Zelfs de meest diehard Bitcoin-evangelist heeft moeite om deze vraag te beantwoorden. OK, misschien niet de meest die hard. Maar er zijn veel ‘gelovigen’ in ‘s werelds eerste cryptocurrency die hun loon in Bitcoin niet zouden accepteren. Waarom niet?

Welnu, het berekenen van belastingen (om nog maar te zwijgen van achterstallige belastingen) op Bitcoin is eigenlijk een nachtmerrie. Het is op veel plaatsen verboden en het is niet universeel geaccepteerd.

Zelfs mede-oprichter en CEO van een cryptocurrency-noteringssite CoinSchedule, Alex Buelau, zegt: “ Bitcoin wordt nergens geaccepteerd, alles wat je wilt kopen, kantoorbenodigdheden, apparatuur, computers, wijn, u kunt niet betalen met crypto. ”

En dan is er de vluchtigheid.

Sommige dagen geweldig, de volgende catastrofaal. Maar goed, je moet je opwinding ergens krijgen, toch?

Maar tenzij je in een land woont waar je een koffer vol contant geld nodig hebt in plaats van een portemonnee om naar de winkel op de hoek te gaan, kan het gebruik van Bitcoin als een stabiel alternatief voor fiatgeld zeer riskant zijn..

Dus zou u uw loon in Bitcoin accepteren? En zo ja, wat moet u weten?

Waarom uw loon in Bitcoin accepteren?

Als u niet meteen toegang hoeft te hebben tot uw inkomen, het prima doet als u weet dat de markt in een oogwenk omhoog of omlaag kan gaan, en alsof u een early adopter bent, wilt u misschien uw loon in Bitcoin accepteren..

“Ik accepteerde lonen in Bitcoin in 2013, en het was het beste wat ik ooit heb gedaan!”, Vertelt komiek enthousiast Dan Nainan– zei met een strak gezicht en zo. Het is natuurlijk niet om te lachen om vijf jaar geleden een paar honderd dollar aan Bitcoin betaald te krijgen in vergelijking met de huidige waarde. Geconfronteerd met dergelijke statistieken zou iedereen zijn loon in Bitcoin nemen.

“Dat zou uiteindelijk de best betaalde show blijken te zijn die ik ooit heb gedaan,” vertrouwt hij me toe. Inderdaad. Zelfs met de kolossale stijging tot bijna $ 20.000 en een scherpe daling direct daarna, heeft Dan nog steeds een flinke winst gemaakt.

Maar dat betekent niet dat u het zult doen.

Ondanks dat de waarde van Bitcoin minder voorspelbaar is dan een Engelse zomer, zegt Chris Castiglione: “Ik ben professor aan de Columbia University, waar ik les geef over blockchain. Ik geef ook een cursus genaamd Een maand Bitcoin & Ethereum. “Ik zou mijn loon in Bitcoin 100% accepteren. Ik ben er sterk van overtuigd dat cryptocurrencies de valuta van de toekomst zullen zijn. ”

Hoe zit het met de prijsvolatiliteit? “Als iemand zich zorgen maakt over de vluchtigheid van cryptovaluta, dan kan hij of zij troost vinden in de wetenschap dat hij bij ontvangst direct in USD kan omzetten”, antwoordt hij..

Een andere voorstander van Bitcoin is Matvey Dyadkov, CEO van een online advertentieplatform Bitmedia.io, die alleen betalingen met digitale valuta accepteren. Hij zegt:

“Cryptocurrency komt steeds vaker voor, dus mensen toestaan ​​te betalen met cryptocurrency is best een slim idee. Bovendien maakt het internationale betalingen gemakkelijker. Probeer geld over te maken met een bankoverschrijving of PayPal naar een ander land. In 80% van de gevallen zul je moeilijkheden ondervinden. “

Wat moet u weten over het juridische aspect?

legaliteit van bitcoin

Victoria Griesdoorn, Operations Manager bij Cryptocades biedt gedegen advies. “Als ik zou overwegen of ik mijn loon geheel of gedeeltelijk in cryptocurrency zou willen ontvangen, dan zou ik bekijken of dit wettelijk mogelijk is in mijn woonplaats.”

Dat verschilt niet alleen van land tot land, maar zelfs van staat tot staat. De National Law Review beoordeelde de juridische situatie in de VS en ontdekte dat het op federaal niveau mogelijk is om lonen gedeeltelijk in cryptocurrency te laten betalen. Dit is echter alleen zolang het minimumloon en de compensatie voor overuren worden betaald in Amerikaanse dollars.

