Is Riot Blockchain nog steeds een goede investering een half jaar na de pivot?

Riot Blockchain (RIOT), voorheen een biotechbedrijf dat medische apparaten produceerde, heeft afgelopen oktober zijn bedrijfsmodel verschoven om zich te concentreren op cryptocurrency. Het eerste beursgenoteerde blockchain-bedrijf in Amerika, Riot Blockchain, heeft zich geconcentreerd op het verwerven en ontwikkelen van bedrijven die gespecialiseerd zijn in de opkomende blockchain-sector. Het is meer dan acht maanden geleden dat het bedrijf zijn algemene strategie heeft gedraaid. Laten we eens kijken naar de nieuwste acties van RIOT en kijken of het nog steeds een goede investeringsmogelijkheid is.

Riot Blockchain-koptekst

Portfolio van Riot Blockchain

Onder leiding van de nieuwe CEO John O’Rourke heeft RIOT prompt een diverse portefeuille van cryptocurrency- en blockchain-bedrijven verworven sinds het zich heeft losgemaakt van de biotechsector. Door zichzelf te diversifiëren in de blockchain-industrie, zijn de grootste investeringen van RIOT geweest in een cryptocurrency-uitwisseling, een blockchain-auditservice en een slimme contractdienst voor telecom. Bovendien heeft RIOT een enorme investering gedaan in Bitcoin-mijnbouwhardware.

Coinsquare

De eerste investering in cryptocurrency van RIOT werd de gedeeltelijke eigenaar van Coinsquare, een toonaangevende Canadese cryptocurrency-uitwisseling. Deze investering is al verstandig gebleken, aangezien de waardering van Coinsquare meer dan 15 keer de oorspronkelijke waardering is vanaf het moment dat Riot aanvankelijk investeerde. RIOT nam onlangs deel aan de laatste financieringsronde van Coinsquare om het totale eigendom te verhogen tot 15% van het totale eigen vermogen van Coinsquare. De inzet van RIOT wordt momenteel geschat op $ 50 mln.

O’Rourke gaf onlangs commentaar op het belang van de overname: “Coinsquare zet zijn snelle groei en uitvoering voort terwijl het zichzelf positioneert als de toonaangevende digitale valuta-uitwisseling in Canada … Wij geloven dat Coinsquare het meest aantrekkelijke platform biedt om transacties in digitale valuta in Canada uit te voeren.”

Coinsquare startpagina

TessPay

In oktober 2017 kocht Riot Blockchain een belang van 52% in TessPay voor $ 320.000 en 75.000 aandelen van RIOT. TessPay is een blockchain-bedrijf dat oplossingen biedt voor telecombedrijven. In het bijzonder draait het bedrijfsmodel van TessPay om het creëren van een gegarandeerd betalingssysteem met behulp van een op blockchain gebaseerde escrow-service voor zakelijke telecombedrijven..

Twee maanden na de investering van Riot tekende Tess een intentieovereenkomst om te fuseren met het Canadese Cresval Capital (CVLCF). Als onderdeel van de fusie ontvangt RIOT 41,6 miljoen aandelen Cresval Capital. Aangezien de fusie in de komende maanden wordt verwacht, zal het belang van RIOT in Cresval Capital meer dan $ 2 mln. Waard zijn.

TessPay

Verady

In november 2017 investeerde RIOT Blockchain in Verady, een servicebedrijf dat boekhoud-, audit- en verificatiediensten levert voor op blockchain gebaseerde activa. Verady is opgericht om de kloof over vermogensrapportage tussen traditionele boekhoudbedrijven en het bloeiende blockchain- en cryptocurrency-landschap te dichten.

Volgens zijn routekaart breidt Verady momenteel zijn netwerk van vertrouwde accountantskantoren op zijn boekhoudplatform VeraNet uit en ontwikkelt het ook zijn Ethereum-auditservices. Op dit moment is er weinig openbare informatie beschikbaar over de exacte status van Verady’s VeraNet-belastingplatform of de huidige lijst met klanten.

Verady-koptekst

Bitcoin-mijnbouw

De grootste investering van Riot Blockchain was in Bitcoin-mijnbouw, het middelpunt van het plan voor de cryptocurrency-portefeuille van Riot in de toekomst.

Voor de maand april produceerde de mijnbouwoperatie van RIOT in totaal 100 Bitcoin (BTC) en 61 Bitcoin Cash (BCH). Hoewel RIOT naast Bitcoin ook Bitcoin Cash mineert, zet het regelmatig alle gedolven Bitcoin Cash om in Bitcoin.

