublicatiesoftware. Ik creëerde de bedrijven en wilde toen weg. Ik heb er 35% van gehouden. Ze werden de leidende uitgeverij en een bedrijf van 11 miljard dollar. Ik verliet CNET om John Dylan te helpen en vervolgens Marc [Benioff] met het bouwen van Salesforce. Marc kwam naar me toe en ik was op zoek naar CRM-software en zag alle problemen in de branche. Ik heb uiteindelijk 19 1/2 miljoen dollar gestoken en ben vertrokken om in wezen te helpen bij de opbouw van het bedrijf voor de komende vierenhalf jaar. Veel van deze dingen zijn een soort uitvloeisel van veel van de bedrijven die ik ben begonnen, misschien zijn ze zelfs allemaal uitvloeiers geweest van specifieke behoeften die ik had.

Alleen in deze branche in het algemeen, alleen voor achtergrondinformatie, Ik begon mijn eerste bedrijf in crypto in 2013, het heet Uphold. Het is een CoinBase-concurrent. Het is een geweldig product. Een van de weinige bedrijven die is aangesloten op de Amerikaanse banksystemen, zodat u uw bankrekening kunt koppelen. Het is zeer winstgevend, het is zeer succesvol geweest. Het is niet zo groot als CoinBase, maar ik heb dat tweeënhalf jaar gerund. Er waren zoveel regelgevende dingen, het maakt me gewoon gek. Ik heb een investeerder aangetrokken als CEO.

Handhaven

Uphold’s homepage.

Ik ging weg om een ​​VR-videobedrijf op te bouwen Leef planeet. We hebben onze eigen camera, we hebben onze eigen cloud, we hebben onze eigen software. De cloud neemt deze video op, wat eigenlijk een soort 4K-video is. Vervolgens moet het het verwerken om het naar Facebook of YouTube of naar Samsung Galaxy Gear of Oculus te verzenden.

En dus start een enkel bestand dat wordt opgenomen, afkomstig van de 4K-camera, honderden processen voor het coderen van de video. Net als een soort datapunt, als we een van onze camera’s zouden meenemen en deze een hele maand lang 24/7 zouden laten draaien, zouden onze kosten, alleen al met behulp van onze Google-infrastructuur, ongeveer $ 30.000 bedragen..

Leef planeet

De startpagina van Live Planet.

Het bedrijf heet dus Live Planet omdat het de bedoeling is om deze camera’s overal neer te zetten. Van dierentuinen tot theaters totdat je in wezen overal ter wereld kunt neerstrijken, omdat deze camera’s live streamen. Om de cloud te bouwen, had ik Devadutta Ghat ingehuurd, die de videostreamingcloud van Intel bouwde, die ze aan Facebook verkochten. Hij bouwde de software, runde het datacenter en ging met de overname niet naar Facebook. Hij is een van de weinige mensen in de afgelopen 10 jaar die daadwerkelijk een cloud voor videostreaming heeft gebouwd. En daarmee bedoel ik codering, dat is het hele verwerkingsgedeelte, de opslag en het streamen. We zijn een interessant bedrijf omdat we, in mijn geval, een zeer diepe crypto-ervaring hebben die teruggaat tot 2012 en een zeer winstgevende onderneming en een zeer diepe ervaring in video.

[Noot van de redactie: dit is echt f * cking cool.]

Ik ben iemand geweest die altijd redelijk op de hoogte was van veranderingen in de architectuur van wedstrijden. Eigenlijk ben ik CNET in 1993 begonnen als internetbedrijf. We hebben de website in april 1995 gelanceerd. Het was dus heel, heel vroeg. De architectuur van internet in vergelijking met AOL en al die andere diensten, leek de volgende logische stap. Toen Marc bij mij kwam met Salesforce, was het idee om van client-server software af te komen en een gecentraliseerde hub te bouwen enorm logisch in termen van kosten.

Wat je aantrok naar Bitcoin en cryptocurrency?

Het kostte me eerlijk gezegd een paar jaar. Ik zag Bitcoin en andere valuta als een manier om een ​​nieuw soort betalingssysteem te vormen. Ik moet toegeven, ik dacht een tijdje echt dat de blockchain echt een technologie was die op zoek was naar een oplossing. Het kostte me waarschijnlijk ongeveer, echt tot 2016 of 2017, toen ik erover na begon te denken toen dingen als Ethereum uitkwamen. Ik begon me te realiseren dat het eigenlijk een geheel nieuwe architectuur voor computers is. In de eenvoudigste vorm zorgt het ervoor dat computers gewoon in een commodity kunnen worden veranderd, net zoals Uber auto’s in commodities heeft veranderd en Airbnb huizen in commodities heeft veranderd.

