Terwijl Ethereum blijft vechten tegen schaalbaarheid en EOS nog steeds onder vuur ligt vanwege het vermeende gebrek aan decentralisatie, kwam IOST in 2018 naar voren en beweerde dat het de sleutel had om beide op te lossen, met behoud van veiligheid. IOST heeft nu zijn hoofdnet gelanceerd. Ons IOST-interview met CEO en oprichter Jimmy Zhong bevat al het laatste nieuws na de lancering.

Samenvatting – Wat is IOST?

IOST staat voor the Internet of Services-token. De naam weerspiegelt de visie van het project. Het is bedoeld om het trilemma te overwinnen dat andere blockchains teistert, namelijk schaalbaarheid, beveiliging en decentralisatie.

Dit zijn echter niet de enige uitdagingen. Blockchain heeft nog steeds te kampen met barrières voor acceptatie, omdat velen nog steeds moeilijk te gebruiken zijn voor niet-technische mensen. IOST erkent dat gebruiksgemak cruciaal is om algemene acceptatie te bereiken. Het project is technisch complex onder de motorkap, zoals onze gids voor IOST uitlegt. De front-end is echter zo gebruiksvriendelijk mogelijk ontworpen.

IOST gebruikt zijn eigen consensusmethode genaamd “bewijs van geloofwaardigheid” en een versnellend mechanisme om een ​​snelle doorvoer van duizenden transacties per seconde mogelijk te maken. Tegelijkertijd stelt het geen limiet aan het aantal nodes dat deelneemt aan blokproductie.

De IOST-website beschrijft de toewijding om de principes van decentralisatie hoog te houden en een betrouwbaar netwerk te ontwikkelen dat voor iedereen openstaat, waardoor het een aantrekkelijk project wordt voor blockchain-puristen. Bovendien is de CEO en mede-oprichter van het project Jimmy Zhong een wonderkind.

Afkomstig uit Beijing, heeft hij tech-startups opgericht in Silicon Valley, Manhatten, Beijing en nu IOST, dat is gevestigd in Singapore. Hij verkocht zijn eerste bedrijf voor maar liefst $ 40 miljoen voordat hij zijn studie afmaakte. Vorig jaar heeft The Economist kenmerkte hem in een stuk over Chinese studenten die na hun studie in het buitenland naar huis terugkeren om startups op te bouwen.

Jimmy Zhong, IOST

IOST CEO en mede-oprichter, Jimmy Zhong

IOST Interview met Jimmy Zhong

IOST lanceerde het mainnet op 25 februari en sindsdien hebben we begrepen dat u behoorlijk indrukwekkende prestaties heeft geleverd op het gebied van transactie- en gebruikersaantallen. Kunt u ons wat meer details geven??

Sinds IOST zijn applicatie-ready mainnet op 25 februari lanceerde, hebben we in totaal 12 DApps gelanceerd, waarmee we meer dan 200.000 geregistreerde accounts hebben getrokken en meer dan 26 miljoen verwerkte transacties. We zijn er ook in geslaagd om de totale dagelijkse transacties van Ethereum met 20.000 te overtreffen op 6 april, wat aantoont dat we in staat zijn om te betwisten en zelfs enkele van de meest gevestigde protocollen van vandaag te overtreffen. Dit is een sterke indicatie van het potentieel en de toekomstige groei van IOST, en we hebben er vertrouwen in dat deze cijfers de komende maanden zullen blijven stijgen..

Wat is de geheime saus om tijdens deze eerste maand zoveel nieuwe gebruikers naar het platform te trekken? Weet u iets over uw gebruikers, bijv. komen ze uit een bepaalde geografie of zijn ze gericht op het gebruik van een bepaalde dapp?

