Op naar de races: de 4 munten die strijden om de beste plek van Crypto

Tot op heden zijn er meer dan 1000 cryptocurrencies op de markt die proberen elke branche te veranderen bananen financieren. Een paar munten zijn echter consequent bovenaan geweest in een race om de nummer één cryptocurrency ter wereld te worden genoemd.

In dit artikel gaan we enkele van de concurrenten analyseren en aangeven waarom ze het potentieel hebben om nummer één te worden.

dominantie van de cryptocurrency-markt

Bitcoin / Litecoin

bitcoin-logo

Onze eerste concurrent zijn eigenlijk een paar teamgenoten. Bitcoin is lang de leidende cryptocurrency geweest, maar trends laten zien dat dit misschien niet lang het geval zal zijn. Op het moment van schrijven is de dominantie van Bitcoin op een dieptepunt – slechts 35% van de markt. Dit is veel lager dan de marktdominantie van 85% die het vorig jaar op dit moment had.

Verhoogde interesse in altcoins en een gesplitste Bitcoin-gemeenschap zijn slechts enkele van de redenen voor een mogelijke val voor de koning crypto. Onlangs hebben hoge kosten en trage transactietijden ertoe geleid dat veel cryptoliefhebbers naar andere munten hebben gekeken voor hun dagelijks gebruik.

Litecoin met de assist. Hoewel het een afsplitsing van Bitcoin is, heeft maker Charlie Lee verklaard dat Litecoin het beste werkt als een transactionele aanvulling op het gebruik van Bitcoin als waardeopslag. Aangezien Bitcoin het Lightning Network implementeert en de twee munten onderling uitwisselbaar worden via Atomic Swaps, is het mogelijk dat de schaalproblemen van Bitcoin tot het verleden behoren..

Als het duo deze tweedelaagoplossingen met succes tijdig implementeert, zal het moeilijk zijn voor de andere concurrenten om het Bitcoin-merk en het first-mover-voordeel van de huidige kampioen te overwinnen..

Voordelen

 • Bitcoin heeft een bewezen staat van dienst. Het heeft in de loop der jaren talloze aanvallen overleefd en heeft aangetoond dat het een veilige blockchain-oplossing is.
 • Bitcoin is voor veel mensen de enige cryptocurrency. Tenzij u wat onderzoek heeft gedaan, weet u waarschijnlijk niet eens dat er andere opties zijn.

Nadelen

 • De controverse in de gemeenschap en de constante harde vorken verminderen langzaam de geloofwaardigheid van Bitcoin.
 • Als de schaaloplossingen niet effectief zijn of te traag om geïmplementeerd te worden, zullen mensen blijven springen naar andere munten. Er komen steeds meer alternatieve munten in de schijnwerpers en beleggers realiseren zich dat er misschien iets beters is.

Bitcoin Cash

bitcoin cash-logo

Bitcoin Cash is een vork van Bitcoin met een simpele wijziging – een toename in blokgrootte van 1 MB naar 8 MB. Voorstanders beweren dat deze schaaloplossing dichter bij de ware visie van Satoshi Nakamoto op Bitcoin ligt. Grotere blokken kunnen meer transacties bevatten, wat over het algemeen leidt tot lagere kosten en snellere transactietijden, zelfs als het netwerk schaalt.

Momenteel op # 4 qua marktkapitalisatie, zijn er een paar keer sinds de vork het leek alsof Bitcoin Cash Bitcoin zou inhalen. De dichtstbijzijnde “flippening” -poging vond plaats in november 2017. Op dat moment bereikte Bitcoin Cash ~ 35% van de Bitcoin-prijs op basis van een paar nieuwsberichten:

 • De SegWit 2x-vork annuleren
 • Mijnbouwkracht verschuift van Bitcoin naar Bitcoin Cash
 • Meer bedrijven voegen Bitcoin Cash-ondersteuning toe

Als Bitcoin nog steeds schaalproblemen heeft, zelfs na de implementatie van het Lightning Network, is het waarschijnlijk dat mensen overschakelen naar de volgende grote munt met de Bitcoin-naam. Door over te schakelen, krijgen ze de beproefde beveiliging van het Bitcoin-netwerk, evenals de potentieel lage kosten en snelle transacties die nodig zijn voor dagelijkse transacties.

Voordelen

 • Veel van de technologie die Bitcoin zo geweldig en veilig maakt, is hetzelfde in Bitcoin Cash.
 • Ondersteuning van mijnwerkers is van cruciaal belang voor het handhaven van de netwerkbeveiliging. Als Bitcoin Cash substantieel winstgevender wordt voor de mijnbouw, kan een verschuiving in de mijnbouwhash-kracht, weg van Bitcoin, een belangrijke katalysator zijn in de twee valuta’s die van plaats wisselen.