Het doet dat omdat het drie dingen kan doen. Het kan bewijzen dat een computer bronnen heeft, het kan bewijzen dat de computer bronnen heeft gebruikt, en dan heb je een alomtegenwoordig betalingssysteem waarvoor geen geld nodig is om van grens naar grens te worden overgebracht. Ik hoef onze mijnwerkers in China niet in yuan te betalen.

We zijn deze nieuwe betalingssystemen gaan gebruiken. Twee andere onderdelen die een soort van belangrijke katalysatoren waren, was één, waarbij we beseften dat er 20% tot 30% van de servers in datacenters zit die totaal ongebruikt zijn. Ze worden zombies genoemd. Als ze bitcoin of een andere valuta zouden minen, zouden ze speciale kaarten moeten kopen, maar alle computers hebben een video-encoder.

Elke computer die zit, kan VideoCoin-mijnbouw doen. Dus je hebt deze enorme bronnen die er zijn. Je hebt nu de mogelijkheid om ze over de grenzen heen te compenseren.

Video zelf maakt een snelle transformatie door. Het bevindt zich zelf op een omslagpunt. Je hebt de HD naar 4K, naar HK en dan heb je dingen als VR-video, die we heel goed kennen. Dat gaat van video naar iets waar je naar kijkt leven dat je ervaart.

VideoCoin-startpagina.

VideoCoin-startpagina.

Dit alles heeft ertoe geleid dat video nu 80% van het internet uitmaakt en groeit met een samengesteld jaarlijks percentage van 25%. Het heeft het voor grote mediabedrijven echt erg moeilijk gemaakt om de kosten van deze transformatie van consumptie te dragen, gaande van uitzending, wat in feite kosteloos is, tot gedwongen worden om rechtstreeks via internet verbinding te maken met al deze consumenten en al deze vergoedingen te betalen.

Het laatste waar ik het over wil hebben, is dat al deze mediabedrijven die al dit geld aan video uitgeven, voornamelijk Amazon en Google betalen, die beiden hun directe concurrenten zijn. Het enige bedrijf dat Amazon heeft dat geld verdient, is AWS en dat is het bedrijf waar ze in spelen.

Jeff Bezos staat erom bekend dat hij zegt dat de marge van anderen zijn kans is. Amazon heeft nooit echt een winstgevend bedrijf gehad. Iedereen heeft de kans van Amazon gekregen. Het probleem nu, voor het eerst, heeft Amazon iets te beschermen. AWS is 3/4 of 4/5 van de waardering van Amazon. Ze verdienen een hoop geld en je hebt mediabedrijven gekregen die snel stijgende videokosten hebben, omdat video niet meer per satelliet of kabel wordt afgeleverd via streaming- en mediabedrijven..

Je had het over video zelf als een keerpunt. Hebben jullie plannen om verder te gaan dan alleen de infrastructuur van het creëren van het VideoCoin-systeem, dat al geweldig is en waarvan ik zeker weet dat het veel verstrekkende gevolgen zal hebben voor de industrie? Hebben jullie iets gepland om meer mensen aan boord te krijgen om video en je platform te gebruiken??

Ik zal u een kort verhaal vertellen over Salesforce. Marc Benioff startte Salesforce, maar verhuisde naar Hawaï en gedurende 13 1/2 jaar leidde John Dillon het. Ik woonde in San Francisco en bracht veel tijd door met John. Mark zou iets beginnen dat Database.com heette. Database.com zou de cloud worden. Ik zei tegen Marc, kijk, ik heb zojuist $ 19,5 miljoen dollar in dit bedrijf gestoken om Salesforce te maken de CRM-bedrijf en u gaat de cloud bouwen als een ander bedrijf. U moet uw CRM-app nemen en deze gewoon generaliseren en een cloud bouwen. Dit maakt deel uit van een grotere discussie waardoor hij uiteindelijk terugkwam en CEO werd, ongeveer drie jaar na het leven van een bedrijf.

Wat we hebben gedaan, zijn wij heeft deze app gebouwd die grote hoeveelheden video opneemt en in staat is om die video te nemen en het formaat om te zetten in alles van YouTube360, Facebook360 tot Oculus Rift, bijvoorbeeld. Een enorme hoeveelheid verwerking. Zoals ik het bekijk, hebben we onze eerste app gebouwd. Dat geeft ons een enorme hoeveelheid kennis, omdat veel munten tegenwoordig deze theoretische oplossingen bouwen. Ze kennen niet echt een specifieke use-case waarvoor ze een oplossing zoeken. We kennen er een.

