Justin Sun staat aan het roer van Tron, een gedecentraliseerd platform voor het delen van entertainmentcontent dat wordt bestuurd door gebruikers die de marktplaatsen bevolken in plaats van gecentraliseerde tussenpersonen van derden. Tron zweeft momenteel rond een marktkapitalisatie van $ 1,5 miljard. Hoewel hij aanzienlijk minder was dan zijn hoogste marktkapitalisatie ooit van $ 16,7 miljard, is Tron ongelooflijk actief geweest op de bearmarkt van 2018..

Sun heeft een indrukwekkend cv op 28-jarige leeftijd: oprichter van Peiwo (een populaire Snapchat-kloon in China), Forbes China / Azië 30 Under 30, de eerste duizendjarige deelnemer (en recent afgestudeerd) van Jack Ma’s Hupan University, en nu, oprichter & CEO van een Top 15 Market Cap Blockchain-project.

Justin Sun en Jack Ma

Justin Sun en Jack Ma

Een van de meest opvallende recente updates van tron nieuws is de overname van BitTorrent, een van ‘s werelds grootste en meest erkende peer-to-peer protocollen voor het delen van bestanden. In februari 2013 was BitTorrent verantwoordelijk voor 3,35% van alle wereldwijde bandbreedte en domineerde de bandbreedtemarkt voor het delen van bestanden.

CoinCentral kreeg de kans om in contact te komen met Sun over recente ontwikkelingen bij Tron, zoals de BitTorrent-acquisitie, Project Atlas en meer.

Kun je ons de twee minuten durende filmtrailer van je leven geven? Hoe ben je in de blockchain-wereld terechtgekomen??

Ik kwam voor het eerst in aanraking met blockchain toen ik in de VS studeerde. Ik las de New York Times toen ik een verhaal over Bitcoin tegenkwam. Ik werd meteen aangetrokken door hoe gedecentraliseerd het was, zijn transparantie en onveranderlijke kwaliteiten. Daarom ben ik voor Ripple gaan werken en ben ik het Ripple-protocol gaan uitbreiden naar de regio Groot-China. Ik wilde waarden nastreven waarvan ik geloof dat het de moeite waard is om voor te vechten.

Maar het was moeilijker dan ik me had voorgesteld om dit te doen via een in het bankwezen gevestigde organisatie. Een autonome, gedecentraliseerde gemeenschap was een beter alternatief. Vervolgens ben ik in 2017 met TRON begonnen om mijn visie te realiseren. Terugkijkend ben ik blij om te zeggen dat ik de juiste beslissing heb genomen.

Tron heeft het afgelopen jaar een enorme groei en blootstelling doorgemaakt. Hoe heeft het afgelopen jaar uw leven persoonlijk veranderd??

Eerlijk gezegd is het niet veel veranderd. Ik weet heel goed hoe de dingen buiten TRON evolueren. Voor mij is het perfectioneren van de huidige technologie en onze gemeenschap de basis van een project. Hoe de prijs ook verandert, we gaan niet stoppen met het verbeteren van de gebruikerservaring en het TRON-ecosysteem. Dat is wat er echt toe doet.

We willen onze lezers graag kennis laten maken met Justin Sun, de mens, een beetje beter. Wat zijn enkele van onze passies en hobby’s buiten de blockchain- en cryptocurrency-wereld??

Go (Weiqi) en schrijven zijn waarschijnlijk mijn belangrijkste hobby’s. In feite publiceerde ik mijn eerste boek in 2017, genaamd Brave New World. Op dit moment is al mijn energie gericht op het verbeteren van onze technologie en het hele ecosysteem, waarvoor ik 70-80 uur per week moest werken. Ik ben er aan gewend geraakt en ik geniet ervan.

Kunt u beschrijven hoe het was om aan de Jack Ma’s Hupan University te zijn??

