Een belangrijk punt van zorg voor blockchain is dat, hoewel ze functioneel zijn, veel blockchains problemen kunnen hebben met het opschalen naar niveaus van massale gebruikersacceptatie.

Dit wordt steeds belangrijker als je bedenkt hoe klein een percentage mensen daadwerkelijk gebruik maakt van blockchain-aangedreven dApps in vergelijking met het enorme aantal mensen dat nodig is om een ​​soort netwerkeffect te bereiken om veel van deze zelfde dApps relevant te maken in de echte wereld.

Constellation Labs biedt een platformprotocol aan dat tot doel heeft zowel nieuwe als bestaande gedistribueerde technologieën te combineren om een ​​protocol te bouwen dat alle huidige problemen met de schaalbaarheid van blockchain aanpakt.

Zac RussellHet project heeft onlangs $ 33,7 miljoen opgehaald via een privéverkoop en is een van de weinige projecten die een Directed Acyclic Graph (DAG) implementeert in plaats van een blockchain. Constellation heeft meer dan 60.000 individuele aanmeldingen voor hun nu gesloten Airdrop en werd onlangs vermeld op KuCoin.

CoinCentral kreeg de kans om Constellation Labs te interviewen ‘ Zac Russell over DAG’s, het consensusmechanisme ‘Proof of Meme’ voor constellatie, ondernemerschap en de toekomst voor de gedistribueerde grootboekwereld.

Genieten!

Kun je de voordelen van DAG-technologie ten opzichte van blockchain uitleggen??

Traditionele blockchain-netwerken, zoals Bitcoin of Ethereum, vereisen dat elke afzonderlijke transactie in een lineaire volgorde door het hele netwerk wordt gevalideerd. Door zijn aard belemmert dit proces de transactiesnelheden drastisch en beperkt het het vermogen van het netwerk om redelijk te schalen, een belangrijke voorwaarde voor acceptatie door ondernemingen.

Simpel gezegd, als u koffie met bitcoin wilt kopen en uw transactie moet worden gevalideerd door elk knooppunt in het netwerk en het hele proces duurt een half uur, dan wil Starbucks waarschijnlijk geen bitcoin accepteren..

In het geval van een Directed Acyclic Graph (DAG) valideert en beveiligt elke transactie op het netwerk de volgende in een cyclische volgorde, waardoor de energie- en tijdskosten die gepaard gaan met het valideren van een enkele transactie over een heel netwerk worden vermeden.

Bovendien, omdat een DAG geen miners heeft (in traditionele zin) in plaats van te vertrouwen op validators, is de transactiedoorvoer van het netwerk recht evenredig met het aantal mensen dat zich bij het netwerk aansluit..

Dit betekent dat naarmate meer deelnemers Constellation gebruiken, het netwerk feitelijk sneller wordt dan congestie, zoals het geval is met de meeste oudere blockchains..

Bekijk voor meer informatie een recent blogpost we deden op deze vraag.

Het is een beknopte uitsplitsing van DAG versus traditionele blockchain.

Kunt u in het kort het consensusmechanisme ‘Proof of Meme’ van Constellation uitleggen? Hoe verschilt het van de meer bekende consensusmechanismen zoals PoW / PoS?

Traditionele consensusmodellen zoals Proof of Work (PoW) en Proof of Stake (PoS) zijn zeer vatbaar voor machtsconsolidatie en -manipulatie, en zijn daarom onaantrekkelijk voor belanghebbenden die verantwoordelijk zijn voor de daadwerkelijke acceptatie van het bedrijf.

In het geval van PoW kan een persoon of groep met voldoende mining / computationele middelen grote delen van een netwerk beveiligen en het in hun voordeel manipuleren – de huidige situatie waarin de meerderheid van bitcoin uit China wordt gedolven. In het geval van PoS kan hetzelfde worden gedaan door een individu of groepen die plutocratieën kunnen creëren door de meeste waarde vast te houden.

Het Proof of Meme-mechanisme van Constellation (een verwijzing naar het werk van Richard Dawkin over memetica in de natuur) is daarentegen een nieuw en eerlijk consensusmodel dat reputatiescore gebruikt om een ​​netwerk te beveiligen.

Dus hoeveel geld of stroom u ook aan een netwerk toevoegt, het systeem beloont ‘goede actoren’ door on- en off-chain-gegevens te analyseren.

Kijkend naar de video’s op de Constellation-website waar je praat over het kunnen werken aan elkaars sterke en zwakke punten, lijkt het alsof het leiderschapsteam een ​​geweldige dynamiek heeft. Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen??

We zijn een erg hechte groep! Het technische team bestaat uit vrienden en voormalige collega’s van Radius, Oracle en Salesforce, waar ze werkten aan gedistribueerde systemen en machine learning.