De mijnuitbreidingsplannen van Riot bereikten 7.850 Bitmain S9-mijnwerkers die eind mei operationeel waren en die 11,5 MW aan energiecapaciteit gebruikten.

Riot Bitcoin Mining

Recent rapport over controverses en inkomsten

Hoewel RIOT niet noodzakelijkerwijs is beschuldigd van iets illegaals, heeft Riot Blockchain de afgelopen maanden centraal gestaan ​​in de controle en kritiek van de reguliere media..

CNBC-rapport

In februari profileerde CNBC Riot Blockchain in een kwaadaardig rapport dat een negatief beeld gaf van het nieuw gefocuste blockchain-bedrijf. Het CNBC-rapport beweerde dat RIOT misbruik maakte van zijn blockchain-naam om zijn aandelenkoers op te drijven, terwijl het bedrijf in feite geen onderliggend plan had om in blockchain-technologie te investeren. O’Rourke verdedigde zijn bedrijf en beweerde dat het stuk volledig eenzijdig was.

Hoewel RIOT zichzelf verstevigde als een echt blockchain-bedrijf door een van de grootste Bitcoin-mijnactiviteiten ter wereld te worden en te investeren in meerdere blockchain-bedrijven, beweert CNBC nog steeds dat RIOT drastisch te veel heeft betaald voor zijn mijnbouwhardware..

Dagvaarding Recent nieuws

Vorige maand ontving Riot Blockchain een dagvaarding van de Securities and Exchange Commission “waarin om bepaalde informatie werd gevraagd”. Nadat het onderzoek openbaar werd, verklaarde O’Rourke dat hij geen commentaar kon geven op de situatie en dat hij niet op de hoogte was van de aard van het onderzoek of waar het naar onderzoekt..

Maanden voorafgaand aan de dagvaarding van de SEC, zei O’Rourke tegen CNBC: “Ik maak me geen zorgen over de SEC omdat RIOT te veel onthult”.

Kwartaalrapportage

RIOT heeft op 17 mei de winst over het eerste kwartaal gepubliceerd. Uit het kwartaalrapport van RIOT bleek dat het minder dan $ 1 mln aan inkomsten genereerde en een totaal verlies van $ 1,6 mln had voor het eerste kwartaal. Het grootste deel van de inkomsten van het bedrijf kwam van zijn cryptocurrency-mijnactiviteiten, die het deze maand bleef uitbreiden.

De jaarrekening van RIOT onthulde ook dat het de afgelopen zes maanden $ 36,4 mln heeft uitgegeven, waardoor het bedrijf nog maar $ 5,3 mln op de balans over heeft. Het meeste van dit geld is besteed aan Bitcoin-mijnbouwhardware en andere langetermijninvesteringen.

Met aanhoudende investeringen in Bitcoin-mijnbouw, zouden we een aanzienlijke toename van de inkomsten van RIOT in de komende kwartalen kunnen verwachten.

Handelsgeschiedenis

Toen RIOT zichzelf op 4 oktober 2017 voor het eerst omgaf tot een blockchain-gericht bedrijf, steeg de aandelenkoers onmiddellijk met 17 procent van $ 8,18 naar $ 9,50. In slechts een paar maanden tijd steeg de aandelenkoers van Riot snel tot een recordhoogte van $ 38,60 op 19 december 2017.

Sinds het nieuwe jaar hebben negatieve berichtgeving en de dalende markt voor cryptocurrency de aandelenkoers van RIOT teruggeduwd naar eerdere prijsniveaus vóór de aankondigingen van de rebranding. Op het moment van schrijven bedroeg de aandelenkoers van Riot $ 7,54.

Riot Blockchain Stock Chart

Eindoordeel

Hoewel RIOT momenteel geen winst maakt, heeft het een gevarieerde portefeuille van blockchain-bedrijven verworven en heeft het zichzelf gepositioneerd om een ​​belangrijke speler te worden in de cryptocurrency-industrie met zijn enorme investeringen in mijnbouwhardware..

Het toekomstige financiële succes van het bedrijf zal sterk gecorreleerd zijn met de prestaties van de blockchain-industrie zelf, met name Bitcoin. Dus als u in Bitcoin gelooft, zou u waarschijnlijk ook in RIOT moeten geloven. Hoewel ze allebei een behoorlijk deel van de risico’s met zich meebrengen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me