De Hupan University is absoluut een belangrijke mijlpaal in mijn leven. Ik werd daar de eerste millennial student voordat ik TRON oprichtte. Gedurende die drie jaar heb ik zoveel geleerd van Jack Ma en andere fantastische ondernemers, vooral met het analyseren van de huidige trends en het ontwikkelen van de juiste strategieën, enz. Wat ik heb geleerd aan de Hupan University komt zowel TRON als mijzelf ten goede. Dit soort ervaring is het meest waardevolle geschenk voor mij.

Tron heeft ook behoorlijk wat controverse en kritiek gekregen van mensen die de cryptocurrency-industrie al dan niet echt begrijpen. Hoe zou je claims behandelen die Tron zonder de technologie tot een marketinggimmick proberen te maken??

FUD en Shill worden vaak gebruikt om de perceptie van beleggers over cryptocurrencies te veranderen om de prijs te beïnvloeden. In tegenstelling tot sommige projecten bereikte TRON al zijn mijlpalen (testnet, hoofdnet, verkiezing van de getuigenknooppunten, lancering van virtuele machines) zonder noemenswaardige problemen. Ik geloof dat dit een goed voorbeeld is dat TRON niet alleen een hype is, zoals sommige mensen zeggen. Het bedrijf investeert fors in R&D; Ik kijk er naar uit om meer geweldige producten op onze blockchain te zien en te laten zien dat het bedrijf goed is in marketing, maar nog beter in het bouwen van technologie van wereldklasse.

Je hebt schijnbaar een meer op marketing en partnerschap gerichte aanpak gevolgd dan bij andere slimme contract- en Dapp-platforms. Wat is uw redenering hierachter??

Om waardevol te zijn, heeft een netwerk geweldige technologie, use-cases en gebruikers nodig. Door samen te werken met gevestigde bedrijven zoals LINE, Binance enz., Krijgt ons bedrijf meer use-cases voor zijn eigenaren, ontwikkelt het samen nieuwe technologieën en bereikt het meer mensen.

Blockchain zal zich uitbreiden naar een breder publiek dat zelfs niet beseft dat ze het gebruiken, en ik geloof dat we daar de meeste veranderingen in onze samenleving zullen zien. Je hoeft niet te weten hoe internet werkt om ervan te genieten, dat is hetzelfde met blockchain; we willen het zo eenvoudig mogelijk maken, en dankzij onze toekomstige partnerschappen zullen we slagen. Ik ben verheugd dat die partnerschappen innovatie en een nieuwe generatie Dapps stimuleren.

U bent onlangs begonnen samen te werken met de Blockchain Charity Foundation van Binance om te onderzoeken hoe blockchain de non-profitsector kan helpen. Wat zijn enkele van de combinaties van blockchain en non-profitorganisaties die u het meest opwinden??

Ik ben opgewonden om mee samen te werken @BinanceBCF om de oplossingen te verkennen #blokkering kan brengen naar de non-profitsector. Ik hoop dat mijn inzet anderen zal inspireren om zich bij deze beweging aan te sluiten. Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met BCF en de @UNDP! https://t.co/Uybao9ZkKm

– Justin Sun (@justinsuntron) 18 oktober 2018

Als technologieleider en voorloper op het gebied van gedecentraliseerde technologieën, ben ik verheugd om te zien dat meer industrieën en organisaties blockchain en zijn innovaties omarmen. Samen met de Blockchain Charity Foundation van Binance bouwen we meer use-cases voor deze krachtige technologie. We dragen belangrijke verantwoordelijkheden, en door samen te werken, kunnen we die nu ten goede gebruiken, richting initiatieven waar de meeste mensen van profiteren.

Gemeenschappen spelen een belangrijke rol om die acties te ondersteunen en TRON heeft besloten de gemeenschap te integreren in de kern van het bedrijf sinds de oprichting in september 2017. Onze blockchain wordt mede bestuurd door 27 supervertegenwoordigers, allemaal gekozen door TRON-tokenhouders. Ik heb het geluk dat ik het vertrouwen van de gemeenschap heb verdiend en als een van die gekozen supervertegenwoordigers geloof ik dat het mijn verantwoordelijkheid is om de beweging te leiden en blockchain-technologie te gebruiken voor sociaal welzijn.

