De cryptomarkt blijft nieuwe investeerders aantrekken. En vanwege deze groei zijn er meer juridische Bitcoin-problemen naar voren gekomen. Terwijl beleggers blijven zoeken naar op blockchain gebaseerde investeringsopties, zullen degenen in de sector die niet op een eerlijke manier opereren, ongetwijfeld onthuld worden. Traditionele beleggers verwachten een bepaald niveau van bescherming, en ze zijn niet bang om financiële schade te eisen als ze denken dat ze zijn bedrogen.

In veel gevallen missen crypto-investeerders die zich opgelicht voelen het regelgevingskader om strafrechtelijke vervolging in te dienen tegen het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het wangedrag. Het gebrek aan strafrechtelijke juridische gevolgen heeft de afgelopen twee jaar geleid tot een piek in crypto-gerelateerde rechtszaken. Nu bereiden zowel de rechtbanken als de investeerders zich voor op langdurige rechtszaken in een poging deze situaties recht te zetten.

Is Bitcoin veilig en legaal?

Door de toename van cryptogerichte rechtszaken vragen velen in de financiële sector zich af of Bitcoin veilig en legaal is. Het antwoord op deze vraag hangt af van waar u woont. In sommige landen, zoals Japan, beschouwen overheden Bitcoin als een legale vorm van betaling. Winkels accepteren de cryptocurrency en u kunt zonder zorgen crypto’s kopen, verkopen en verhandelen.

In andere landen, zoals China, klinkt het tegenovergestelde waar. Alle financiële instellingen, inclusief banken, geldschieters en betalingsverwerkers, mogen geen cryptocurrency-transacties uitvoeren. China staat niet alleen in zijn anti-crypto-standpunt. In de afgelopen twee jaar hebben veel landen haastig wetgeving aangenomen om de acceptatie van cryptovaluta in hun regio te vertragen. Hier is een lijst met landen die tot nu toe Bitcoin-verboden hebben ingesteld.

 • Algerije
 • Egypte
 • Marokko
 • Bolivia
 • Colombia
 • Ecuador
 • Saoedi-Arabië
 • Iran
 • Bangladesh
 • Nepal
 • Pakistan
 • Cambodja
 • Indonesië

Hoewel deze landen zich aan het uiterste einde van het anti-cryptospectrum bevinden, zijn er veel landen met gedeeltelijke verboden of institutionele verboden, zoals Canada. Canadese bankinstellingen kunnen niet deelnemen aan cryptocurrency-transacties of diensten verlenen aan degenen die dat wel doen, zoals uitwisselingen.

Bitcoin juridische kwesties

Het goede nieuws is dat de lijst van anti-cryptolanden steeds kleiner wordt, maar terwijl het nu gebeurt, is het belangrijk om te begrijpen hoe een juridisch precedent wordt geschapen en hoe crypto-rechtszaken de hele sector hervormen. Slechts één geval zou de ontwikkeling van de markt in een bepaald land kunnen veranderen.

Hieronder vindt u een lijst met enkele van de meest gepubliceerde crypto-rechtszaken die momenteel gaande zijn. Bij elk van deze gevallen zijn personen betrokken die denken dat ze op de een of andere manier zijn misleid. Nu zoeken ze financiële schade voor hun verliezen. Bijgevolg zouden hun zaken ook de broodnodige duidelijkheid kunnen brengen aan de lokale financiële toezichthouders.

Craig Wright en de Billion Dollar Case

Langdurige crypto-activist en zelfbenoemde Bitcoin-maker Craig Wright blijft zichzelf in de greep van een multi-miljard dollar bitcoin juridische kwestie. De rechtszaak vloeit voort uit de vermeende diefstal van 1,1 miljoen bitcoin na de dood van Dave Kleiman. Volgens rapporten beweert de broer van wijlen Dave Kleiman dat de bitcoins van zijn broer onwettig zijn overgedragen na zijn vroegtijdige dood.

Craig Wright via Twitter

Craig Wright via Twitter

Oorspronkelijk was het pak $ 10 miljard, maar naarmate de prijs van Bitcoin daalde, is het nu ongeveer $ 1 miljard waard. Wright en Kleiman waren partners in een Bitcoin-mijnbouwfaciliteit die bekend staat als W.&K Info Defense Research, LLC. Ironisch genoeg zou de zaak kunnen helpen om licht te werpen op de maker van Bitcoin, zoals Craig Wright eerder beweerde om de echte Satoshi Nakamoto te zijn. De rechtbanken kunnen om bewijs vragen.

