Is er een Bitcoin-samenzwering? Volgens sommige Bitcoiners controleren sterke krachten de ontwikkeling van BTC op wereldwijde schaal. De cryptomarkt is niet gereguleerd. Daarom vinden er marktmanipulaties plaats. Deze manipulaties hebben ook geleid tot de ontwikkeling van brede complottheorieën rond BTC. Veel Bitcoin-samenzweringstheoretici beweren nu geloofwaardig bewijs te hebben om (althans gedeeltelijk) van hun beweringen te ondersteunen.

Satoshi Nakamoto, de maker van Bitcoin, blijft een anonieme figuur in de cryptomarkt. Zijn (of haar) anonimiteit heeft de vlammen van zowel complottheoretici als Bitcoiners aangewakkerd. Gezien deze omstandigheden is het gemakkelijk in te zien hoe iemands verbeelding zich zou kunnen afvragen. Laten we even de tijd nemen om de top zeven Bitcoin-samenzweringen te onderzoeken.

BTC signaleert de eindtijden

Deze theorie draait om het bijbelboek Openbaringen, hoofdstuk 13. Dit bijbelvers bespreekt het einde van de wereld en legt het “merkteken van het beest” uit. In het verhaal moeten alle mensen het merkteken van het beest hebben om te overleven. Deze markeringen zijn nodig om voedsel te kopen en in deze geldloze dystopische samenleving te leven.

Hoewel Bitcoin een verschuiving naar een geldloze samenleving vertegenwoordigt, is het hoogst onwaarschijnlijk dat het de pion van de duivel is. Een simpele Google-zoekopdracht kan er tal van onthullen gevallen toen religieuze fanatici zich door de geschiedenis heen tegen wetenschappelijke en wiskundige vorderingen verzetten. De beroemde natuurkundige Galileo was bijvoorbeeld veroordeeld van ketterij in 1633 omdat ze beweerde dat de aarde niet het onwrikbare centrum van het universum was.

Bilderberg Bitcoin

Deze Bitcoin-samenzwering beweert dat leden van de Bilderberg-groep, de Federal Reserve en Mastercard spanden samen om de BTC-markt over te nemen via dochterondernemingen. De Bilderberg-groep is een particuliere organisatie die bestaat uit veel van de meest invloedrijke mensen ter wereld. De theorie is dat de Bilderberg-groep, via haar dochteronderneming, AXA Strategic Ventures, $ 55 miljoen geïnvesteerd in Blockstream.

Bilderberg Lodge via Vigilantcitizen

Bilderberg Lodge via Vigilantcitizen

Blockstream is een van de belangrijkste financiers van het kernontwikkelingsteam van Bitcoin en de Bilderberg Group bevat enkele van de rijkste mensen ter wereld. Deze strategie om zwaar te investeren in de ontwikkeling van BTC zou de triade aanzienlijke controle geven als de theorie klopt. Het zou ook een aanzienlijke commodificatie blijken te zijn van Satoshis ‘oorspronkelijke visie voor een gedecentraliseerde valuta.

NSA

De NSA Bitcoin-samenzwering beweert dat de National Security Agency bedacht de SHA-256 algoritme. SHA-256 is het wiskundige protocol waarin het Proof-of-Work-systeem van BTC werkt. De theorie kwam naar boven na de onthullingen van 2013 die de NSA is spionage, of heeft op zijn minst de mogelijkheid om alle mobiele webactiviteiten te bespioneren via een ingebouwde achterdeur. Gelovigen in deze theorie beweren dat het mogelijk is dat de NSA een soortgelijk achterdeur-algoritme heeft geïnstalleerd binnen het SHA-256-protocol.

NSA-gebouw via Electrospaces

NSA-gebouw via Electrospaces

Deze theorie houdt niet goed stand als je bedenkt dat SHA-256 een open algoritme is dat de beste cryptografen ter wereld meer dan vijftien jaar hebben onderzocht zonder gebreken te ontdekken. Ook de Nationaal instituut voor normen en technologie vermeldt SHA-256 nog steeds als een beveiligd protocol.

China heeft Bitcoin uitgevonden

Deze Bitcoin-samenzwering draait om de acties van de Chinese overheid. De theorie beweert dat China de oorspronkelijke ontwikkelaar van de cryptocurrency is. Hoewel het concept vergezocht lijkt, herbergt China mogelijk het grootste aantal BTC-mijnwerkers ter wereld. Ze zijn ook de thuisbasis van de grootste BTC-mijnbouwfabrikant ter wereld, Bitmain.