“Dus elk loon dat boven het minimumloon wordt verdiend, kan via andere instrumenten worden uitbetaald, waaronder cryptocurrency. Sommige staten, met name Maryland en Pennsylvania, hebben echter hun eigen statuten die bepalen dat lonen in Amerikaanse dollars moeten worden betaald. Daarom hangt het ervan af waar ik woon en welke arbeidswetten op mij van toepassing zijn of het ontvangen van lonen in cryptocurrency zelfs legaal mogelijk is. “

Ian Kane, medeoprichter van Ternio blockchain-startup zegt: “De grootste uitdaging momenteel in termen van volledig compenseren in crypto zijn de bestaande Amerikaanse wetten. De VS behandelt alle tokens / munten als effecten, in tegenstelling tot een land als Zwitserland, waar er 3 categorieën zijn: nut, valuta en beveiliging. Ik ben optimistisch dat de Amerikaanse wetten uiteindelijk een inhaalslag zullen maken. ” Al zijn werknemers krijgen een vergoeding in fiat-valuta en ook in de TERN-tokens van het bedrijf.

Hoeveel geld bent u bereid te verliezen?

Bitcoin zou een behoorlijk dure cryptocurrency zijn om in te betalen als je van plan was om het regelmatig naar fiat-valuta om te zetten. U moet zich dus afvragen hoeveel geld u bereid bent te verliezen en hoe snel u toegang moet hebben tot uw loon.?

Griesdoorn deelt: “Ik zou overwegen hoeveel van mijn loon ik ook zou kunnen verliezen. Cryptocurrencies zijn een relatief nieuw financieel instrument en de markt kent veel volatiliteit. Als zodanig moeten cryptocurrencies als risicovol worden beschouwd (meer dan gevestigde financiële instrumenten zoals aandelen, obligaties en effecten). “

Ty Smith is de medeoprichter van Crypico, een freelance platform waarmee gebruikers kunnen betalen en betaald worden in elke cryptocurrency. Ondanks dat hij een voorstander is van cryptocurrency, raadt hij mensen toch aan om voorzichtig te zijn.

“Een van de grootste dingen die ik mensen zou vertellen om op hun hoede te zijn, is belastingberekening. Er worden oplossingen ontwikkeld die crypto-belastingen gemakkelijker maken, maar er is nog niets volledig gerealiseerd, dus misschien heb je een gespecialiseerde accountant nodig.”

En wanneer hem wordt gevraagd naar de geschiktheid van Bitcoin als loonbetaling, zegt hij: “De volatiliteit van crypto is nog steeds veel te hoog om tegen een vaste waarde te worden betaald. Betaald worden in cryptocurrency is zeker een risico, maar als je voldoende risicotolerant bent, biedt het een mogelijk voordeel dat naar mijn mening groter is dan de keerzijde. Hoewel ik het op dit moment voor niemand als enige inkomstenmethode zou aanbevelen. ”

Leg niet al uw eieren in één mand

Eieren in een mand

De onderliggende boodschap van de kenners is: leg niet al je eieren in één mand. Zoals bij elke investering of financiële beslissingen, is het de slimme zet om nooit al uw inkomstenbronnen op dezelfde plek te houden. Banken gaan omhoog, Bitcoin-uitwisselingen worden gehackt. Zelfs een matras opvullen met contant geld heeft nauwelijks zin als je huis in brand vliegt.

“Ik run groei en inhoud voor CoinCircle, een crypto-startup, ”zegt Chance Abbott,“ en zou geen Bitcoin als betaling willen ontvangen. De hoge transactiekosten, de langzame bloktijd en de belastingnachtmerrie die voortkomt uit elke transactie die vermogenswinstbelasting triggert, zijn voldoende om te voorkomen dat ik in Bitcoin wil worden betaald. Voorlopig geef ik er de voorkeur aan om in fiat te worden betaald en achteraf te beslissen hoeveel ik in cryptocurrency wil investeren. ”

Medeoprichter bij Open water Tim Spell betaalt werknemersbonussen in Bitcoin, maar adviseert ook om voorzichtig te zijn. “Hoewel het misschien idealistisch lijkt om uw werkgever u met Bitcoin te laten betalen, is de realiteit dat uitsluitend van Bitcoin leven een groot ongemak zou zijn. Er is misschien een dag niet te ver in de verte waarop Bitcoin de standaardvaluta voor afwikkeling wordt, maar voor werknemers is het vandaag de dag misschien een beter idee om gewoon uw overgebleven fiat-valuta te gebruiken om Bitcoin te kopen nadat u belasting hebt betaald. “