Bitconnect-oplichters

Het is niet specifiek een Bitcoin-juridisch probleem, maar de Bitconnect-zwendel kan een van de grootste crypto-debacles aller tijden worden. Het Bitconnect-platform beloofde investeerders enorme opbrengsten voor het lenen van hun geld aan anderen in de gemeenschap. Uiteindelijk bleek het hele project een Ponzi-plan te zijn dat duizenden internationale investeerders heeft bedrogen.

In plaats van alleen hun verliezen te nemen, begonnen veel investeerders rechtszaken aan te spannen tegen het bedrijf, waarbij ze alles beschuldigden van een verkeerde voorstelling van zaken tot diefstal. In oktober 2018 smolt deze mengelmoes van rechtszaken samen tot één alomvattende zaak. Volgens rapporten, de rechtszaak noemt 22 juridische overtredingen. Met name wordt in de rechtszaak het bedrijf genoemd, evenals meer dan 40 verschillende personen die de diensten van het bedrijf op de markt hebben gebracht of erom hebben gevraagd.

De Star Power van Paragon Coin

Wat krijg je als je een beroemde rapper, een schoonheidskoningin, wiet en de blockchain mixt? Als je een rechtszaak hebt geraden, win je de hoofdprijs. Het Paragon-muntenproject kwam op de markt als een all-inclusive logistiek platform voor cannabis blockchain. Munthouders van Paragon geloofden dat ze hadden geïnvesteerd in een op blockchain gebaseerd systeem dat producten van zaad tot apotheek bewaakte.

Het Paragon-platform leek de real deal te zijn. Het bedrijf haalde zelfs $ 70 miljoen op tijdens hun ICO. Alles ging prima totdat werd onthuld dat Paragon miljoenen aan persoonlijk onroerend goed was gaan kopen. Beleggers voelden de afkeuring en begonnen juridische stappen te ondernemen tegen alle betrokken partijen. Interessant genoeg waren de belangrijkste promotors van de munt Het spel en voormalig Miss Iowa, Jessica VerSteeg. De zaak zou een precedent kunnen scheppen met betrekking tot de verantwoordelijkheden van degenen die toekomstige ICO’s promoten.

Een cannabisrevolutie voorbereiden met blockchain. @JessVerSteeg en ik zal je meer vertellen over onze aanstaande ICO op 15 augustus @paragoncoin pic.twitter.com/xjGS9qAEF2

– Black Jesus (@thegame) 10 augustus 2017

LongFin Corp: Hyped-nummers

Op blockchain gebaseerde aandelen kenden een indrukwekkende groei in 2017. De hype rondom de markt was ongekend hoog en investeerders wilden op elke mogelijke manier deelnemen aan de cryptomarkt. Helaas werden veel van deze nieuwe investeerders het slachtoffer van de oplichters achter LongFin Corp..

LongFin kwam op de markt als een weinig bekend, beursgenoteerd FinTech-bedrijf. Binnen enkele maanden na opening kondigde het bedrijf de overname aan van een blockchain-gebaseerd bedrijf genaamd Ziddu. Hierdoor gingen de aandelen van het bedrijf door het dak. Volgens rapporten werden de aandelen van LongFin Corp op zijn hoogtepunt gewaardeerd op $ 6 miljard. Bedrijfsfunctionarissen bezaten de meeste aandelen.

Ze verkochten hun aandelen tegen piekprijzen, volgens uw traditionele aandelenzwendel. In april 2018 stapte de SEC in. Door het gebruik van cryptocurrencies kwam de SEC beslist de beste aanpak was om achter het bedrijf aan te gaan voor illegale distributie van aandelen.

Terwijl dit drama volgde, organiseerden investeerders een class action-rechtszaak tegen het bedrijf. De rechtszaak beweert dat LongFin valse informatie heeft verstrekt en geen belangrijke bedrijfsinformatie openbaar heeft gemaakt en / of verkeerd heeft voorgesteld. Het bedrijf loog naar verluidt over veel belangrijke details, waaronder de leeftijd van de CEO, waar het bedrijf was gevestigd en wie er in het bestuur zat.

Bitcoin juridische kwesties – Rechtbank verdaagd

Naarmate de acceptatie van cryptovaluta blijft toenemen, zullen er meer juridische problemen met Bitcoin voor de rechter komen. Deze gevallen zijn buitengewoon belangrijk omdat ze de mogelijkheid hebben om de toekomst van de hele cryptomarkt te bepalen. Voorlopig wacht de cryptogemeenschap zorgvuldig af hoe deze gevallen zich de komende maanden zullen afspelen.