IOST is ontworpen om het meest toepassingsvriendelijke mainnet van vandaag te zijn en richt zich op alledaagse gebruikers met zijn suite van DApps voor gaming, entertainment en financiën waarmee gebruikers gemakkelijk kunnen communiceren. Deze naadloze ervaring wordt ondersteund door ons unieke Proof-of-Believability Consensus Mechanism (PoB), waarmee het netwerk een hoge doorvoersnelheid ondersteunt en DApps ondersteunt, waardoor schaalbaarheid tot 8.000 transacties per seconde wordt gegarandeerd met behoud van aanzienlijke decentralisatie en beveiliging. Wij zijn van mening dat dit de sleutel is tot het bouwen van een blockchain-ecosysteem dat geschikt is voor reguliere acceptatie, en onze succesvolle start is hiervan een bewijs.

Gebruikers zijn natuurlijk belangrijk, maar een bloeiend blockchain-ecosysteem moet ook ontwikkelaars aantrekken. Hoe werkt IOST om ontwikkelaarstalent aan te trekken en te koesteren??

IOST werkt er constant aan om de allerbeste ontwikkelaars aan boord te krijgen om het ecosysteem te laten groeien, door ondersteuning te bieden aan de gemeenschap en hen te stimuleren om bij te dragen aan het netwerk. Met name het IOST Partner Program en het Bounty Developer Program belonen en moedigen ontwikkelaars en teams aan om een ​​actieve rol te spelen bij het ontwikkelen van kwaliteits-DApps op het IOST-netwerk. We ondersteunen ook de groei van DApps op het platform via incubatieprojecten zoals Theseus, die zich toeleggen op het verleggen van de grenzen van blockchain-technologie en de weg vrijmaken voor bekwame ontwikkelaars om op het netwerk te bouwen. Met dergelijke programma’s willen we meer ontwikkelaars ondersteunen en inspireren, en op hun beurt de groei van de IOST blockchain-ontwikkelaarsgemeenschap bevorderen..

IOST is onlangs ook een samenwerking aangegaan met Ehang, een dronebedrijf. Kunt u ons meer vertellen over het partnerschap en wat elke partij de ander oplevert??

De samenwerking met Ehang maakt deel uit van een nieuw opwindend ruimtevaartproject voor de Civil Aviation Administration of China (CAAC) om de waarde te testen die digitale handtekeningen en blockchain zullen toevoegen aan de gegevens van vluchtbesturingssystemen. Ehang kan rekenen op veilig en betrouwbaar gegevensbeheer via het IOST-platform en nauwkeurige vluchtgegevens en analyses van elke vlucht ontvangen.

Dit markeert een belangrijke mijlpaal voor IOST en bevestigt onze technologie bij het bedienen van gevestigde B2B-bedrijfsprojecten door middel van praktische praktijkgevallen. Dergelijke partnerschappen zijn een katalysator voor verdere samenwerking met overheden en ondernemingen om een ​​collectieve toekomst op te bouwen waarin blockchain toegankelijker en tastbaarder is voor het publiek..

De IOST-blog heeft onlangs een officiële aankondiging gedaan over de lancering van OASIS, een ‘geheim wapen’. Wat is OASIS en waarom is het een geheim wapen voor IOST.

OASIS zal blockchain verbinden met bredere gebruikers door de huidige belemmeringen voor DApp-toegang te verminderen, zodat gebruikers die geen kennis hebben van wallets en blockchain-technologie actief kunnen deelnemen aan het IOST-ecosysteem. Dit wordt gedaan door de vrijstelling van accountregistratie en het bewaren van privésleutels mogelijk te maken, het gebruik van bronnen te elimineren, eerlijke, transparante en niet-temperbare transacties te bieden, verifieerbare eerlijkheid van het spel mogelijk te maken en een gemakkelijke en soepele DApp-overdracht te vergemakkelijken. De komende maanden zullen er meer worden aangekondigd, dus houd je ogen open!

Het traditionele trilemma van blockchain is schaalbaarheid, beveiliging en decentralisatie. Sommige blockchains zoals EOS lijken een lagere prioriteit te geven aan het decentralisatie-element, terwijl IOST dit trilemma lijkt te hebben opgelost. Hoeveel knooppunten beheren momenteel het IOST-netwerk? En volgens jou, hoe belangrijk is decentralisatie in het hele blockchain-trilemma-debat?