De medeoprichters zijn al jaren vrienden en hebben sindsdien een geweldig team van gepassioneerde individuen gevormd, allemaal experts in hun vakgebied. We hebben nu een kernteam van 25 mensen, allemaal vrienden of oud-collega’s.

We hebben nog niet buiten onze netwerken moeten inhuren, wat een geweldig bewijs is van het team en onze visie!

Wat staat er tussen nu en het einde van het jaar voor Constellation?

Op 2 september komt onze zakelijke whitepaper uit, die een beknopte en gedetailleerde routekaart voor drie jaar bevat. We anticiperen ook op de release van V2 van Orion met de lancering van premies en ontwikkelaarstools tegen het einde van het jaar.

We werken er niet aan om V2 van onze code vrij te geven en daarmee zou ons mainnet kort daarna moeten starten. We hebben een aantal grote partnerschappen in de maak, maar daar moeten we voorlopig onze lippen op houden.

U heeft onlangs Orion gelanceerd, het communityportaal voor ontwikkelaars. Hoe is het tot nu toe ontvangen??

De reactie van de ontwikkelaarsgemeenschap was tot nu toe geweldig. Orion fungeert als een centrale hub, waar al onze inhoud en informatie is gebundeld. Het kan lastig zijn om alles bij te houden wat er gebeurt – onze community is verspreid over Twitter, Telegram, Reddit, Bitcoin Talk en meer.

Orion stelt ons in staat om ons te concentreren op het bouwen van producten die vervolgens worden getest door communityleden en in het bredere crypto-ecosysteem worden geplaatst. Dat is V1. De komende V2 zal ontwikkelaarsdocumentatie en een app-marktplaats bevatten.

De lancering van Orion heeft onze aanwezigheid in de ontwikkelaarswereld echt versterkt en blijft groot talent aantrekken.

Een van je blogposts gaat over het gemak van app-ontwikkeling op het Constellation-platform, waarbij reguliere talen zoals Python worden gebruikt in plaats van platformspecifieke talen zoals Solidity. Kun je voor niet-technische mensen uitleggen waarom dit belangrijk is??

Bestaande blockchain-talen zijn obscuur en hebben steile leercurves, zoals Ethereum’s Solidity. In plaats van ontwikkelaars achterover te laten buigen om op ons platform te bouwen, nemen we bestaande talen (Java) die al door de consument en het bedrijfsleven worden gebruikt, en passen deze toe op ons protocol.

Door een dergelijke stap kunnen meer mensen DApps bouwen, en wordt het ook gemakkelijker voor grote ondernemingen om Constellation te integreren in hun bestaande tech-stack..

Kijk voor meer informatie op onze blogpost over hoe dit precies werkt.

U heeft verklaard dat u van mening bent dat verouderde blockchain-netwerken niet voldoende kunnen upgraden om een ​​brede acceptatie te bereiken. Waarom is dit het geval??

Hoewel het theoretisch mogelijk is voor blockchain-netwerken om schaalupgrades te implementeren, is dit met terugwerkende kracht en de lancering na het mainnet een rommelig en politiek proces. Erger nog is het feit dat de meeste schaalinspanningen, zoals de pogingen van Ethereum om een ​​PoS-mechanisme in te voeren, eenvoudigweg plutocracies creëren.

Er zijn projecten bezig om dit probleem op te lossen, maar ze hebben patches die het fundamenteel structuur van legacy blockchains. De crypto-ruimte laat langzaam toe dat decentralisatie, een primair spiritueel principe van blockchain, wordt opgeofferd aan het altaar van schaalbaarheid in de hoop dat dit zal leiden tot de algemene acceptatie van ondernemingen. Het zal niet, en, nog belangrijker, we hoeven die afweging niet eens te maken.

Constellation maakt gebruik van zowel nieuwe als bestaande gedistribueerde technologie en bouwt een protocol dat deze problemen bij de wortel aanpakt.

Waarom is het belangrijk om knooppunten toegankelijk te maken voor de leek??

Op technisch niveau schaalt Constellation en wordt het krachtiger naarmate meer mensen toetreden en deelnemen aan het netwerk.

Op een hoger niveau zien we echter dat de reguliere acceptatie van cryptocurrencies onlosmakelijk verbonden is met de wereldwijde toegankelijkheid van knooppunten in alle demografische groepen. Als crypto echt een vlucht wil nemen, moeten gemiddelde mensen de mogelijkheid hebben om validator te worden, evenals consumenten.

Daarom werken we in de aanloop naar onze mainnetlancering koortsachtig om ervoor te zorgen dat het opzetten en draaien van een node zo eenvoudig mogelijk zal zijn..

Dank je!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me