Iets meer dan een maand geleden keek de cryptogemeenschap met een vleugje amusement en cynisme toe toen het eerste rehabilitatiecentrum voor cryptocurrency-verslaafden zijn deuren opende in het Verenigd Koninkrijk. Maar is er meer aan de hand dan een slim Schots ziekenhuis dat inspeelt op de nieuwste rage? Is cryptocurrency-verslaving echt en, zo ja, hoe weet u of u het heeft?

We hebben geen exact idee van hoeveel mensen over de hele wereld in crypto investeren. Volgens een onderzoek onder Amerikaanse ingezetenen was het aantal zo laag als 8 procent. Maar nogmaals, 8 procent van 325 miljoen zijn nog steeds veel mensen (26 miljoen, ik deed de wiskunde). En dat is maar één land.

Verslaving aan cryptocurrency kan daarom mogelijk honderden miljoenen mensen wereldwijd treffen. En omdat het zo’n risicovolle industrie is, biedt het ploeteren op de cryptomarkten veel van dezelfde adrenalinestoot die dwangmatige gokkers zoeken.

Zal deze ICO oplichterij blijken te zijn? Wordt mijn portemonnee gehackt? Wat als ik HODLing blijf en de prijs blijft kelderen??

Een casinomachine met het Castle Craig Cryptocurrency Rehab Program-logo.

Castle Craig Hospital Cryptocurrency Rehab-programma

Spannende dingen. En het Castle Craig Hospital in Peeblesshire, Schotland, is van mening dat cryptocurrency-verslaving niet alleen moet worden genoemd, genoemd en herkend, maar ook moet worden behandeld. Als basis voor hun programma gebruiken ze dezelfde technieken die zijn ontwikkeld voor dwangmatige gokkers.

“De risicovolle, fluctuerende markt voor cryptocurrency”, zegt goktherapeut van het ziekenhuis Chris Burn, “spreekt de probleemgokker aan.” Je onderdompelen in de cryptocurrency-wereld biedt ook een uitstekende ontsnapping aan de realiteit. In feite noemen veel insiders het vallen in het ‘konijnenhol’.

We zijn allemaal geïnteresseerd, misschien zelfs verslaafd, maar hoe weet je of deze passie is overgegaan in cryptocurrency-verslaving??

Tekenen van cryptocurrency-verslaving

Allereerst een kleine disclaimer. Het onderstaande is uiteraard niet van toepassing als u als fulltime handelaar in cryptocurrency werkt, of als het uw taak is om constant naar de markten te kijken. We hebben het hier over gewone mensen met gewone dagelijkse banen die zich bezighouden met, investeren en hun beleggingsportefeuilles hier diversifiëren.

Omdat de wereld van ICO’s, cryptocurrencies, blockchains en HODLing allemaal zo nieuw is, kan het moeilijk zijn om duidelijke signalen te identificeren die specifiek zijn voor deze branche. Maar de rode draad met verslaving aan cryptocurrency is in het algemeen hetzelfde als alcohol, drugs of gokverslaving.

Als uw passieve hobby uw leven begint over te nemen, let dan op de volgende signalen.

Je kunt gewoon niet stoppen

Hoewel dit gemakkelijker te beoordelen is bij drugs- of alcoholgebruik, is een van de meest voor de hand liggende tekenen van verslaving dat je er niet mee kunt stoppen. Zelfs als het nadelige gevolgen heeft voor uw leven. Hoewel een rationeel brein misschien kan zeggen: “Ik kan maar beter stoppen met investeren in ICO’s, aangezien ik deze maand mijn elektriciteitsrekening moet betalen”, is een verslaafd brein in staat om een ​​tijdelijke oplossing te rechtvaardigen of te beredeneren..

Als u verslaafd bent aan cryptocurrency, investeert u mogelijk met geld dat u niet heeft of niet kunt verliezen.

U kunt niet stoppen - Handen met handboeien blijven typen op een toetsenbord.

Je kunt jezelf niet stoppen / Pixabay / igromania-1894847_1920

Uw sociale leven begint te lijden

Ooit een verjaardagsfeestje voor kinderen laten liggen omdat je wist dat er geen bier zou zijn? Dat maakt je misschien geen alcoholist. Maar als je sociale bijeenkomsten blijft afwijzen omdat je niet aan je verslaving kunt deelnemen, is het misschien tijd om te stoppen en na te denken.

Het missen van een borrel vanwege het wachten op een belangrijke airdrop of voorverkoop komt waarschijnlijk ook niet in aanmerking. Tenzij je het de hele tijd doet. Als je stopt met naar dingen te gaan omdat ze je weghalen van het scherm of als je de prijs van Cardano niet kunt controleren, kun je een cryptocurrency-verslaving hebben.

U krijgt ontwenningsverschijnselen als u stopt

Je partner heeft je eindelijk schuldig gemaakt om met hen naar het theater te gaan terwijl je gewoon thuis wilde blijven. Maar als de gordijnen omhoog komen, kun je alleen maar met je voeten schudden. Verslaving aan cryptovaluta veroorzaakt mogelijk geen trillen, zweten en hallucinaties. Maar u kunt zich angstig, bezorgd of nerveus voelen of worstelen met een ernstig geval van FOMO.

Als je echt niet een paar uur vrij kunt nemen, heb je misschien een cryptocurrency-verslaving.

U begint met handelen in het donker

Volgens de Mayo Clinic, een grote weggeefactie dat je een verslaving hebt, is wanneer je het in het geheim probeert te doen. Een fles wodka stiekem in je rugzak stoppen of naar buiten gaan om sluw te roken. Als je wakker wordt en je portfolio bekijkt terwijl je partner slaapt, of als je ouders een film kijken, probeer het dan misschien te verminderen.

Een stripverhaal van een stel in bed. De vrouw gelooft dat haar man aan andere vrouwen denkt, maar hij is eigenlijk een cryptocurrency-verslaafde en denkt aan munten.

True story from CryptoCurrency

U neemt meer risico’s dan normaal

Naarmate uw verslaving groeit, neemt ook het risiconiveau toe dat u bereid bent te nemen om uw oplossing te vinden. Het is gemakkelijk als je denkt in termen van verslaving aan middelen, maar het kan zich ook vertalen in cryptocurrency-verslaving. Leent u bijvoorbeeld geld om te investeren? Of beleggen vanaf een gezamenlijke rekening zonder uw partner te vertellen? Investeert u met geld dat u niet heeft en neemt u elke keer grotere gokken??

Volgens een 2016 studie bij verslaafde hersenen worden ze eigenlijk anders bedraad dan bij niet-verslaafde hersenen. De verslaafde hersenen hebben veel minder problemen met het nemen van risico’s dan de niet-verslaafde hersenen. Je kunt jezelf er echt van overtuigen dat wat je doet niet problematisch is.

Ik ben geen cryptocurrency-verslaafde

Ontkenning is een rivier in Egypte. Of zoiets. Het is ook een belangrijk teken dat u misschien toch aan een cryptocurrency-verslaving lijdt. Als je merkt dat je jezelf of andere mensen blijft vertellen dat je niet verslaafd bent, kan het zijn dat je dat wel bent.

Laatste gedachten

Verslaving aan cryptovaluta klinkt misschien als een grap, en voor de meesten van ons is een beetje geobsedeerd zijn geen serieus probleem. Maar als je merkt dat je in een van de bovenstaande situaties terechtkomt of als je je leven begint te herprogrammeren, is het misschien tijd om wat hulp te zoeken.