Sinds de 17e eeuw zijn er verhalen over de Vliegende Hollander zijn wereldwijd populair geweest. Het legendarische spookschip is nooit geland. Het was gedoemd om voor altijd de zeeën te bevaren. Dus, in de crypto-wereld, heeft Dutch Coin een vergelijkbaar gedoemd lot? Heeft dit project het vermogen om te gedijen? In dit artikel kijken we naar factoren zoals technische specificaties, gebruiksscenario’s en trends in de Nederlandse muntenprijs om deze vragen beter te beantwoorden.

Wat is een Nederlandse munt (NEDERLANDS)?

Dutch Coin (DUTCH) is een cryptocurrency die bedoeld is voor gebruik in Nederland. Bijvoorbeeld op de project website, doelen zijn onder meer “zoveel mogelijk Nederlandse webwinkels verzamelen om verbinding te maken”. Het project streeft ook naar internationale acceptatie door gebruikers. Het maakt gebruik van een hybride Proof-of-Work, Proof-of-Stake consensus-algoritme. Net als Litecoin gebruikt Dutch Coin het Scrypt-hash-algoritme.

Missie van het Nederlandse muntenproject

Volgens de projectwebsite is “Nederlandse munt een altcoin gemaakt door Nederlandse vrienden. We hopen de grootste nederlandse altcoin ooit te worden. ” Ja, er zijn veel vreemde grammaticafouten zoals deze op de website van het project. Hieruit is niet duidelijk of Dutch Coin van plan is zich te richten op use cases buiten de grenzen van Nederland. Hoewel we nogal wat verschillende cryptocurrencies hebben gezien voor gebruik in specifieke landen, zijn deze grotendeels controversieel geweest. Projecten als de Petro in Venezuela en Turcoin in Turkije zijn hiervan goede voorbeelden. De Estcoin van Estland was misschien wel het meest veelbelovende voorstel voor een nationaal cryptocurrency-project. De Estse regering heeft haar plannen in juni 2018 echter teruggeschroefd.

Dutch Coin logo

Dutch Coin heeft als doel om crypto naar Nederland te halen.

Nederlandse munt ICO?

Als het gaat om fondsenwerving, is het onduidelijk of dit project daadwerkelijk een ICO heeft uitgevoerd. Geen informatie over fondsenwervende inspanningen wordt vermeld op de de Twitter-pagina van het project of website. Het is ook onduidelijk wat de marktkapitalisatie van Dutch Coin eigenlijk is. Op sites als CoinMarketCap is dit bijvoorbeeld bedrag wordt niet vermeld. We kunnen echter zien dat Dutch Coin nog steeds wordt verhandeld.

Technische kenmerken

Kijkend naar de projectwebsite worden niet veel technische details vermeld. Daarnaast is er naast Twitter geen whitepaper of links naar populaire social media platforms. Er zijn een paar basisdetails zoals het maximale NEDERLANDSE aanbod (440 miljoen) en blokbeloning (50 munten). Daarnaast werden 83,6 miljoen NEDERLANDS voorgedolven, circa 19% van het maximale aanbod. Het project kreeg er enkele complimenten over Bitcoin Garden Forum voor zijn beslissing om Proof-of-Stake en Proof-of-Work te gebruiken. Sommigen klaagden echter dat de beloning niet voldoende was om mijnbouwdeelname te stimuleren.

Foto van de technische specificaties van Dutch Coin

Dutch Coin heeft een pre-mine uitgevoerd en beschikt over een hyprid PoW / PoS-conensusalgoritme.

Nederlandse muntprijs

Ja, de prijs van de Nederlandse munten is gedaald zoals bijna elke andere crypto over de hele linie. We mogen dit verwachten in een bearmarkt. De waarden van Dutch Coin zijn echter aanzienlijk meer gedaald dan bij de meeste andere crypto’s. Zo daalde de huidige Nederlandse muntenprijs met 59,6% in de afgelopen 60 dagen (28 juli tot 28 september). Ter vergelijking: Bitcoin is in hetzelfde tijdsbestek slechts 20,6% gedaald. Ondertussen is XRP zelfs 18,8% gestegen.

