Monero Mining: een inleiding tot het betreden van de Privacy Coin Mining World

Monero (XMR) blijft aandacht krijgen bij de cryptocurrency-gemeenschap als een oplossing voor transactieprivacy. Opgericht in 2014, is het project snel uitgegroeid tot de leider van privacymunten. Als u geïnteresseerd bent in het delven van Monero, zijn hier de details die u moet weten.

Redenen om Monero te mijnen

  1. Koelere temperaturen: Het ontginnen van Ethereum van andere op Ethash gebaseerde cryptocurrencies is bijvoorbeeld veel warmer rond de 12-15 graden Celsius. Het Equihash-algoritme van BTC vereist ook meer energie om een ​​mijnbouwinstallatie te laten draaien. Omdat Monero minder stroom nodig heeft en er minder warmte wordt gegenereerd, zou uw mijnbouwinstallatie een langere levensduur moeten hebben in vergelijking met het proberen om een ​​aantal andere cryptocurrencies te minen. Over het algemeen zou dit ook moeten betekenen dat de mijnbouwactiviteiten van Monero / Cryptonight-algoritmen lager zijn dan de mijnbouwspecifiek voor de meeste andere populaire cryptocurrencies die verschillende algoritmen gebruiken..
  2. Prijswaarde: De prijs per XMR is in korte tijd enorm gestegen. In mei 2016 waren de prijzen minder dan $ 1 per XMR. Eind april / begin mei 2018 liggen de prijzen dichter bij $ 250 per XMR. Hoewel dit natuurlijk drastisch kan stijgen of dalen, zijn de prijzen sinds november 2017 over het algemeen boven de $ 100 gebleven.
  3. Toegewijd aan decentralisatie: Momenteel is het veel gemakkelijker voor hobbyistische mijnwerkers om XMR te minen vanwege een recente algoritmewijziging die zich richt op een duidelijke missie van ASIC-resistentie. In een tijdperk waarin ASIC heeft geleid tot hogere mijnbouwkosten op instapniveau, maakt Monero XMR gemakkelijker voor meer mensen om te minen. We zullen de recente ASIC-verzetsstrijd meer onderzoeken in een speciale sectie hieronder.
  4. Exchange Beschikbaarheid: Omdat XMR wordt beschouwd als een van de beste cryptocurrency-projecten en consistent in de top 15 van de marktkapitalisaties staat, is het een valuta waarin mensen vaak handelen. Deze liquiditeit geeft mijnwerkers op zijn beurt de mogelijkheid om XMR vrij gemakkelijk te verkopen op bijna elke cryptocurrency-exchange.
  5. Minder hardware vereist: Omdat Monero minder hardware nodig heeft dan mijnbouw voor andere cryptocurrencies, maakt dit het hele proces om uw eigen XMR-mijnbouwoperatie goedkoper en gemakkelijker uit te voeren..

Redenen tegen mijnbouw Monero

  1. Geen ASIC-optie: Ja, dit is ook hetzelfde als de derde reden waarom je Monero zou moeten minen. In wezen kan de ASIC-houding van Monero een goede of een slechte zaak zijn, afhankelijk van uw perspectief. Voor de meeste mensen die niet de middelen hebben om grote ASIC-mijnactiviteiten te financieren, is het een goede zaak om geen ASIC-optie te hebben. Voor die mensen die een ASIC-gebaseerde Monero-farm op bedrijfsniveau willen runnen, is dit een slechte zaak. Vanaf april 2018 is ASIC-mijnbouw met Monero praktisch onmogelijk.
  2. Andere opties voor privacymunten: Als je een mijnwerker bent die van HODL houdt, kan Monero in de toekomst heel goed in waarde stijgen. Andere ontmijnbare privacymunten kunnen echter betere opties zijn, omdat ze in de loop van de tijd meer waardegroei kunnen hebben dan XMR. Er zijn veel andere opkomende privacymunten die de technologie en marktkapitalisatie van Monero willen overtreffen.

