Ondertussen ten noorden van de grens voert Canada zijn cryptocurrency-mijnbouw op

Mijnscène voor cryptocurrency in Canada

China. Wanneer de meeste mensen aan cryptocurrency-mining denken, gaan hun gedachten uit naar de economische grootmacht met ongeveer 60 procent van ‘s werelds hasjkracht. Dat komt omdat ze hebben bewezen dat ze bijzonder productief zijn in het maken van dingen. En Bitcoin is geen uitzondering.

Als thuisbasis van enkele van de grootste cryptocurrency-mijnbedrijven, waaronder BW, BTCC en F2Pool, loopt de Aziatische reus voorop in de ruimte. Maar dat betekent niet dat andere rechtsgebieden het delven van cryptocurrency niet serieus beginnen te nemen. En er is nog steeds genoeg ruimte om ter plaatse te komen. Canada is een van de vele landen die hiervan profiteren.

Mijnbouw van cryptocurrency in Canada

Bron van mijnbouwfaciliteit voor cryptocurrency: HyperBlock

Wat heb je nodig voor Cryptocurrency Mining?

Kracht. En emmers ervan. Dus als je al moeite hebt om je elektriciteitsrekening aan het einde van de maand te betalen, dan is mijnbouw niets voor jou. Cryptocurrency-mijnbouw heeft zich doorgaans uitgeleend op plaatsen met goedkope stroom, zoals China en Oost-Europa. In feite is Georgië, de thuisbasis van BitFury, het op een na meest actieve land in de Bitcoin-mijnbouwruimte.

Maar naarmate we de toekomst ingaan en cryptocurrency het geweten van de mainstream begint binnen te dringen, zal het blijven doorbranden van de eindige bronnen van de wereld ons niet redden. Om een ​​brede acceptatie te laten plaatsvinden (naast het uitbannen van oplichting en het verbeteren van de schaalbaarheid), moet cryptocurrency-mijnbouw ecologisch duurzaam zijn.

En aangezien mijnbouw ook veel warmte produceert, zijn koudere klimaten verstandige bestemmingen. IJsland, Zweden en andere plaatsen die overtollige warmte van de mijnwerkers kunnen absorberen, blijken populaire plaatsen te zijn. IJsland heeft ook een overvloed aan geothermische energie, perfect voor mijnbouw met behulp van hernieuwbare energiebronnen.

Wat gebeurt er ten noorden van de grens?

Ten noorden van de grens neemt Canada de mijnbouwsituatie in cryptocurrency serieus. Vooral Quebec is altijd opmerkelijk geweest vanwege zijn goedkope energie. Dit heeft geleid tot een overvloed aan bedrijven die zich richten op het bouwen van faciliteiten daar. En beter dan dat? Het zijn hernieuwbare energiebronnen in de vorm van waterkracht, essentieel voor duurzame mijnbouw.


Het eerste openbare bedrijf in digitale valuta ter wereld

Canadees mijnbedrijf Bijenkorf schreven geschiedenis toen ze vorig jaar september naar de beurs van Toronto Venture gingen. Ze brachten activa op de openbare markt om hen blootstelling te geven aan de digitale valutaruimte.

Door samen te werken met Genesis Mining (een van de grootste cryptocurrency-mijnbedrijven ter wereld), zagen ze onmiddellijke stijgingen in de aandelenkoers met maar liefst 220 procent.

Het aandeel steeg in de periode van oktober tot december van $ 1 naar meer dan $ 6. Dit creëerde interesse in nieuwe beursgenoteerde bedrijven die zich richten op cryptocurrency-mijnbouw in Canada. Vanaf dat moment, Hut 8 ging openbaar, Crypto Global openbaar gemaakt, en een aantal andere deals zitten in de pijplijn.

Waterkracht

Hydro-Quebec heeft een overvloed aan groene, hernieuwbare stroom tegen lage prijzen. Dit maakt het natuurlijk aantrekkelijk voor cryptocurrency-mining, aangezien bedrijven (met name publieke) verantwoordelijk moeten handelen bij het selecteren van macht.

“Je moet vrijwel alles over je bedrijf openbaar maken”, zegt Cole Diamond, CEO van de Canadese cryptocurrency exchange Coinsquare. “Er is zoveel bezorgdheid over de kracht die nodig is voor het delven van cryptocurrency en het effect ervan op het milieu, dat bedrijven moeten zoeken naar duurzame bronnen.”

Waterkracht

Coinsquare dompelt zijn tenen onder in cryptocurrency-mijnbouw in Canada, in samenwerking met mijnbouwfaciliteiten en MaaS (Mining as a Service) -bedrijf Hyperblokkering. Eigenlijk, in plaats van tenen, zou je waarschijnlijk kunnen zeggen dat ze nu kniediep zijn.

Georgië en China domineren misschien de mijnbouw, maar Canada begint zich als een leidende speler te ontwikkelen. “Canada is een enorm land met niet veel mensen”, zegt Diamond, “er gaat stroom verloren als we die niet gebruiken.”

Stabiele politieke omgeving

Mijnbouw in Georgië en China is misschien nog steeds goedkoper dan in Quebec, maar politieke stabiliteit is een belangrijk verkoopkenmerk van Canada. Veel mensen voelen zich aangetrokken tot de relatieve stabiliteit die Canada biedt, vooral met onzekere regelgeving op de markt.

De cryptovriendelijke omgeving van Canada maakt het een veiliger gok dan landen als China en delen van Oost-Europa, waar banken weigeren om te gaan met cryptocurrency-uitwisselingen (of wordt bevolen dit niet te doen).

Maar het is niet alleen zeilen

Net als alles als het gaat om de crypto-ruimte, is cryptocurrency-mijnbouw beïnvloed door de bearmarkt. Nadat Hut 8 en andere bedrijven openbaar werden, sloegen talloze anderen die geld in mijnwerkers en faciliteiten investeerden op de rem.

De belangstelling voor de mijnbouwruimte was groot. Mensen zagen hoe winstgevend het zou kunnen zijn, en toen zakte de aandelen van Hive terug tot onder een dollar en kwam de mijnbouwmarkt tot stilstand.

Canadese mijnbouwbedrijven kregen nog een slag te verduren door Hydro-Quebec overmatige vraag bevriezen voor cryptocurrency-mijnbouw. Om de provincie in de winter van voldoende stroom te voorzien, zal het kabinet voor dit soort elektriciteitsverbruik een nieuw kader opstellen. Dit kan een prijsstijging of een afname van het aanbod betekenen.

“Er zijn andere bronnen van goedkope stroom in Canada”, zegt Diamond, “mensen zoeken naar macht in Alberta en BC [British Columbia]. Er zijn zeker enkele uitdagingen op de korte termijn, maar we zijn lang en we zijn optimistisch, en we zijn erg enthousiast over wat we aan het bouwen zijn. “

Aangezien Bitcoin-prijzen de bodem van het vat omcirkelen en de beren weigeren terrein te geven, kunnen de ontwikkelingen in de Canadese cryptocurrency-mijnbouw langzamer zijn dan gehoopt. Maar de infrastructuur is er, de investering is er. En het is zeker koud weer. Het lijkt erop dat onze noorderburen met nog meer verwachting dan de meesten wachten op de volgende bull run.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map