VideoCoin-oplossing

Dit is wat er gebeurde bij Salesforce. Ik heb webpublicatiesoftware gebouwd omdat ik precies wist wat ik moest bouwen en dat hielp alle anderen in de branche. Een ding om op te wijzen was in de begintijd van Salesforce, iedereen zei: hé, het is goedkoper. Wat ik deed, er zal een ecosysteem zijn dat zich rond Salesforce zal ontwikkelen en Salesforce zal uiteindelijk veel innovatiever worden dan de software die je koopt voor de clientserver.

Hoewel het niet al vroeg duidelijk is dat het innovatiever is, zijn er alleen lagere kosten. Dat is wat er uiteindelijk gebeurt. Dus ik denk dat omdat we een open source hebben, we in feite een open source-project zijn in tegenstelling tot Amazon Web Services of Google.

Ik denk dat je een hele branche van mensen zult hebben die proberen te innoveren en nieuwe applicaties te bouwen, precies zoals wij hebben gedaan. Als je erover nadenkt, video wordt beheerd door een heel klein aantal bedrijven en is er geen innovatie. Je gaat voorbij YouTube en het is echt moeilijk om iemand te vinden die iets heeft gedaan dat een belangrijke innovatie voor video is.

Videoprobleem

Nu zullen we dat veranderen met VR en misschien enkele anderen, maar ik denk dat we na verloop van tijd andere applicaties zullen bouwen bovenop onze infrastructuur. Maar we zullen ook veel geld en tijd besteden aan het proberen ontwikkelaars te verleiden om binnen te komen en verder te bouwen op onze infrastructuur. Ik denk dat je uiteindelijk in staat moet zijn om videosites te ontwikkelen zoals je websites zou ontwikkelen.

Dit is slechts een persoonlijke overtuiging van mij, want op dit moment moet iedereen in de container van YouTube en hun systeem voor het genereren van inkomsten leven. Ik denk dat een van de dingen die we kunnen toestaan ​​is voor een veel meer bestemmingsgerichte inhoudssites beginnen te bloeien. Op dit moment zullen mensen een app bouwen en deze verkopen aan het History Channel en de AWS ophalen. Stel dat een app wordt gekocht door het Home Channel of Sciencefiction. Al die apps zijn in principe precies hetzelfde en ze maken gewoon verbinding met AWS. Ze zijn over het algemeen saai en doen niets doorbraak.

Voordelen

We hebben mensen zoals Hanno Basse, die een van onze adviseurs is, en hij doet het omdat wij als bedrijf twee fundamentele problemen oplossen. Hoe kunnen we de kosten verlagen die deze jongens ervaren als video op aanvraag explodeert via internet, betalen aan Amazon en hoe ze nieuwe strategieën voor het genereren van inkomsten bedenken met zaken als VR? Om je vraag te beantwoorden: ik denk dat er een heleboel innovaties zullen komen.

Wat vind je van innovatie in de ruimte en hoe infrastructuurprojecten zoals VideoCoin kunnen helpen? Ik denk bijvoorbeeld aan hoe STEEM iets bouwt dat smart media tokens (SMT’s) wordt genoemd, en veel ontwikkelaars gebruiken deze om nieuwe, functionerende en winstgevende bedrijven te lanceren. Het helpt ondernemers echt de huidige beperkingen te doorbreken.

Elke keer dat u de kosten van iets kunt verlagen, ontketent u nieuwe vormen van innovatie. Net als FOX willen ze bijvoorbeeld al hun sportinhoud in de cloud plaatsen, omdat ze dat dan willen nemen en nieuwe producten willen maken, zoals de geschiedenis van de Redskins of de geschiedenis van een speler, zodat ze deze in feite kunnen maken. een soort micro-inhoudpakketten waarmee ze inkomsten kunnen genereren door middel van kosten of met advertenties.

Ze moeten alles in de cloud kunnen zetten. Ik denk dat er op dit moment een heleboel ideeën in crypto naar boven komen, zoals u opmerkt, die een soort videoplatforms van de volgende generatie zijn. Het internet is nu het Videonet. En dus denk ik dat met crypto, goedkopere decentralisatie van infrastructuur, ik denk dat je eindelijk een soort heropkomst gaat zien van echte solide video-innovatie.

Noot van de redactie: dit is het einde van deel één. Ga door naar Deel twee, die Halsey’s gedachten bevat over innovatie en ondernemerschap met nieuwe technologieën, problemen met het huidige banksysteem, regulering, het wereldwijde landschap en hoe de cryptocurrency-industrie contrasteert met de opkomende internetindustrie in het midden van de late jaren 90.