Vorig jaar, China vastgeklemd op de cryptomarkt door Initial Coin Offerings (ICO’s) te verbieden en alle Chinese beurzen te sluiten. Tegelijkertijd domineerde China de mijnbouwsector en deed de overheid nog steeds onderzoek naar blockchain. Deze manoeuvre creëerde een situatie waarin Chinese burgers werden beperkt in hun crypto-toegang, terwijl de regering van het land hun crypto-activiteiten blijft uitbreiden. Het kan zijn dat het land de toekomstige waarde van BTC erkent, maar deze tegenstrijdige strategieën kunnen ertoe leiden dat u zich afvraagt ​​wat de echte motieven van China zijn.?

AI Satoshi

Bitcoin bevat 31 duizend coderegels. Professionele codeurs zullen u vertellen dat dit niet veel is. Om de omvang van het BTC-protocol in perspectief te plaatsen: Windows heeft 50 miljoen regels code. Toch heeft de kwaliteit van de codering en impact van de technologie een kleine groep Bitcoiners ertoe gebracht te geloven dat kunstmatige intelligentie (AI) BTC heeft ontwikkeld.

Bitcointalk discussies over de waarschijnlijkheid van deze theorie zijn er in overvloed. Tot op heden is er geen hard bewijs opgedoken en het is moeilijk voor te stellen dat iemand een zo geavanceerde AI zou kunnen programmeren. Ondanks het gebrek aan bewijs rond deze bewering, kan het in de hoofden van een kleine groep Bitcoiners blijven bestaan ​​totdat Satoshi Nakamoto naar voren komt, als hij dat ooit doet.

Een enkele handelaar georkestreerde Mt. Gox-crash

Bewijs gepresenteerd door BitcoinMarkets op Reddit lijkt de Mt. Gox stort in door de bewegingen van een handelaar. Mt. Gox was de grootste crypto-uitwisseling ter wereld totdat het in februari 2014 instortte als gevolg van meerdere hacks. De ineenstorting van de beurs zorgde ervoor dat de hele BTC-markt maandenlang tankte.

Volgens dit nieuw gevonden bewijs heeft een curator op 22 december 2017 6.000 BTC verplaatst, waardoor de waarde van de munt kortstondig daalde van $ 16.000 naar $ 10.000. Dezelfde verkoper dumpte op 31 januari nog eens 6.000 BTC en op 5 februari nog eens 6.000 BTC.

Het is mogelijk dat deze enkele handelaar een groep individuen was die opereerde vanuit hetzelfde BTC-adres. De gegevens lijken te wijzen op een gezamenlijke inspanning om de markt te tanken. Mt. De geest van Gox lijkt de crypto-ruimte nooit te lang te verlaten. Deze laatste reïncarnatie is slechts een onderdeel van een lange reeks beruchte Mt. Gox-incidenten, waaronder het crashen van de markt en de ontvanger zijn van 80 per ongeluk verzonden BTC.

Overheden kopen alle bitcoin op

Deze laatste complottheorie behoeft niet veel om voor te stellen. Volgens gelovigen van deze theorie kopen regeringen over de hele wereld in het geheim alle BTC in de wereld op.

Hoewel het misschien moeilijk is om precies te bewijzen hoeveel BTC-regeringen bezitten, is het aantal inbeslagnames van cryptovaluta gestegen. Deze inbeslagnames hebben geleid tot een aantal serieuze financiële stimulansen voor de betrokken landen. Er is een lijst met landen, waaronder de VS, die officieel geen BTC opslaat, maar miljoenen heeft verdiend met de verkoop van in beslag genomen munten.

Bitcoin-samenzweringsmogelijkheden

BTC heeft een geschiedenis van betrokkenheid bij brede complottheorieën. De mysterieuze oorsprong van deze cryptocurrency zal de komende jaren zeker tot de verbeelding van theoretici spreken. Je zou verwachten dat er nog meer Bitcoin-samenzweringen ontstaan ​​naarmate de effecten van blockchain-technologie zich wereldwijd blijven verspreiden. Voorlopig is het verstandig om deze concepten met een korreltje zout te nemen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me