Om verder te gaan dan deze eerste donatie en mijn inzet als supervertegenwoordiger, kan TRON vanaf vandaag elke organisatie ondersteunen die op zoek is naar meer transparantie en efficiëntie dankzij blockchain-technologie. Ik ben verheugd om te zien dat de community-ontwikkelaars en TRON samenwerken aan nieuwe producten om die doelen te dienen.

Wat zijn enkele van je andere favoriete projecten in de andere ruimte dan TRON?

TRON: ik ben ervan overtuigd dat het TRON-netwerk onze gebruikers een eersteklas, gedecentraliseerde internetervaring zal bieden.

Bitcoin – Het was voor velen de toegangspoort tot de wereld van blockchain-technologie, en toont zijn potentieel buitengewoon goed.

Ethereum – Het is de eerste uitbreiding van de blockchain naar applicaties.

Kunt u ons vertellen over het belang van de recente overname van BitTorrent??

Sinds de oprichting heeft het BitTorrent-protocol een systeem van incentives ingebouwd in de kernprocessen. BitTorrent-gebruikers kunnen ervoor kiezen om gegevens te uploaden naar gebruikers die sneller naar hen uploaden. Voorafgaand aan de overname in juli 2018, BitTorrent’s R&Het D-team was al bezig met het onderzoeken van manieren om op blockchain gebaseerde incentives toe te voegen aan het BitTorrent-protocol.

Kun je ons iets vertellen over Project Atlas??

Project Atlas is de basis voor een nieuwe manier van contentdistributie. Om te beginnen biedt het product snellere downloads, meer zaden, geen mining en achterwaartse compatibiliteit. Het is aangepast aan de wereld waarin we vandaag leven: mobiel, verbonden en transparant. We streven ernaar om uiteindelijk alle makers van inhoud en hun gemeenschappen te versterken door de tussenpersoon te elimineren en makers van inhoud in staat te stellen rechtstreeks naar gebruikers te distribueren.

We hebben een team van meer dan 10 mensen dat volledig aan Project Atlas is toegewijd. We hopen binnenkort de eerste functies te onthullen en kijken ernaar uit om verder samen te werken met belangrijke spelers in de entertainmentindustrie.

Wat zie je als de meest opwindende toepassingen van Trons technologie??

TRON verandert de manier waarop internet tot in de kern werkt. Ik geloof dat elke applicatie die op ons netwerk is gebouwd, de kracht ervan zal ontgrendelen en er optimaal van zal profiteren. Ik ben opgewonden om de entertainmentindustrie te zien, maar ook traditionele sectoren zoals telecom, bankwezen, energie, onroerend goed, onderwijs.

Hoe ziet succes eruit voor Tron?

Ziet er goed uit, mensen zeggen dat het meer dan tien jaar duurt voordat je blockchain kunt ervaren. Ons team werkt 24/7 om dat in veel minder te laten gebeuren. Ik heb het bedrijf opgericht in september 2017; vandaag zijn we ongeveer 300 mensen. Dit is slechts het begin van een fantastisch verhaal.

Wat vind je van marktmakers en vermogensbeheer die in crypto gaan??

Ik denk dat ze in 2019 een belangrijke rol zullen spelen en vooruit zullen gaan; we kunnen deze verschuiving en interesse in blockchain en cryptocurrency alleen maar verwelkomen. We zijn momenteel in gesprek met enkele grote vermogensbeheerders; we zijn hier om hen te ondersteunen, de overgang te vergemakkelijken en hen te helpen hun klanten kennis te laten maken met de technologie als geheel.

Dank je!

Het bovenstaande artikel is een gesponsorde post. De inhoud is niet gewijzigd om minder objectief te zijn dan onze redactionele normen.