Veel van de blockchain-protocollen van de tweede generatie geven de voorkeur aan alleen schaalbaarheid, waardoor een klein aantal supernodes de controle heeft en ze de toekomst van het ecosysteem kunnen dicteren. Decentralisatie en veiligheid zijn echter net zo belangrijk als schaalbaarheid. Het PoB-consensusmechanisme van IOST is ontworpen om alle drie te behouden.

We hebben meer dan 200 knooppunten op ons netwerk die elke dag deelnemen aan blokproductie. 17 van deze knooppunten vormen een blokproductiecomité om transacties elke ronde te verwerken en vervolgens elke 10 minuten tussen andere knooppunten te roteren om blokken te produceren en beloningen te claimen. Volgens dit mechanisme kunnen er elke dag honderden verschillende knooppunten voor de commissie worden geselecteerd. Dit biedt een mate van decentralisatie en beveiliging die veel hoger is dan bij andere openbare blockchains van de tweede generatie.

Je hebt een indrukwekkend cv als oprichter van een bedrijf, omdat je vóór IOST bij vijf andere bedrijven betrokken was. In uw ervaring, als u een factor zou moeten kiezen die een succesvolle startup onderscheidt van een mislukte start, wat zou dat dan zijn??

Een sterk, getalenteerd team is een onderscheidende factor die succesvolle bedrijven onderscheidt van de minder succesvolle. In een relatief ontluikende industrie zoals blockchain, zijn technische uitmuntendheid en ervaren leiderschapsteams de sleutel tot het verzekeren van de duurzame groei van projecten en bedrijven.

U tweette onlangs uw overtuiging dat “technologie zonder acceptatie zinloos is.” Wat is volgens u de grootste belemmering voor de acceptatie van blockchain op dit moment? Wat moet er gebeuren om het te overwinnen?

De grootste belemmering voor reguliere acceptatie op dit moment is de bruikbaarheid van de technologie en de bijbehorende DApps. Met een enorme hoeveelheid technische kennis die nodig is om te communiceren met de technologie en het gebruik van blockchain te begrijpen via portefeuilles, uitwisselingen en slimme contracten, kunnen gebruikers vaak overweldigd worden en worden afgeschrikt om blockchain-platforms te gebruiken..

Blockchains, ontwikkelaars en gemeenschappen moeten deze barrières doorbreken en wegnemen door meer DApps te bouwen die zinvol zijn en in staat zijn om blockchain en cryptocurrencies op eenvoudige en toegankelijke manieren aan gebruikers te introduceren. Een voorbeeld hiervan is Bermi, een sociaal netwerk dat gebruikers beloont voor het online bekijken van en interactie met virale video’s. Hierdoor kunnen gebruikers cryptocurrencies verdienen op een voor hen bekende manier, terwijl ze de kans krijgen om te leren over slimme contracten.

Onze aankomende functie, OASIS, zal blockchain ook verbinden met bredere gebruikers door de huidige belemmeringen voor DApp-toegang te verminderen, zodat gebruikers die geen kennis hebben van wallets en blockchain-technologie actief kunnen deelnemen aan het IOST-ecosysteem.

Wat is het volgende voor IOST? Wat kunnen we verwachten van de rest van 2019 en daarna?

Onze prioriteit voor nu is om het IOST-ecosysteem exponentieel te laten groeien door de beste ontwikkelaars, beurzen en bedrijven aan boord te halen. Door middel van deze partnerschappen willen we voortbouwen op ons vroege succes en samenwerken met onze partners om meer real-world use cases voor blockchain aan het grote publiek te introduceren, waardoor we uiteindelijk een toekomst opbouwen waarin de technologie voor iedereen toegankelijk en tastbaar is. Blijf ons volgen terwijl we naar dit doel toe werken!

Bedankt voor je tijd, Jimmy!