Kosten voor het bouwen van Monero-mijnbouwinstallaties

De kosten voor het bouwen van een Monero (XMR) GPU-mijnbouwinstallatie variëren bijvoorbeeld afhankelijk van de componenten die worden gebruikt. Sommige mensen schatten dat je er een kunt maken onder $ 600 en andere mensen zeggen rond $ 800 per tuig is een betere schatting. 1 GPU-rigs zouden ongeveer 430 uur / s moeten kunnen minen, en 12 GPU-rigs (kosten van ongeveer $ 4000 +) zouden ongeveer 5160 uur / s moeten kunnen bereiken (berekend in september 2017).

De ASIC-controverse

Bitmain en andere fabrikanten van mijnbouwinstallaties hebben de release aangekondigd van nieuwe ASIC-mijnbouwinstallaties die Monero kunnen mijnen. De initiële kosten voor de Bitmain Antminer X3 ASIC bedroegen ongeveer $ 12.000 per installatie. In wezen zou de beschikbaarheid van deze platforms mijnwerkers met veel geld geven om in mijnbouwplatforms (inclusief grootschalige ondernemingen) te investeren, de mogelijkheid bieden om een ​​aanzienlijke hoeveelheid XMR te delven. Andere mining-platforms (d.w.z. GPU en CPU) zouden in wezen achterhaald zijn.

De Monero-gemeenschap besloot dat het de prevalentie van ASIC-mijnwerkers die de markt zou hebben overspoeld met de release van de nieuwe, niet zou accepteren. In maart 2018 wist de Monero-gemeenschap dat de massaproductie van dergelijke rigs zou kunnen leiden tot een veel grotere centralisatie van de XMR-tokenvoorraad, iets waar veel andere projectteams zich zorgen over maakten. Als je nu wilt beginnen met het minen van XMR, kun je het beste niet kijken naar de sterk afgeprijsde ASIC-rigs. Sinds het Cryptonight-algoritme is veranderd, is het duidelijk dat ASIC-rigs niet langer effectief zijn voor het minen van XMR.

Hash-tarieven, moeilijkheidsgraad en winstgevendheid

Het nieuwe ASIC-resistente algoritme van Monero lijkt te hebben gewerkt. Hoe effectief is deze verandering tot dusver geweest? XMR daalde van een recordhoogte van meer dan 1,3 GH / s op 6 april naar een historisch dieptepunt van ongeveer 448 MH / s op 11 april. Sinds 11 april zijn de hashsnelheden van XMR stabiel gebleven op ongeveer 500 MH / s.

Monero hash-snelheid

De winstgevendheid van mijnbouw Monero is gestegen van .551 USD / dag voor 1 KHash / s op 6 april naar 1.795 op 27 april.

Winstgevendheid van Monero-mijnbouw

De moeilijkheidsgraad nam aanzienlijk af van 120+ G op 4 april tot ongeveer 60 G in de rest van april.

Monero Mining Moeilijkheidsgraad

De toekomst van Monero-mijnbouw

Voorlopig lijkt het erop dat Monero vastbesloten is om vast te houden aan Proof-of-Work (PoW), wat betekent dat XMR waarschijnlijk een tijdje een mineable cryptocurrency zal blijven. Het goede nieuws voor mijnwerkers die niet het geld hebben voor dure ASIC-platforms, is dat Monero een van de projecten lijkt te zijn die het meest toegewijd zijn aan het proactief verbeteren van zijn algoritme om effectievere ASIC-weerstand te creëren..

Hoewel de mogelijkheid bestaat dat sommige fabrikanten van ASIC-mijnbouwinstallaties de algoritmewijzigingen die in april 2018 zijn geïntroduceerd, kunnen omzeilen, is de laatste stap van Monero een duidelijk teken dat dergelijke pogingen kunnen leiden tot nettoverliezen voor fabrikanten en de mijnwerkers die in hun boorplatforms investeren. Het is ook belangrijk op te merken dat Monero zijn algoritme doorgaans twee keer per jaar bijwerkt, dus mogelijke toekomstige vorderingen van ASIC-fabrikanten van mijnbouwinstallaties kunnen heel goed opnieuw worden gedwarsboomd. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in ASIC-mijnbouw, kunnen andere projecten zoals BTC de juiste keuze zijn. Ondertussen zullen degenen die geïnteresseerd zijn in CPU- en GPU-mijnbouw in ieder geval de basis voor succes hebben dankzij Monero’s duidelijke standpunt over ASIC-weerstand.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me