Papoea-Nieuw-Guinea is de nieuwste jongen in het gedereguleerde economische blok (ketting)

Papoea-Nieuw-Guinea, een klein land in de Zuidwest-Pacifische regio van Azië, is het nieuwste land dat economische vrijheden en overheidssteun biedt aan blockchain-bedrijven die symbolische aanbiedingen willen doen. Het voegt zich bij Singapore, Malta, Zwitserland, de Kaaimaneilanden, Lichtenstein en andere kleinere landen als vooraanstaande cryptovriendelijke landen.

Tim Draper, de beroemde durfkapitalist en gepassioneerde Bitcoin-voorstander, heeft onlangs zijn steun voor het initiatief aangekondigd. In samenwerking met PNG native en Ledger Atlas-oprichter Shane Ninai, zullen zij de leiding nemen om het land te promoten als de nieuwe haven voor tokenverkoop..

Het Ledger Atlas Team met Tim Draper (derde van links)

Het Ledger Atlas Team met Tim Draper (derde van links)

De PNG-regering is van plan om Ledger Atlas een klein eiland in de Finschhafen-regio te geven om een ​​speciale economische zone in te stellen, waar ze hun eigen regels en voorschriften zullen vaststellen die door het bedrijf zelf zijn opgesteld. Deze autonomie zal volgens de heer Ninai de ideale omgeving creëren voor blockchain-innovatie.

“Het belang van de samenwerking tussen de regering van PNG en ons en Tim Draper om een ​​speciale economische zone voor crypto, blockchain en innovatie te ontwerpen en exploiteren, is een enorme overwinning voor de industrie als geheel, aangezien we toenemende regelgevingskwesties zien. Bij Ledger Atlas proberen we een thuis te creëren voor de blockchain-gemeenschap, door de blockchain-gemeenschap. “ Zei Ninai in een verklaring aan Coin Central.

Dit initiatief zou de economische groei moeten stimuleren voor een natie die dringend behoefte heeft aan verbeterde economische kansen. Volgens de Wereldbank, het BBP van het land is slechts een kleine hoeveelheid van meer dan 20 miljard dollar. Voor de context, Jeff Bezos heeft een geschat vermogen van ongeveer $ 120 miljard. De heer Rainbo Paita, het parlementslid dat de Finschhafen vertegenwoordigt, zei het volgende:

“Technologie is de toekomst van elk land. We geloven dat we met deze zone onszelf positioneren voor succes. We zijn een klein land, maar dat betekent niet dat we geen gewaagde en berekende risico’s moeten nemen. De blockchain is een revolutionaire technologische innovatie en we zijn blij dat we ons kunnen aansluiten bij Ledger Atlas en Draper Associates om deze opwindende nieuwe onderneming te realiseren. “

Dit is een voorzichtige stap van een regering die probeert haar economische output te diversifiëren. Vanaf 2014 was het merendeel van de beroepsbevolking actief in agrarische activiteiten zoals bosbouw en landteelt, terwijl de winning van hulpbronnen het grootste deel van de bbp-groei opleverde. Deze recente stijging van de winningsactiviteiten heeft PNG gepositioneerd om een ​​belangrijke economische speler te worden in de Stille Zuidzee. Nu kan PNG zijn hervonden status gebruiken om het evangelie van blockchain naar de rest van de Stille Zuidzee te verspreiden.

Ledger Atlas 'Shane Ninai (uiterst rechts) met leden van de PNG-regering

Shane Ninai van Ledger Atlas (uiterst rechts) met leden van de PNG-regering

Met alle regeldruk van leidende regeringen kon het initiatief niet op een beter moment komen. Grote economische grootmachten zoals de Verenigde Staten hebben de groei van blockchain-innovatie en tokenaanbod onderdrukt, waardoor veel blockchain-bedrijven elders economisch asiel zoeken. De SEC bevestigde onlangs zijn standpunt dat alle tokens als effecten moeten worden geclassificeerd, ongeacht het onderliggende gebruik ervan.

Voor degenen die niet op de hoogte zijn van het verschil tussen een beveiligingstoken en een hulpprogramma-token, worden beveiligingstokens uitgegeven om het eigendom of het eigen vermogen van het uitgevende bedrijf te vertegenwoordigen (denk aan aandelen). Utility-tokens (ook wel gebruikerstokens genoemd) worden daarentegen uitgegeven om gebruikersbetrokkenheid bij het onderliggende product of de onderliggende service mogelijk te maken. Een leuk voorbeeld van dit probleem is het systeem dat wordt gebruikt door je vriendelijke buurt Chuck E Cheese. Om toegang te krijgen tot de arcade-spellen, moet je USD inruilen voor arcade-tokens (ook wel “utility-tokens” genoemd) en alleen dan kun je genieten van Chuck E Cheese in al zijn glorie. Moet de SEC ook onze favoriete arcade-economie voor kinderen toepassen? Om eerlijk te zijn, is het mogelijk om te profiteren van utility-tokens. Veel succes met het proberen Chuck E Cheese-fiches te bespelen.

Aangezien tokenisatie steeds populairder wordt, is het verstandig om in landen als PNG in te spelen op de trend. In 2017 hebben ICO’s meer dan $ 5,6 miljard opgehaald voor blockchain-bedrijven, vergeleken met ongeveer $ 1 miljard van traditionele VC.

In de eerste twee maanden van 2018 zette deze trend zich door. ICO’s hebben 3,5x meer kapitaal opgehaald voor blockchain en blockchain-aangrenzende startups dan traditionele VC. Bovendien houden bedrijven van Polymath leiden de kosten om alle activaklassen te symboliseren (inclusief conventionele VC). Als ze hierin slagen, zullen landen als PNG in een ideale positie verkeren om deze ontluikende verschuiving te ondersteunen en financieel te profiteren.

De landen die crypto-vriendelijke economische initiatieven niet assimileren, zullen uiteindelijk blockchain-innovatie belemmeren en de kans missen om de nieuwe token-economie te ondersteunen. Als social media-goeroe zegt Gary Vaynerchuk altijd: “Innoveer of sterf.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me