Vraagteken voor de marktkapitalisatie op de CoinMarketCap-pagina van Dutch Coin

Volgens CoinMarketCap is de marktkapitalisatie van Dutch Coin onbekend.

Roadmap voor teams en projecten

Er staat geen team op de projectwebsite. Het is ook moeilijk te zeggen in welke fase dit project zich momenteel bevindt. Dit komt doordat de doelen in drie fasen worden opgesomd: vroege fasen, tweede fase en laatste fase. Er zijn geen datums voor deze fasen, dus het is onmogelijk om precies te weten wanneer we kunnen verwachten dat verschillende stappen beginnen of eindigen. In vergelijking met de meeste blockchain-projecten ontbreekt het Dutch Coin aanzienlijk aan zijn focus op technische functie-updates, vooral in de laatste twee fasen van zijn roadmap. De belangrijkste technische update die buiten het vroege stadium wordt genoemd, is bijvoorbeeld ‘het verbinden van zowel miningpills als blockexplorers’..

De roadmap is voor het grootste deel marketinggericht met doelen als “beginnen met de bewustwording van sociale media via een sociale Airdrop” en “beginnen met kleine lokale marketing”. Ja, het is belangrijk om u te concentreren op marketinginspanningen, maar men zou verwachten dat er meer doelen zijn dan wat beschikbaar is op de huidige lijst. Het zou ook nuttig zijn om meer gedetailleerde, tijdspecifieke plannen te zien. Dit zou Dutch Coin kunnen helpen bij het opbouwen van zijn gemeenschap van cryptovoorstanders en de acceptatie ervan in heel Nederland en andere landen over de hele wereld. Bovendien was de laatste update van de Twitter-pagina van het project ver terug in december 2017.

Foto van de Dutch Coin Roadmap

Dutch Coin somt vooral marketinginspanningen op in de tweede fase van haar projectroadmap.

Uitwisselingen

Volgens CoinGecko, Coinexchange is de enige cryptocurrency-exchange die Dutch Coin verkoopt. Het heeft ook maar één handelspaar: DUTCH / BTC. Het projectteam heeft in december 2017 Dutch Coin bij Yobit ingediend, maar het is niet gelukt om op die beurs of op andere grote beurzen te worden vermeld. Het 24-uurs handelsvolume is extreem laag. Op 28 september bedroeg dit cijfer bijvoorbeeld $ 2,41 volgens CoinGecko. Dit is niet alleen te wijten aan een bearmarkt. Er zijn bijvoorbeeld verschillende dagen geweest waarop dit cijfer onder de $ 10 lag. In januari 2018 bedroeg het hoogste 24-uurs handelsvolume slechts $ 11.500. Zoals hierboven vermeld, zijn de waarden van de Nederlandse munten ook in 2018 continu gedaald.

Op de Bitcoin Garden Forum-pagina van het project, vroeg een gebruiker als het project nog leefde in mei 2017. Vanaf 1 oktober 2018 heeft die gebruiker nog steeds geen antwoord ontvangen. Daarom kan het project op dit punt waarschijnlijk als dood worden beschouwd. Het is mogelijk dat het nieuw leven kan worden ingeblazen; er zouden echter veel verbeteringen moeten worden aangebracht.

Mogelijke use cases en conclusie

Het idee van een nationaal gerichte cryptocurrency of zelfs een regionaal gerichte cryptocurrency is geen nieuw idee. Deze projecten lijken in theorie goede concepten. In de praktijk zien we echter veel belemmeringen voor adoptie, zelfs in gevallen waarin het project wordt gesteund door een nationale overheid. In het geval van Dutch Coin zien we dergelijke steun niet van nationale of zelfs lokale overheden in Nederland. Dit maakt het nog moeilijker om massale acceptatie te krijgen.

Andere factoren, zoals het gebrek aan handelsvolume en het gebrek aan beschikbaarheid van beurzen, hebben waarschijnlijk geleid tot de grote daling van de waarde van Dutch Coin in vergelijking met andere cryptocurrencies in 2018. Is Dutch Coin gedoemd om een ​​Flying Dutchman te worden? Volgens de updates (of het ontbreken daarvan) in 2018 lijkt het antwoord ja te zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me