Nadelen

 • Grotere blokgroottes leiden meestal tot meer centralisatie rond de grootschalige mijnbouwbedrijven die het netwerk runnen.
 • Sommige mensen zien grotere blokgroottes als een lineaire oplossing voor een exponentieel probleem. Bitcoin Cash moet mogelijk de blokgrootte continu vergroten naarmate het netwerk groeit.

Ethereum

ethereum logo

Veel mensen beweren dat Ethereum de beste kans heeft om Bitcoin in te halen als munt met de hoogste marktkapitalisatie. In plaats van dagelijkse transacties is de primaire waarde van Ethereum als betaalmethode om het Ethereum-netwerk te gebruiken voor functies zoals slimme contracten. Zowel Ethereum als Bitcoin kunnen gemakkelijk in harmonie leven.

Ethereum is momenteel de op een na grootste munt en omvat ongeveer 18% van de markt. Verschillende populaire munten, genaamd ERC20-tokens, worden gebouwd met behulp van zijn netwerk. Voorbeelden hiervan zijn OmiseGo, Augur en FunFair.

Er zijn sterke aanwijzingen om een ​​overname van de Ethereum-markt te ondersteunen. Momenteel vinden er dagelijks meer dan 1 miljoen transacties plaats op het Ethereum-netwerk. Dat is meer dan vier keer het aantal Bitcoin-transacties.

Ethereum lijkt ook een veel meer verenigde gemeenschap te hebben met een duidelijke strategie om schaalproblemen aan te pakken. Vitalik Buterin, de maker van de munt, is begonnen met het implementeren van oplossingen zoals sharding en een verschuiving naar een Proof-of-Stake-consensusalgoritme om de architectuur van Ethereum voort te zetten en te verbeteren.

Voordelen

 • Ethereum heeft een community met sterk leiderschap en een afgestemde visie. Bovendien bevat de Ethereum Enterprise Alliance enkele zware slagmensen met een gevestigd belang bij het zien van de munt.
 • Het netwerk verwerkt al meer transacties dan Bitcoin, veel meer.

Nadelen

 • De schaaloplossingen van Ethereum zijn nog grotendeels onbewezen. Een toename van het netwerkverkeer, zoals te zien is bij CryptoKitties, veroorzaakt nog steeds aanzienlijke congestie.
 • Slimme contracten zijn moeilijk veilig te schrijven. De DAO-hack en Parity-portemonnee-bug bewijzen dat zelfs als het Ethereum-netwerk veilig is, de DApps die erop zijn gebouwd misschien niet zijn.

Rimpeling

rimpel logo

Ripple is misschien wel de meest controversiële munt in de cryptogemeenschap. Deze munt is een favoriet van banken en andere financiële instellingen, maar tegenstanders beweren dat de gecentraliseerde aard ervan het tegenovergestelde is van waar cryptocurrency voor staat. Aan welke kant je ook staat, het is duidelijk dat Ripple nog steeds een solide kanshebber is in deze race.

Begin januari steeg Ripple astronomisch in prijs tot een recordhoogte van meer dan $ 3,20 om Ethereum kort in te halen als de op een na grootste munt. Voortdurende aankondigingen van partnerschappen met banken en bedrijven zoals MoneyGram doen velen geloven dat Ripple uiteindelijk bovenaan zou kunnen eindigen.

Voordelen

 • Ripple heeft de steun van verschillende grote banken en heeft de voorkeur van de financiële sector.
 • De transactiekosten en -tijden van Ripple zijn aanzienlijk beter dan bij Bitcoin.

Nadelen

 • Bedrijven zijn niet verplicht om het Ripple-token (XRP) te gebruiken bij het gebruik van Ripple-betalingstechnologie. De technologie zou in populariteit kunnen groeien zonder het volgende voorbeeld.
 • Het Ripple-bedrijf bezit de meerderheid van de XRP-tokens. Dit geeft een onevenredige hoeveelheid controle in handen van slechts een paar mensen.

Conclusie

Nu de dominantie van Bitcoin afneemt, is het heel goed mogelijk dat we volgend jaar rond deze tijd een nieuw gezicht aan de bovenkant van de markt zien. De munten die hier worden genoemd, zijn slechts enkele van de valuta’s die marktdominantie kunnen vestigen.

Omdat de cryptocurrency-markt nog relatief jong is, zou een onbekende munt van vandaag gemakkelijk de volgende grote zaak kunnen zijn morgen. Met het tempo dat de markt beweegt, zou het geen verrassing zijn om een ​​kampioen op de lange termijn te zien die nog niet eens is gecreëerd.